Şimdi Ara

Lisede kınama nedir ve cezası nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
21.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün son 2 dersimizin boş olmasından dolayı okuldan 10 tane arkadaş falan kaçtık. Sonra müdür falan arkamızdan bağırdı biz de koşmaya başladık falan sonra bir arkadaşım haber verdi disipline mi ne gidecekmişiz yarın. Sanırım kınama cezası alacağız. İnternetten baktım kınama cezası ile ilgili falan. Eğer yaşayanlar varsa bilgi verebilir mi? İyi forumlar...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisede Kınama Cezası: Nedir ve Hangi Cezalar Dahildir?

Lisede kınama cezası, öğrencilerin okul kurallarını ihlal etmeleri halinde verilen disiplin cezalarından biridir. Kınama cezası, öğrencinin davranışının ciddiyetine bağlı olarak çeşitli şekillerde verilebilir.

Kınama Cezası Nedir?

Kınama cezası, öğrencinin okul yönetimi tarafından yazılı veya sözlü olarak uyarılmasıdır. Bu uyarı, öğrencinin davranışının kabul edilemez olduğuna işaret eder ve tekrarı halinde daha ciddi cezalarla karşılaşabileceği konusunda bilgilendirir.

Lisede Kınama Cezası Nelerdir?

Lisede verilen kınama cezaları, okul yönetmeliklerine göre değişebilir. Genel olarak verilen kınama cezaları şunlardır:

• Sözlü Uyarı: Okul yönetimi tarafından öğrenciyle yüz yüze veya telefonla konuşarak verilen sözel uyarı.
    • Yazılı Uyarı: Okul yönetimi tarafından öğrenciye yazılı olarak verilen uyarı. Bu uyarı öğrencinin dosyasına eklenir.
    • Okuldan Kısa Süreli Uzaklaştırma: Öğrencinin okula belirli bir süre gelmesinin yasaklanması.
    • Okuldan Uzun Süreli Uzaklaştırma: Öğrencinin okula uzun süreli olarak gelmesinin yasaklanması.

Lisede Kınama Cezası Alınca Ne Olur?

Kınama cezası alan öğrenciler, cezanın niteliğine bağlı olarak çeşitli sonuçlarla karşılaşabilirler. Sözlü uyarı gibi hafif cezalar okul kaydına işlenmezken, okuldan uzaklaştırma gibi daha ciddi cezalar öğrencinin okul kaydını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca kınama cezası, öğrencinin okul içi sosyal faaliyetlere katılımını kısıtlayabilir veya burs veya ödül alma hakkını etkileyebilir.

Kınama cezası, öğrencilerin okul kurallarına uymalarının ve davranışlarının sorumluluğunu almalarının önemini vurgular. Bu nedenle öğrencilerin okul kurallarına riayet etmeleri ve kınama cezası almaktan kaçınmaları tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kına yakacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2000Liseli

kına yakacaklar

arkadaşım komik mi
  • Boş dersten kaçtınız diye kınama vericeklerini sanmam disiplin dedikleride müdür yardımcısı odasına çeker bişeyler der belki savunmanızı filanda yazdırır korkarsınız o zaman.Yanlış hatırlamıyorsam kınama cezasıyla ilgili bişey vardı mezun olduğunuzda okul puanınız düşüyor ceza almamaya dikkat edin.
  • Alt tarafı çoğu özel sektöre giremezsin, memur, polis filan olamazsın. Çoğu iyi üniversite seni almaz. Kısacası alt tarafı siciline işlenecek o kadar. Problem yok inşaatta amelelere de ihtiyaç var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_23

Boş dersten kaçtınız diye kınama vericeklerini sanmam disiplin dedikleride müdür yardımcısı odasına çeker bişeyler der belki savunmanızı filanda yazdırır korkarsınız o zaman.Yanlış hatırlamıyorsam kınama cezasıyla ilgili bişey vardı mezun olduğunuzda okul puanınız düşüyor ceza almamaya dikkat edin.

Sağolun hocam takdir teşekkür falan alamıyor muyuz dediğiniz şekilde olursa dönem sonunda?
  • alakasi yok. lisedeyken hocalardan duymustum kinama falan alirsan mezuniyete dogru d. kurulu tekrar toplanip hakkinda islem bulunan ogrencilerin cezalarini kaldirabiliyomus insiyatif kullanarak. eger uslu durursan bsy olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takdir teşekkürü boşver olum :D Üniversite sınavı için okul puanını düşürebilirler.Ama sanmıyorum okuldan kaçtınız diye o kadar gitmez iş.Puan düşürmeleri için 3 kere kınama almanız lazım sanırsam.Size ceza filanda vermezler okuldan kaçan öğrenciye ceza mı verilirmiş?Ceza filan vericez derlerse atarlanmayın hocalara alttan alın haklısınız bi daha yapmayız filan diyin.
  • Hayatın bitti bırak okulu direk sanayiye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark_23

Takdir teşekkürü boşver olum :D Üniversite sınavı için okul puanını düşürebilirler.Ama sanmıyorum okuldan kaçtınız diye o kadar gitmez iş.Puan düşürmeleri için 3 kere kınama almanız lazım sanırsam.Size ceza filanda vermezler okuldan kaçan öğrenciye ceza mı verilirmiş?Ceza filan vericez derlerse atarlanmayın hocalara alttan alın haklısınız bi daha yapmayız filan diyin.

Çok sağolun hocam artık ne olacak yarın göreceğiz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YurumeyenMerdiven

quote:

Orijinalden alıntı: 2000Liseli

kına yakacaklar

arkadaşım komik mi

komik.
  • Amerika'nın İsrail'i kınaması gibi knk takma

Not: İşin doğrusu ben de hiç kınanmadım ama cümle tam uydu o yüzden yazdım

• Burdakilere bakma sen.

Bos dersten ciktin diye kimse disipline vermez verse bile yil sonu siliniyo onlar.

• hiçbir şey olmayacak kolpalıyorlar. 10 kişisiziniz zaten vermeye kalksalar veliler ne yapar sizce
  • Yorumlara bak yok muebbet hapis verecekler

lisede 3 defa kinama cezasi aldim 2 defa agir kavgaya karistim bi bok olmadi.

Suan unideyim

• Girişte herkes toplandığı zaman sizi bütün okul parmakla gösterecek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • korkma atılsan bile dışarıdan okursun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.