Şimdi Ara

LINUX GELECEĞİN İŞLETİM SİSTEMİMİ SİZCE?????????????????????? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar burda her arkadas cok guzel yazilar yazmis. Bunlarin bazisi eksik bazisi dogru. Burasi bir forum ve herkes bildigini yazmaya hakki var. Insanlari bilmeden yorum yapmayin diye susturmayin. Onlarada cocuk muamelesi yapip senin soyledigin yanlis benimkisi dogru demek bence cok yanlis. Kendinizin cok sey bildigini dusunuyor olabilirsiniz. Hatta o sorunun icinde yasiyor olabilirsiniz ama bu baskasinin fikrine saygisizlik yapmanizi gerektirmez. Siz burda boyle bilgiclik tasladikca insanlar bildiklerinin az oldugunu dusunup yorumda yazmicaklar. Yoruma ya katiliyorum dersin yada katilmiyorum dersin. Sen daha iisini biliyorsan nerden bildigini bilgiyi nerden aldigini soylersin ve dogrusunu yazarsin. Bende linux hayatima mandrake ile basladim ama ihtiyaclarima karsilik vermedigi icin debian a gectim son 2 yildir debiani bir tek tik demeden kullaniyorum.Bende uydu muhendisiyim. Nasa ile ortak calismalarimiz var.Illa ukalalik istiyorsaniz nasa bir tek kurulus degildir. Bunyesinde bircok bilimsel arastirma yapan kurulus barindiriyor. Hangi kurulusun hangi sistemi kullandigini nerden biliyorsunuz. Ayrica bir cok buyuk capli sirket kendi developerlari sayesinde kendi distrolarini kullaniyorlar.

quote:

Size bazı tavsiyelerde bulunacağım:
    1- Araştırmadan, bilmediğiniz alanlarda yorum yapmayın.
    2- Yazılım, İşletim Sistemi ve Güvenlik kavramlarını bir araştırıp ne demek olduklarını öğrenin.

Saygılarımla.

Guzel kardesim tavsiyelerini kendine sakla. Herkesin bildigi kendine yeterlidir. Cok bilmisligi kimse sevmez bildiklerin ne kadar dogru olsada. Kimse senin kadar bilmek zorunda diildir. Buraya yazi yazan insanlari ;bilmediginiz alanlarda yorum yapmayin diye de kimseyi kisitlayamassin.

bu sitem icin diger arkadaslardan ozur diliyorum!!!

• hehehe genel türk davranışı sergilenmiş. olay kişiselleştirilmiş. yapmayın lütfen.

Bir konu tartışıyorsak odağımızda kalalım.

Görünen o ki herkes az çok bu konuda bilgili. Ben Windows ve GNU/Linux'un gelişim süreçlerine bakmayı öneriyorum. İlk kurduğumuzda -sanırım 1995 sonu- Slackware gayet heyecanlanmamıza neden olmuştu. O zaman W95 ile karşılaştırıldığında görsel olarak ve sürücü desteği olarak epey gerideydi. Son 2 yılda Linux türevlerinin ilerlemesi o kadar hızlandı ki, yeni alınmış bir Laptopa dahi kursanız tanımadığı donanım kalmıyor. Bunun yanında da görsel olarak yakalamış durumda. İnanıyorum ki yakın zamanda oyun firmaları da buna destek vermeye başlayacak ve Linux alıp yürüyecek.
  • Zaten çoğu bilimsel araştırma ya da tez artık GNU/Linux'u seçiyor. Yani Linux kullanan tertip zamanla yetişip aramıza katılacak. Onlardan bilgisayarı öğrenenler Linuxa aşina büyüyecek.

Mesela bizim Ozan (4) gayet güzel Linux kullanıyor. Ve Linuxun farklı birşey olduğunun pek farkında değil. Çünkü evde hep linux (da) var.
  • Bende tekrardan bir iki şey deme gereğini hissettim. Şunu söylemeliyimki mythief şu cümleleriyle içimden geçenleri aynen şöylemiştir.

quote:

Orjinalden alıntı:mythief

BENDE LINUX KULLANıYORUM. IYI BIR LINUX KULLANıCıSı OLMAYA ÇALıŞıYORUM. LAKıN LINUX'UNDA EKSIKLERI VAR HEMDE BAZı ÖNEMLI NOKTALARDA. BEN BUNLARı DILE GETIREREK LINUX'UN DA ŞUAN! IÇIN WINDOWS GIBI 21. YY. IŞLETIM SISTEMI OLAMıYACAĞıNı IDDIA ETTIM. BENIM NE DEMEK ISTEDIĞIMI ANLAYABILIYORMUSUNUZ BILMEM ?! ÇÜNKÜ DEDIKLERIMI ANLAYARAK BIRI CEVAP VERMEMIŞ BURAYA. OLAY WINDOWS LINUX OLAYı DEĞILDIR, BU IKI IŞLETIM SISTEMININ! TARTıŞMASı DEĞILDIR, ÇÜNKÜ WINDOWS MU DAHA IYI LINUX MU DAHA IYI DIYE YıLLARCA TARTıŞSAK BIR YERE VARAMAZYıZ. BENZERI TARTıŞMALAR OLAN ıNTEL-AMD VEYA NVIDIA-ATı GIBI TARTıŞARAK SADECE SONU OLMAYAN DIBSIZ BIR KUYUYA DÜŞERIZ HEP BIRLIKLTE. HERKESIN BEKLENTILERI FARKLı OLABILIR. BU NOKTADA BIRISI IÇIN WINDOWS MÜKEMMEL BIR IŞLETIM SISTEMI OLABILIRKEN LINUX ÇOK KÖTÜ OLABILIR VEYA BU DURUMUN TERSIDE OLABILIR. OLAY INSANLARıN BIR IŞLETIM SISTEMINDEN BEKLENTISINE BAĞLıDıR !

Bu sözlerin altında imzamı atarım. Sonra tekbuz'a kesinlikle katılıyorum. Herkesin bilgisi kendine yeterlidir, Challenger biraz çizmeyi aşmış gibi. Ama bu birşey değil ben bu sitede daha da beterlerini okudum. Hatta foruma soru soran birine "sen önce sitelerde araştır da ondan sonra gelde sor" diyenler bile var aramızda. O zaman bu forum neden yapıldı merak ediyorum? bir arkadaşımız bilmediği birşeyi sorup paylaşamadıktan sonra bu forumun ne amacı kaldı? Bu arada tekbuz senin bir cümlene kesinlike katılıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı:tekbuz

Hangi kurulusun hangi sistemi kullandigini nerden biliyorsunuz. Ayrica bir cok buyuk capli sirket kendi developerlari sayesinde kendi distrolarini kullaniyorlar.

sanırım senin bu cümlenin benzerini mythief'te bir yerlerde söylemişti.

quote:

Orjinalden alıntı:mythief

muhtemelen bilgisayarlarına kurmadan önce kendine göre bir çok düzeltmeler ve yamalar yapmıştır. Sen sanıyormusun ki senin evde kullandığın linux ile NASA'daki linux aynı. Tek benzerlik ikisininde adının linux olmasıdır.

farklı cümlelerlede olsa benzer şeyler ifade edilmek istenmiş sanırım.

Bu NASA muhabbetine bende birşeyler ekliyeyim. Hani şu Mars'a gönderilen bir robot vardı ya işte onun içinde yeni nesil teknoloji olan FPGA'ler (bir nevi kendi mikroişlemcini kendin yap ) kullanılmış biliyormusunuz. Heh işte bende onlarla evde boş vakitlerimde oyuncaklar yapıyorum. Böyle bir cümle kullandım ama bu cümlenin kimseye faydası yok ki aynı Challenger'ın kullandığı bazı cümlelerin kimseye faydası olmadığı gibi, biraz hava atmak gibi oluyor okadar :) bunu göstermek istedim sadece. Diyeceğim o ki buraya mesaj yazan insanlar o kadar boş insanlar değil. Yazdıklarına baklırsa mythief'te pek boş birine benzemiyor :)

quote:

Orjinalden alıntı:gurol

hehehe genel türk davranışı sergilenmiş. olay kişiselleştirilmiş. yapmayın lütfen.

Bunu odaktan ilk uzaklaşan kişiye söyle istersen. artı sanada öyle cevap gelse sende kayıtsız kalmazdın sanırım. yoksa sana tokat atanlara sen öbür yanağınımı gösteriyorsun. Bunun genel türk mantığıyla ne alakası var şimdi anlayamadım ?

• quote:

Orjinalden alıntı: everybady
    quote:

Orjinalden alıntı:gurol

hehehe genel türk davranışı sergilenmiş. olay kişiselleştirilmiş. yapmayın lütfen.

Bunu odaktan ilk uzaklaşan kişiye söyle istersen. artı sanada öyle cevap gelse sende kayıtsız kalmazdın sanırım. yoksa sana tokat atanlara sen öbür yanağınımı gösteriyorsun. Bunun genel türk mantığıyla ne alakası var şimdi anlayamadım ?

Everybady, ne diyeyim ki sana şimdi? Ben 3-5 o tip cümle görünce uyarmak amacı ile söyledim. İnan senin şahsına değildi.

Bak durumumuza ait, bir örnek aklıma geldi;
    quote:

biri - Arkadaşlar, lütfen sakin olalım
    diğeri - BEN SAKİNİM!

Burada kimsenin birbirine tokat attığı yok. Kaldı ki, evet biri bana tokat atarsa önce nedenini sorarım. Eğer tartışılan konu işletim sistemleri ise orada kalmalı. Herkes birbirine takılmaya başlarsa ortada konu monu kalmaz. Bunun türklükle ilgisi şu; tüm dünyada "en organize olamayan, en görüşlerini net belirtemeyen ve hatta barbar" olarak tanınırız. Sanırım işletim sistemi tartışırken insanların birbiri ile kavga etmesi buna güzel bir örnek olur. Başka bir örnek;
    quote:

Linux/Windows kavgası iki can aldı!

İnternet cafede başlayan tartışma sokağa döküldü, önce küfürler sonra da..vs.vs...

Benim asıl uyarmak istediğim konu dahilinde kalmaktı. Birbirinizle alıp veremediğiniz var ise PM'e yada emaile taşıyın. Bana lafı olan da email atsın (PM'im kapalı).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurol -- 29 Ekim 2004, 13:21:08 >

• Öncelikle ufak bir açıklama:
    Burada kimseyi aşağılama, hor görme, bilgimle böbürlenme gibi bir niyetim yok. Ancak mythief adlı arkadaşın, konu ile ilgili fazla bir deneyimi olmadan çok iddialı konuşması üzerine cevap vermek istedim. İleri gittiğimi de hiç sanmıyorum.

Şimdi kısaca bazı cevaplar vermek istiyorum.
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Challenger
    Öncelikle, everybady adlı arkadaşın yazdığı habere cevap olarak yazdığım metni okumanızı tavsiye ederim. Okumadan, anlamadan üstüne tekrar yorum yapmışsınız.

CEVAP : o yazıyı her harfine kadar okudum. okuyarak yorum yaptım ama senin benim yazılarımı ne kadar okuduğun şüpheli. yada ne kadar anladığın diyeyim. ikimizde biri eksik acaba kim ?!

Merak etmeyin sizin yazınızı okudum. O nedenle cevap verme gereği hissettim.

quote:

Madem herkes olayı windows vs linux ortamına getirdi ozaman size şöyle bir kaynak gösteriyim ? Özellikle bu para meselesi için, ortamı biraz aydınlatıcı olur sanırım.

Bu gösterdiğiniz kaynaklar, Microsoft' un Linux' u karalama politikasının bir parçasıdır. Microsoft' un reklam için araştırma şirketlerine para verip de sahte araştırma raporları yayınlattığı herkesce biliniyor. O nedenle, bu konularda Microsoft' un kendi sistesindeki araştırmaları tarafsız bir kaynak olarak göstermek yanlıştır.

quote:

Challenger hani şu senin süperbiligisayarlardan bahsediyorlar burada...oku bi istersen

Microsoft Secures Windows-Based Supercomputer
    Haberin devamı için ->http://www.entmag.com/news/article.asp?EditorialsID=5460

Microsoft Joining Supercomputing Game
    By Peter Galli
    June 23, 2004
    Haberin devamı için ->http://www.eweek.com/article2/0,1759,1616423,00.asp

O yazıları vaktiyle okumuştum.

quote:

Linux kendi hakkında ilerde zor durumda kalabileceği bir yalan haber mutlaka yapmaz ve dediklerinde belli bir doğruluk payı vardır ama aynı şekilde Microsoft'ta bu hataya düşmez. Tüm dünyaca bilinen dev bir yazılım firması Microsoft sitesinde yayınlanan yazıları birşeye dayandırmadan belli bir temeli olmadan bütün dünya kamuoyuna sunmaz.

Emin misiniz?
    Size bazı adresler vereyim o zaman:

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2423&mode=&order=0&thold=0

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2418&mode=&order=0&thold=0

Microsoft´un Encarta´sı!
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=659

Sanırım bunlar Microsoft' un rezillikleri için yeterli olur.
    Ha olmazsa daha verebileceğim yığınla adres var merak etmeyin.

quote:

Yine mesela linuxun dosyalama sistemi windowsa göre daha iyi diyordum şu habere bakın birde...http://www.tomshardware.com.tr/storage/20030617/index.html "Windows Longhorn İçin WinFS Dosya Sistemi: Daha Hızlı & Daha Akıllı" diyor haberde ve sonuç kısmı içinse WinFS Geleceğin Dosya Sistemi'dir demişler. tomshardware 'de yabana atılcak bir site değil. Sonuç ee ne oldu şimdi linuxun güzelim dosyalama sistemine ?!

Hımm. Şu 2006 sonrasına ertelenen ve kaç senedir bir türlü çıkartılamayan WinFS mi?

Bu arada Linux' un dosyalama sistemi diye bir şey olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Linux' ta standart bir dosya sistemi yoktur. Linux ile birçok dosya sistemini kullanabilirsiniz. Bunların arasında ReiserFS de var. ReiserFS' ı biraz araştırınız. Bu arada XFS dosya sistemini de araştırırsanız WinFS konusunu unutuvereceksiniz. Hele bir de dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS' e de bir bakarsanız, WinFS ismini birden unutursunuz.

quote:

yeterince araştırma yapmışmıyım bu yazımı yazarken? bilmediğim konularda yorum yapmam merak etmeyin. yazılım işletim sistemi ve güvenlik konularınıda en az senin kadar bilgim var. Daha benim kim olduğumu bilmiyorsun böyle ihtamlarda bulunma istersen. Belkide senin rüyanda görmediğin şeylerle uğraşıyorumdur! Nelerle uğraştığımı bilmiyorsun.
    Ben bulunduğum ortamı sorgulayan bir insanım zaten sorguladığım için o niye böyle bu niye böyle derken windowstan sonra gittim linuxu tercih ettim. ve şimidide linuxta bu sorgulamaları yapıyorum bu neden böyle burası niçin böyle değilde böyle diye...

Halen daha yeterince araştırma yapmadan yorum yaptığınıza inanıyorum.Ben sizin yaptığınız iş ile ilgili bir tahminde bulunmadım. Sadece yazdığınız yorumlardan "yeterince araştırma yapmadan" yorum yazdığınızı anladığım söyledim.

quote:

Sen bulunduğun ortamı kabullenmişe benziyorsun. linux sevdali biri gibi konuşuyorsun, fakat aşkın gözü kördür derler arkadaşım hatırlatayım sana istersen. Göremediğin şeyleride görmeye çalış lütfen.

Ben Linux' a aşık falan değilim. Olaya son derece teknik açıdan bakmaya çalışıyorum.

quote:

Ha birde bi gün Microsoft'un bir biriminden sana iyi paralı bir iş teklifi gelse acaba ne yaparsın çok merak ediyorum?

Gelmediğini nereden biliyorsunuz? Beni tanıyor musunuz? Ne iş yaptığımı ve hangi şirkette çalıştığımı biliyor musunuz? Belki de Microsoft' ta çalışıyorumdur. Nereden biliyorsunuz?

Bana tepki gösteren arkadaşlardan da rahatsızlıkları için özür diliyorum. Ancak, beni "saygısızlıkla" ve "çok bilgiçlik taslamakla" suçlarken bir noktaya dikkat etmelerini rica edeceğim. Şu ana kadar cevap yazarken, kimseye "sen" diye hitap etmedim. Her zaman için "siz" sıfatını kullandım. Kimsenin yaptığı iş hakkında tahmin ve yorumlarda bulunmadım. Benimle muhatap olunurken, bana olan hitap şekli, yaptığım iş hakkında tahminde bulunma gibi konular da ayrıca bir dikkat edilmesi gereken noktadır. Ek olarak Linux-Windows tartışmasına girmeye çalışmadım. Bunun yerine Novell başkanının sözünü destekleyerek, "Gelecekte 2 işletim sistemi olacak" dedim.

Linux geleceğin işletim sistemi mi?
    Evet, bence öyle. Windows' un gelişim süreci ile Linux' un gelişim sürecini incelerseniz neden geleceğin işletim sistemi olduğunu anlayabilirsiniz.

Saygılarımla.

• quote:

Bu NASA muhabbetine bende birşeyler ekliyeyim. Hani şu Mars'a gönderilen bir robot vardı ya işte onun içinde yeni nesil teknoloji olan FPGA'ler (bir nevi kendi mikroişlemcini kendin yap ) kullanılmış biliyormusunuz. Heh işte bende onlarla evde boş vakitlerimde oyuncaklar yapıyorum. Böyle bir cümle kullandım ama bu cümlenin kimseye faydası yok ki aynı Challenger'ın kullandığı bazı cümlelerin kimseye faydası olmadığı gibi, biraz hava atmak gibi oluyor okadar :) bunu göstermek istedim sadece. Diyeceğim o ki buraya mesaj yazan insanlar o kadar boş insanlar değil. Yazdıklarına baklırsa mythief'te pek boş birine benzemiyor :)

Ben o bahsettiğim işletim sistemi ile oyuncak yapmıyorum. O işletim sistemi ile birçok sistem yöneticisi gibi sunucu koşturuyorum, evimde masa üstü sistem olarak kullanıyorum. Debian, bilinen en iyi Linux dağıtımlarından biridir. NASA da kullanmıştır. NASA Windows 2003 kullanıyor olsaydı, sizin kullandığınızdan farklı mı olması gerekirdi?

• arkadaslar bu iki OS'u teknik acidan gercekten karsilastirmak istiyorsaniz, universitelerde ders kitabi olarak okutulan (bilgisayar muhendisligi okuyan varsa bilir) meshur Andrew S. Tannenbaum'un "Operating sytem concepts" kitabini alip bastan asagiya okuyun. o zaman inanin makalelerde yazanin hava civa mi, gercek mi oldugunu cidden anlarsiniz.

cidden surdaki tartismada bazilarimizin yazdigi olayin arka planini bilmeden; bi yerdeki, kaynagi ne oldugu belli olmayan makale ornek gosterilen yapilan bi tartisma. tartisma yaparken sadece baskasinin kaynagini degil, o kaynaktaki ileri surulenleri kendin bildigin elle tutulur noktalarla destekleyerek gosterirsen inandiriciligin artar.

bir isletim sistemini degerlendirirken lutfen bilmem ne drriverini kurarken su kadar ugrastim, yok digerinde iki tiklayarak konfigurasyon yapabiliyorum diye degerlendirmeyin, cunku konuyla alakasi yok. "isletim sistemi nedir?" sorusuna cevap olarak onun icin demin yazdigim kitap inanin cok faydali olucak.

• tekrar hatırlatıyorum : Challenger sana ödev aşağıdaki kırmızı yazıları 10 kere oku yaz tamam mı ?

BENDE LINUX KULLANıYORUM. IYI BIR LINUX KULLANıCıSı OLMAYA ÇALıŞıYORUM. LAKıN LINUX'UNDA EKSIKLERI VAR HEMDE BAZı ÖNEMLI NOKTALARDA. BEN BUNLARı DILE GETIREREK LINUX'UN DA ŞUAN! IÇIN WINDOWS GIBI 21. YY. IŞLETIM SISTEMI OLAMıYACAĞıNı IDDIA ETTIM. BENIM NE DEMEK ISTEDIĞIMI ANLAYABILIYORMUSUNUZ BILMEM ?! ÇÜNKÜ DEDIKLERIMI ANLAYARAK BIRI CEVAP VERMEMIŞ BURAYA. OLAY WINDOWS LINUX OLAYı DEĞILDIR, BU IKI IŞLETIM SISTEMININ! TARTıŞMASı DEĞILDIR, ÇÜNKÜ WINDOWS MU DAHA IYI LINUX MU DAHA IYI DIYE YıLLARCA TARTıŞSAK BIR YERE VARAMAZYıZ. BENZERI TARTıŞMALAR OLAN ıNTEL-AMD VEYA NVIDIA-ATı GIBI TARTıŞARAK SADECE SONU OLMAYAN DIBSIZ BIR KUYUYA DÜŞERIZ HEP BIRLIKLTE. HERKESIN BEKLENTILERI FARKLı OLABILIR. BU NOKTADA BIRISI IÇIN WINDOWS MÜKEMMEL BIR IŞLETIM SISTEMI OLABILIRKEN LINUX ÇOK KÖTÜ OLABILIR VEYA BU DURUMUN TERSIDE OLABILIR. OLAY INSANLARıN BIR IŞLETIM SISTEMINDEN BEKLENTISINE BAĞLıDıR !

Her iki işletim sistemi için eksiler ve artılar göz önüne alındığında şuan için hem linux hem de windows geleceğin işletim sistemi olamaz diyorum. Bugun için bakın altını çizerek tekradan bugun için diyorum terazide biri diğerine göre ağır gelmiyor.

Ama yinede linuxun bir konuda avantajı var. açık kaynak kodlu olması, free olması. bu insanların dikkatini çekiyor. linux belli bazı özelliklerinden dolayı windowsa göre ileride çok daha iyi bir işletim sistemi olmaya aday ama tabi doğru stratejiler belirlenirse.
    Dün xmms açık kedit ile bir yazı yazıyorum icqdan arkadaşım ile konuşuyorum wget ile download ediyorum konsoldan qt-x11-free-3.2.3 kuruyorum ve sitelerde geziyorum ve bir sürü sayfa açık sanırım böyle bir durumda windows sapıtabilirdi üstelik RAM ve CPU'da %100 çalışmıyordu. okadar şey açılınca windowsta RAM biraz çarçur edilmiş olurdu yada sapıtırdı. Bu sözler bile linux için bir masaüstü kullanıcısını tavlama yeter ama bir yanda da öyle skıntılı yanları varki (hardware desteği gerilerde bana iyi örnekleri anlatmayın bende size bir sürü kötü örnek anlatırım bir yere varamayız veya kurulum zorlukları) işte o noktada insan arada kalıyor. Yani iyi bir örneğe kötü bir örnek buluyorsunuz. keza aynı şey windowstada var. o yüzden ne windows ne linux bir zorunluluk değil tercih meselesidir.

YOKSA LINUX'UNDA CANı CEHENNEME, WINDOWS'UNDA CANı CEHENNEME !!!

quote:

Orjinalden alıntı:Challenger
    Bu gösterdiğiniz kaynaklar, Microsoft' un Linux' u karalama politikasının bir parçasıdır. Microsoft' un reklam için araştırma şirketlerine para verip de sahte araştırma raporları yayınlattığı herkesce biliniyor. O nedenle, bu konularda Microsoft' un kendi sistesindeki araştırmaları tarafsız bir kaynak olarak göstermek yanlıştır.

CEVAP: Sen nerden biliyorsun okadar çok şeyi, lafa bak "Microsoft' un reklam için araştırma şirketlerine para verip de sahte araştırma raporları yayınlattığı herkesce biliniyor" herkesce biliniyornuş kim biliyor? Gözlerinle mi gördün de konuşuyorsun öyle? Microsoft destekçisi olduğum için demiyorum ama okadar bilinen büyük bir şirketin yalan söylemeye hakkı yoktur. Bulunduğu konum gereği yalan söyleyemez. Para ve pazar payını kaybetmemek için insanlar linuxa kayıyor onları kandırayım da gene bana gelsinler diye de yalan söyleyemez çünkü o vakit daha fazla pazar payını ve dolayısıyla para kaybeder ! Microsoft'un yetkilileri bunu bilecek kadar akıllıdır merak etme.
    Ha sen sanırım gece gündüz Bill Gate's ile beraber yatıp kalkıyorsun oradan biliyorsun bu tüm işleri ? Bir insan ancak bu kadar yanlı konuşabilir.

quote:

Emin misiniz?
    Size bazı adresler vereyim o zaman:

Microsoft, Türk Bilişimcisini Ciddiye Almıyor mu?
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2423&mode=&order=0&thold=0

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2418&mode=&order=0&thold=0

Microsoft´un Encarta´sı!
    http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=659

Sanırım bunlar Microsoft' un rezillikleri için yeterli olur.
    Ha olmazsa daha verebileceğim yığınla adres var merak etmeyin

CEVAP: E senin verdiğin siteler ne oldu şimdi dostum. Fazlamesai güzel bir site en azından ortada bir emek var. ama bir kaç kişin birşeyler öğrendikten(ki bu birşeyler çok şeylerde olabilir) gaza gelip hazılardıkları açık kaynak kodu destekleyen muhtemelen de senin gibi linux sevdalı kişilerin hazırladığı bir site. Aslında ben o siteyi sen burada söyledemeden öncede biliyorum takip ediyorum belkide senden daha çok önem veriyorum. Yukarıdaki söylediklerim siteyi ve sitenin yazarlarını kötülemek adına söylenmiş birşey değil ! Demek istediğim şey açık kaynak kodu destekleyen, yazılarında ana işletim sistemi olarak windows kullanmıyorum diyen insanlarında yanlı yazmayacağı ne malum. İnsan eli bu arasıra kayabilir. Özelliklede bir insan bir işi çok seviyorsa ki bu insanlar açık kaynak kodunu destekliyor ve linux sevdalılar, o zaman genelde kalemleriyle linux'u savunacak şeyler yazarlar.
    Peki bu durumda sen kendinle çelişkiye düşüyor musun Challenger ? microsoft kendi sitesinde yanlı, yanlış yayın yapıyor diyorsun senin gönderdiğin linklerdeki yazılarında ne kadar yansız olacağı tartışılır? Sebeplerini az önce açıkladım. Üstelik insanlar microsoft.com'a daha çok önem verir sanırım neden mi hah bence herkes tahmin edebilir ? Çünkü o yazılar gayri resmi bir iki kişinin izlenimleri değil, kendilerine göre işin ehli insanlarca, bir araştırma sonucu yazılmış resmi yazılardır ve tüm dünya kamuoyuna duyurulmuştur. Bak bu %100 doğruluk payları vardır demek değil ama insanlar haliyle microsoft.com'daki bir yazıya daha bir önem verirler. Ama şimdi sen bana gidipte al sana daha resmi bir siteden haber deme yanılgıya düşmüş olursun. çünkü her iki tarafta kendini haklı getirmeye çalışacaktır.
    Ayrıca senin verdiğin linkleride inceledim. Birincisindewww.microsoft.com.tr 'de "güvenlik" diye bir link varmış ona tıklayınca açılmıyormuş.işte o site insanları mecburen IE bağımlısı yapmak istiyormuş kıllık olsun diye diğer browserlara özen vermiyormuş. işte diğer browserlarla o siteyi gezerken böyle tıklayınca kimi yerlerde hata veriyormuş. böyle büyük bir yarışmada rakipler arasındaki ince bir espri bu. bir eksiklik kabul ediyorum da daha önemli konular varken bu ne alaka şimdi :)
    ikinci link güzel bir haber cidden windowsun bir eksiği.
    üçüncü haber o da siyasal birşey. bizim tartışmamızla ne alakası var anlayamadım, ve eğer öyleyse microsoft'u kocaman kınıyorum. ama sonuç ben gidiyorum Mersine sen gidiyorsun tersine ....

quote:

Bu arada Linux' un dosyalama sistemi diye bir şey olduğunu ilk defa sizden duyuyorum. Linux' ta standart bir dosya sistemi yoktur. Linux ile birçok dosya sistemini kullanabilirsiniz. Bunların arasında ReiserFS de var. ReiserFS' ı biraz araştırınız. Bu arada XFS dosya sistemini de araştırırsanız WinFS konusunu unutuvereceksiniz. Hele bir de dünyanın ilk 128 bit dosya sistemi olan ZFS' e de bir bakarsanız, WinFS ismini birden unutursunuz.

CEVAP: WinFS hakkındaki haber ve yorum benim yorumum değil. tomshardware.com'un haberi. üstelik o site -senin deyiminle- benim verdiğim sitelerden de senin verdiğin sitelerden de daha yansız bir site !?

quote:

Ben Linux' a aşık falan değilim. Olaya son derece teknik açıdan bakmaya çalışıyorum.

CEVAP: Olaya ne kadar teknik açından baktığın belli ?!!

quote:

Gelmediğini nereden biliyorsunuz? Beni tanıyor musunuz? Ne iş yaptığımı ve hangi şirkette çalıştığımı biliyor musunuz? Belki de Microsoft' ta çalışıyorumdur. Nereden biliyorsunuz?

CEVAP: Nerde çalıştığını bilmiyorum ama microsoft'ta çalışmadığın kesin.

quote:

Ek olarak Linux-Windows tartışmasına girmeye çalışmadım. Bunun yerine Novell başkanının sözünü destekleyerek, "Gelecekte 2 işletim sistemi olacak" dedim.

CEVAP: Madem öyle bu topic altına yazdığın ilk mesajdan bir alıntı :
    quote:

Orjinalden alıntı:Challenger 27 Ekim 2004, 16:16:16
    İşletim sistemlerinin geleceğini, işletim sistemi geliştirenler değil, piyasadaki büyük şirketler belirliyor. CP/M olayını biraz araştırırsanız bunu anlayabilirsiniz. DOS gibi ucube ve rezil bir sistemden bugün dünyada en çok kullanılan işletim sistemi haline teknik üstünlük ile değil, IBM' in Microsoft' a yardım etmesi, ticari ve stratejik hareketler ile gelindi.

Daha ilk mesajında windows'a laf ettin. şimdide benim bu topic altındaki ilk yazıma bakalım

quote:

Orjinalden alıntı:mythief 27 Ekim 2004, 13:33:48
    bu kafayla linuxun geleceğin işletim sistemi olması çok zor.... linuxcuların linux dağıtımlarının birçok yerde eskiği hatası var ... ve öyle bir durum varki bu kimsenin umurunda değil gibi ...ama mantalite değişirse linux windowsu geçerde katlarda ...

Ben linux'a veya linuxculara laf sokmaya çalışmıyorum. bazı şeyler değişirse linux windowsu geçerde katlarda diye daha ilk mesajımda söylemişim zaten. Ve hesapta ben şuan linux karşıtı biri gibi duruyorum ortada. Kimin yanlı , kimin yansız konuştuğu ortadadır yorum yapmayada gerek yoktur.

Senin geleceğin işletim sisteminden anlayışın ile benimki farklı. Novell başkanının sözünden banane.
    quote:

Novell' in başkanının söylediği gibi: "Gelecekte iki işletim sistemi olacak: Linux ve Windows. İkisi de bir birini silemez".

Gelecekte olacak iki işletim sistemi cümlesinde linux'un windows ile aynı anda anılması bile seni yeterince memnun etmiş anlaşılan. E kolay değil dimi senin kafanda; linuxun windows ile aynı cümle içersinde kullanılıp gelecekte de var olmaya aday bir işletim sistemi olarak gösterilmesi. Oysa o cümle beni hiçte tatmin etmedi. Linux tek başına kalmalıydı bence o cümlede. tek olarak aday gösterilmeliydi. Bir işletim sisteminin adının önüne "geleceğin işletim sistemi" sıfatını getirebilmek için o işletim sistemin diğerlerine göre her alanda bariz üstünlükleri olması lazım. Benide vurgulamaya çalıştığım eksiklerini, rakibinin sitesinde yayınlanan yayınlarda rakibine koz olarak kullandırtmaması lazım. Hoş ben o esikleri farklı farklı yerlerden okuyordum duyuyordum ama "bluecream" yazısında sonra biraz daha araştırayım derken windowsun kendi sitesinde yayınladığı yayınlara ulaştım demek ki dediğim şeyler boş değilmiş ... "Ateş olmayan yerden dumaz çıkmaz".

Ha bir nokta benim asıl ilgi alanım işletim sistemleri değil bilgisayarcı veye bilgisayar mühendisi değilim onların babasıyım. Bu ince espride ne demek istediğimi anlayan anlar.

quote:

Ben o bahsettiğim işletim sistemi ile oyuncak yapmıyorum. O işletim sistemi ile birçok sistem yöneticisi gibi sunucu koşturuyorum, evimde masa üstü sistem olarak kullanıyorum. Debian, bilinen en iyi Linux dağıtımlarından biridir. NASA da kullanmıştır. NASA Windows 2003 kullanıyor olsaydı, sizin kullandığınızdan farklı mı olması gerekirdi?

Bu yoruma bende birşeyler diyeyim. O FPGA'leri bende biliyorum. Sen FPGA ne biliyormusun Challenger ay kopacam şimdi hehehe :) FPGA yenibir mikroişlemci teknolojisi böyle kımıl kımıl biliyormusun. Hatta böyle en fıkır fıkır transiztörlü bir işlemci ve deli hızlı. Bak istersen şu siteye bir bak ->http://www.starbridgesystems.com/products/hardware.html bak bakalım o FPGA'ler ile nasıl oyuncaklar yapıyorlarmış. Tanıdık şeyler görebilirsin. Hypercomputing, hypercomputers gibi şeyler bulabilirsin sitede... Hehe aa bak bak sayfanın sonuna bak! bende yeni gördüm şimdi senin şu NASA orda da var hay allahım koptum bende tesadüf bulmuştum siteyi bu kadar olur yani :)
    everybady arkadaşım sanırım senin sadece adını duyduğun üzerinde linux çalışıyor diye linuxa özendiğin supercomputerdan birtane de kendine yapıyor evde galiba, hani oyuncak misali:) Allah nasip ederse yakında bende girecem o işlere hele şu DSP'nin tam anlamıyla anasını bir ağlatayım FPGA bekle beni geliyorum ne oyuncaklar yapacam ben seninle.
    Sen sunucu koşturmaya devam et biz oyuncaklarımızdan memnunuz :)

En sonda birşey söyliyeyim. everybady veya tekbuz arkadaşlar benim yerime zor durumda kalmasınlar. Ben zaten Challenger'ın git araştır demesini dikkate almıyorum o istediğini söylemekte serbet. burası serbeste bölge zaten. Ben kendimi, neyi ne kadar bildiğimi biliyorum zaten. diğer arkadaşlar kendi insiyatifleri ile o mesajları yazmışlardır biliyorum ama gurol arkadaşımı da verdiği cevabından ötürü kınıyorum. birkere kendi kendine çelişiyor. madem kişisel sözleri buradan değilden PM'den atın diyor o zaman son dediklerini neden orta yere söylüyor gitsin everybady'nin PM'sine atsın olmadı infosunda mail adresini bulsun mailine yollasın.Niye bunu gene orta yere söylüyor. Madem öyle bir akımın öncüsü olacak kendi başlasın önce! gurol sen git önce PM'ni açta gerektiğinde sana buradan değilde oradan mesaj atalım. millete yol gösteriyorsun daha kendin yolunu bulamamışın kendi dediklerinle çelişiyorsun.

Dipnot :
    UNIX : UNIX çok kullanıcılı bir işletim sistemidir; aynı anda birden çok kullanıcı, sisteme, ya terminal ya da ağa bağlı bir bilgisayar üzerinde koşan terminal emülasyon programı ile bağlanıp var olan kaynakları kullabilir.
    Unix ilk olarak 1960'lı yılların sonlarına doğru AT&T Bell laboratualarında, Ken THOMSAN ve Dennis RITCHIE (C'nin babasıdır ayrıca) öncülüğünde geliştirilmiştir ve 1970'li yılların başında PDP-11 sistemi üzerinde koşturulmuştur. C dilinin geliştirilmesinin ardında 1970'li yılların ortasına doğru C dili ile yeniden yazılmıştır. O günden beri ve günümüzde UNIX ve C dili ayrılmaz bir ikilidir; UNIX sistem çağrıları sanki birer C fonksiyonuymuş gibi çağrılabilmektedir.
    UNIX, TCP/IP protokol kümesini doğrudan bünyesinde barındırı; ağ programlaması için sistem çağrıları vardır. Bu çağrılar ile ağ üzerindeki sistemler arasında iletişim işini yapacak programlar geliştirilebilir. Hem TCP, hem de UDP hizmetleri için gerekli sistem çağrıları vardır.
    UNIX işletim sistemi hiyerarşik/katmanlı bir yapıya sahiptir; en altta donanım ögeleri, hemen üstünde ise UNIX işletim sisteminin ana kısmını oluşturan çekirdek (kernel) bulunur. tüm programlar çekirdek aracılığıyla donanım kaynaklarına erişirler. Hiyerarşinin katmanları aşağıdaki gibidir :
    * Donanım (Hardware)
    * Çekirdek (Kernel)
    * Komut Yorumlayıcı (shell) ve Sistem Çağrıları
    * Uygulama Programları ve Derleyiciler
    Saygılarımla....

MS-DOS : Dünya'da en yaygın olarak kullanılan PC işletim sistemidir. 1980'lerin başında IBM'in ilk PC'leri üretmesi ve bu PC'lerde kullanılan yeni bir işletim sistemi arayışı ile ortaya çıkan DOS, günümüzde bir çok PC kullanıcısı tarafından hala kullanılmaktadır.MS-DOS, Microsoft Disk Operating System (Microsoft Disk İşletim Sistemi) kelimelerinin kısaltılmış halidir. MS-DOS bir disk işletim sistemi olarak bilinir, çünkü yaptığı işlerin büyük bölümü disk işlemleri, bellek işlemleri gibi programların çalışabilmesi için gerekli düzenlemeleri yapan bir işletim sistemidir. MS-DOS bir programdır, ama yalnızca bir program değildir. O olmadan diğer programların çalışma şansları yoktur. Çünkü bilgisayar sisteminin, tüm parçalarını MS-DOS kontrol eder. MS-DOS yalnızca, diğer programların çalışmasına olanak vermekle kalmaz, aynı zamanda bilgisayarınızın neyi nasıl yaptığı üzerinde size tam denetim sağlar. MS-DOS sizinle bilgisayarınız arasındaki bağdır.
    DOS'un tarihi PC'lerin (kişisel bilgisayarlar) tarihiyle başlar ve çoğunlukla da pek hayırla yad edilmez:). Çünkü DOS'ta grafiksel bir kullanıcı arabirimi (pencereler) yoktur, her şey komutlarla ve bir sürü parametre ile yapılır. DOS, tüm x86 tabanlı PC'lerde çalışır. Çok görevli bir işletim sistemi olmayan DOS, grafik kullanıcı arabirimini kullanmaz. Üstünde kolay yazılması, bellek ve sabit diskte az yer kaplaması, kolay ve çabuk öğrenilmesi, düşük konfigürasyonlu PC'lerde çalışması gibi avantajları olmakla birlikte, etkin bir bellek yönetiminin olmaması, eski teknoloji kullanması ve grafik kullanıcı arabirimi olmaması önemli kısıtlamalarıdır.
    Neyse sonuç olarak 8 Mhz (Megahertz) hızana sahip İntel'in 8088 işlemcisi ile başlayan PC olayı çok hızla gelişti ve şu an 3000 Mhz'lik PentiumIV'lere kadar ulaştı. Bu arada değişen sadece bilgisayar hızları değil işletim sistemleride oldu. Microsoft firmasına ait MS-DOS ile başlayan işletim sisteminde de büyük değişimler geçirdi. Text arabirimli olarak çıkan MS-DOS işletim sistemi zamanla evrim geçirerek yerini Windows işletim sistemine bıraktı.

Linux: Linux, serbestçe dağıtılabilen, çokgörevli, çok kullanıcılı UNIX işletim sistemi türevidir. Linux, Internet üzerinde ilgili ve meraklı birçok kişi tarafından ortak olarak geliştirilmekte olan ve başta IBM-PC uyumlu kişisel bilgisayarlar olmak üzere birçok platformda çalışabilen ve herhangi bir maliyeti olmayan bir işletim sistemidir.

UNIX 70'li yılların ortalarında büyük bilgisayarlar üzerinde çok kullanıcılı bir işletim sistemi olarak geliştirilmiştir. Zaman içerisinde yayılmış ve birçok türevi ortaya çıkmıştır. UNIX ismi UNIX Research Laboratories INC şirketinin tescilli markası olduğundan dolayı birçok şirket, aynı temele dayanan işletim sistemleri için değişik isimler kullanagelmişlerdir. Örnek olarak

* Hewlett-Packard HP-UX
    * IBM AIX
    * Sun Microsystems SunOS

kullanmaktadırlar. Bugün kişisel bilgisayarlardan süper bilgisayarlara kadar biçok bilgisayar için yazılmış bulunan UNIX türevleri mevcuttur. Ne var ki bu türevlerin çoğu gelişimi belirli bir noktada durmuş ve yüksek fiyatla satılan ticari yazılımlardır.

Linux, temel olarak Finlandiya Üniversitesinde öğrenci olan Linus Torvalds'ın ve Internet üzerinde meraklı bir çok yazılımcının katkıları ile geliştirilmiştir(1991). Linux gelişimi açık bir şekilde yapılmaktadır. Bunun anlamı, işletim sisteminin her aşaması açık olarak Internet üzerinde yayınlanmakta, dünyanın dört bir yanında kullanıcılar tarafından test edilmekte, hataları ve eksiklikleri tesbit edilerek düzeltilmekte ve geliştirilmektedir. Zaman zaman bu deneme aşamaları belirli bir noktada durdurulur ve güvenilir bir işletim sistemi sunulup, geliştirme için ayrı bir seriye devam edilir. Geliştirmede yer alan bu açıklık Linux'un en büyük avantajlarından biridir. Gelişimi evrimseldir, hatalar anında kullanıcılar tarafından tesbit edilip rapor edilmekte ve birçok kişinin katkısıyla düzeltilmektedir. Bazı işletim sistemi sürümleri saatler içerisinde güncellenebilmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mythief -- 30 Ekim 2004, 14:32:20 >

• Temel olarak bana cevap yazdığınız metni okuyunca, artık size bir şeyleri anlatmaya çalışıp da zaman harcamamın yersiz olduğunu anladım. Ancak bazı yerlerde birkaç söylemek istediğim şey var:

quote:

Sen nerden biliyorsun okadar çok şeyi, lafa bak "Microsoft' un reklam için araştırma şirketlerine para verip de sahte araştırma raporları yayınlattığı herkesce biliniyor" herkesce biliniyornuş kim biliyor? Gözlerinle mi gördün de konuşuyorsun öyle? Microsoft destekçisi olduğum için demiyorum ama okadar bilinen büyük bir şirketin yalan söylemeye hakkı yoktur. Bulunduğu konum gereği yalan söyleyemez. Para ve pazar payını kaybetmemek için insanlar linuxa kayıyor onları kandırayım da gene bana gelsinler diye de yalan söyleyemez çünkü o vakit daha fazla pazar payını ve dolayısıyla para kaybeder ! Microsoft'un yetkilileri bunu bilecek kadar akıllıdır merak etme.
    Ha sen sanırım gece gündüz Bill Gate's ile beraber yatıp kalkıyorsun oradan biliyorsun bu tüm işleri ? Bir insan ancak bu kadar yanlı konuşabilir.

Microsoft' un pazarlama stratejileri, teknoloji geliştirmede ve araklamadaki politikasını incelerseniz, neler yaptıklarını anlayabilirsiniz.

quote:

CEVAP: E senin verdiğin siteler ne oldu şimdi dostum. Fazlamesai güzel bir site en azından ortada bir emek var. ama bir kaç kişin birşeyler öğrendikten(ki bu birşeyler çok şeylerde olabilir) gaza gelip hazılardıkları açık kaynak kodu destekleyen muhtemelen de senin gibi linux sevdalı kişilerin hazırladığı bir site. Aslında ben o siteyi sen burada söyledemeden öncede biliyorum takip ediyorum belkide senden daha çok önem veriyorum. Yukarıdaki söylediklerim siteyi ve sitenin yazarlarını kötülemek adına söylenmiş birşey değil ! Demek istediğim şey açık kaynak kodu destekleyen, yazılarında ana işletim sistemi olarak windows kullanmıyorum diyen insanlarında yanlı yazmayacağı ne malum. İnsan eli bu arasıra kayabilir. Özelliklede bir insan bir işi çok seviyorsa ki bu insanlar açık kaynak kodunu destekliyor ve linux sevdalılar, o zaman genelde kalemleriyle linux'u savunacak şeyler yazarlar.

Fazlamesai.net Türkiye' nin en iyi ve saygın bilişim sitelerinden biridir. Bu site birkaç kişinin bir şeyler öğrendikten sonra gaza gelip hazırladıkları bir site değil. Bu site, öğretim görevlilerinden, sistem yöneticilerine, Türkiye' nin en saygın bilişimcilerinin aralarında bulunduğu bir topluluğun oluşturduğu bir sitedir. Açık kaynak kodu desteklemek Windows' u kötülemek anlamına gelmez. Tekrar ediyorum, ben Linux sevdalısı falan değilim. Öyle olsaydı neden avatarımda Tux yerine BSD Cini var?

quote:

Daha ilk mesajında windows'a laf ettin. şimdide benim bu topic altındaki ilk yazıma bakalım

Orada Windows kelimesi geçiyor mu? Ben bir kere lafı Windows' a değil DOS' a attım. Bu arada "DOS gibi bir ucubeden, en çok kullanılan işletim sistemine" derken, çok büyük bir başarı olduğunu ifade etmeye çalıştım. Niye sataşma arıyorsunuz?

quote:

Bu yoruma bende birşeyler diyeyim. O FPGA'leri bende biliyorum. Sen FPGA ne biliyormusun Challenger ay kopacam şimdi hehehe :) FPGA yenibir mikroişlemci teknolojisi böyle kımıl kımıl biliyormusun. Hatta böyle en fıkır fıkır transiztörlü bir işlemci ve deli hızlı. Bak istersen şu siteye bir bak ->http://www.starbridgesystems.com/products/hardware.html bak bakalım o FPGA'ler ile nasıl oyuncaklar yapıyorlarmış. Tanıdık şeyler görebilirsin. Hypercomputing, hypercomputers gibi şeyler bulabilirsin sitede... Hehe aa bak bak sayfanın sonuna bak! bende yeni gördüm şimdi senin şu NASA orda da var hay allahım koptum bende tesadüf bulmuştum siteyi bu kadar olur yani :)
    everybady arkadaşım sanırım senin sadece adını duyduğun üzerinde linux çalışıyor diye linuxa özendiğin supercomputerdan birtane de kendine yapıyor evde galiba, hani oyuncak misali:) Allah nasip ederse yakında bende girecem o işlere hele şu DSP'nin tam anlamıyla anasını bir ağlatayım FPGA bekle beni geliyorum ne oyuncaklar yapacam ben seninle.
    Sen sunucu koşturmaya devam et biz oyuncaklarımızdan memnunuz :)

Ben FPGA' in ne olduğunu çok iyi biliyorum. Verdiğim cevap ise, "sen oyuncak yapmaya devam et ama ben o teknolojiyle oyuncak değil, ciddi işler yapıyorum" anlamındaydı.

Dipnot olarak verdiğiniz bilgilerde birçok hata ve güncel olmayan bilgi bulunuyor. SunOS diye bir işletim sistemi kalmadı artık. Artı UNIX ismi UNIX Research Laboratuaries' e değil (öyle bir şirket de yok artık) The Open Group yani Novell' e ait. UNIX kodu ise SCO Group' a aittir.

Not: Hitap şekliniz ve cevap verme üslubunuzun da bazı sınırları aştığını belirtmek isterim.

Artık size cevap yazarak forumdaki diğer arkadaşları rahatsız etmek istemiyorum.
    Saygılarımla.

• quote:

Microsoft' un pazarlama stratejileri, teknoloji geliştirmede ve araklamadaki politikasını incelerseniz, neler yaptıklarını anlayabilirsiniz.

CEVAP : Geçiniz... sataşmalı konuşuyorsun sürekli yorum yansız bir yorum olmaktan uzaklaşıyor. Benim için yanlı konuşabilirsin belki tanışmıyoruz etmiyoruzda konuştuğumuz konu hakkında bence yanlı konuşma...

quote:

Orjinalden alıntı:Challenger 27 Ekim 2004, 16:16:16
    İşletim sistemlerinin geleceğini, işletim sistemi geliştirenler değil, piyasadaki büyük şirketler belirliyor. CP/M olayını biraz araştırırsanız bunu anlayabilirsiniz. DOS gibi ucube ve rezil bir sistemden bugün dünyada en çok kullanılan işletim sistemi haline teknik üstünlük ile değil, IBM' in Microsoft' a yardım etmesi, ticari ve stratejik hareketler ile gelindi.

quote:

Orada Windows kelimesi geçiyor mu? Ben bir kere lafı Windows' a değil DOS' a attım. Bu arada "DOS gibi bir ucubeden, en çok kullanılan işletim sistemine" derken, çok büyük bir başarı olduğunu ifade etmeye çalıştım. Niye sataşma arıyorsunuz?

CEVAP: DOS gibi bir ucubeden, en çok kullanılan işletim sistemine derken hangi işletim sistemine lafı dokundurduğun belli. DOS'tan bugun en çok kullanılan hangi işletim sistemine geldiğimiz apaçık aşikardır. Sataşma aramıyorki o zaten senin cümlelerin içinde gizli ben sadece ortaya çıkartıyorum.

quote:

Ben FPGA' in ne olduğunu çok iyi biliyorum. Verdiğim cevap ise, "sen oyuncak yapmaya devam et ama ben o teknolojiyle oyuncak değil, ciddi işler yapıyorum" anlamındaydı.

CEVAP: Sen önce bizim yaptığımız oyuncakları gör bi istersende ondan sonra konuş! Oyuncak derken o kelimenin esprisini anlamayan sana nasıl izah edebilirim bilemiyorum ? şimdi açık açık yazdırma banada güldürme kendini... Demek istediğim adam senin üzerinde koşuşturduğum sistemin kendini yapıyor. O sistemin kendini mi yapmak marifet üzerinde koşuşturmak mı merak ediyorum ? Muhaha şimdi bana benim üzerine server kurduğum sistem bu şu deyip everbady'de de evden kendine bundan mı yapıyor deme asılolan adam neye kafaya yoruyor sen neye ? Onun yaptığı iş seninkinden çok daha yorucu ve ciddi birşey. Allah kısmet ederse o FPGA bende geçicem bu yakınlarda. Sen oradaki siteyi bir daha ziyaret ette ciddi iş nasıl oluyor bir daha gör. Ben oyuncak değil ciddi iş yapıyorum diyerecek alevera dalevera ile üste çıkmaya çalışma.http://www.starbridgesystems.com/products/hardware.html
    Sidik yarıştırmak gibi oldu ama elimden ne gelirki kaşındın.

quote:

Dipnot olarak verdiğiniz bilgilerde birçok hata ve güncel olmayan bilgi bulunuyor. SunOS diye bir işletim sistemi kalmadı artık. Artı UNIX ismi UNIX Research Laboratuaries' e değil (öyle bir şirket de yok artık) The Open Group yani Novell' e ait. UNIX kodu ise SCO Group' a aittir.

CEVAP: Ben olayın nereden başladığını anlatmak istedim. Tarihinden bahsetmek istedim amacım güncel bilgi vermek değildi ve üstelik o tarihlerde o şirketler vardı. Çıkış tarihlerinin altını çizerek birşey göstermek istedim. Hepsinin başlangıç tarihlerinden bu yana gösterdikleri performansı bu sayfayı okuyan diğer arkadaşlarımın kendilerinin karar vermesini istedim. Linux'un windowsa göre en büyük avantajının MS-DOS'a göre daha eski olan çok kullanıcılı UNIX işletim sistemi türevi olmasıdır onu vurgulamak istedim. UNIX ve DOS arasındaki artılar ve eksiler bellidir zaten.

quote:

Not: Hitap şekliniz ve cevap verme üslubunuzun da bazı sınırları aştığını belirtmek isterim.

CEVAP: Ben kiminle nasıl konuşmam gerektiğini bilirim. Önce sen kendi hitap şekillerine dikkat et. Forum üzerinden başka arkadaşlardan ilk uyarıyı alan kimdi Challenger? Yada forumda daha once işi bilmeyen bir akradaşımız tarafından sorulan bir soruya "Sen gitte önce sitelerden araştır ondan sonra gel sor" gibi küstahca cevap verende ben değilim. Böyle bir cevap verme hakkına sahip değilsin. Cevap vermek istemezsen yazı yazmasın okadar. Yada vermeye üşenirsen vakti yoksa o zaman o arkadaşı gerekli faydalanabileceği sitelere yönlendirirsin....

Şimdi

quote:

Artık size cevap yazarak forumdaki diğer arkadaşları rahatsız etmek istemiyorum.
    Saygılarımla.

gibi atıflarda bulunarak ben birşey yapmadım, herşeyiyle doğru bir üslüp takındım deyip olayın içinden sıyrılmaya, aklınca bana ve forumdakilere de karizma yapmaya çalışma olurmu ? konuştukça batıyorsun zaten ... :(

Hadi bye bye ben iftara gidiyorum :)
    Hayırlı Ramazanlar Herkese.

• mythief bir$eyler biliyor olabilirsin fakat tutum ve davranısların tasdik edilecek türden değil.Bazı savaslar vardır geri çekilerek kazanılır ama sende bu nezaket ve saygıdan bir tutam bile göremiyorum.Challenger gibi büyük bir üstadın karşısında özür dilemesi gereken biri varsa o da sensin.Bu kelimeleri dilersen sahsına yapılmıs bir saldırı dilersen bir öneri olarak kabul et umurumda değil.Birilerine laf yetiştirmeyi birakmani ve open source'un Tao'sunu iyice kavramanı tavsiye ederim.
  • Başta yazdığım yazıya verilen cevaba, sonra daha önce okuyupta inanamadığım anlamsız ve gereksiz cümlere en son olarakta the_sepulchre senin yazına saçma diyorum... Bununla beraber üstat kelimesine hakaret etme lütfen the_sepulchre. Benim ingilizce ve türkçem biraz zayıf "open source'un Tao'sunu " ne demek acaba. Birde ayıraç koymuş haha... bende sana bir nasihat vereyim ekmek bulamazsan aç kalırsın! anladın dimi demek istediğimi:) sen kendi işine bak! benden de bu kadar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: the_sepulchre

mythief bir$eyler biliyor olabilirsin fakat tutum ve davranısların tasdik edilecek türden değil.Bazı savaslar vardır geri çekilerek kazanılır ama sende bu nezaket ve saygıdan bir tutam bile göremiyorum.Challenger gibi büyük bir üstadın karşısında özür dilemesi gereken biri varsa o da sensin.Bu kelimeleri dilersen sahsına yapılmıs bir saldırı dilersen bir öneri olarak kabul et umurumda değil.Birilerine laf yetiştirmeyi birakmani ve open source'un Tao'sunu iyice kavramanı tavsiye ederim.

Olayın kişiselleşmesini ve kişiler arasında çatışmanın ilerlemesini istemiyorum. Bana yakıştırdığınız sıfatın yükünü üzerimde taşıyabileceğimi sanmıyorum. Bu nedenle biraz abartılı buluyorum. Bunu yanlış anlamayın sakın.

quote:

Başta yazdığım yazıya verilen cevaba, sonra daha önce okuyupta inanamadığım anlamsız ve gereksiz cümlere en son olarakta the_sepulchre senin yazına saçma diyorum... Bununla beraber üstat kelimesine hakaret etme lütfen the_sepulchre. Benim ingilizce ve türkçem biraz zayıf "open source'un Tao'sunu " ne demek acaba. Birde ayıraç koymuş haha... bende sana bir nasihat vereyim ekmek bulamazsan aç kalırsın! anladın dimi demek istediğimi:) sen kendi işine bak! benden de bu kadar...

Bana yönelik hakaretlerinize isterseniz bir son verin. Çünkü konu ben değilim. Konu Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığı. Ben fikrimi belirtmiştim. Ek olarak mytheif' in fikirlerine karşı çıktığımı, sebepleriyle birlikte belirtmiştim. Kendisine karşı bir saldırıda bulunmadım.

Eğer benim fikirlerimin aksini düşünüyorsanız veya Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığına dair fikirleriniz varsa lütfen belirtin. Eğer yoksa lütfen kişiye yönelik hakaretlerde bulunmayın. Eğer böyle bir ihtiyacınız ve benimle ilgili probleminiz varsa Kişisel Mesaj gönderebilirsiniz.

Konu Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığı.
    Fikrim: Evet, geleceğin işletim sistemi.
    Ek olarak da mytheif' in fikirlerine de karşıyım.

Bu konuda fikri, eleştirisi, eklemek ve belirtmek istediği bir şeyi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 1 Kasım 2004, 9:42:23 >

• Challenger , kardeş niye nefesini tüketiyorsun bu kadar , bırak kötülesinler kullanmasınlar . Değerli zamanımızı bunlarla harcamayalım.
    Hsn.
  • arkadaşlar burada kim ne biliyor kim üstün gibi tartışmalar yapmasak ta bildiklerimizi ve düşüncelerimizi kimseye sataşmadan dile getirsek daha doğru olmazmı yani kimsi birilerinin laf dalaşını okumak istemiyor burda
  • quote:

Orjinalden alıntı: elessar_y

arkadaşlar burada kim ne biliyor kim üstün gibi tartışmalar yapmasak ta bildiklerimizi ve düşüncelerimizi kimseye sataşmadan dile getirsek daha doğru olmazmı yani kimsi birilerinin laf dalaşını okumak istemiyor burda

• quote:

Orjinalden alıntı: elessar_y

arkadaşlar burada kim ne biliyor kim üstün gibi tartışmalar yapmasak ta bildiklerimizi ve düşüncelerimizi kimseye sataşmadan dile getirsek daha doğru olmazmı yani kimsi birilerinin laf dalaşını okumak istemiyor burda

aynen katılıyorum.

quote:

Bana yönelik hakaretlerinize isterseniz bir son verin. Çünkü konu ben değilim. Konu Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığı. Ben fikrimi belirtmiştim. Ek olarak mytheif' in fikirlerine karşı çıktığımı, sebepleriyle birlikte belirtmiştim. Kendisine karşı bir saldırıda bulunmadım.

Eğer benim fikirlerimin aksini düşünüyorsanız veya Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığına dair fikirleriniz varsa lütfen belirtin. Eğer yoksa lütfen kişiye yönelik hakaretlerde bulunmayın. Eğer böyle bir ihtiyacınız ve benimle ilgili probleminiz varsa Kişisel Mesaj gönderebilirsiniz.

Konu Linux' un geleceğin işletim sistemi olup olmadığı.
    Fikrim: Evet, geleceğin işletim sistemi.
    Ek olarak da mytheif' in fikirlerine de karşıyım.

Bu konuda fikri, eleştirisi, eklemek ve belirtmek istediği bir şeyi olan var mı?

Bende senin fikirlerine tam olarak katılmıyorum Challenger bende sebepleriyle belirttim onları.

quote:

Kendisine karşı bir saldırıda bulunmadım.

Hmm !!! Ben o zaman yanlış anladım bazı cümleleri herhalde... neyse madem öyle demişin bu saldırı konusunda tokalaşalım bakalım. Ama sanmaki fikirlerin konusunda yumuşadım ne dediysem hala arkasında duruyorum hepsinin ve senin fikirlerine karşıyım. işlerim dolayısıyla konu ile ilgili daha uzun ve ayrıntılı mesaj yazmıcam ama en kısa zamanda yazmaya çalışıcam....

• Walla okumaya çalışmak isterdim ama ne bu arkadaşlar off off .. Bence Linux(ama hangi dağıtım bilmiyorum), onuda bu konuyu iyi bilenlere sormak lazım, dimi
  • Cevap vermeyeceğimi söylemiştim ama sanırım ortada bir yanlış anlaşılma var.

quote:

Hmm !!! Ben o zaman yanlış anladım bazı cümleleri herhalde... neyse madem öyle demişin bu saldırı konusunda tokalaşalım bakalım. Ama sanmaki fikirlerin konusunda yumuşadım ne dediysem hala arkasında duruyorum hepsinin ve senin fikirlerine karşıyım. işlerim dolayısıyla konu ile ilgili daha uzun ve ayrıntılı mesaj yazmıcam ama en kısa zamanda yazmaya çalışıcam....

Evet malesef yanlış anlamışsınız. Ben eleştiri yaptım. Teknik tartışmayı severim. Birisinin iddialarındaki yanlışlığı da açık açık belirtirim. Ama, bu asla bir saldırı değildir.

Benim kimseyle bir sorunum yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.