Şimdi Ara

LINUX GELECEĞİN İŞLETİM SİSTEMİMİ SİZCE?????????????????????? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bence linux geleceğin işletim sistemi olamaz

    doğruyu söylememk gerekirse ben hiç linux kullanmadım denemeyi düşünüyorum

    ama milletde windows yaygınlaşmış kimsenin windows işletim sistemini bırakacağını zannetmiyorum...

    linux kullanıcıları bence yok denecek kadar az
  • Windowsu evinizde bile kacak kullanamayacak durama gelirseniz. bir de windows uzerine kurdugunuz program larin hepsine lisans ucreti odememek gibi bir alternatifiniz olmasa gorun bakalim linux gelecegin isletim sistemi oluyormu olmuyor mu ve lutfen daha windows lisans parasini bile odememis arkadaslar bana windowsu savunmasin gitsinler ilk once para verip lisans alsinlar ve sonra konussunlar
  • Akdeniz arkadasima senin gorusune saygi duyuyorum ama ben senin gorusunune katilmiyorum ve hemen sana bir kac ornek vermek istiyorum.

    Ben linuxu ruyamda gormedim bana bir arkadasin tavsiyesi ile denedim ve sevdim yani linuxu daha genis kitlelere goturmek icin buyuk bir ugras var benim linuxa baslamam bu hareketin eseridir .Senin su linuxu kullananlarin sayisi yok denecek kadar az oldugunu soylemen yanlis avrupada artik hardware leri satan linux support aciyorlar ibm artik linuxun reklamini yapmaya baslamis haberimiz yok bu forum dan linklere rahatca tiklayarak okuyabilirsiniz http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=27935


    Danimarka devlet kanali DR1 Cin ile ilgili bir program yapmisti orda seyrettim. Cinde linuxs'cular organize olmus meraklilara ve ogrencilere bedava kurs veriyorlar Cinin nufusunun yaklasik veya fazla 1,5 milyar oldugunu hatirlatirim son olarak linux lisansli bir sey olmadigi icin (parali olanlari var tabiki ama bunlar genellde server olan versiyonlari) kac kisinin kullandigini kimsenin dogru bir rakam verebilecegine inanmiyorum verse bile bunlar ya karalama politakisinin sonucu olan bir cuzi bir rakam veya kara sevdali bir linux cunun abartili milyarlari olacaktir.

    Gelecek konusunda kimin ne olacagini bilemem ama söyle bir tahmin yurutebilirim bence linux windowsun basini agritan bir isletimci olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersan15 -- 24 Kasım 2004, 14:55:54 >




  • Merhaba Arkadaşlar. İntenette dolaşırken forumdaki bu konuyu gördüm ve hemen üye oldum.
    Windows & Linux karşılaştırmasına gelince aslında ikisinin de kendine göre zahafları var.

    Linux ü ele alacak olursak;

    Linux Unix işlemtim sisteminden örnek alınarak yapılmış bir okul ödevinden başka birşey değildi. Ancak insallar zamanla bu çekirdeği gelişiterek işletim sistemine benzetmeye çalıştı. Linux e ara yüzler yazıldı, ek yazılımılar yazıldı ancak linux ün hala arayüzü çok hatalı durumda. Buda windows ile olan yarışta geride kalmasına neden oldu. Bazı arkadaşlar Linux maceralarını yazmışlar işte dosyaların eksik olduğunun, sürekli çıkan hatalar, gece - gündüz verilen uğraşlar. Bana sorarsanız sıradan bir ev kullanıcısı için bence son derece gereksiz. Hatta angarya.

    Ama linux ü küçük şirketler, de düşünürsek yani dar gelirli şirketlerde;
    Çeşitli görevler için windows tan on kat daha iyi çalışıyor. DNS,WEB v.b. server işlemlerinde windows tan çok daha iyi sonuç veriyor ve çok daha ucuza geliyor. Acak hiçbir şirket sadece linux işletim sisremi kurup arkasına yaslanamaıyor. Çünkü windows un Active Directory si windows u linux karşısında kral yapıyor. Buda tek başına linux ile windows olmadan şirket kurulamayacağını gösteriyor. Ama sadece windows ile bir şirket kurulabiliyor. Aancak güvenlik için hardware e daha fazla yatırım yapılması gerekiyor. Bu da daha fazla gider anlamına geliyor.

    Aslında en ideal olanı Domain yapısı için windows server 2003, ancak WEB server, SQL server, Router gibi ve özellikle internet ortamı için linux kullanılmak. Bu da lisans parası ödenmesine, hemde daha az hardware gideri nedeni ile tasarrufa neden oluyor.

    Ancak büyük şirketleri düşünecek olursak. Biri FBI,NASA linux kullanıyor diye yazmış. Eğer FBI,NASA linux kullansaydı bugün olmazlardı. Linux kullanmak bir intihar olurdu herhalde.
    Bu tarz şirketler genelde Unix işletim sistemlerini kullanıyorlar. Ancak bu şirketlerde Domain yapısı olarak Windows, Ancak web,sql,dns v.b. işlemlerde Unix ve Unix tabanlı (SOLARİS) işletim sistemleri kullanıyor. Unutmayınki asla Linux Unix değildir. Linux sadece Unix in dandik bir kopyasıdır. Asla bir Unix olamaz.

    Linux ün de iş ortamında bir kötü yanı ise:
    Linux işletim sistemine yeteri kadar destek verilemesi. Yani siz bir bankasınız ve bir anda DNS server ınız çöktü telefonla arayıp çağarabilceğiniz kimse yok. Ancak Unix ya da Windows tabanlı bu Sun,IBM,DELL,HP server ınız varsa aynı zamanda bu firmalar ile destek ve bakım anlaşması yapmış oluyorsunuz. Ve bir problem ile karşılaştığınız da bu şirketler probleminizi çözüyor. Ancak HP makinaya Linux yüklerseniz server garanti dışı kalıyor ve destek alamıyorsunuz. İşte Linux ü iş ortamında Windows ve Unix den geride olmasının tek sebebi bu. Ancak IBM firması küçük ve orta ölçeki firmalar için ürettiği serverlarda Linux desteği vermeye başladı tabi bu sadece RED HAT için. Zaten linux ün de en başarılı sürümü ve bana göre gelecek vaateden tek sürüm bence.

    Güvenlik unsurlarına gelice. Windows Active Directory de güvenlik olarak yeterli. Ancak internet tabanlı işlemlere gelince windows sistemi büyük zaaflar veriyor. Buda Hemen Hemen Orta ölçekli networklerde Windows Domain olarak ve diğer internet tabanlı işlerde de linux kullanma zorunluluğu getiriyor.
    Büyük firmalarda ise işletim sistemlerinin güvenliğinde çok güvenlik hardwareler ile sağanıyor. Hardware firewall lar, Hardware Anti Virus v.b. gibi cihazlarla sağlanıyor. Buda şu sonucu doğuruyor. Eğer büyük bir firma olmayı hedefliyorsanız yatırımdan vaz geçmeyeceksiniz. Biz bugun linux kullanarak tasarruf etmeyi düşünüyoruz. Buda ülke olarak başarısız olmamıza neden oluyor. Eğer büyümek istiyorsak yatırımdan kaçmamak şart. Bu gün bir Toyotanın bilgi işleme yaptığı yatırım bizim (Turkcell hariç) Türkiyede ki bütün yerli şirketlerin yaptığı yatırımdan daha fazladır herhalde.

    Linux ün windows kadar başarılı olmamasının bir nedeni de çok fazla dağıtımının olası ve her önüne gelenin yeni bir dağıtımla ortaya çıkması. buda standartlaşmanın önüne geçiyor ve linux ün başarısız olmasına neden oluyor.


    Özetle;

    Windows un ev ortamı için hatalı olduğu doğru. Ancak bu hataların büyük çoğunluğu kullanıcıların bilgisizliğinden doğan basit hatalardan kaynaklanıyor. Ve Ms tarafında bu hatalar çok kısa bir sürede yamanıyor. Ancak iş ortamına, network ortamına gelince ( özellikle windows server 2003) çok başarılı yapıyor. Ve farkındaysanız diğer İşletim sistemleride Unix,Linux Windows a yardıcı olarak kullanılıyor. Dünyada Büyük küçük bütün firmalar windows un Active Directory sini kullanıyor. Bu FBI,NASA,TSK,TOYOTA,TURKCELL v.b. firmalarda da böyle. Yani Windows suz bir Network düşünülemez.

    Geleceğin işletim sistemine gelince: İş ortamınada Bu Window server 2003 daha da geliştirilirse bence buna aday olabilir.
    Ev ortamına gelince:Windows Vista eğer Ms övdüğü gibi çıkarsa büyük ihtimal Vista ve daha sonra çıkacak olan vista tabanlı işletim sistemleri olur. Çünkü MS tamaman yeni bir işletim sistemiyle geliyor ve bu linux ün ev ortamında çok canın acıtacağa benziyor. Ancak ev ortamında şuan için geleceğin işletim sistemi yok.




  • Arkadaşım seni tebrik ediyorum tam 11 ay dokunulmamış bir konuyu tekrar canlandırmışsın ve çok ilginç ve garip şeyler yazmışsın.
    Başta yazdıklarına ve fikirlerine saygı duyduğumu belirteyim.
    Fakat yazını harfiyen okuduğumda anladımki sen evvel yazılanları üstünkörü okuyup bilgiden ziyade yorum olarak nitelendirilebilecek şeyler yazmışsın.
    Özellikle Linux'u dandik olarak nitelendirmen, NASA'nın linux'u kullandığına inanmaman, Windows'un server olarak Linux'dan daha iyi işler yaptığını iddia etmen bende bu izlenimleri uyandırdı.
    Evet aradan 11 ay geçti ama bu süre zarfında diğer arkadaşların anlattıklarının tersi çıkmadı, aksine onların haklılıkları dahada perçinlendi. Keşke bu yazdıklarını yazmadan önce biraz araştırma yapmış olsaydın.
    "Linux Unix'in dandik bir kopyasıdır" yorumunla alakalı ayrıntılı bir alıntı yazı aşağıda var dikkatle okumanı tavsiye ederim.
    1 Unix ve linux’un Tarihçesi ve Gelişimi

    1.1 UNIX’in oluşumu

    1960’larda AT&T’nin Bell Laboratuarları,MIT ve General Electric’ın ortaklaşa yürüttükleri bir projede “Multics” isimli bir işletim sisteminin patentini aldılar. Bell Labaratuarı bu projeden çekilene kadar iki çalışanı , Dennis Ritchie ve Ken Thompson, bu proje de çalıştı. Bell Laboratuarları bu projeden çekildikten sonra bu iki kişi yeni bir projede bir işletim sistemi ortaya çıkardılar. İşletim sistemine “Multics” adından esinlenerek “Unics” ismi takıldıysa da daha sonraları bu isim UNIX olarak değiştirildi.
    UNIX’in en temel özelliği Dennis Ritchie tarafından yaratılan C dili ile oluşturulmasıydı. İşletim sistemleri o güne kadar sistemin mimarisine bağlı olan makine dili ile yazılmaktaydı. UNIX işletim sistemi makine dili yerine C dili temel alınarak kodlanmıştı. Bu da işletim sisteminin diğer platformalara taşınmasını kolaylaştırıyordu.
    UNIX işletim sistemi duyulmaya başladıktan sonra başta üniversiteler olmak üzere bir çok kişi ve kurumun ilgisini çekti. Özellikle üniversitelerin bilgisayar bilimleri bölümlerinde okuyan ve çalışan kişilerin desteği ile birlikte UNIX kısa zamanda büyük bir ilerleme kaydetti. Bunun sonucu olarakta en önemli bilgisayar işletim sistemi ünvanını eline geçirdi.
    1980’lerin başında AT&T UNIX işletim sisteminden para kazanma yoluna gitti ve işletim sistemini özel lisanslar ile pazarlamaya başladı. UNIX’in ortaya çıktığı günden itibaren işletim sisteminin gelişmesine yardımda bulunan bir çok kişi bu karara karşı çıktı. Bunun üzerine amacı UNIX benzeri ve parasız dağıtılabilen bir işletim sistemi ortaya çıkarmak olan GNU projesi Richard Stallman tarafından başlatıldı.GNU’yu desteklemesi için 1984 yılında Stallman ve arkadaşları “Free Software Foundation (FSF)” projesini yarattılar. FSF’te “free” ile anlatılmak istenen bedava olan yazılımdan çok özgürce dağıtılan yazılım manasını taşımaktaydı. FSF’e göre herhangi bir amaç için kullanılabilen , kopyalanıp üzerinde gerekli değişiklik yapılabilen ve daha gelişmiş bir yazılım sistemine dahil edilebilen yazılım serbest yazılım(free software) olarak kabul edilmişti. Bu özgürlükler için temel olarak gereken şey yazılımın koduna erişimdi. Bu yüzden bu akım aynı zamanda “Kaynak Kodu Açık Yazılım – Open Source Software (OSS)” olarak da anılır.linux günümüzde bulunan en büyük kaynak kodu açık yazılımdır.

    1.2 linux’un ortaya çıkışı

    AT&T UNIX işletim sistemini para ile lisanslayana kadar , UNIX üniversitelerde bilgisayar bilimi öğrencilerine işletim sistemlerini öğretmek için kullanılan bir araçtı. AT&T’nin yaptığı değişiklik sonrası üniversitelerin yeni bir işletim sistemine ihtiyacı ortaya çıktı. Bunun üzerine Andrew Tannenbaum UNIX benzeri bir işletim sistemi olan MINIX işletim sistemini ortaya çıkardı.

    1990 yılında Finli bilgisayar bilimi öğrencisi Linus Torvalds Intel mimarisindeki bilgisyarlar için hafıza yönetimi yapan bir yazılım üzerinde çalışmaya başladı. Bir zaman sonra bu projesinin genişletilmiş halinin UNIX çekirdeği gibi çalışabileceğini fart etti. 1991 yılında comp.os.minix haber grubuna üzerinde çalıştığı projeyi bildiren ve geliştirme için öneri isteyen bir mesaj gönderdi. Torvalds bu yeni işletim sistemine Linus’un MINIX’i olarak tanımladığı linux adını verdi. Unix üzerinde program geliştiren kişilerden linux’un geliştirilmesi için yardım teklifleri gelmeye başladı. linux’un bir önemli yanı ise GNU projesinin eksik olan bir parçasını doldurmasıydı. GNU projesi çerçevesinde yaratılacak olan Unix benzeri işletim sisteminin çoğu parçaları bitmişti. Yapılmayan en önemli parça işletim sisteminin çekirdeği idi. Bu eksikte linux tarafından kapatılmış oldu. 1994 yılında linux 1.0 serisi kernel GPL lisansı altında yayınlandığında , linux 100,000 kullanıcıya erişmişti. Günümüzde linux’un milyonlar ile belirtilen bir kullanıcı kitlesi bulunmakta. Son kullanıcı pazarında da gün geçtikce güçlenmesine rağmen linux günümüzde çoğunlukla sunucularda kullanılan bir işletim sistemidir. Yapılan araştırmalarda Internet’te bulunan web sunucularının büyük çoğunluğu linux işletim sistemi üzerinde çalışmaktadır.

    Yazıdan da anlaşılacağı üzre Linux, Unix' ten daha az bir çaba ile ve üstünkörü hazırlanmış bir işletim sistemi değildir. Yapı olarak unix ile aynıdır ve geliştiricileri arasında unix'in geliştiricileri de vardır.

    Yanlış anlama. Burada herkez kendi bilgilerini ve fikirlerini paylaşır. Okuyanlar ise bu dialog ve gerekli ama düzeyli tartışmalardan alacaklarını alırlar. Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkan571 -- 27 Ekim 2005, 0:38:27 >




  • umuralper, beni güldürdün Allah da seni güldürsün.

    Teknoloji TV' ye başvursana bilgisayar konulu komedi programı yapmak istiyorum diye. Bu yazdıklarını göster. Seni kesin işe alırlar.

    Aşağıdaki adreslere bir bakıver. Kim ne kullanıyormuş öğrenirsin:

    Bu FBI:
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.fbi.gov

    Bu NASA:
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.nasa.gov

    Bu Pentagon:
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.pentagon.mil

    En güzeli ne biliyor musun?
    Google:
    http://uptime.netcraft.com/up/graph?site=www.google.com

    Bu arada Linux bir UNIX' tir. Yani UNIX modelini kullanan bir işletim sistemidir. Ama içinde tek satır UNIX kodu içermez. Dolayısıyla "kopya" falan da değildir.

    Bu arada 2005 yılı başında Sauber Petronas adında bir Formula 1 takımı bir süper bilgisayar sipariş etmişti. Üzerinde de SuSE Linux bulunuyor. Kendileri bu bilgisayar ile Formula 1 simulasyonları yapıyorlar. Sauber ismini kimse duyamamış olabilir. Ancak bu yıl sonunda BMW' nin Sauber takımını satın aldığını söylersem sanırım ne kadar önemli olduğu anlaşılır.

    Bu arada nedense daha hiçbir süper bilgisayarda ne Windows ne de Solaris göremedik. Neden acaba?

    Yukarıda yazdıklarına ve benim yukarıda verdiğim linklere bakılırsa, galiba FBI, NASA, Pentagon' dakiler geri zekalı. Google' dakiler yatırım yapmayı bilmiyorlar ki 4000 küsür bilgisayarı Linux ile koşturuyorlar. BMW' dekiler ise tamamen embesil. Hem doğru dürüst araba yapmayı bilmiyorlar ki daha ne olsun?




  • 10 Sene boyunca windows kullandım . Daha doğrusu kullanmaya , öğrenmeye , anlam vermeye çalıştım . Asla windows u şöyle bilirim böyle bilirim gibi bir ifadem olmadı. Ama için için biliyordum , kullanabiliyordum , sorunlarla karşılaşınca çözüp,başkalarının sorunlarına çözüm olabiliyordum . Sadece evimde veya iş yerimde değil , tüm server uygulamarındada windows un çizdiği çizgiyi takip ediyordum . Bir gün linux u denemeye karar verdim. O güne kadar linux denince aklıma çiçek çocuklar , punklar geliyoru :) nasıl ama :) . Oturdum ve kurdum . acayip niyetliydim kurucaktım ve kullanacaktım . Kendimi krallığından vazgeçip halkıyla yaşamakya karar vermiş kral gibi hissediyordum . İlk 3 günü asla unutmayacağım . ekranın başında ağzını açmış etrafta ne olup bittiğini anlamaya çalışan birini düşünün. Aradada kaşınıyor , söyleniyor ve linux kullanan insanlara süper kahramanmış gibi bakıyor . lan nasıl yani , bu neyyy şimdi lafları binlerce kere beynimde yankılanıyor. 10. gündü ve tüm bu etkiler silinmiş , sis aralanmıştı. Gerek yabancı kaynaklar gerekse yerli kaynaklar bana yardımcı olmuş birazda olsa linux un ucundan tutmuştum . windows ta yaptığım herşeyi yapabiliyor hatta bunları yaparken çok farklı deneyimler yaşıyordum . uzun lafın kısası 11 yıl nere 10 gün nere . evet kabul ediyorum 10 başa bela , akla zarar gün . Yani konunun anlam ve önemi şudurki windows a gösterdiğiniz çabanın ve sabrın 10 da biri ile linux da başarıya ulaşabilirsiniz. Benim hayatımda hem ev hem iş hemde server kullanımda tarifsiz zevkler yaratan linux , sizede bişeyler katabilir. Ben linux un geleceğin işletim sistemi değil , benim işletim sistemim olmasını istiyorum . Gördüğüm kadarıyla forumlarad a(biraz yeniyim buralarda) her başı sıkışanın bir doktoru var .inanın linux tada öyle . Ama ben asla windows ta bu sıcaklığı hissedemedim .

    Sadece sabır ve biraz araştırma ile aradığınız herşeyi linuxta bulabilirsiniz. Şimdi düşünüyorum , bana bu duyguyu Windows yaşatmış olsaydı asla linux u denemezdim....

    Saygılarımla.

    Benim 100 lerce liralar verip aldığım donanımların sürücüsüne para ile onay veren işletim sisteminin , bana olan samimiyetini , hiç düşünmeden sorgularım . Bu para verip aldığınız DVD de her 5 dakkada bir reklam arası verilmesi gibi birşey. Tabiki Linux tada para gereken durumlar oluyordur. Hizmet bazen karşılık bekler . Ama şunu açık söyliyeyim , server uygulamaları dahil , hiç bir uygulama için elimi cebime atmadım , hatta çıkıp sokak sokak korsan cd de aramadım:) .Günde 4000 tanıtım maili çıkıyorum , 2 senedir bırakın klvyeye dokunmayı , kasanın nerde olduğunu hatırlamıyorum . Bunu MSOFT yapsında göreyimmm




  • ek$isozluk'te "linux" başlığı altındaki 7,8 ve 9. sayfadaki tartışmaları bi okur musunuz arkadaşlar? SSG resmen linux'un neden windows'a rakip olamadığını anlatmış.
    not: ben SSG'nin bahsettiği teknik konulara hakim değilim, ama anladığım kısımda mantıklı konuşmuş ve doyurucu bi cevap da yok bence.
  • ....
    quote:

    ....amac burada 10 yil oncesinden 1.2.x surumunden beri artan ivmeyle "use a real operating system use linux" gaziyla, "i$te open source'un gucu open source'un varacagi nokta" diye yutturulan bu balonun aslinda 10 yildir herkesi gayet boktan bir mimariyle kekledigini vurgulamaktir. "linux daha hizli" diyen herkesin gozune gozune o(n) scheduler, non-preemptible kernel sokmaktir.

    eger linux'un sadik kitlesi "sizin paraniz var tabi iyi olacaksiniz, ayip degil mi paranizin arkasina saklanip fakir linuxun kusurlariyla alay ediyorsunuz" diyorsa ona diyecek lafimiz yok zaten. "caniiiim" deyip kafanizi ok$ayabiliriz ancak.

    kisaca linux 2004 yilina kadar balon i$letim sistemi olarak gelmi$tir. gercek bir rakip olmayi geciyorum gercek bir i$letim sistemi olmak icin zaruri kriterleri anca yeni yeni becermi$tir. bilgisayar heveslisi arkada$larinin "abi desktop'ta linux kullaniyorum cunku super" yorumlarina kanip kendince "linux daha iyidir" yanilgisi olu$an bunyelere duyurulur.
    (ssg, 17.10.2005 20:55)


    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=linux



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi un.real -- 26 Kasım 2005, 2:34:47 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: un.real

    ek$isozluk'te "linux" başlığı altındaki 7,8 ve 9. sayfadaki tartışmaları bi okur musunuz arkadaşlar? SSG resmen linux'un neden windows'a rakip olamadığını anlatmış.
    not: ben SSG'nin bahsettiği teknik konulara hakim değilim, ama anladığım kısımda mantıklı konuşmuş ve doyurucu bi cevap da yok bence.

    guru' nun cevaplarını da okudun mu?

    ssg' nin şu an Microsoft' ta çalıştığını biliyor musun?
  • windows'un linux'e üstülüklerini cımbızla çekip linux'un hiç bir üstünlüğü yokmuş gibi davranmakla hiçbir şey ispatlanamaz..

    ayrıca biliniz ki microsoft'un linux çekirdeğinin her yeniliğini anında windows'a ekleme özgürlüğü var çünkü kaynak kodlarını açmıyor.. ama linux geliştiricilerinin böyle bir kolaylığı yok malesef..
  • ya ben yanlış bilmiyosam windows'un başlaması zaten hırsızlık olarak değerlendiriliyo...yanılmıyosam mac-os'un kodlarını çalarak windows hazırlanmış(yanlışsam duzeltin)şimdide linux ne yapsa ona saldırırlar tabiki...linux geliştikçe microsoftun beli bukulmeye başladı ben linuxu seviyorum...zaten bigun herkes linux'cu olacak

    DUY BU SESLERI umuralper BIGUN HERKES LINUX'CU OLACAK!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AKDENİZ

    bence linux geleceğin işletim sistemi olamaz

    doğruyu söylememk gerekirse ben hiç linux kullanmadım denemeyi düşünüyorum

    ama milletde windows yaygınlaşmış kimsenin windows işletim sistemini bırakacağını zannetmiyorum...

    linux kullanıcıları bence yok denecek kadar az


    insanlar artık kontrolun kendi ellerinde olmasını istiyor.... kapalı kaynak kodları ile kontrolu mumkun olmayan kontrol etmek için bi yığın programa ihtiyaç duyulan sistemler istemiyolar....
    bu yuzden linux zaten geleceğin işletim sistemi....

    BİGUN HERKES LINUX'CU OLACAK!!!




  • Özgür yazılım iki tarafı keskin kılıç. Linux bir anda yok olup bambaşka bir işletim sistemide çıkabilir. Ama kesin olan geleceğin işletim sistemi özgür olacak, kullanıcının kontrolunde olacak ve windows bu mantıkla giderse gerilemeye mahkum kalacak. Aslında tartışmak bile biraz garip geliyor çünkü 1991'de bir öğrencinin geliştirip ortaya koyduğu işletim sistemi bugün en büyük devleri tehdit eder halde. distrowatch'de günde ortalama 3 yeni linux tanıtılıyor.Linux ya da başkası ama kesin olan kodllar artık kullanıcıların :)
  • Umarımki Linux geleceğin işletim sistemi olmaz,

    Umarımki geleceğin işletim sistemleri olur ve rekabet ile beraber sadece bir ya da bir kaç tane işletim sistemine bağlı kalmayız. Bu sadece tek kullanıcı açısından değil, en küçük kullanıcıdan Türkiye gibi en büyük ülkeler açısından de gereklidir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 3310Kemal

    linux konusuna pek hakim değilim.
    ama özellikle resmi dairelerin linux kullanması lazım. çünkü linux açık kaynak kodlu. içeriğini tam olarak bilime şansın var. evet ben anlayamam ama devlet bunu inceletebilir.
    ama windows ta böyle bi şansın yok. şu uygulama şu işi yapar diyor ve biz " öyle diyosan öyledir " diyoruz. bunu denetleyemiyoruz. bir çok ülkede resmi kurumlarda linux kullanıldığını duymuştum. hatta windows un YASAK olduğunu. gayet haklılar.


    Olduğu gibi katılıyorum.
  • efet geleceğin işletim sistemi ama windowsla birlikte olaraktan hahahahaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackblue -- 15 Aralık 2005, 19:40:29 >
  • slmlar,
    bence eninde sonunda windowsun tahakkümü kırılacak. herkes linux kullanır mı bilemem ama linuxta gelecek var. windows sonuçta tek bir şirket ve kaynak kodları açık değil. onlarca yüzlerce linux dağıtımı var ve kaynak kodları açık. ben bir kez kurdum mandrake benim gibi orta düzeyde birisi hiç zorlanmadı. bilgisayarım 166 mmxti. şimdi p4 için denemeyi düşünüyorum. ubuntu görsel olarak fevkalade hoşuma gitti.
    artı google'ın linux tabanlı işletim sistemi ve macos x x86 versiyon çıkacağı söyleniyor. hay hay efenim çıksın, ortalık şenlensin.
  • linux un tek kalmaması iyi surekli su durum da devam edilmeli linux te tek alırsa ms den farkı kalmayacak (bence)

    sonra baslarız linux e sövmeye

    rekabet iyidir
  • Bence Linux da Windows da sadece bugunun ilkel isletim sistemleri.Burdaki herkes kafasını kuma gomerek ilk bastaki soruya cevap vermemis sadece GS, FB muhabbetti yapmıs ,benim babam seninkini dover gibi.Hic aranızda bilim kurgu izleyeniniz yokmu yada meraklısı? Neyse aslında nerden nereye geldigimizi gorsek tum kullandıgımız sistemlerin ne kadar modern (20, 30 yıl oncesine gore hatta 10sene diyelim suna) bir o kadarda ilkel oldugunu gelismeler boyle üstsel olarak devam ederse demekki bi 15,20 yıl sonra bambaska sistemler olucak
    karsımızda.Mesala daha cok cpu yada bellek isteyen sistemler dısında kimsenin evinde simdiki gibi kocaman aletler ve kablolar olmıyacak hersey prizden fisi takında ortaya cıkan goruntu uzerinden ve en buyuk isletim sistemi olarak büyüyen INTERNET uzerinden hallolucak (simdiden denemeler basladı AJAX ! bu kavramın arkasındaki gelismeler inanamıyacagınız seylere yol acacak hatta windows bile ucretsiz seyler satmak zorunda kalıcak bunun isaretleri bile var kazanc kapısı bu duzende sadece REKLAMDIR bunu unutmayalım kimse 100 ler ce $ verip 3,4 sene sonra eskiyen yavaslayan seyler istemiyor ve cebelleşecegi) herkesin kendine ozel HD alanları ve bellegi olucak (bu terimlerde degisicek ama ifade ettigi mana buna karsılık gelicek).Tabi boyle bir sistemin arkasındaki de isletim sistemi degil cok farklı bir ağ
    yapısı ve öbeklenmis iş gören birbiri ile konusan bir dereceye kadar zeki sistemler olucak (buna eminin isletim sistemi degil baska bir ad diyecegiz ve asla goremeyecegiz !) biraz daha otesi belki 25,30 sene sonra bizimle konusan isteklerimize zekice cevap veren bize sanal bi dunya kurarak el hareketleri ve ses ile yonetilen ve bizi baska bir dunyaya sokan organik sistemler bunlar nano teknolojiyle olucak ve enerji sorunu olmayan (organik dedim ,belki hergun bi kasık seker koyacagız :+) ) bellekti sogotucuydu power dı derdi biten sistemler.Internetin yerinide yapay ve canlı bi organizma alıcak...
    Tabiki gecis donemi icin Linux sart ama teklit etmeden gelismeli niye 3. boyutu simdiden kullanamıyoruzda windowsu bekliyoruz bunu dusunelim derim eminim simdi uygulaması olsa bir cok kisi sırf meraktan kullanır.Paralar en buyuk kartele gidicegine daha ufaklara gitsin bari !




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.