Şimdi Ara

Üniversite Kayıt ve Diploma - YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
8.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Uzun uzadıya anlatıp sıkmak istemiyorum. Bir sebepten dolayı lise diplomam veya 'aslı gibidir' onaylı fotokopisi elimde yok maalesef. Üniversiteye online kayıt olamamak için de sebebim var. Bu yüzden gidip fakültede kayıt olacağım. E-Devlet'ten aşağıda resmini koyacağım bir mezuniyet belgesi çıkarılıyor. Bu belge ile kayıt olabilir miyim? Daha önce olan var mıdır? Şimdiden yanıtlarınız için teşekkür ederim.

    Üniversite Kayıt ve Diploma - YARDIM







  • %99 ihtimalle kayıt olamazsın. Çoğu üniversite direk diplomanın orijinal halini istiyor, noter onaylı fotokopiyi dahil kabul etmiyor. Yine de kazanacağın üniversiteyi arayıp sorarak daha net bir cevap alırsın.
  • UGzeg U kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Kayıt için gerekli belgeler kısmının b maddesi şöyle:

    b) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge

    Mezuniyet belgesi, diyor. Burada bahsedilen mezuniyet belgesi E-Devlet üzerinden çıkarılan, benim resmini attığım mezuniyet belgesi ise o zaman kayıt olabilirim sanırım.
  • Ben de bir soru sormak istiyorum. E-kayıtla kayıt yaptırdıktan sonra, herhangi bir şey yapmama gerek yok değil mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TirnakciCemil

    Ben de bir soru sormak istiyorum. E-kayıtla kayıt yaptırdıktan sonra, herhangi bir şey yapmama gerek yok değil mi ?
    Hayır E-kayıt yaptıktan sonra herhangi bir şey yapmaya gerek yok. Üniversitenin sitesini takip et, ders kayıt günlerini kaçırma
  • Marlaasingeer M kullanıcısına yanıt
    Marmara Üniversitesi için söyliyim, istenilen belgeler kısmında "Geçiçi Mezuniyet Belgesi" olabilir diyor. Geçici mezuniyet belgesi e-devlette olan değil. Diplomaların hazır olmadığı yada kayıp vb durumlarında tekrar çıkartılırken(bu kayıp duurmları için emin değilim ama hazır olmadığı durumlardan eminim) diploma yerine üzerindeki geçerlilik süresi boyunca kullanılabilecek bir belge. Yani diplomanın aslı olmadığında kullanılıyor. Ve çoğu şeyde olduğu gibi bazen kurumlar e-devletten alınan belgeleri kabul etmiyor, ıslak imzalı ilgili kurumlar tarafından mühür basılmış belge istiyor. O yüzden kayıt olacağın okula sorman mantıklı olur.

    *Şunu da belirteyim. Marmara Üniversitesi kayıt kılavuzunda, e-devletten alınabilecek belgeler için özellikle e-devletten alınabilir diye yazmışlardı.

    (Örneğin; Askerlik durum belgesi (ASAL üzerinden yapılan sorgulamada askerlik sorunu tespit edilen adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir. Askerlik durum belgesi, e-devlet şifresiyle giriş yapılarak ilgili adresten veya askerlik şubelerinden alınabilir.)




  • hemen bisi yapmana gerek yok ama üniversite sitesinde belirlenen tarihe kadar evraklarini okula teslim etmelisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba bende aynı şeyi merak ediyorum. Diplomamı okuldan almadım, e devletteki belgeyi kabul ettiler mi??


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.