Şimdi Ara

Linux lite süpermiş ya (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Windows dan geçmek istiyorum, kurması çok mu zor sadece internette dizi film izlerim ufak tefek Word excel gibi şeylerde işlerimi hallederim, beceremezsem geri dönüşü olmaz sanırım, bilgisayarım çok eski bilgisayar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Hayır bu değil. Bu sunucu sürümü bunda grafik arayüz olmaz.
    https://ubuntu.com/download/desktop
    Buradan indirebilirsiniz.

verdiğiniz linkten indiricem ama bir sorun çıkarmı kurulumda yardımcı olursanız sevinirim

• Windows XP'den geçince süper gelmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Hayır bu değil. Bu sunucu sürümü bunda grafik arayüz olmaz.
    https://ubuntu.com/download/desktop
    Buradan indirebilirsiniz.

Hocam ubuntuyu yükledim fakat pc yi kapatıp açarken windows seçme ekranı çıkmıyor? Nerede yanlış yaptım acaba? Windows'u silmiş olabilir miyim nerden öğrenebilirim?

@ trkgncr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Ağustos 2020; 19:51:2 >

• Sadece internetten dizi film ve ufak tefek ofis uygulamaları için inanın windows'dan çok daha iyidir. Malum bir çok sürüm mevcut. Bilgisayarınız eski ise hafif sürümleri denemekte yarar var. Linux lite gibi. Hatta Türkiye'nin işletim sistemi olan Pardus'u bile deneyebilirsiniz. O da arayüz olarak xfce kullandığından o da nispeten hafif bir linux sürümü.

Kurulum ile alakalı olarak endişe duymayın. Telefon üzerinden youtube a ilgili linux sürümünün kurulumunu yazsanız adım adım anlatan çok fazla video var.
    Geri dönüş olarak tabi ki windows'a dönüş yapabilirsiniz. Onun da videoları yine youtube'da mevcut.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen ön yükleme aracı olan grub ile ilgili bir sorun var. Aşağıda bir kaç şey anlatılmış. Ubuntu kullanmadığımdan yardımcı olamıyorum.

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_önyükleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZENTURK

Muhtemelen ön yükleme aracı olan grub ile ilgili bir sorun var. Aşağıda bir kaç şey anlatılmış. Ubuntu kullanmadığımdan yardımcı olamıyorum.

https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Grub_önyükleyicisini_onarmak_(yeniden_kurmak)

bakıyorum teşekkür ettim

• ne diyonuz yaw

• CSB yazmayı bırakın artık Linux lite süpermiş ya 

• Buyrun buda benim sistemin kaynak kullanımı.

Linux lite süpermiş ya

Win10 ve Linux dual kullanıyorum. Daha çok linux kullanıyorum.

1.Çok daha görsel ve az kaynak kullanır

2.Ses kartımı windows10 tam olarak tanımıyor, arayüz yazılımında ise ayarlamalar kısıtlı, ve hiç tiz alamıyorum. Sağolsun linux çekirdeği + pulse audio ile sonuna kadar bas ve tiz alıyor. Ses sistemimde tiz olduğunu Linux ile öğrendim. 2. sistem olarak linux tavsiye ederim. Ayrıca ikiside ssd diske kurulu olmasıan rağmen Windows 10 ,40 saniyede ,linux 15 saniyede açılıyor.

• Macbuntu da neymiş ya? Çok ilginç görünüyor. Bu forumda böyle Linux sever kullanıcılar görmek sevindirici. Ülkenin ekonomik durumunu ve eli yüzü düzgün bilgisayarların fiyatlarını düşünürsek daha çok Linux kullanıcısı olmasını beklerdim.

• Griffith kullanıcısına yanıt

Xfce tabanlı bir dağıtım. Bşka siteye link vermek forumda yasak mı bilmiyorum ama bu sitedeki arkadaş ilgileniyor bu dağıtımla.

https://www.tnctr.com/topic/706142-macbuntu-bigsur-2021-6-x64-multilanguage-turkish//

Aynen öyle hocam. Az kalsın 150 tl verip ses kartı alacaktım, linux beni yeni ses kartı almaktan kurtardı.

Ubuntuyu açtıktan sonra diskleri kontrol ederek windowsu silip silmedigi i anlayabilirsin. Normalde Ubuntu kurarken başlangıç ekranında Windows da olur. Windowsun başlangıç dosyaları silindiyse eğer ondan olabilir. Öncelikle bir disklerden Windows hala duruyor mu durmuyor mu bir kontrol edin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Ubuntuyu açtıktan sonra diskleri kontrol ederek windowsu silip silmedigi i anlayabilirsin. Normalde Ubuntu kurarken başlangıç ekranında Windows da olur. Windowsun başlangıç dosyaları silindiyse eğer ondan olabilir. Öncelikle bir disklerden Windows hala duruyor mu durmuyor mu bir kontrol edin derim.

Nerden kontrol edebilirim hocam

Sol taraftaki başlat çubuğu gibi olan çubukta HDD simgesi olur NTFS bir birim varsa. Ona tıklayınca direkt c:/ dosyaları çıkıyorsa Windows duruyordur.

• quote:

Arkadaşlar Ubuntu ortamında Dota2 denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Oyunca PC windows kadar akıcı olmuyor. Daha çok ısınıyor.

Onda şunu dene, other drivers kısmında kesinlikle nvidia nın kendi driverını kullan, nvidia proprietary mi ne yazar, open source(açık kaynak) olanı kullanma. Open source olan ekran kartı driverlarını iyi yazamamışlar iyi çalışmıyor. Boşta bile fan full performans çalışabiliyor mesela. O yüzden varsa nvidia proprietary driver kullan, varsa amd. Proprietary, kapalı kaynak demek yani open source ün karşıtı.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

Evet o kıyaslamayı yapmamıştım hiç. Linux lite süpermiş ya 

• quote:

Sol taraftaki başlat çubuğu gibi olan çubukta HDD simgesi olur NTFS bir birim varsa. Ona tıklayınca direkt c:/ dosyaları çıkıyorsa Windows duruyordur.

Linux lite süpermiş ya

Sanırım windows yok hocam

Ssd yoksa bulaşma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Hocam geçmiş olsun. Nur topu gibi bir ubuntunuz oldu Linux lite süpermiş ya 

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.