Şimdi Ara

Lisede Açılamamış Olmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben 12.sınıf öğrencisi ve yks öğrencisiyim. hayatımda hep sosyal alanda başarısıx biri oldum ama içime kapanık biri olduğum için değil çekinegn biri olduğum için. Genelde hep bu durumu değiştirmeye çabaladığımda ters bir tepki alıyorum veya seziyorum ve başladığım yerdeyim. Nofap yapsam düzelir mi dedim o da ayrı bi konu bu bağımlılılğım yüzünden mi acaba diye düşünmeye de başladım ama alaksı yok. Bana bunarı anlatabileceğim kadar yakın biri e yok ne arkadaşlarım ne ailem. Yani tabi ki onları suçlamıyorum ama arkadaşlarıma veya aileme anlatsam siklenmeyecek bir durum. Bana hep bunları aşabilecek bir arkadaşım veya arkadaş grubum olsun veya bana yardım edebilecek bir abi olsun istedim ama başaramadım. Acaba aranızda benim gibi bunları yaşamış birileri de var mıdır. Bana bu durumdan kurtulmamda yardım edebilecek birileri. Bu durum hayatımın her noktasını etkilediği gibi yalnız 6 ayımın kalmış olduğu yksyi de etkiliyor. Kendim hakkında daha bir çok şeyden bahsedbilirim bu kouyu benimle tartışıp yardımcı olabilecek birileri çok iyi olur. Teşekkürler

• Daha önce asosyal ve ezik imajı verdiğin ortama kendini sevdiremezsin.

Ama üniye geçince şansın olur o zaman çekşngen olma arsız ol.

Kimse kimseyi takmıyor zaten.

Veya baılık tutan ya da ne bileyim serçelere yem atan dayılarla vs sohbet edip öz güven eksikliğini yen.

Bir yerde de çalılabilirsin yazın

• bir soru veya soruna akla gelen ilk cevap doğru cevaptır.12. sınıf öğrencisin sınavına bak yapabildiğini yap aman mezun fln düşünme yaz okulunu oku sosyal ortamlarda bulunman yeter sosyallik bir sekilde oluyor dışarıda olman lazım kafeye git gerekirse tek otur spor salonuna tek git sosyal ortamlara başta tek git emin ol sen çabalamasanda sosyal ortamlarda tek başına dursan da o ortamda olduğun için arkadaşlıklar geliştireceksin.universitede böyle ortamlar daha fazla sadece denemen lazım beklememen lazım.ama şimdilik sınavına odaklan iyi bi uni bölüm kazan ki çevren kaliteli olsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 12. sınıftasın, ben de çok sosyal değildim, 3-4 arkadaşım vardı, yetiyordu. Sınavına odaklan, iyi bir üniversite kazan kariyer yapabileceğin, okumayla işim yok diyorsan üniversite okuma meslek öğren, mesela marangozluk öğrenmek isterdim ben (dünyanın her yerinde bu işi yapabilirsin). Yaşın 20'yi geçince büyüdükçe yavaştan ortamlara giriyorsun zaten. Çekingen olmalık bir durum yok, normal sohbet et, etmiyorsan dinle, dinlediklerinden bir şeyler aklında tut ve onlarla ilgili insanlara soru sor sohbete katıl. No fap vs demişsin, sevgilim yok diye kafayı da takıyorsundur sen. Lisede elime kız eli değmedi 22-23 yaşından sonra kendimi zorlayıp ortamlara girdim ve tam tersi birisi oldum, en son geldim 29 yaşına iyi bir kız buldum, yakında evleneceğim. Özetle bunları söyleyebilirim.

Al sana hap gibi özgüven artırıcı yöntemler.

1-spora git ,vucut şeklin kaslı ve düzgün görününce özgüven artar.

2-şık giyin,marka kıyafetler özgüveni artırır

3-kendine has bir parfüm bul orta seviye kalitede olsun,kandınlarda afrodislak etkisi yaratan parfümler daha iyi olur.

4-bu en önemli madde çok para kazanman gerek. çok para da sabit maaşlı işlerde değil ticarette var.

çok paran olunnca zaten senin paranı yemek isteyen asalaklar çok olur,yanından ayrılmazlar. yani istesen de asosyal olamazsın.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozbey08 -- 12 Aralık 2025; 0:4:55 >
  • Önce kendine olan olumsuz düşünceni değiştir.Sen kendine saygı duymuyorsan ya da sevmiyorsan başkasının ya da başkalarının sana saygı duymasını ya da sevmesini bekleyemezsin.İnsanlar senin şuan sandığın kadar karmaşık canlılar değildir.Arkadaşın yoksa ya da arkadaş çevren yoksa bu en son dert edeceğin sorun olsun.Kimseye kendini sevdirmek ya da aralarına girmek zorunda değilsin.Zaten kendinde bunu denemişsin ama aksi sonuçlarla karşılaşmışsın.Sen kendin ol,kendini sev,kendine değer ver,kendini geliştir gerisi kendiliğinde olur.İnsanlar kendine güvenen,kendisini seven ve kimseye kendisini sevdirmeye çalışmayan insanları kendiliğinden sever kendiliğinden ilgi gösterir.

Zaten şuan daha genç olduğun için böyle arkadaş çevren olsun istiyorsun ama inan bana 10 sene sonra özellikle üniversite,iş ortamına girdikten sonra senden başka seni düşünen senden başka senin dostun olan kimsenin olmadığını anlayacaksın.Şuan çevreden gördüğün arkadaş gruplarının içerisinde kim bilir ne çatışmalar vardır ama haberin bile yoktur.Bu yüzden sen öncelikle kendine odaklan ve kendine değer ver..Kendine değer verdikten sonra gerisi kendiliğinden olur..

Son olarak Üniversiteyide fazla gözünde büyütmemeni tavsiye ederim.Üniversitede ilk hafta göreceğin arkadaş grupları ikinci haftadan itibaren dağılır.Çekirdek diyebileceğimiz en fazla 4 kişilik arkadaş grupları olur ve bu gruplar üniversiteden mezun oluncaya kadar pek fazla başka gruplarla kaynaşmaz.Lise ortamı gibi bir sınıf ortamını asla bekleme.Üniversitedeki sınıflarda herkes belli bir grubun içerisindedir ve bütün üniversite hayatı genelde o grup ile geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 15 Aralık 2025; 0:25:0 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    REDDEDİLEN BİR KIZ OLMAK
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.