Şimdi Ara

Lise Alan Seçimi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben normalde eşit ağırlık seçtim fakat ailem özellikle ablam sayısal okumamı istiyor,kendisi sözel okudu fakat pişman.Eşit ağırlık okuyan kuzenim de şimdiki aklım olsa sayısal okurdum diyor,bence sayısal seç diyor.Çok kararsız kaldım sayısala aslında gidecektim fakat Fizik Dersi yüzünden ve rehber hocamın yapamassın demesi yüzünden gitmedim.Hem ders kötü hem de başka bir hoca olsa daha iyi anlarım diye düşünüyorum.Derslerim fena değildi bu sene 7 zayıfım vardı sınav zamanı çalışıp 2ye düşürdüm sorumsuz ortalama ile geçtim.Geometri ve Fizik zayıftı.Geometri sorun yine hocada diye düşünüyorum çünkü 28 kişilik sınıfta 20 kişinin Geometrisi zayıftı.Bu arada Anadolu Lisesine gidiyorum.Matematik hocam sözlü ile geçirdi eşit ağırlık yapamassın diyor sözel seç diyor fakat günün gününe tekrar edersem yaparım ayrıca 10.sınıftan sonra Matematik formüle dayalı oluyormuş ve formüllerle aram iyidir.Biyoloji ve Kimyaya geleceksek Biyoloji dersini çok seviyorum konuları çok hoşuma gidiyor hem hocası da iyi.Kimyayıda seviyorum belki de hocadandır çok iyi bir hocamız var. Ne meslek yapcağımı bilsem kesin karar verirdim ama aklımda hiç bir şey yok. Neyse arkadaşlar diyeceğim şu ki sizce ne yapmalıyım? Sayısala gitmelimiyim? Bu arada sayısala gidersem çalışacağım çünkü çalışmadan hiç bir şey olmaz.

Edit:Sayısala geç diyenler sayısalda ne kadar çalışmam gerek öyle abartılı bir şekildemi yoksa normal çalışmak yetermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MOA190353 -- 11 Temmuz 2013; 3:46:17 >

• aklın varsa dil seç.Adamlar yata yata düzgün bölümlere girip güzel işlerde çalışıyorlar..Ama boş geçirmem,çalışırım diyosan sayısal seç
  • Kendimden örnek vereyim . Kesinlikle sözel konulara ilgim ve yeteneğim olduğu halde öğretmenlerimin ve ailemin baskısıyla fm okudum .
    Bana birşeyler katmadı mı kesinlikle kattı lakin tm okusaydım lisede, şu an ki sıralamam çok çok daha iyi olurdu .
    Sana tavsiyem gerçekten lisede, ben fm derslerine iyi kafa yorarım sınav senesi de kendimi kampa sokarım diyebiliyorsan fm oku inanılmaz meslek olanağı var rahat edersin .
    Dersleri asarsan, düzenli soru çözmezsen falan fm okuduğunla kalırsın , üzgünüm.
    İyi düşünmen gerek
  • İkinizede teşekkür ederim.Fakar Poet35 ben dilde başarılı olurum fakat çok sıkıcı geliyor ayrıca meslek olanağı ing hocası,tercümanlık vs var bunlar bana göre meslekler değil.
  • Kardeşim komple okumadım ama seni senden daha iyi ablan mı biliyor ? aklın gönlün hangi bölüme gitmek istiyorsa oraya git ablan 2 gün sonra yüzüne bakmaz sen pişman olursun
  • Sayısal git sosyal mezunuyum tercih edebileceğimiz bölüm sayısı sayısalın çeyreği kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MOA190353

Arkadaşlar ben normalde eşit ağırlık seçtim fakat ailem özellikle ablam sayısal okumamı istiyor,kendisi sözel okudu fakat pişman.Eşit ağırlık okuyan kuzenim de şimdiki aklım olsa sayısal okurdum diyor,bence sayısal seç diyor.Çok kararsız kaldım sayısala aslında gidecektim fakat Fizik Dersi yüzünden ve rehber hocamın yapamassın demesi yüzünden gitmedim.Hem ders kötü hem de başka bir hoca olsa daha iyi anlarım diye düşünüyorum.Derslerim fena değildi bu sene 7 zayıfım vardı sınav zamanı çalışıp 2ye düşürdüm sorumsuz ortalama ile geçtim.Geometri ve Fizik zayıftı.Geometri sorun yine hocada diye düşünüyorum çünkü 28 kişilik sınıfta 20 kişinin Geometrisi zayıftı.Bu arada Anadolu Lisesine gidiyorum.Matematik hocam sözlü ile geçirdi eşit ağırlık yapamassın diyor sözel seç diyor fakat günün gününe tekrar edersem yaparım ayrıca 10.sınıftan sonra Matematik formüle dayalı oluyormuş ve formüllerle aram iyidir.Biyoloji ve Kimyaya geleceksek Biyoloji dersini çok seviyorum konuları çok hoşuma gidiyor hem hocası da iyi.Kimyayıda seviyorum belki de hocadandır çok iyi bir hocamız var. Ne meslek yapcağımı bilsem kesin karar verirdim ama aklımda hiç bir şey yok. Neyse arkadaşlar diyeceğim şu ki sizce ne yapmalıyım? Sayısala gitmelimiyim? Bu arada sayısala gidersem çalışacağım çünkü çalışmadan hiç bir şey olmaz.

Ben eşit ağırlığı çok istiyordum ''hukuk için'' fakat tek edebiyatım zayıf diye sayılsa seçtim '' sayısal derslerim gayet iyi '' ben ise şimdi sayısal okumaya karar verdim .Ben de lise 2'ye geçiyorum lakin şimdi sayısalda ne yapacağıma karar veremiyorum .Çünkü bana kalırsa ''tabi bu herkesten herkese göre değişebilir '' ben sayısaldaki mesleklerde yığılma olacağını ve aşırı derecede İŞSİZ olacağını düşünüyorum .Sen sözel değil de en azından eşit ağırlık oku .Matematiği yaparsın o problem değil fizik de aslında kolay sınavdan önce baksan 70 'i kesinlikle geçersin tek önemli şey aslında senin kendine güvenebilmen .Ama kendin illa benim yeteneğim yok diyorsan eşit ağırlık tan hukuk oku .Niye diye sorarsan çünkü sözelde ki meslekler pek popüler meslekler değil ''Kısacası maaş fazla yok '' .Dediğim gibi eşit ağırlık oku hukuk seç bir hukukçunun maaşları gerçekten çok iyi .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp ders seçiminde yardım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayrancioglu

Kardeşim komple okumadım ama seni senden daha iyi ablan mı biliyor ? aklın gönlün hangi bölüme gitmek istiyorsa oraya git ablan 2 gün sonra yüzüne bakmaz sen pişman olursun

Ben de sayısala sıcak bakıyordum ama fizik yüzünden böyle bi karar verdim ablamda kuzenimde öyle deyince ne biliyim kararsız kaldım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kayrancioglu

Kardeşim komple okumadım ama seni senden daha iyi ablan mı biliyor ? aklın gönlün hangi bölüme gitmek istiyorsa oraya git ablan 2 gün sonra yüzüne bakmaz sen pişman olursun

Ben de sayısala sıcak bakıyordum ama fizik yüzünden böyle bi karar verdim ablamda kuzenimde öyle deyince ne biliyim kararsız kaldım.

Emin ol hayatının bir noktasında sonra kuzen de seni tanımaz ablan da yüzde 85 böyledir evlenir gider ablan affedersin sen kendini tanıyorsan dersin ki ben bu kadar yapabiliyorum o noktadan öteye fazla zorlamaya gerek yok e.a da gayet iyi bölüm

• quote:

Orijinalden alıntı: KyourakuShunsui

Sayısal git sosyal mezunuyum tercih edebileceğimiz bölüm sayısı sayısalın çeyreği kadar

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: mademan12

quote:

Arkadaşlar ben normalde eşit ağırlık seçtim fakat ailem özellikle ablam sayısal okumamı istiyor,kendisi sözel okudu fakat pişman.Eşit ağırlık okuyan kuzenim de şimdiki aklım olsa sayısal okurdum diyor,bence sayısal seç diyor.Çok kararsız kaldım sayısala aslında gidecektim fakat Fizik Dersi yüzünden ve rehber hocamın yapamassın demesi yüzünden gitmedim.Hem ders kötü hem de başka bir hoca olsa daha iyi anlarım diye düşünüyorum.Derslerim fena değildi bu sene 7 zayıfım vardı sınav zamanı çalışıp 2ye düşürdüm sorumsuz ortalama ile geçtim.Geometri ve Fizik zayıftı.Geometri sorun yine hocada diye düşünüyorum çünkü 28 kişilik sınıfta 20 kişinin Geometrisi zayıftı.Bu arada Anadolu Lisesine gidiyorum.Matematik hocam sözlü ile geçirdi eşit ağırlık yapamassın diyor sözel seç diyor fakat günün gününe tekrar edersem yaparım ayrıca 10.sınıftan sonra Matematik formüle dayalı oluyormuş ve formüllerle aram iyidir.Biyoloji ve Kimyaya geleceksek Biyoloji dersini çok seviyorum konuları çok hoşuma gidiyor hem hocası da iyi.Kimyayıda seviyorum belki de hocadandır çok iyi bir hocamız var. Ne meslek yapcağımı bilsem kesin karar verirdim ama aklımda hiç bir şey yok. Neyse arkadaşlar diyeceğim şu ki sizce ne yapmalıyım? Sayısala gitmelimiyim? Bu arada sayısala gidersem çalışacağım çünkü çalışmadan hiç bir şey olmaz.

Ben eşit ağırlığı çok istiyordum ''hukuk için'' fakat tek edebiyatım zayıf diye sayılsa seçtim '' sayısal derslerim gayet iyi '' ben ise şimdi sayısal okumaya karar verdim .Ben de lise 2'ye geçiyorum lakin şimdi sayısalda ne yapacağıma karar veremiyorum .Çünkü bana kalırsa ''tabi bu herkesten herkese göre değişebilir '' ben sayısaldaki mesleklerde yığılma olacağını ve aşırı derecede İŞSİZ olacağını düşünüyorum .Sen sözel değil de en azından eşit ağırlık oku .Matematiği yaparsın o problem değil fizik de aslında kolay sınavdan önce baksan 70 'i kesinlikle geçersin tek önemli şey aslında senin kendine güvenebilmen .Ama kendin illa benim yeteneğim yok diyorsan eşit ağırlık tan hukuk oku .Niye diye sorarsan çünkü sözelde ki meslekler pek popüler meslekler değil ''Kısacası maaş fazla yok '' .Dediğim gibi eşit ağırlık oku hukuk seç bir hukukçunun maaşları gerçekten çok iyi .

Valla hukuk oku diyorsun ama insan birde sevebileceği mesleği yapmalı değil mi? :) Yinede teşekkürler.

• quote:

quote:

quote:

Valla hukuk oku diyorsun ama insan birde sevebileceği mesleği yapmalı değil mi? :) Yinede teşekkürler.

Ne istiyorsun peki aklındaki düşünce nedir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne istiyorsun peki aklındaki düşünce nedir ?

Valla işte hiç bir fikrim yok olsa zaten direk bölüm seçicem onun için yardım istiyorum sayısala gitsem her türlü meslek olcak fakat e.ada durum değişiyor.Biyolojiye ve Bilgisayara ilgim fazla onlarla ilgili meslek olabilir ama onlarda çok zor.

• Meslek konusunda kararsızsan sayısal. Çok geniş alanı var çünkü
  • Bak kardeşim sana yaşanmış örnek vereyim. Benim bir yakın arkadaşım var. Fen dersleri bendende kötüydü. 2leri sıralamıştı(benimde 3 tü zaten). Ailesinin ısrarı ile mf seçti. Sınıfı zar zor geçti 3 tane 1 vardı. Ben eşit ağırlıktayım mutluyum. Hukuk fakültesinide kazanırsam önüm açık olacak. Kıssadan hisse;
    Mf seçen çoğu başarısız kişi seçim yaparken seneye çok çalışır yaparım diye hareket ediyor sende aynı hatayı yapma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesajı okumadım ama lise1de teşekkürü zor aldım fenler berbattı, mf seçtim 6bininci oldum. çalışmana bağlı yapamıyorum vs deme yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lalala25

Bak kardeşim sana yaşanmış örnek vereyim. Benim bir yakın arkadaşım var. Fen dersleri bendende kötüydü. 2leri sıralamıştı(benimde 3 tü zaten). Ailesinin ısrarı ile mf seçti. Sınıfı zar zor geçti 3 tane 1 vardı. Ben eşit ağırlıktayım mutluyum. Hukuk fakültesinide kazanırsam önüm açık olacak. Kıssadan hisse;
    Mf seçen çoğu başarısız kişi seçim yaparken seneye çok çalışır yaparım diye hareket ediyor sende aynı hatayı yapma.

yanlış düşünüyon son sene çok değişiyo bazı şeyler.mezun olarak söylüyorum beklemediğin adamlar yüksek sıralamalar yapıyo.
  • sözel + eşit ağırlık + ++++ = sayısal

eşit ağırlıkta hukuk harici boş.

en geniş sayısal gel kardeş mühendis olursun veya ftr ci veya tıpçı veya eczacı veya birsürü...
  • Teşekkürler arkadaşlar bir de şunu sorucam Sayısala geç diyenler sayısalda ne kadar çalışmam gerek öyle abartılı bir şekildemi yoksa normal çalışmak yetermi?
  • MOA190353 kullanıcısına yanıt
    Sadece duyduğum bu sayısal bölümü isen 2 dakika boşluğunda bile 1 soru çözmen gerekiyormuş(tabi büyük ihtimal ne kadar ciddi olduğunu söylemek için söylenmiştir). Yani diğerlerine göre daha ağır bir çalışma disiplini istiyor. Bende lise 2 oldum T.M seçtim çünkü ben çalışamam çalışmam kafam kaldırmaz o kadarı. T.M seçtin diye oturmuyorsun tabi ama sayısal bölüm biraz daha ağır basıyor çalışma konusunda.

T.M seçtim ne mi olmayı düşünüyorum iktisat işletme finans okuyup bankacı olmayı düşünüyorum. Matematiğim de iyidir çalışmadan 80 90 alabiliyorum matematik öğretmenliği de olabilir.

@MOA190353
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.