Şimdi Ara

LINUX GELECEĞİN İŞLETİM SİSTEMİMİ SİZCE?????????????????????? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu sana bağlı sen destek verirsen gelişir. gerçi çogu kişi korsan kullnıyo xp yi ama yinede bu linux un gelişiesine engel.
  • GNU/Hurd gerçekten güçlü bir proje ancak Challenger da dediği gibi daha çok var diğer yandan GNU/Linux gerçekten ama gerçekten geleceğin işletim sistemi olmaya aday ki aslında şuan en iyi işletim sistemi diyebilriz.Lafı uzatmaya gerek yok eğer tembel değilseniz ve ben sistem ile iç içe olmayı seviyorum diyorsanız ki bu gerçekten eğlenceli bir şey size GNU/Linux u şiddetle tavsiye ederim yok eğer ben tembel olacağım diyorsanız size o zaman yine Linux'u tavsiye ederim çünkü Linux'ta her şey var.
  • Genelde hataların olduğu kesin. Ama dikkat ederseniz bunlar Kde Gnome Xorg ve bir iki multimedya programlarında sınırlı. 2004 berri linux çekirdeklerinin son versiyonunu kullandım . Hiç bir hata ile karşılaşmadım.. Gnu Araçkarı da hiç sorun çıkarmıyor.. Hatalar genelde Dağıtım eksenli .. Bunlarda normal karşılamak lazım.

Ve linux herzaman bir adaım ileri gidiyor. Daha dün oldu. 3D masaütü Linux üzerinde geliştirilmedi mi ? Linux her zaman bir adım önde olacak..

Linux performans sorunu yok. Ben Doom3 855GM Cipset ,512(ekrankartıda biraz kullanıyor bu ramdan)ram , Celoron 1600mhz lik bir işlemci ile Anakarta entekre ekran kartı ile oynayabiliyorum. Windows da buunu yapabilmek hayal..

Tek sorunu kulanılabilirlik. Kullanılması zor. Ama işi kaptığında da Hakim olması en kolay sistem..
  • Kesinlikle katılıyorum sana MuratSplat
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

quote:

Orjinalden alıntı: demon

Linuxdan Desktop PC olmaz arkadaşlar. Linux iş içindir. Server ve shell için Linux güzel gerisi hikaye boşuna debeleniyorsunuz.Linux kullanacaksanız konsoldan kullanın.

Öncelikle Linux bir PC falan değildir. Sanırım masa üstü işletim sistemi demeye çalıştınız.
    Eğer öyleyse nasıl olmaz? Novell Desktop, SuSE Linux Desktop Edition, Red Hat Enterprise Desktop falan neci o zaman?
    O zaman UNIX' lerden de masa üstü olmaz. Ama MacOSX şu ana kadar gördüğüm en iyi masa üstü işletim sistemi. Bir bakıverin:http://www.apple.com

Engin bilgilerin için sağol. En azından ne demek istediğimi anlamışsın. Yada anlamaya çalışmışsın. Buda güzel.
    Suse' de kullandım ve çok ağır bir işletim sistemi.Birkaç yıl önce büyük bir hevesle kurduğum suse, birkaç işlem yaparken şişip kalınca kaldırmıştım. Bana pek hitap etmiyor masaüstünde. Yada şöyle demeliyim. KDE ve Gnome' dan daha fazlasını hakediyor Linux. Fakat bu aralar kurdum ve tekrar aramızın ısınmasını denemeyi düşünüyorum :) Değişiklik olsun.
    Linux sunucu sistemleri için güzel. Macos hiç kullanmadım. İşim düşmedi. Unix masaüstü olarakta hiç kullanmadım ama BSD server sistemlerinde kullanıyoruz. Oldukçada iş görüyor. Neyse herkesin kendine göre bir kullanım alanı vardır. Fakat Linux'un hala birçok bilgisayar kullanıcısına masaüstünde kolay kullanılabilir ve dostça geldiğini düşünmediğim için böyle bir yargıya varıp konuştum sanırım.

Sevgiler...

• arkadaslar iyi güzel hepiniz bişle yazmısınızda geleceğin işletim sistemi ne windos nede linux tur dikkatınızı cektiyse linux UNİX tabanını kullanıyor yeni yeni microsoftta kullanamaya başladı yani geleceğin işletim sistemi UNİX TİR o işletim sistemlerinin hiç yaşlanmayan prenses'i ilk tanıştığım bilgisayar algoritması ve tüm algoritması ezberimde bilginize sunulur bu gün kendi düsüncemi söylüyürüm ne linux nede microsoft beş para etmez bir sistem mühendisi olarak üsütüne basarak söylüyorum mac+unix mükemmel bir ikilidir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: liberta977

arkadaslar iyi güzel hepiniz bişle yazmısınızda geleceğin işletim sistemi ne windos nede linux tur dikkatınızı cektiyse linux UNİX tabanını kullanıyor yeni yeni microsoftta kullanamaya başladı yani geleceğin işletim sistemi UNİX TİR o işletim sistemlerinin hiç yaşlanmayan prenses'i ilk tanıştığım bilgisayar algoritması ve tüm algoritması ezberimde bilginize sunulur bu gün kendi düsüncemi söylüyürüm ne linux nede microsoft beş para etmez bir sistem mühendisi olarak üsütüne basarak söylüyorum mac+unix mükemmel bir ikilidir...

Senin mühendisliğinden şüphe ediyorum. MacOS X'in altında ne olduğunun farkında bile değilsin.

Eminim Plan 9, exakernel falan nedir hiç bilmiyorsundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 3 Ağustos 2007; 15:33:09 >
  • 19 ay sonra konu en tepeye çıkmış valla tebrikler Madem konu mezardan çıktı bir soruda ben sorayım
    Plan 9 u duyalı çok olmuştu.Sitesine baktım 4.sürüme erişmiş ama ilave uygulamalara bakınca plan planda kaldı gibi duruyor.
    Hiç kullanan oldumu ?
  • quote:

arkadaslar iyi güzel hepiniz bişle yazmısınızda geleceğin işletim sistemi ne windos nede linux tur dikkatınızı cektiyse linux UNİX tabanını kullanıyor yeni yeni microsoftta kullanamaya başladı yani geleceğin işletim sistemi UNİX TİR o işletim sistemlerinin hiç yaşlanmayan prenses'i ilk tanıştığım bilgisayar algoritması ve tüm algoritması ezberimde bilginize sunulur bu gün kendi düsüncemi söylüyürüm ne linux nede microsoft beş para etmez bir sistem mühendisi olarak üsütüne basarak söylüyorum mac+unix mükemmel bir ikilidir...

Mac'lerin kullandığı Mac OS X sürümleri (Cheetah, Puma, Jaguar, Tiger, Leopard) zaten Unix tabanlıdır. Sistem mühendisliği sertifikanı nereden almıştın.

• quote:

Orjinalden alıntı: penguin

quote:

Mac'lerin kullandığı Mac OS X sürümleri (Cheetah, Puma, Jaguar, Tiger, Leopard) zaten Unix tabanlıdır. Sistem mühendisliği sertifikanı nereden almıştın.

Adam Belki MCSE dir Unix ler den haberi olmayabilir. Bundan doğal ne olabilir ki?

• Senin yazdıklarını okumamıştım.
    Neyse boşver.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sse

19 ay sonra konu en tepeye çıkmış valla tebrikler Madem konu mezardan çıktı bir soruda ben sorayım
    Plan 9 u duyalı çok olmuştu.Sitesine baktım 4.sürüme erişmiş ama ilave uygulamalara bakınca plan planda kaldı gibi duruyor.
    Hiç kullanan oldumu ?

Plan 9 bir yaklaşımın şu andaki tek örneğidir. Aynı Unix gibi. Unix de işletim sistemi kavramına bir yaklaşımdır aslında, işletim sisteminin kendisi değildir. Linux, xBSD, Solaris, SCO Unix, Novell Netware, Ultrix, Irix vs. hepsi bu Unix yaklaşımıyla geliştirilmiş işletim sistemleridir.

Plan 9'u geliştirenler, vaktiyle Unix'i geliştirenlerle aynı kişiler. Yani Brian Kerrighan ile Dennis Ritchie. İleride Plan 9 veya ona benzer bir yaklaşımda geliştirilen bir işletim sistemi görülecektir. Ha bunun için şu an erken olabilir. Ama zaten soruda "geleceğin işletim sistemi" denmiş.

Bu arada Microsoft da şu anda Windows yaklaşımından tamamen farklı bir yaklaşıma ve mimariye sahip bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Ayrıca klasik işletim sistemi yaklaşımlarından (monolitik, mikro, hibrid gibi) tamamen farklı bir yaklaşımla geliştirilen L4K diye bir proje vardır ki exakernel diye yeni bir kavram ortaya atmaktadır. Onu da dikkatle izlemekte fayda var.

MCSE sertifikasıyla kendisine mühendis deyip, sonra da MacOS X'i dünyanın en iyi işletim sistemi olarak lanse eden arkadaşa selam eder, MacOS X'in ne büyük zaafları ve problemleri olduğunu ileride anlayacağını ümit ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Plan 9 bir yaklaşımın şu andaki tek örneğidir. Aynı Unix gibi. Unix de işletim sistemi kavramına bir yaklaşımdır aslında, işletim sisteminin kendisi değildir. Linux, xBSD, Solaris, SCO Unix, Novell Netware, Ultrix, Irix vs. hepsi bu Unix yaklaşımıyla geliştirilmiş işletim sistemleridir.

Plan 9'u geliştirenler, vaktiyle Unix'i geliştirenlerle aynı kişiler. Yani Brian Kerrighan ile Dennis Ritchie. İleride Plan 9 veya ona benzer bir yaklaşımda geliştirilen bir işletim sistemi görülecektir. Ha bunun için şu an erken olabilir. Ama zaten soruda "geleceğin işletim sistemi" denmiş.

Bu arada Microsoft da şu anda Windows yaklaşımından tamamen farklı bir yaklaşıma ve mimariye sahip bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Ayrıca klasik işletim sistemi yaklaşımlarından (monolitik, mikro, hibrid gibi) tamamen farklı bir yaklaşımla geliştirilen L4K diye bir proje vardır ki exakernel diye yeni bir kavram ortaya atmaktadır. Onu da dikkatle izlemekte fayda var.

MCSE sertifikasıyla kendisine mühendis deyip, sonra da MacOS X'i dünyanın en iyi işletim sistemi olarak lanse eden arkadaşa selam eder, MacOS X'in ne büyük zaafları ve problemleri olduğunu ileride anlayacağını ümit ederim.

Bilgiler için sağol Exo kernelihttp://pdos.csail.mit.edu/exo.html burda, birdehttp://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=exokernel burda anlatmışlar. :)
    Bunlar bir yadana birden çok çekirdeği tek pc de nasıl kullanılır onu düşünüyorum.(Çift çekirdekli işlemcilerde korumalı mod nasıl işliyor ? virtualization nedir? bu konularda bilgim yokda :) ) Birden çok işlemci için birden çok çekirdek, böylece görevler bölüştürülür.Yüksek yük ve kesmeler altında sistemin cevap verme yeteneği artar.Hatta çekirdekler birbirini denetler biri iflas ederse diğeri onu yeniden yükler :) (bozulan DNA nın yeniden oluşturulması gibi) Tabi bu hayallerim için şu anki mimari uygunmu bu da ayrı bir soru.
    Aman neyse ya biz işimize bakalım

• geleceğin işletim sistemi mac+unix mi mac ne yaparsa yapsın asla geleceğin sistemi olamaz. buraya yazıyom mac in ömrü fazla gitmez. zaten mac intele geçmeyle eridiğini gösterdi işletim sistemindede habire açıklar çıkıyor. bilgisayar dergisindeki röportajdaki hacker in dediği gibi os x ler windows tan daha sorunlu windows daha güvenli ama windowsun sorunu herkesin onu hacklemeye çalışmasından mac le uğraşan yok kullanan az diyor yabancı hacker. ben pardus ve xp kullanıyom pardusu kurduktan sonra xp yi hiç çalıştırmıyom pardus bence çok çok iii bizimkilere helal olsun gerçekten çok iyi yapmışlar
  • Arkadaşlar bırakın isteyen linux. isteyen windows kullansın bugün olduğu gibi .yarında her ikiside var olacak gibi görünüyor bu tartişma şuna benziyor BİR DELİ KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ 40 AKILLI ÇIKARAMAMIŞ herkese saygılar
  • açık kaynak olduğu için geleceğin işletim sistemi bence. çok hızlı yol alıyor. sağlam adımlarla ilerliyor. bekle bil gets gümbür gümbür geliyo linux. ama adam yeteri kadar kazandı zaten para
  • Aslında konuyu fazla uzatmamakta fayda var.Önemli olan olayları,gelişmeleri vs. akışına bırakmak ve sadece olan biteni izlemek.Sonuçta tahminimce hiç birimiz bir işletim sistemi geliştirmiyor veya bir linux dağıtımı yapmıyoruz.Ayrıca belirtmekte fayda varki Linux geleceğin işletim sistemi olmaya adaydır çünkü çok hızlı bir şekilde gelişiyor ve gelişirken sadece çekirdek bazında değil toplu bir şekilde yani masaüstü ortamı vb. halde tam bir bütün içerisinde gelişiyor.
  • konu uzamış zaten uzayacağı kadar. 2004 yılında açılmış bir konu hala devam ediyor.biraz daha uzasa ne olurki.
  • Gelecek gelmedi mi abi?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.