Şimdi Ara

Live Messenger'dan Skype'ye Geçiş Süreci!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
2
Favori
22.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • -Live Messenger 8 Nisan tarihinde kapanıyor. Bu tarihten itibaren kullanıcılar artık zorunlu olarak Skype kullanacak. Peki milyonlarca kullanıcı için yeni bir deneyim olacak olan Skype'a geçiş işlemi nasıl yapılıyor? Sohbet kayıtlarını üçüncü kişilerden nasıl koruyabilirsiniz? İşte Skype ile ilgili bilmeniz gereken çok önemli ipuçları..

-Öncelikle Skype'ı internetten bilgisayarınıza indirin. Ardından Live Messenger hesap bilgilerinizi Skype'a girin. Evet... Sadece bu kadar... Mevcut hesabınızı Skype altında kullanmak için ayrıca bir işlem yapmak zorunda değilsiniz.

-Eğer "Üzgünüz, oturum açma ayrıntılarınızı tanıyamadık. Lütfen Skype Adınızı ve parolanızı kontrol edin ve tekrar deneyin." şeklinde bir hata mesajıyla karşılaşırsanız bilgilerinizi yanlış yere giriyorsunuz demektir. Skype bilgilerinizi Skype Adı ve Parola kısmına girebilirsiniz. Ancak mevcut Microsoft Live Messenger hesabınıza girmek için pencerenin sağ kısmında yer alan Microsoft Hesabı seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

-Yeni gelen ekrana her zamanki gibi Live Messenger bilgilerimizi giriyoruz.

-Sol kısımda yer alan herhangi bir arkadaşınızın üzerine tıklayarak konuşmaya başlayabilirsiniz. Tıpkı Live Messenger'da olduğu gibi sesli veya anlık ileti olarak arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz.

-Skype kullanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle sohbet kayıtlarınızın üzerinde duracağız. İnternet kafede, iş yerinde, evde veya herhangi bir yerde... Skype'taki konuşmalarınız kayıt altına alınıyor. Konuşma kayıtlarını silmek isterseniz önce Araçlar kısmına girin. Araçlar'ın ardından Seçenekler'e tıklayın. Bu andan itibaren sol kısma bakarak Gizlilik seçeneğine giriyoruz. Açılan yeni ekranın sağ kısmına bakalım. Burada İzin verilen anlık mesajlar bölümü altında Geçmiş kaydını göreceksiniz. Geçmiş kaydı varsayılan olarak konuşmalarınızı bilgisayarınıza kayıt etmeye ayarlanmıştır. Eğer görüşmeleriniz kayıt altına alınsın istemiyorsanız "sürekli"ye tıklayıp "tutma" olarak ayarı değiştirin. Artık sohbetleriniz kayıt altında tutulmayacak. Ancak bir işimiz daha var. Geçmişi sil butonuna tıklayarak daha önce tutulan tüm sohbet kayıtlarını silin. Bu adımdan sonra artık görüşme kayıtlarınız bilgisayarlarda tutulmayacak ve varolan konuşmalarınız da silinmiş olacak. Artık Kaydet butonuna tıklayabiliriz.

-Anlık ileti gönderimi, dosya ve kişi paylaşımı, neredeyse her yerden sohbet geçmişine erişim, çevrimdışı ileti gönderimi, Facebook arkadaşlarınızla anlık ileti ve görüntülü arama ile aynı anda en fazla 10 arkadaşla grup olarak görüntülü arama Skype’ın avantajları arasında yer alıyor.

-PC, Mac, Windows Phone, iPhone, iPad, Android Mobile, Kindle Fire ve diğer cihazlardan anlık ileti, görüntülü ve sesli arama da Skype’ın önemli özellikleri arasında yer alıyor.

-Şu an için kullanımı devam eden Windows Live Messenger ile Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açıldığında yükseltmeye yönelik görsel bildirim görülecek. Bildirim tıklandığında ise yükseltme isteği içeren yükleyici penceresi açılacak. Bu pencere de kullanıcıları, Skype'ı yüklemek ve Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirecek.

-Windows Live Messenger’ın kullanımdan kaldırma tarihinden sonra ise kullanıcılar, Messenger'la Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda oturum açamayacak ve yalnızca Skype'a yükseltebilecek. Messenger’la oturum açmaya çalışıldığında bir bildirim görüntülenecek ve devam edildiğinde devreye girecek pencere, kullanıcıları yine Skype'ı yüklemek ve Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışına yönlendirecek.

-Skype; iPhone, Android ve Windows Phone 8'de de kullanılabiliyor. Mobil cihazlardan da kısa bir süre içinde Messenger'a erişilebilecek ancak, kullanıcıların bu platformda da cihazlarına en son Skype uygulamasını indirmesi ve Messenger'ı kaldırması öneriliyor.

-Kullanıcılar, önümüzdeki birkaç hafta içinde Microsoft hesabı ile Windows Phone 8, iPhone ve Android mobil uygulamaları üzerinden Skype'ta oturum açabilecek.

-Skype'a güncelleme hakkında daha fazla yardıma ihtiyaç duyan, kullanıcılar içinse Skype Destek Sitesi, devrede olacak. Ayrıca “Skype Yardım” menüsündeki "Geri Bildirimde Bulun" bağlantısı ile kullanıcıların görüşlerini belirtmesi de mümkün.

-Eski hesabınız kullanılıyor mu yoksa yeniden hesap açmak lazım mı?
    (ben hotmail hesabımla skype ye giriş yaptın sorun olmuyor gibi şu an iç
    in)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gult3kin -- 15 Şubat 2013; 16:31:50 >

• bu oturum açma işlemleri skype nin internetv sitesindenmi yapılacak yoksa pc ye indirmek zorunlumu olacak ?
  • GÜNCEL!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: gltknln

GÜNCEL!!!

skype programını silip live massenger yüklemek istediğimde yükleme esnasında hata veriyor yüklenmiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamilkar76

quote:

Orijinalden alıntı: gltknln

GÜNCEL!!!

skype programını silip live massenger yüklemek istediğimde yükleme esnasında hata veriyor yüklenmiyor

-Live Messenger 8 Nisan tarihinde kapanıyor.

kapanacağı için bence skype alışmayı deneyin
  • peki windows live mail programını kullanabilecekmiyiz? temel parçalar içinde oda varda
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozenir

peki windows live mail programını kullanabilecekmiyiz? temel parçalar içinde oda varda

şu ana kadar topladğım bilgiye göre sadece msn programıyla ilgili bir değişim söz konusu live mail vs. diger programlar vede mail adresinin değişimiyle ilgili net bir iptal söz konusu değil kanısındayım, bu bilgi nette olamayabilir. araştırmalara devam:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Skype a bi ben gçemedim,ah şu facebook chat olayı msni bitirdi ya resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: *DeviantART

Skype a bi ben gçemedim,ah şu facebook chat olayı msni bitirdi ya resmen.

face gerçekten msn i bitirdi haklısın

bilgilendirme*!!!!!

space
    Merhaba,

8 Nisan 2013 tarihinden itibaren mevcut Messenger hizmetini dünya genelinde kullanımdan kaldıracağız ve Messenger ile Skype'ın mükemmel özelliklerini bir araya getireceğiz. Messenger'ın kullanımdan kaldırılması birkaç haftalık bir sürece yayılacak. 8 Nisan, Skype'a güncellemenizin gerekebileceği ilk gündür.

Messenger kişilerinizle sohbet etmeye devam edebilmek için Skype'a güncelleyin ve bir Microsoft hesabı (Messenger'da oturum açmak için kullandığınız ID ile aynı şeydir) kullanarak oturum açtığınızda tüm kişileriniz Skype'ta olsun. Önceden olduğu gibi anlık ileti gönderebilecek ve görüntülü sohbet edebileceksiniz. Ayrıca cep telefonunuzda ve tabletinizde Skype ile iletişim halinde kalmanın yeni yollarını keşfedeceksiniz.

Şimdi Güncelleyin
    space
    Saygılarımızla,
    Messenger ve Skype Ekipleri
    space
    Skype ile yeni mi tanışıyorsunuz?
    Skype'ın en son sürümünü edinin.
    Microsoft hesabınız ile Skype'ta oturum açın.
    Messenger kişilerinize Skype'tan erişilebilecek.

space
    Zaten Skype'ınız var mı?
    Skype'ın en son sürümüne güncelleyin.
    Microsoft hesabınızla oturum açın.
    Var olan Skype hesabınızı Microsoft hesabınızla birleştirin.
    Hem Messenger hem de Skype kişilerinize Skype'tan erişilebilecek.

space
    Bu her yerde mi gerçekleşecek?
    Messenger'ı Çin anakarası hariç dünya genelinde kullanımdan kaldırıyoruz.
    space
    Skype'ta hangi özelliklere sahip olabilirsiniz?
    Anlık ileti gönderin, dosya ve kişi paylaşın, komik ifadeler gönderin, neredeyse her yerden sohbet geçmişinize erişin ve kişilerinize çevrimdışı olduklarında bile ileti gönderin
    Daha fazla cihazdan anlık ileti, görüntülü ve sesli arama: PC, Mac, Windows Phone, iPhone, iPad, Android mobile, Kindle Fire ve diğer cihazlar
    Facebook arkadaşlarınızla anlık ileti ve görüntülü arama
    Aynı anda en fazla on arkadaşla grup olarak görüntülü arama*
    Ayrıca bunlar yalnızca başlangıç, Skype'ta keşfedilecek daha çok şey var
    Şimdi Güncelleyin

space
    Peki, bugünden itibaren kullanımdan kaldırma tarihine kadar ne olacak?
    Messenger bugün de bildiğiniz şekilde çalışmaya devam edecek. Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarınızda Messenger oturumunu açarsanız** yükseltmeye yönelik görsel bildirim göreceksiniz. Bildirimi tıkladığınızda, yükseltme isteği içeren yükleyici penceresi açılır. Bu pencere sizi Skype'ı yüklemek ve Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışımıza yönlendirir.
    space
    Peki, kullanımdan kaldırma tarihinden sonra ne olacak?
    Messenger'ı Windows ve Mac masaüstü bilgisayarlarda** kullanan kullanıcılar oturum açamayacak ve yalnızca Skype'a yükseltebilecek. Oturum açmaya çalışırsanız bir bildirim görüntülenir. Devam ederseniz Skype'ı yüklemek ve aynı zamanda Messenger'ı otomatik olarak kaldırmak için yükleyici akışımıza yönlendirilirsiniz.
    space
    Skype'a cep telefonumda da güncelleyebilir miyim?
    Evet! Skype; iPhone, Android ve Windows Phone 8'de de kullanılabilir. İleri bir tarihe kadar mobil cihazınızdan Messenger'a erişebilecek olsanız da cep telefonunuza en son Skype uygulamasını indirmenizi ve Messenger'ı kaldırmanızı öneriyoruz. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Microsoft hesabınızla iPhone, Android ve Windows Phone 8 mobil uygulamaları üzerinden Skype'ta oturum açabileceksiniz.
    space
    Sorularımı ve geri bildirimlerimi nereye yöneltebilirim?
    Skype'a güncelleme hakkında daha fazla yardım için, lütfen Skype Destek sitesini ziyaret edin. Messenger ile vedalaşmanın zor olabileceğini biliyoruz ancak deneyiminizi iyileştirdiğimize inanıyoruz. Görüşlerinizi duymayı çok isteriz. Skype Yardım menüsündeki"Geri Bildirimde Bulun" bağlantısını seçerek bize neleri beğenip beğenmediğinizi söyleyin.
    space

* Grup olarak görüntülü sohbet için Skype Premium aboneliği gerekir. En iyi kalite için en fazla beş kişiyle görüşme yapılmasını tavsiye ediyoruz.
    **Messenger'ın yeni sürümleri isteğe bağlı olarak yükseltme bildirimlerini de alabilecek. Eski sürümler bildirim almaz ve Skype'ın elle indirilmesi gerekir.

• arkadaşlar msn açıkkan günclle yükselt skypeye geç tıklayınca otomatik kurmadı,hotmail ekibinden zaman daraldı skype ye geç uyarısı geliyor
    skype linki varmı download edelim nasıl olsa zorunlu bir uygulama yani skpye yüklemek zorunlu ve yasal olması lazım link buraya eklenirse sorun olurmu,çünkü ben otomatik yükseltemıyorum xp kullanıyorum,acaba bu programmı olacak yanlıs yapmayayım,sorun olursa kaldırılsın,ben olayı anlayamadım,ya bide kız var onlada tamamen kopmayayım
    http://www.gezginler.net/indir/skype.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 18 Şubat 2013; 12:35:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baris195

arkadaşlar msn açıkkan günclle yükselt skypeye geç tıklayınca otomatik kurmadı,hotmail ekibinden zaman daraldı skype ye geç uyarısı geliyor
    skype linki varmı download edelim nasıl olsa zorunlu bir uygulama yani skpye yüklemek zorunlu ve yasal olması lazım link buraya eklenirse sorun olurmu,çünkü ben otomatik yükseltemıyorum xp kullanıyorum,acaba bu programmı olacak yanlıs yapmayayım,sorun olursa kaldırılsın,ben olayı anlayamadım,ya bide kız var onlada tamamen kopmayayım
    http://www.gezginler.net/indir/skype.html

http://www.skype.com/tr/download-skype/skype-for-computer/windows-live-messenger/?cm_mmc=MSFT%7CLINK_B1-_-z71_MSE_WLM_P1_1x1_ROW

• messengerde otomatik oturum aç bölümünü işaretli olunca messengeri tıklayınca kayıtlı mail ve şifre ile otomatik messenger açılıyordu.
    skype ye geçtim skypede böyle bir özellik yokmu tüm bilgileri tekrar girmem gerekiyor ve otomatik de açmıyor.
    skype kullanıcı bilgilermi kaydedip otomatik açma varmı varsa nasıl yaparım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birol özsoy

messengerde otomatik oturum aç bölümünü işaretli olunca messengeri tıklayınca kayıtlı mail ve şifre ile otomatik messenger açılıyordu.
    skype ye geçtim skypede böyle bir özellik yokmu tüm bilgileri tekrar girmem gerekiyor ve otomatik de açmıyor.
    skype kullanıcı bilgilermi kaydedip otomatik açma varmı varsa nasıl yaparım.

skype de kişiyi engelleme yari var ordan listeyi tıklıyorum kimse çıkmıyor listemde engelli kişiler var onların engelini kaldırmak istiyorum kaldıramıyorum . bu skype hiç hoşuma gitmedi gözünü seveyim messengerin.
  • Messenger'a girmek isteyince hiç bir şey olmuyor, giriş sayfasına tekrar yönlendiriyor sanırım ki WLM son demlerini yaşıyor.
  • ben sypeyi kaldırdım. messengeri tekrar kurdum sorunsuz gene messengerde açtı.

skype bana basit geldi en azından otomatik oturum açma ve bilgileri tanıma yok.
    birde messengerden geçtik diyemi bilmiyorum skypede kişiyi engelle ve engelini kaldırma yeri var ama orası puslu çalışmıyor hiç bir işlem yapmıyor daha başka yerlerde aynı puslu görünüyor.

skypede ekstra eklentiler yokmu?
  • Renkli yazı da yok değil mi, eksiği çok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de skype a geçtim ama masaüstü bilgisayarda skypeta oturum açarken microsoft hesabıyla bağlan seçeneği varken laptopumda o seçenek yok. Skype ın en son sürümünü (sürüm 6.2.59.106) yükledim. Ama yine de çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eldiven

Ben de skype a geçtim ama masaüstü bilgisayarda skypeta oturum açarken microsoft hesabıyla bağlan seçeneği varken laptopumda o seçenek yok. Skype ın en son sürümünü (sürüm 6.2.59.106) yükledim. Ama yine de çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz ?

Skype yukarıda ki gibi açılır.Siz hangisini kullanmak istiyorsanız

MSN seçeneği

Facebook seçeneği

Normal skpe seçeneği

Kullanım adını ve şifreyi girip kullanıyorsunuz !!!

• ben yükledim skype ı ama msn i kullanmasam da ona alışmışım o bilgisayarımda olmadan yapamadım tekrar geri yükledim msn i bu skype ta kontör falan diyor para istiyor bazı şeylerde görüntülü konuşma falan paralı değildir inşallah ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

quote:

Orijinalden alıntı: eldiven

Ben de skype a geçtim ama masaüstü bilgisayarda skypeta oturum açarken microsoft hesabıyla bağlan seçeneği varken laptopumda o seçenek yok. Skype ın en son sürümünü (sürüm 6.2.59.106) yükledim. Ama yine de çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz ?

Skype yukarıda ki gibi açılır.Siz hangisini kullanmak istiyorsanız

MSN seçeneği

Facebook seçeneği

Normal skpe seçeneği

Kullanım adını ve şifreyi girip kullanıyorsunuz !!!

Yazdığımı sanırım dikkatlice okumadınız. Laptopumda yüklü olan skypeta microsoft hesabı ve facebook bağlantı seçenekleri yok. Sadece normal skype kullanıcı adı ile giriş var. Böyle olunca da microsoft hesabından giriş yapıp msn listeme ulaşamıyorum.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.