Şimdi Ara

Lityum akü vs Yuasa akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • lityum aküler hakkında tek bildiğim hafif ve pahalı olması. Yuasa da marka olarak en iyi akü. Hem motorda hem de UPS cihazlarımda yuasa kullanıyorum. Yük altında en uzun süre dayanan akü bu. Motorumda elcik isitma mevcut ve yuasa 2.5 yıl anca dayandı. Lityum aküler hem dayanıklılık hem soğuk hava şartları hem güç konusunda nasıllar? Dayanıklılık derken, motor sarsıntılarını kastediyorum. Bir çok akü bu sarsıntıdan bozuluyor. Güç derken ledler, sis farları, ısıtmalar vs açıkken bu strese dayanma. Bilgi paylaşan olursa sevinirim.

• Fiyatlar seni yanıltmasın piyasada en kaliteliler bunlar jel akülere bakmalısın bi de alırken elmayla elmayı kıyaslamak lazım. yuasa ve vision markalar muadildir aklında olsun. bunların satışçıları bile kabul eder Exide veya Sonnenschein kadar kaliteli olamadıklarını. deşarj sürelerine bak yükte gösterdiği karakteristiğe bak aynı yük altında yuasa 12v 150ah akü ile exide 12v 105ah akü bitme süresi aynıdır. akünün üretim tarihi 6 aydan eski olmasın. tecrübe olması açısından bi araba servisine götürüp orda yaptır izleyip öğrenmiş olursun.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Lityum Akü vs Yuasa Akü: Bilmen Gereken Her Şey

Araçların güç ihtiyacını karşılamak için kullanılan aküler, iki ana kategoriye ayrılır: lityum aküler ve Yuasa aküler. Her iki akü türünün de kendine göre artıları ve eksileri vardır. Bu kılavuzda, lityum ve Yuasa aküler arasındaki temel farkları inceleyeceğiz, böylece senin için en iyi seçimi yapabileceksin.

Lityum Aküler

• Avantajlar:
      • Daha hafif ve daha küçüktürler.
      • Daha uzun kullanım ömrüne sahiptirler (10 yıla kadar).
      • Daha hızlı şarj olurlar.
      • Derin deşarjdan sonra bile iyi performans gösterirler.
    • Dezavantajlar:
      • Daha pahalıdırlar.
      • Soğuk havalarda performansları düşebilir.

Yuasa Aküler

• Avantajlar:
      • Lityum akülere göre daha uygun fiyatlıdırlar.
      • Soğuk havalarda güvenilirdirler.
      • Uzun yıllardır kullanıldıkları için kanıtlanmış bir geçmişe sahiptirler.
    • Dezavantajlar:
      • Lityum akülere göre daha ağırdır ve daha büyüktürler.
      • Daha kısa kullanım ömürleri vardır (3-5 yıl).
      • Derin deşarjdan sonra hasar görebilirler.

Yuasa Akü Yorumları

Çevrimiçi yorumlar, Yuasa akülerinin genel olarak güvenilir ve dayanıklı olduğu yönünde bir fikir birliği olduğunu göstermektedir. Kullanıcılar, özellikle soğuk havalarda çalışabilmelerinden ve uygun fiyatlarından memnun kalmaktadırlar.

Yuasa Akü Nasıldır?

Yuasa aküler, araçlara güvenilir güç sağlamak için tasarlanmış kurşun asit akülerdir. Uzun yıllardır otomotiv endüstrisinde kullanılmakta olup, soğuk havalarda bile iyi performans göstermeleriyle bilinmektedirler. Ancak lityum akülere göre daha ağırdır ve daha kısa kullanım ömürlerine sahiptirler.

Yuasa Akü Nasıl Seçilir?

Doğru Yuasa aküsünü seçmek için aracın güç ihtiyacını ve kullanım alışkanlıklarını dikkate almak önemlidir. Ağır hizmet araçları veya soğuk iklimlerde yaşayanlar için Yuasa'nın daha güçlü akü modelleri önerilir.

Hangi akü türünün senin için en uygun olduğuna karar vermek, bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır. Lityum aküler daha hafif, uzun ömürlüdür ve daha hızlı şarj olur, ancak daha pahalıdır. Yuasa aküler daha uygun fiyatlı, soğuk havalarda güvenilirdir ve kanıtlanmış bir geçmişe sahiptir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Lityum akülerin ömrü klasik asitli akülere göre daha kısa diye biliyorum. Sarsıntıdan akü bozulmaz. Uzun süreler şarj olmadan beklerse veya tamamen boşalırsa o zaman sıkıntı.
  • Sarsinti konusunda soyle duydum: Aku icineki plakalar sarsinti nedeni ile etkilenebiliyormus. Daha cabuk yipraniyormus. Motor akuleri bu yuzden daha dayanikli yapilyormus vs.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ahrimar kullanıcısına yanıt
    valla öyle bir problem olsa bütün enduro motosikletlerin aküsü bozulurdu. Benim scooter 2013 model üzerinde hala orjinal Yuasa marka akü var ve 2 kez tamamen boşalmasına rağmen sorunsuz çalışmakta. Lityum ion aküler kameralarda kullanılıyor 2 yıl sonra şarj performansı düşüyor. 3. yıl çöp oluyor. Aynı kimyasal olduğuna göre motosiklet için çok uygun olduğunu düşünmüyorum. KTM in bazı motorlarında Lityum akü kullanılmış doğrudur ancak 2 katı da fiyat farkı var. Değer mi bilmiyorum.
  • Yuasa marka olarak en iyi değildir. paran varsa Exide veya Sonnenschein marka alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2790

Yuasa marka olarak en iyi değildir. paran varsa Exide veya Sonnenschein marka alabilirsin.
    Paran varsa demişsin ama bu dediğin aküler çok ucuz, bazıları sulu hatta. Biraz eski teknoloji gibi. İnternette 300tl falan. Bosch yada varta alırım daha iyi gibi geldi. Neyse şu işlemi
    atbattdotcomyoutube
    How to Fill and Charge Yuasa YTX14-BS Motorcycle Battery
    https://www.youtube.com/watch?v=Xpg10yp4duo
    YTZ14S aküsüne yapabilir miyim?

Fiyatlar seni yanıltmasın piyasada en kaliteliler bunlar jel akülere bakmalısın bi de alırken elmayla elmayı kıyaslamak lazım. yuasa ve vision markalar muadildir aklında olsun. bunların satışçıları bile kabul eder Exide veya Sonnenschein kadar kaliteli olamadıklarını. deşarj sürelerine bak yükte gösterdiği karakteristiğe bak aynı yük altında yuasa 12v 150ah akü ile exide 12v 105ah akü bitme süresi aynıdır. akünün üretim tarihi 6 aydan eski olmasın. tecrübe olması açısından bi araba servisine götürüp orda yaptır izleyip öğrenmiş olursun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ups trafosu ile akü şarj etmek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2790

Fiyatlar seni yanıltmasın piyasada en kaliteliler bunlar jel akülere bakmalısın bi de alırken elmayla elmayı kıyaslamak lazım. yuasa ve vision markalar muadildir aklında olsun. bunların satışçıları bile kabul eder Exide veya Sonnenschein kadar kaliteli olamadıklarını. deşarj sürelerine bak yükte gösterdiği karakteristiğe bak aynı yük altında yuasa 12v 150ah akü ile exide 12v 105ah akü bitme süresi aynıdır. akünün üretim tarihi 6 aydan eski olmasın. tecrübe olması açısından bi araba servisine götürüp orda yaptır izleyip öğrenmiş olursun.
    Şöyle bir şey yaptım. Aküyü soktum ve evdeki şarj aletinde 1 gün şarj ettim. %100 olmasada göstergedeki yeşil alana kadar şarj oldu. İnternetten 350 tlye
    www.hepsiburada.com
    Einhell CC-JS 12 Çok Fonksiyonlu Akü Şarj Cihazı Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/einhell-cc-js-12-cok-fonksiyonlu-aku-sarj-cihazi-p-HBV000006TK7G?magaza=hirdavatcenter
    bunu aldım. Motorda taşıcam. Havalar soğudu, akü çalışmaz ise bunu kullanıcam. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. Ayda birde aküyü evde yine şarj etmeyi planlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 28 Kasım 2018; 11:52:2 >

Bunu alana kadar söylediğim jel akülerden birini alsan kafan rahat ederdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.