Şimdi Ara

lise okurken ehliyet alabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
12.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler selamun aleyküm su an lise okuyorum . okurken b sınıfı ehliyet alabilirmiyim ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lise Okurken Ehliyet Almak: 2023 Bilgileri

Türkiye'de lise öğrencileri belirli koşullar altında ehliyet alabilirler. Ehliyet almak için lise mezunu olma şartı bulunmamaktadır.

18 yaşından küçük olan ancak en az 17 yaşında bulunan lise öğrencileri, B sınıfı ehliyet alabilirler. Bu ehliyet türü, otomobil ve motosiklet kullanmalarına olanak tanır.

B sınıfı ehliyet almak için aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

• Sağlık raporu almak
    • Sürücü kursuna kayıt olmak
    • Sürücü kursu sınavlarını başarıyla tamamlamak
    • Direksiyon sınavına girmek ve geçmek
    • Ehliyet başvurusu yapmak

Ehliyet başvurusu için gerekli belgeler şunlardır:

• Nüfus cüzdanı
    • Sağlık raporu
    • Sürücü kursu başarı belgesi
    • Direksiyon sınavı başarı belgesi
    • Vesikalık fotoğraf

Ehliyet alma süreci yaklaşık 2-3 ay sürmektedir. Bu süreçte sürüş becerilerinizi geliştirmek ve trafik kurallarını öğrenmek için zaman ayırmalısınız.

Ehliyet Almak İçin Lise Mezunu Olmak Şart mı 2023

Hayır, ehliyet almak için lise mezunu olmak şart değildir. En az 17 yaşında olan ve diğer gereklilikleri karşılayan lise öğrencileri B sınıfı ehliyet alabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2012de ogenci belgesi ile almistim,simdi durum nedir bilmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabilirsin bende lise okurken öğrenci belgesi ile almıştım A2+B ehliyetimi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnRe

Alabilirsin bende lise okurken öğrenci belgesi ile almıştım A2+B ehliyetimi.

hocam yorumunuz için teşekkür ederim ehliyeti ne zaman aldınız siz acaba ? siz aldıktan sonra belki değişmiş olabilir yasa . tam olarak bilgili değilim bazı forumlardaki konularada baktım lise mezunu olmak şart vs diyorlar. inşallah lise mezunu olmak şart değildir yoksa çok kötü olur milleti okumaya teşvik edicez diye yapmadıkları bir bu kalmıştı . 12 yıl boş boş okuyup sonrada fabrikada asgari ücretle çalışmamız içinmi milleti teşvik ediyorlar anlamadım ben bu sistemi . okusan da stres okumasan daha çok stres valla ömrümü yediler.
  • Sizin icin arastirdim,lise mevzunu istemiyor,sadece ogrenim belgesi istiyor.

• Forumda birçok kişi var, liseli olup ehliyet sahibi olan 😁

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alabilirsin ben 2012 de almistim B sinifi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Sizin icin arastirdim,lise mevzunu istemiyor,sadece ogrenim belgesi istiyor.

hocam teşekkür ederim Allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

Alabilirsin ben 2012 de almistim B sinifi

eyw hocam teşekkür ederim
  • sorun olmadan alabilirsiniz.
  • ben lise 2 yazında almıştım... ağustos 2002 idi sanırım... lise sonda arabayla okula gidiyordum... tabi her gün degil = )
  • Alabilirsin. Eğer üniversiteye hazırlanıyorsan bu işi yaza ertelemeni tavsiye ederim. Ben üniversiteye hazırlanıyorum, bazen okuldan 20:00'da çıktığım oluyor. Dersler 18:00'da başlıyor ve günde 4 saat. 1 gün gelmedin mi 4 saat yok yazılıyosun ve devamsızlık sınırı 3 saat

Ayrıca yeni yönetmeliğin tam oturmadığını söyledi kurstaki öğretmen. Yaza doğru herşeyin netleşeceğini ve ehliyet yüzünden üniversite sınavını kaçırmamamı söyleyince bende yaza erteledim :)

Tavsiyem siz de yaza erteleyin. Hem yönetmelik oturmuş olur hem de devamsızlıktan yana sıkıntınız olmaz =)
  • herkese yorumlarından ötürü teşekkürler arkadaşlar.
  • ben aldim. diploma almaya arabayla gitmistim:)
    matematik derslerinde ehliyet sinavina calisiyordum hatta.

• Lise sonda sağlık nedenlerinden dolayı 1 yıl kayıt donduran bir yakınım var ehliyet bu çocuğa alabilirmiyiz bu durumda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Lise sonda sağlık nedenlerinden dolayı 1 yıl kayıt donduran bir yakınım var ehliyet bu çocuğa alabilirmiyiz bu durumda ?

Halk eğitimden öğrenci belgesi alıp alabilirsiniz.

• Litendria kullanıcısına yanıt
    Hocam verirler mi okulunu donduran adama halk eğitimden öğrenci belgesi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berbatine

Hocam verirler mi okulunu donduran adama halk eğitimden öğrenci belgesi ?

Sonuçta hâlâ o kurumun öğrencisi, tabiki verirler.

• benim yiğenin arkadaşı var ikiside lise sonda okuyor. arkadaşı 1-2 sene kalmış sınıfta. ehliyet almış liseye arabayla gidip geliyor alınıyor yani..
  • Litendria kullanıcısına yanıt
    Hocam halk eğitim merkezine mi bağlıdır ALLAH aşkına milli eğitim bakanlığı ? Kaldı ki kayıt dondurma sistemden silinme gibi birşey değil mi ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.