Şimdi Ara

LINUX GELECEĞİN İŞLETİM SİSTEMİMİ SİZCE?????????????????????? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamamda bizim bilgisayarlarda kurulu değil sonuçta
  • quote:

Orjinalden alıntı: elessar_y

tamamda bizim bilgisayarlarda kurulu değil sonuçta

İstenirse kurulabilir.
  • bir sistemi kurma sebebi bu sistemin avantajlarından faydalanmaktır bu sistem demekti daha o kadar çok avantaj sağlamıyor kullanıcılara (en azından linux kadar) belki ilerde sağlar o zaman kurarız bizde linuz daha yeni geniş kitlelere ulaşmaya başladı onun işi daha da zor derim çünkü ileride en azından ondan daha geniş kitleye sahip olan 2 işletim sistemine rakip olacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: elessar_y

bir sistemi kurma sebebi bu sistemin avantajlarından faydalanmaktır bu sistem demekti daha o kadar çok avantaj sağlamıyor kullanıcılara (en azından linux kadar) belki ilerde sağlar o zaman kurarız bizde linuz daha yeni geniş kitlelere ulaşmaya başladı onun işi daha da zor derim çünkü ileride en azından ondan daha geniş kitleye sahip olan 2 işletim sistemine rakip olacak

Hayır birçok avantaj sağlıyor. Siteye girip bir okuyabilirsiniz.
  • tamam abi senin dediğin olsun burada polemiğe girmeye gerek yok
    açıkçası ben senle mythief kadar tartışamam bu beni kasar şu an kasılmayada hem niyetim hemde vaktim yok ok ???
  • bu gidisle linux unda isi zor gibime geliyor. Zira piyasa ana baba gunune dondu. Hepsi de ayri telden caliyor.
    Iki aydir degisik lunux leri deniyoruz daha karar veremedik. Biri buna dur demeli kardesim
  • buna dur diyecek olan kullanıcılar birgün bir sürüm çıkıpta tam olarak memnun ettiğinde kullanıcıyı kullanıcıda o sürüme yönelecek yani ortak payda da uzlaşım olacaktır
  • Linux geleceğin işletim sistemi mi? Sizce?...

sorulması bile abes bir soru bence elbette linux geleceğin işletim sistemi herkes linux kullanacak diye bişey demiyorum belki kullanma oranı olarak windowsu yakalayamaz belki başka yazılım şirketleri çıkar onlar daha da başarılı olur ama şu bir gerçek ki Linux her zamanın işletim sistemidir ve öyle kalacaktır,
    Şimdi bir düşünün özgür yazılım diyoruz neden özgür yazılım? çünkü gizlediği bişey yok da ondan ee bunu herkes söylüyo tekerleme gibi halde Linux'un üzerine düşen görevi yaptığı ve korkusuz olduğunu göstermiyor mu bize!... ewet belki yaygın olmadığı için açıkları pek bilinmiyo yada virüs nispeten az ama iyisiyle kötüsüyle razıyım işte ben bunları kodladım sizde yardım edin destek olun köstek olun sizde kodlayın diyen yazılımcıların olması benim hoşuma gidiyor microsofta karşı değilim aldıkları parayıda hak etmeye çalışıyorlar ama nede olsa kul yapısı ve hatasız kul olmaz ve hatasız sistemde olmaz arkadaşlar dünya üzerinde linux için çalışanlanların kullananların ve gönül verebnlerin microsoft mühendislerinin sayısından az olduğunu sanmıyorum elbette fazladır ama linuxde bile açık vardır hata vardır ama keşke microsoft yaptığı yazılımları makyajlayıp karşımıza koymaktansa hiç olmazsa kodlarını gösterebilse de herkesin içi rahatlasa ve yapılan haksızlıklardan kendini kurtarabilse...
    İşte Linux bunu sunuyor birgün linux benzeri başka sistemler kodlanırsa ve kodları açılırsa adı ne olursa olsun yapısı ne olursa olsun o sisteminde savunucusu oluruz ama şimdi geçelim neden Linux geleceğin sistemi....
    gezinen arkadaşlar meraklıları bilir Linuxde bir sorunun birçok çözüm şekli olabilir, mesela ben başta seskartı olmayan birinin mp2 dinlemesini, bir masaüstü bilgisayarının 4 kullanıcıya hizmet edebilmesi (sanki 4 bilgisayar varmış gibi 4 er adet monitör klavye mouse ame tek kasa yani işlemci,harddisk,ram,anakart,kasa,falan filan hepsi tek... ama kullanan 4 kişi...) bu örneklere rastlamışsıızdır iyide ne var bunda hem daha bi yazılım kuramıyoz indir derle kur iki saat geçiyo ama bilmem ne eksik kurulamıyo şimdi onları mı kasacaz bilgisayar mühendisimiyiz diye seslenenler olabilir ama şu da bir gerçekki isterseniz windows gibi Linuxde de bir kaç fare tıklamasıyla halledebileceğiniz çok şey var hatta sistemi iyi kurduysanız terminale ihtiyaç bile duymazsınız...
    peki şimdi milletin dert yandığı donanım desteklemiyo, yazılım eksik falan deniyoo ben şahsen FC2 kullanıyorum ve her donanımı kendi bulup yükledi ve hatta olmayan donanım sürücüleri bile var maalesef demiyecem gün olur alırız o zaman kullanır yada bilmem ne eksik şunu indir kur demesinden iyidir birkaç megabyte bişey eksiltmez ;-) peki hangi windows yüklü diskinizi başka bi sisteme taktığınızda masaüstünüze kavuşursunuz ama linuz tüm donanım değişsebile çalışırda size mavi ekran görmezsiniz.. haa şeyden bahsediyordum donanım tanımıyo ekran kartımı yüklüyom şunu yüklüyom bunu yüklüyuom olmuyoo ayakları arkadaşım iyi bir linux dağıtımı kullan zaten o donanımı tanıyacaktır adamlar aşmış olayı artık CD üzerinden çalışan linuzler var kurulmadan çalışıyo dünyadaki her makinada çalırda sizinkinde çalışmazsa üzgünüm :-) kullandığım donanımların hepsi windows uyumlu haliyle, ama bişey alırken Linux de çalışrmı diye soruyom bilen yok, kutusuna bakıyom yazmıyo pek ama buna rağmen denediğim hiç bişey beni yolda bırakmadı saolasın Linux...

• quote:

Orjinalden alıntı: kibarfeyzo

Linux geleceğin işletim sistemi mi? Sizce?...

sorulması bile abes bir soru bence elbette linux geleceğin işletim sistemi herkes linux kullanacak diye bişey demiyorum belki kullanma oranı olarak windowsu yakalayamaz belki başka yazılım şirketleri çıkar onlar daha da başarılı olur ama şu bir gerçek ki Linux her zamanın işletim sistemidir ve öyle kalacaktır.... devamı üstte

arkadaşım yazmışın iyi güzel. hadi daha forumda yenisin pek birşey demek istemiyorum. linux sevginde güzel. ama bu tartışmanın şuan geldiği nokta çok ilerlerde sen gerilerde kalmışın biraz. forumu en baştan sona bir kez okursan daha güzel anlarsın olayı bilmiyorum tabi okadar şeyi okumaya vaktin varmı. ama emin ol donanımhaber.com daki en iddiali tartışma bu sayfada oldu. daha doğrusu en bilinçi tartışma. sadece kendi adıma değil diğer tüm arakadaşlar adına diyorum. sen baştan hepsini oku istersen bi sana tavsiye budur. bu arada işlerim ramazan falan derken pek birşey yazamadım. ben en son CSDOS olayında kaldım.

Challenger bak CSDOS çok ağır giden bir proje ama güzel bir proje ben dikkatleri o yöne çekmek istedim sen hemen eleştirdin. bir kere CSDOS asla çok güzel bir işletim sistemi olmaz diye birşey yok. ama çok yavaş ilerliyor ben ne zamandır biliyorum o projeyi bitmesi süresi o zamanda 2 yıldı şimdi hala 2 yıl. sen gitmişin bana uludağ demişin ya bana linuxtan bahsetmeyin artık ben yeni şeylerin peşindeyim. Bizim gibi türk gençleri burada çene çalacağımıza o adamlara destek versek belki çok şey değişir. Banane elalemin plan 9 dan yaaa o son uzun ayrıntılı mesajını okudum aynı şekilde cevap vermek istiyorum ama vakit bulamıyorum ama en kısa zamanda vericem. sadece bir şey söyliyeyim olay sadece masaüstü olayı değil demişin ama olay sadece süper bilgisayar ve server olayıda değil hatırlatayım. bana laborotuvar ortamındaki işletim sistemleri lazım mı? gerçek dünyada yaşıyoruz hatırlatmak isterim . ama bu mesaj sana cevap değil daha güzel ayrıntılı cevap vericem inşallah ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 17 Kasım 2004, 0:29:29 >

• mytheif;
    CSDOS da şimdilik sadece bir laboratuvar işletim sistemi. Üzerinde çalıştıkları mimari de yakında ölecek. Ben CSDOS ile diğer işletim sistemlerini karşılaştırıp "CSDOS geleceğin işletim sistemi olacak" yaklaşımınızı eleştirdim.
  • o da ütopik bir espriydi ama anlayana işte ... ama linux yerine CSDOS u yada en azından o projeyi bir şekilde yaşatmayı tercih ederim açıkcası neyse daha güzel bir cevap vericem en kısa zamanda ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mythief

o da ütopik bir espriydi ama anlayana işte ... ama linux yerine CSDOS u yada en azından o projeyi bir şekilde yaşatmayı tercih ederim açıkcası neyse daha güzel bir cevap vericem en kısa zamanda ...

O projeyi yaşatmayı ya da o projeye destek vermeyi nasıl yapacaksınız? Proje açık bir proje değil. Internetten geliştirilmiyor. Ortada çalışan bir işletim sistemi de yok. Eee? Nasıl yaşayacak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger
    O projeyi yaşatmayı ya da o projeye destek vermeyi nasıl yapacaksınız? Proje açık bir proje değil. Internetten geliştirilmiyor. Ortada çalışan bir işletim sistemi de yok. Eee? Nasıl yaşayacak?

ortada çalışan bir işletim sistemi olmaması sorun değil gereken ilgi gösterilse çalışan birşeylerde olabilir, herşey zamanla. evet internet üzerinden tam anlamıyla paylaşıma açılmış durumda değil. yahoo dan CSDOS mail grubu var oraya üye olabilir haberleri takip edebilir dışardan destek verebilirsiniz. yani illa proje grubuna dahil olmanız gerekmiyor. ama eğer vaktiniz varsa ve istanbulda oturuyorsanız gereken bilgiyede sahipseniz gidersiniz proje grubunada dahil olursunuz. herkesi davet ediyorlar zaten. eğer istanbulda dışında oturuyorsanız o zamanda oradakilerle bu durumu konuşursunuz gereken ilgiyi onlar gösterir. tıkanılan noktada bir kişinin ufak bir fikri bile olayı canlandırabilir. yeterki bu konuda yeterli bilgiye sahip arkadaşlar CSDOS hakkında yada buna benzer projeler hakkında yeterli hassasiyeti göstersin. Eleştirilcek çok noktalar var haklısın Challenger ama bunlar halledilemiyecek şeylerde değil. şuan toplam aktif üye sayısı 45 birde buna dernekteki 5-10 kişiyi katarsan en fazla 55 kişiyle o proje devam etmeye çalışıyor. yani linux gibi arkasında 10binler yok.. ve ben oradakilerin bu konuda ne kadar uğraştıklarını biliyorum bizzat kendim gidip gördüm çünkü ve adamları çok takdir ediyorum.

• açıkçası her ne kadar söylediklerine katılıyor olsamda bu CSDOS la uğraşanların hatalı davrandıkları görüşü daha çok hakim oldu bende çünkü en azından bu kadar zor bir iş için daha geniş bir kitleye yaptıkları işi duyurmaları gerekirdi insanları içlerine almaları gerekmeden destek verebilecek daha çok kişi olduğuna inanıyorum bilgim olsa ben destek vermek isterdim mesala ne yazık ki yok
    bu arada sen destek verebiliyormusun ?
  • Linuxdan Desktop PC olmaz arkadaşlar. Linux iş içindir. Server ve shell için Linux güzel gerisi hikaye boşuna debeleniyorsunuz.Linux kullanacaksanız konsoldan kullanın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: demon

Linuxdan Desktop PC olmaz arkadaşlar. Linux iş içindir. Server ve shell için Linux güzel gerisi hikaye boşuna debeleniyorsunuz.Linux kullanacaksanız konsoldan kullanın.

Öncelikle Linux bir PC falan değildir. Sanırım masa üstü işletim sistemi demeye çalıştınız.
    Eğer öyleyse nasıl olmaz? Novell Desktop, SuSE Linux Desktop Edition, Red Hat Enterprise Desktop falan neci o zaman?
    O zaman UNIX' lerden de masa üstü olmaz. Ama MacOSX şu ana kadar gördüğüm en iyi masa üstü işletim sistemi. Bir bakıverin:http://www.apple.com

• arkadaslar demin shu neden programlama yapmiyoruz ile ilgili konuda da gordum. konu hakkinda bilginiz varsa konusun, bilginiz yoksa once biraz arastirin sonra gelin sorun ogrenin. ve burda o konuda bilgisi olanlara saygi gosterin. ama bilginiz yoksa oturup shurda ahkam kesmeyin.

challenger, bak adam bilmeyip ahkam kesen bir tipse sen ne kadar ugrassan da onun sabit fikrini degistiremessin. orda yazilim turkce olmali diye inat eden biri, burda gelmis linux Desktop icin degildir diyen biri. ya arkadasim ben SUSE linux kullaniyorum, MS windows'tan cok daha iyi bir desktop bence. bos bos laflar atmayin ortaya. "gerisi hikaye bosuna debeleniyorsunuz" da ne demek. kendin kullanmiyorsan kullanma, biseyler ogrenmek isteyen insanlarin hevesini ne diye kirmaya calisiyorsun. hic gidip bir apple macintosh kullandin mi? agzi olan konusuyor.

konuyla alakasiz oldu ama yazilanlar karsisinda yazmak zorunda kaldim, kusura bakmayin.
  • öncelikle konuya selamlarimi ileterek baslamak istiyorum. linuxun harddiskten kurulumu hakkinda internette gezinirken karsima LINUX GELECEĞİN İŞLETİM SİSTEMİMİ SİZCE?????????????????????? bu soru cikti ve merak ettim ve okumaya basladim ve inanin okurken gulmekten kendimi alamadim hayatimda ilk kez bir forumda insanlarin birbirini assagilamaya varan atismasina burda sahit oluyorum ve ne yazikki bu atisma yazdiklarindan belliki tahsilli ve murekkeb yalamis insanlarin arasinda geciyor herneyse sadede geleyim

benim bilgisayarla tanismam 98 senesinde oldu aldigim bilgisayarda windows kayitliydi yeni bir merakli oldugum icin windowsun girip cikmadigim bir dosyasi kalmadi su an xp kullaniniyorum ve inaninki su ana kadar bilgisayarimin hda sini kac sefer format yaptim ve yeniden kurdum bilmiyorum linux hakkinda ilk duydugum sey onun windowsdan daha stabil ve guvenli olusuydu hemen internetten bir redhat iso getirdim ve bilgisayarima kurdum redhat hakkinda ilk izlenimin windowsa nazaran biraz daha icerikli ve kullanimi yeni baslayan biri oldugum icin bana zor geldi sonra duydumki mandreke daha kolay onu kurdum ve sonrasinda ve nihayetinde suse 9.2. linuxun iste benim en cok hosuma giden tarafi her kullaniciya hitap eden bir surumunun olmasi bilgisayar muhendisligini okuyan bir vatandasa da benim gibi siradan bir bilgisayar kullanicisinada.

Benim linux hakkinda görüsüm bedava temin edebiliyorsunuz sevdalisi cok ve yardima hic bir ucret beklemeden kosuyorlar bence windowsa nazaran kullanimi zor insanin bilgisar hakkinda normal kullanici seviyesinden biraz daha fazla bilgiye sahip olmasi gerekiyor ve son olarak birazda insanin ingilizce konusuyor olmasi gerekiyor:(

• LINUXLINUXLINUX
  • Ya arkadaşlar bence linux çok rahat ve esnek (ben öyle düşünüyorum), aslında açık kodlu her işletim sistemi esnek her şeye müdahale edebiliyoruz.
    Şu da bir gerçek ki öğrenmek için zaman gerekli eh ben de yolculuğuma devam ediyorum.
    Peki geleceğin sistemi mi ?
    Aslında çok bölündü bu linux, birçok dallara ayrıldı firewall yapanı da var OS olanı da server olanı da. Yani bu bir motor alıp nereye istersen takabilirsin ben böyle algılıyorum.
    Ticari destek artarsa inanıyorum ki windows ile eşdeğerde olacaktır. (Oyunlar, Programlar vs. )
    Kısacası vakit harcamaya değer. Hobi oldu bende garip çok ilginç bir mimarisi var.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.