Şimdi Ara

Liseye geçtim nasıl davranmalıyım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam tamam kuğul ol eyvallah ama sakın embesile bağlama. lise 1de yapılan hataların önde gidenidir. O an kendini reyiz hissedebilirsin ama sonradan kendini düşünüp güleceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

liseden mezun olalı 2 sene oldu

tabi anlatacaklarım liseden liseye sınıfta sınıfa değişir

ilk gün kimse ile haşır neşir olma yumuşak görünme
    dikkat çekme etiket olma normal ol
    sınıftaki asosyalleri ve diğerleri tarafından kafaya alınma eziklenme ihtimali yüksek olan çocukları gözünde kestir
    onlarla samimi muhabbet kurma
    ilk sene herkes kendini kanıtlama telaşında olduğu için birbirlerini ezme yarışı başlar
    onlar eziyorsa sende ez gözüne kalıplı olmayan kavga sırasında rahatlıkla indirebiliceğin birilerini seç sende ezmeye başla
    mesela herkesin gözü önünde onu yerinden kaldır ensesine napıyon lan diye tokat gibisinden
    sert görün ama muhabbette et
    bunu unutma ilk hafta seni nasıl tanırlarsa öyle gider
    ama lise 2-3-4 de rahat edersin ve o zaman ezikleme yarışı biter o ezdiğin çocuklarla sonra kaynaşırsın
    sigara içmiyorsan bile yanında sigara paketi taşı ama içme arada sırada telefonu çıkarken falan cebinden çıkar görsünler

bu anlatıklarım ne kadar insanlık dışıda olsa sistem böyle
    ben böyle yaptım herkesin saygı duyduğu sayılan biri oldum lisede

sistem böyle yapacak bir şey yok

ztn bu anlattıklarımı uygularsan geri kalan yıllarda çok rahat edersin
    ztn lise 2-3 den sonra herkes birbirini kabul ettiği kaynaştığı zaman kendini kanıtlama yarışı bitiyor o zaman sal kendini kasma

• quote:

Orijinalden alıntı: Stan Marsh

Kac kere söylicez moonwalk yaparak sinifa gir diye

Bende aynısını dedim eksilemişler.

EDIT - AMAN ÜLKÜCÜLERE BULAŞMA - ARTİSTLER BULAŞIYORLAR SEN BULAŞSAN BİR DÜNYA ADAMALA GELİYORLAR MALLAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5F9031F4C -- 6 Ağustos 2014; 15:39:18 >

Orijinalden alıntı: Jeolog.

quote:

Orijinalden alıntı: 1 9 0 7

quote:

Herkes olmadığı biri gibi görünmeye çalışacak. Sen kendin ol.

Abini dinle sonra sen neydin ne oldun demesinler

Oo siz bizi tanır mıydınız beyfendi.

Ayip be hep ben gordugumde yaziyorum

• kendin ol

Intel 4460/Sapphire R9 380X/Gskill 8GB RipjawsX/Msi H-81M Pro-Vd/WD 1TB Caviar Blue/Zalman R1/Pionner/Logitech G300/Logitech G103/Logitech F310/Sony Xperia X
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kongeriket Norge

Onu bilmemde bu lise hayatımın en kötü 4 yılı...

EDIT - AMAN ÜLKÜCÜLERE BULAŞMA - ARTİSTLER BULAŞIYORLAR SEN BULAŞSAN BİR DÜNYA ADAMALA GELİYORLAR MALLAR...

Cok dogru ülkücü ve populer tipler sana bulasir,karsilik versen bi dert,vermesen bi dert,tabi fen lisesinde varmidir bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

Herkes olmadığı biri gibi görünmeye çalışacak. Sen kendin ol.

Abini dinle sonra sen neydin ne oldun demesinler

Oo siz bizi tanır mıydınız beyfendi.

Ayip be hep ben gordugumde yaziyorum

Ah mübarek ah. Neler çekiyorum bilsen. Stajım başladı arazideyim hep. Günde 4-5 sondaj yapıyoruz. cesedim geliyor eve.

• Dandik fen lisesi la bu. Ortam olur.

AMD Phenom II x4 945 3 Ghz/ MSI 785GM-E51/ Sapphire 7870XT/ Kingston 2x2 Gb DDR 3 RAM/ 500 GB WD ve 1 TB SATA 3.0 Segate Barracuda/ Fujitsu SL23T-1 23" 3ms Full HD LED Monitör/ Plantronics Gamecom 380 Gaming Headset/ Steelseries Sensei RAW Frost Blue Gaming Mouse/ Khan Gaming Blacx Mouse Pad/ Steelseries Apex RAW Klavye
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaxeNN

Derslerden bahsetmiyorum. Arkadaş ortamında ilk günlerde nasıl davranmalıyız, vesaire.

Kendin olman yeterli

1-)Fen lisesi öğrencileri genelde hırslı olur.Sen sadece kendinle okul basarinla ilgilen başkalarıyla ilgilenme
    2-)Sizi muhtemelen kandirmislardir bu şene çalışın seneye dinlenin diye.Sakın ama sakın bu düşünceye girme.O ikinci seneye kalanlar genelde bu düşünceye sahip olmuş kişiler
    3-)Kız konusu senin tercihine kalmış fazla sosyal birisi değilsen zorlamaya gerek yok.Ilk günler kız arkadaş edineyim gibi salakca bir fikir edinme.Önce okula duzgunce başla,çevreni tani,çevren de seni tanısın böylece daha sağlıklı karar verirsin.Acelen mi var 4 sene berabersiniz sonuçta.
    4-)Okulun ilk günleri herkes aslında inek değilim zekamla buraya geldim havasında olacak inan bu gerçekten çok itici ve iğrenç.
    5-)Gerçekten zeki arkadaşların olacak onlar kendini belli eder(diğerlerinden farklı konuşmaları,esprileri,özel yetenekleri vb.).Sakın onlara özenip onlar gibi davranmaya çalışma.Herkes zeki olmalı diye bir şey yok.
    6-)Çok bilmiş geveze tiplerden olma bizde vardı öyle tipler pek sevilmezlerdi,az konuş öz konuş.
    7-)Hocalar gevsemeyin diye ilk yazililari zor yapıp arada quiz yaparlar dikkat et
    8-)Bilim olimpiyatlarında şansını denemelisin.Bana 9uncu sınıfta fizik öğretmenimiz ulusal bilim olimpiyatlarına çalışmayı teklif etmişti kabul etmedim gitti benim yerime başkasını aldı o aldığı kişi herkese havasını attı fizikçi beni olimpiyata aldı diye,sonra sınava girdi hiçbir şey yapamadı ben de hem sinirlendim hem de çok pişman oldum.M
    Olimpiyatlar çalışma şeklini,disiplini,özgüvenini,hayata ve derslere bakışını,okul basarini,sorulara bakışını gelistirir +20 puan da cabası.Fizik,matematik gerçekten zordur,biyoloji ilgin varsa güzeldir,kimya basittir.
    9-)Son olarak geniş cevrem olsun diye uğraşma,2-3 kafa dengin,derdini anlayabileceğin samimi arkadaşın olsun yeter.Akşamları otur çalış işte,ders calismayinca ne kazanacaksın sanki.Herkes çalışacak sen geri planda kalacaksın sonra kendi durumunda dersleri kötü arkadaş arayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk_1903 -- 7 Ağustos 2014; 8:54:05 >

• Ona kalırsa GL de düz lise ama Türkiye nin en yüksek puanlısı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• meslek lisesi olsaydı öneri verebilirdim ama benim gibi ortaokulda deli gibi davrandıysan kesinlikle değiş ben değişmedimde noldu ilk 2 hafta sınıfın delisi ilan edildim sonra kendime çeki düzen verdimde kurtuldum delilikten
  • İlk günden herkes içine kapanık olur.Her ortamdan bunu biliyorum.Ondan espriler vs. ile hemen başla işe.Olur olmadık her şeye gülerler ilk haftalarda genelde.Kız arkadaş kendi sınıfından seçme kesinlikle.Bnece 10. sınıfa geç.9'ları şişir.Çünkü genelde güzel kızlar ileriki sınıflarla çıkmayı seviyor.Ve ilk sınavlarda 10-20 gibi sonuçlar ile travma yaşayabilirsin dikkat et,90-100 yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    4-) "Imın tınrım şunlar çok popi, onlarla takılayım." deme.
    Normal davran. Normalde yapmak istemediğin şeyleri sırf ortam olsun diye burda yapma.
    Ayrıca ilk günden kimseye "kanka" gibi davranma. Zamanla her şey yerine oturur çok çaba harcama ilk günler.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.