Şimdi Ara

Linux lite süpermiş ya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
2.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500 mb ram yiyor boşta. Ders dinlerken 1,5 gb a anca geliyor. Laptop şarj baya uzun süre gidiyor. Çok akıcı oldu laptop. Windows a çok benziyor zaten ama çok hızlı. Oyun harici gayet güzel ama oyun tarafı da iyidir herhalde denemedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir-iki aydır Arch+KDE kullanıyorum ben de yeni arayışlardayım. Deneyeceğim bir ara merak ettim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4233D93C7

Bir-iki aydır Arch+KDE kullanıyorum ben de yeni arayışlardayım. Deneyeceğim bir ara merak ettim.
    Arch daha iyidir bence. Kurması zor diyorlar ama baya sağlan diyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ubuntu 20yi daha çok seviyom ben

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü ortamından dolayı. LXDE kullanıyor. Bu masaüstü ortamını kullanan tüm dağıtımlar hafif ve hızlı olur ben de Lubuntu kullanıyorum durum aynı.

• quote:

Bir-iki aydır Arch+KDE kullanıyorum ben de yeni arayışlardayım. Deneyeceğim bir ara merak ettim.

Selamlar hocam

bu konulardan pek anlamıyorum; fakat ben de bir linux sistemi denemek istiyorum. Hangisini önerirsiniz? Genelde internette gezip dizi izlerim. Yakında Python kursuna başlayacağım, o da sanırım linux sisteminde daha akıcı oluyormuş.

• The Management kullanıcısına yanıt
    Selamlar.
    Öncelikle sisteminiz iyiyse sanal makinede kullanmanızı öneririm. İlk olarak Debian tabanlı dağıtımları deneyebilirsiniz. Ubuntu veya Mint güzeldir. Bu dağıtımlardan birinde bir süre vakit geçirince zaten sonraki dağıtıma, masaüstü ortamına vs kendiniz karar verebilirsiniz. Alternatif çok fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4233D93C7 -- 14 Ağustos 2020; 17:41:15 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Selamlar.
    Öncelikle sisteminiz iyiyse sanal makinede kullanmanızı öneririm. İlk olarak Debian tabanlı dağıtımları deneyebilirsiniz. Ubuntu veya Mint güzeldir. Bu dağıtımlardan birinde bir süre vakit geçirince zaten sonraki dağıtıma, masaüstü ortamına vs kendiniz karar verebilirsiniz. Alternatif çok fazla

Merhabalar tekrardan

teşekkür ediyorum. Şuan ubuntu indiriyorum deneyeceğim bakalım; fakat sanal makine indirmedim.

Sistemim

i5 8250u

mx150

8gb ddr3

1tb hdd

siz ne dersiniz? laptop kullanıyorum

Cayır cayır kullanırsınız merak etmeyin :)
    Üstelik Ubuntu nispeten hantal denebilecek bir dağıtım.

• quote:

Cayır cayır kullanırsınız merak etmeyin :)
    Üstelik Ubuntu nispeten hantal denebilecek bir dağıtım.

Teşekkür ederim

dediğiniz indirme kısmı bu değil mi ?

https://ubuntu.com/download/desktop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 14 Ağustos 2020; 18:13:8 >
    Hayır bu değil. Bu sunucu sürümü bunda grafik arayüz olmaz.
    ubuntu
    Download Ubuntu Desktop | Download | Ubuntu

Buradan indirebilirsiniz.

Hocam aynı sisteme sahibiz, denedikten sonra deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz performans ve stabilizasyon açısından?

• adanavalısi kullanıcısına yanıt
    Ubuntu'nun performansı konusunda çekinceniz varsa (ki gnome biraz hantaldır) Xubuntu ve Lubuntu deneyebilirsiniz hocam.

Aman hocam dur server mı kuracaksın? Link bu: https://ubuntu.com/download/desktop

• quote:

Orijinalden alıntı: trkgncr

Aman hocam dur server mı kuracaksın? Link bu: https://ubuntu.com/download/desktop

Yanlış atmışım :D evet bunu atacaktım yükledim bilgisayara

• Forumda bu kadar linux sever var mıydı yav?

• quote:

Hayır bu değil. Bu sunucu sürümü bunda grafik arayüz olmaz.
    Buradan indirebilirsiniz.

Teşekkür ederim hocam yanlış atmışım linki sağolasın bu linktekini indirdim kuruyorum şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: adanavalısi

Hocam aynı sisteme sahibiz, denedikten sonra deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz performans ve stabilizasyon açısından?

Tabii hocam dm atıyorum sana

• Çoktandır aklımda var ama detaylı bir araştırma yapmadım henüz, yakın zamanda deneyebilirim. Sağolun.

• Arkadaşlar Ubuntu ortamında Dota2 denemiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Oyunca PC windows kadar akıcı olmuyor. Daha çok ısınıyor.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.