Yüzbaşı
06 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 44 (Bu ay: 0)
Gönderileri
19 YTL'ye uçak bileti dönemi
Uçak firmaları arasındaki rekabet, yazın gelmesiyle hızlanmaya başladı. Onur Air bilet fiyatlarını 9 YTL'ye düşürdükten sonra başka bir firmada fiyatını 19 YTL'ye çekti.
24 Mart 2006 09:19

Özel havayolu şirketleri, nisan ayı boyunca yapacakları kampanyalarla müşterilerine 9 ve 19 YTL'den uçuş imkanı tanıyacak. Onur Air, her uçuşunda ilk 10 biletin 9 YTL'den satılacağını açıklarken, Atlasjet de 10 bin kişiye 19 YTL'den bilet satışı yapacak. Türkiye'de katlanarak artan uçak yolculuğunu cazip hale getirmek amacıyla Onur Air'in başlattığı kampanyada bir ay boyunca tüm hatlardaki 10 bin bilet sadece 9'ar YTL'ye satılacak.

Türkiye'nin özel havayolu şirketlerinden Onur Air, iç hatlarda bugünden itibaren geçerli olan bir kampanyayla vergiler dahil 9'ar YTL'den başlayan fiyatlarla uçak bileti satacak. İstanbul çıkışlı ve varışlı 15 noktaya sefer düzenleyen Onur Air'in tüm uçuşlarında geçerli olacak kampanya 30 Nisan'a kadar sürecek. Onur Air'in başlattığı "Kademeli Fiyat" uygulaması, dünyadaki düşük maliyetli havayolu şirketlerinin çoğunluğu tarafından kullanıyor.

Türk halkının alıştığı Haziran, Temmuz, Ağustos aylarındaki tatil anlayışını daha erkene çekebilmek amacıyla Onur Air'in başlattığı uygulamada yaklaşık 10 bin bilet 9'ar YTL'den satılacak. Onur Air Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şahabettin Bolukçu, tatil ve seyahat planlarını erkenden planlayanlar için "Kademeli Fiyat" uygulamasının önemine dikkat çekerek, "Bundan üç yıl önce 23 Mart 2003 tarihinde iç hatlarda İstanbul'dan Adana, Antalya, Gaziantep, Bodrum ve Dalaman bilet fiyatları 158 milyon liraydı. Rekabet, hem fiyatı makul seviyelere çekti hem de Türk halkının büyük bir bölümünün havayolu taşımacılığını kullanabilmesini sağladı. Biz de kademeli fiyat uygulamasıyla uygun bilet ücretini takip eden, müşterisi olduğu havayolunu izleyen ve buna göre seyahatini planlayan müşteri kitlemize hizmet etmek arzusundayız" dedi.

Yolcuların, kampanya ile ilgili ayrıntılı bilgiyi 444 66 87 (444 ONUR) numaralı Onur Air Çağrı Merkezi'nden öğrenebilecekleri bildirildi. 9 YTL'lik biletlerde isim, parkur ve tarih değişiklikleri yapılamadığı, ayrıca, rezervasyona kapalı olan biletlerin direkt olarak acenteler vewww.onurair.com.tr adresindeki internet sitesinden satın alınabildiği ifade edildi.

Atlasjet'ten 10 bin kişiye 19 YTL'ye bilet

Öte yandan Atlasjet de "Aylardan Mart, Nisan. Her yere 19 liradan. Neşe doluyor insan.” sloganıyla başlattığı kampanyayla nisan ayı boyunca 19 YTL'ye uçuş imkanı sağlayacak. Atlasjet'ten yapılan açıklamaya göre 26 Mart - 30 Nisan 2006 tarihleri arasında 10.000 koltuk bu özel fiyattan satışa sunulacak ve her seferde belirli sayıda koltuk için geçerli olacak. Yolcular 19 YTL'lik biletlerinewww.atlasjet.com adresinden, 7 gün 24 saat hizmet veren 0 216 444 3 387 nolu bilet hattından ve Atlasjet acentalarından ulaşabilecekler. Bu biletlerin ertelemesi ve iptali ise olmayacak.

dünya gazetesi
http://fedora.redhat.com/

20 martta fedora core 5 sürümünüde çıkardı.. böyle giderse birkaçyıl sonra bu sayılar artacak.. tabi sadece birkaç yıllık bir dağıtım olan fedora her yeni dağıtımda kendini yeniliyo.. daha başarılı ve yetenekli sistemler oluşturuyo.. ben sadece normal işlerimde ev kullanıcısı olarak ilgileniyorum..

ama daha çıktığı günden beri, fedora core bütün dağıtımlarını edindim, 1,2,3,4 dahil.. şimdi yeni çıkan bu sürümü de kurmak istiyorum.. ama gel görki kısıtlı (kotalı) internet ile indirmem bana çok pahalıya patlayacak.. 3,2 gb her gb başına 10 ytl dersek 32 lirayı sadce indirmek için telekoma vermek koyuyo...

nereden edinebilirim bu sürümü.. kahrolası kotalı internet.. önceden 256 ile sabırla beklerdik.. ama ucuzdu.. ahh ahhh

lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim..
yaaa iki haftadır ceza alıyorum.. nolmuş benim redim gitmiş..
arkadaşlar noluyo.. hopp.. yine kötü kötü yazıp ceza almıyım..
nerde benim avatarım bir örneği daha yoktu..
google aradım buldum.. ekleyemiyorum..
napmam lazım
Cemil İpekçi 'dini nikah' istedi!

Ünlü eşcinsel modacı Cemil İpekçi, sevgilisi Bekir Coşar ile Hollanda'da evlendiği iddialarını yalanlarken, hayli tepki alacak bir ifade kullandı ve "Ben resmi değil, dini nikah yapmak isterim"
20 Şubat 2006 11:10

Ünlü eşcinsel modacı Cemil İpekçi, Sabah'ın Günaydın ekinde yer alan habere göre şöyle konuştu: "Hollanda'da evlendiler diye yazılıp çizildi. Bunların hepsi yalan. Evlilik için ne diye bir belediye görevlisine veya bir şahsa söz vereyim ki? Zaten aynı evi paylaşıyoruz böyle bir şeye gerek yok. Bunu çok basit buluyorum. Bence bu dini bir karar ve ben de dini nikah yapmayı düşünüyorum..."

İpekçi'nin bu sözleri laf diye öylesine mi, yoksa bilinçli olarak yeni bir suni tartışma doğurup, medyatik ilahiyatçıları kışkırtmak için mi söylediği şimdilik belirsiz...
Amerikan ordusu, yerdeki düşman hedeflerini lazer ışınıyla yok edebilen bir silah sistemi geliştirdi. Silah, bir C-130 tipi nakliye uçağına yerleştirilerek denenecek.

Bir C-130 tipi nakliye uçağına yerleştirilerek denenecek “Advanced Tactical Laser” adı verilen lazer silahının, etrafına zarar vermeden hedefini yok edebildiği belirtiliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı askeri yetkili, geliştirilen silah sisteminin savaş alanında özellikle Afganistan ve Irak gibi ülkelerde şehir çatışmalarında benzersiz yarar sağlayacağını belirterek, “Birkaç dakikada zafere ulaşmayı sağlayan müthiş bir silah.” diye konuştu.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=138912
PSP 1.5v ve
FASTLOADER, DEVHOOK, umdemulator falan yüklü şekilde..
bir çok uygulamayı çalıştırıyo.. oyunları da..
ama geçen farkettim bazı programları çalıştırmıyo.. ya da ben beceremedim.. mesela mediaplayer...

geçen gün kotalı internetime rağmen sınırı aşarak da olsa oyun indirdim.. The Sims2, fakat alet bir türlü açmadı..

loader ile oyunu seçip star yapınca, ekran simsiyah kalıyo öylece bekliyo.. ne ms kartı okuyo ne kapanıyo.. ekran siyah renkte öylece kalınca tuşlarda kilitleniyo ve baştan başlatmak zorunda kalıyorum..

nolur bir bilgisi olan varsa yardım etsin.. ben sims oyununa bayılıyorum.. ve diğer ev yapımı programlarının bazılarını da çalıştırmadığı oluyo..

Kötü söz kavonozdaki nohutu bozdu

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesindeki Aslanbey İlköğretim Okulu’nun 7. sınıf öğrencileri, ilginç bir deneye imza atarak, ‘sevgi ve güzel sözün’ canlılar üzerindeki etkisini kanıtladı.
14 Şubat 2006 01:09

Öğrenciler, iki ayrı kavanozdaki suyun içine konulan gıda maddelerinden bir ay boyunca her gün güzel söz söylenenin tazeliğini koruduğunu, hakarete uğrayanın ise bozulduğunu gördü.

Öğretmenlerinin, Japon araştırmacı Masaru Emoto’nun, ‘suyun moleküler yapısının insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinledikleri müzikten etkilendiği’ tezinden söz etmesi üzerine öğrenciler, 31 Aralık’ta ‘sevgi deneyi’ne başladı. Aynı ebatta iki kavanozdaki suyun içine nohut, havuç, peynir ve bulgur gibi gıda maddeleri koyan öğrenciler, bir ay boyunca her gün aynı şartlarda sakladıkları kavanozlardan birine güzel sözler söyledi, diğerine ise hakaret ettiler. Kavanozlardan birinin üzerine hakaret içeren, diğerine ise övgü dolu sözcüklerin yazılı olduğu kâğıtlar yapıştıran öğrenciler, deneyin sonunda büyük şaşkınlık yaşadı.

Çünkü her gün güzel söz söylenen kavanozdaki gıda maddesinin tazeliğini koruduğuna, hakarete uğrayan kavanozdakinin ise bozulduğuna şahit oldular. Deneyi yapan öğrencilerden Onur Tuncay, iki kavanozdaki suyun içine havuç koyduğunu, birinin üzerine ‘teşekkür ederim’, diğerinin üzerine ise ‘aptal’ yazılı kâğıt yapıştırdığını belirterek, “‘Aptal’a her gün nefret dolu kötü sözler söyledim. ‘Teşekkür ederim’e her gün sevgi gösterip güzel sözler söyledim. Bir ay sonra, havuçlardan birinin şalgam suyu gibi koktuğunu, diğerinin ise çok kötü koktuğunu fark ettim.” dedi.

Deneyinde bulgur kullanan Neşe Mert isimli öğrenci ise şunları anlattı: “Bulgurları suyla ıslatıp aynı miktarda iki kavanoza böldüm. Birine ‘aptal’, diğerine ‘çok tatlısın’ adını verdim. Birine her gün kötü davrandım. Diğerine ise sevgiyle yaklaştım. Kötü davrandığım kavanozdaki bulgur, bir ay sonra belirgin biçimde bozulmuştu.” Öğrenciler, yaptıkları deneyden şu sonucu çıkardı: “Birbirimize kötü söz söylememeye karar verdik.”

Öğrencilere esin kaynağı olan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Ali Uslu, “Öğrencilerime, sevgi ve güzel sözlerin etkilerini anlatırken, onlara, Masaru Emoto’nun suyun kristalize edilmiş halini görüntülediğini, bir ay boyunca güzel sözler söylediği suyun daha iyi kristalize olduğunu gördüğünü anlattım. Öğrencilerim de bunu değişik gıda maddelerinde deneyerek Emoto’yu doğru çıkardılar.” dedi. Klinik Psikolog Yalçın Kireççi ise şunları söyledi: “Sevginin tesirinin olduğu doğru. İlgilenenler bunu görüyor. Nazar da böyle bir şey. Dikkatimizi yönelttiğimiz her şey bizden etkilenir.” diyor.

Beethoven dinleyen su kristalleri daha güzel

Japon araştırmacı Masaru Emoto, suyun moleküler yapısının, insanların düşünceleri, sözcükleri ve dinlediği müzikten etkilendiğini ortaya koymak için yaptığı çalışmayla tanınıyor. Müziğin, suyun yapısı üzerindeki etkilerini görmeye karar veren Emoto, iki hoparlör arasına koyduğu distile suyun donduktan sonraki kristal formlarını fotoğrafladı. Aynı tip su kristallerine önce Beethoven’ın pastoral müziğini dinleten Emoto’nun, kristalin çok güzel şekillendiğini, Bach’ın bir parçası dinletilen kristallerin nispeten düzgün olduğunu, heavy metal dinletilen kristalin ise tamamen şekilsiz ve dağınık olduğunu fotoğraflarla tespit etti.
http://www.i4u.com/article1266.html

bu oyuncağı istiyorum.. tam anlayamadım ama suylan mı ne çalışıyo diyo galiba..
elin caponu yapmış yine abicim.. hem de oyuncağını çıkarmış..

arkadaşlar bu arabayı nasıl satın alabilrim.. sanırım 20.000 yen 170 $ tutuyo..
Hakkında
Forum İmzası:
"Gözlerde yas yoksa, ruh gökkusagina sahip olamaz."
"Bayrağı indirtmem, vatanı böldürtmem, ezanı dindirtmem, Türk'e de sövdürtmem!"
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 18 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 17 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.350
İkinci El Bölümü Mesajları: 5
Konularının görüntülenme sayısı: 9.518 (Bu ay: 264)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.