Binbaşı
05 Ekim 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 63 (Bu ay: 0)
Gönderileri
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-boyasiz-sifir-gibi-makyajli-kasa-auris-brc-65544999/detay/

İlanda gerekli açıklamalar mevcut. Bu yıl sıfır aldığım aracımı bir miktar nakit ihtiyacı dolayısı ile satıyorum.
Bu akşam hiç aklıma gelmeyecek bir durumla karşılaştım ve bu kadar mahçup duruma düşeceğimi düşünmezdim.
Akşam iş çıkışı eve dönerken arabada gaz bitti. Opet' ten çok mecbur kalmadıkça LPG almam. Mecburen Opet' e girdim. İdarelik 20 TL gaz doldurdum.
Kasaya gittim. Bir sigara ve gazetede aldım. Elimi cüzdana attım ve Paracard' ım yok Ceplerimi aradım taradım yok.
Evi aradım kartım orada kalmış. Bu arada evim istasyona 24 km ötede.
Cebimdeki tüm nakitide harcamıştım. Genelde üzerimde çok nakit para tutmam. Alışverişlerimi hep Paracard ile yaparım.
O bölgeye yakın olan tanıdıklarımı aradım ve hçibirine ulaşamadım.
İstasyon müdürüne gittim. Kart numarası ile çekim yapabilirmisiniz diye sordum. Adam yapamayız dedi. Bankamatik var oradan çekin dedi. Gittim yarım saat bankamatikte cebelleştim. Beceremedim kartsız para çekmeyi. Cepmatik filan tanımlamak gerekli sanırım. Gittim müdüre durumu izah ettim. Kimliğimi, ruhsatımı bırakabileceğimi söyledim. Adam bir çekmece açtı içi ruhsat ve kimlik dolu Herkes böyle yapıyor ama bir daha gelmiyor dedi. 20 TL için kimliğimi ve ruhsatımı bırakmayı bile göze aldım ama içine düştüğüm durum daha kötü oldu. Adam bana değerli birşey bırakın dedi. Yani bunlar hep filmlerde olur sanırdım. Meğer gerçek hayattada oluyormuş. Emanet değerli bir eşya bırakmak. Gerçekten bu kadar kötü duruma düşüp birde üstüne böyle bir muameleye maruz kalacağımı herhalde hayal etsem bu denli tasavvur edemezdim. Bende baya bir bozulup adamın yanından çıktım. Eşimi aradım ve kime ulaşırsa beni bu durumdan kurtarmasını anlatıyordum ki Müdür arkamdan geldi ve marketin içinde bana cep Telefonunuzu bize bırakın o zaman dedi. Kusura bakma dedim cep telefonum benim hayatım demek. Gece 4' de bile telefon çalsa iş gereği uyanıp bakmak zorundayım ve tüm numaralar telefon hafızasında kayıtlı.

Araba kalsın ben gidiyorum dedim. 40 bin TL' lik arabayı 20 TL için rehin bırakacaktım. Döndüm gidiyordum müdür arkamdan geldi ve Ruhsatı bırakın yarın sabah getirirsiniz dedi. Şimdi Ruhsat içeride yatıyor. Yarın sabaha kadar nezarette kalacak. Allah kimseyi zorda bırakmasın. Her zaman cepte bir yerde zor durumlar için nakit bulundurmak şart. Buda bana iyi bir ders oldu. Ben ki cüzdanımı daha önce bir yerde unuttuğum için dolmuşçudan beni götürmesini bile rica etmekten utanıp 35 km yol yürümüştüm. Şimdi ise başıma böyle birşey geldi.
Aracımın 10.000 bakımını yaptıracağım. Servis 10 - 40 Mobil yağı 140 TL fiyat ile koyuyor. Kendim dışarıdan Mobil New Life 0 - 40 alıp götüreceğim. Beylikdüzü tarafında oturuyorum. Varmı bilen buralarda uygun satan ve güvenilir bir yer bilen
Bugün bende bir kaza geçiriyordum. Beylikdüzü' den Haramidere' ye inen yokuşu bilenler bilir. Bu aralar zaten metrobüs çalışması dolayısı ile trafik felç olmuş durumda.

Bir yerden sonra yol açıldı ve trafik akıcı bir şekilde ilerliyordu. Sağ şeritten sol şeride geçerek sollamaya çıktım. Önümdeki bir Opel Astra araç ben sollama yaparken sinyal verip sol şeride daldı. Ve benim korna ve fren sesimle kendi şeridine doğru aracın yarısını kaçırdı. Panik yapmadım. Araç yalpaladı. İyice refüje kadar yanaştırdım çarpmamak için ama bir yandanda aracın sağa sola kayabileceğini düşünerek hizada tutmaya çalıştım. Çünkü birden ani fren yapınca ABS devreye girdi fakat araç yalpaladı. Fakat bu arada vurmakla vurmamak arasındaki ince çizginin heyecanını yaşadım. Tam göbekten giriyordum araca. Arka koltukta küçük bir kız vardı.
Baya bir sinirlendim. Adam hala arabadan el kol hareketi yapıyor. Sinyal verdim gibisinden hareketler yapıyor. Sanki sinyal verince millet yolun sahibi oluyor. Tam ortadan geçirecektim hem benim hemde onun araba fena derecede hasar alırdı. Adam hala sinyal verdim derdinde. Sinyal verdin ama önüme kırdın arabayı.
Yakın zamanda İstanbul' dan İzmir' e gitmek istiyorum ama bu sefer her zaman gittiğim Körfez - Yalova - Bursa - Balıkesir istikametinden ziyade Çanakkale üzerinden İzmir' e geçmeyi düşündüm.
Başlangıç noktası Beylikdüzü olacak.

Tam olarak güzergah nedir? Yol durumu nasıl? Dahamı uzun ? Arada bir feribota binme mecburiyeti var sanıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Ayrıca yol bozuksa hiç girmem kesinlikle. Bildiğim yoldan giderim.
Aracımız Auris 1.6. 4000 km' de iken BRC takıldı. Şu anda 7500 km.
Bugüne kadar hiç bir sorunum yoktu. Yalnız bir kere dikkatimi çeken bu olaydan birkaç gün önce gaz bittiğinde uyarı sesi bir garip çıkıyordu. Hemen gaz aldım. Problem olmadı.
Geçen gün benzinim bitti yolda kaldım. Sonra araca 10 ve 20 tl benzin aldım.
Bunun üzerine LPG alıp 200 km kadar yol yaptım. Yine hiçbir sıkıntı yoktu.

En son Sefaköy' deki Opet' ten gazım bittiği için 20 tl gaz aldım ve ne olduysa ondan sonra başladı. İlk önce yokuş inerken araç stop etti. Tekrar çalıştırdım bu sefer araç yokuş çıkarken gaz yemedi ve stop etti. Yokuşun ortasında kaldım. zor bela çıktım.

Sonra sürekli yolda giderken LPG uyarı ışığı ötüyor, kendi kendine benzine geçiyor. Sonra gaza geçiyor. Gaz yemiyor, araba yığılıp kalıyor. Benzine aldım ve eve gittim. Bu sabah BRC servisinde yeniden gaz ayarı yapıldı.
Hafiften yine yığılma hissettiğim için gittim Shell' den gaz aldım. Yarın yine bakacağım bakalım.

Sizce ne olabilir
Kayınçomun 2004 model 1.6 Astra HB Twinport aracına bundan yaklaşık 6 ay önce başka bir marka (Atiker ) Kit takılmıştı.
Sorun şu ki bu araçta lpg ile kullanırken düşük viteslerde ve ara hızlanmalarda silkeleme oluyor. Bundan 2 hafta önce bobin arızası olduğunu söyledi lpg takan yer. Bobin değişti. Sonra ayar yaptılar. Bakım yaptılar ama aynı sorun hala devam ediyor. Bu araçta sizce ne sorun olabilir? Ne tavsiye edersiniz. Açıkçası onada BRC taktırmadığımıza pişman olduk diyebilirim.
2011 1.6 Auris'e BRC taktırmıştık. ilk depo dolumunu geçenlerde yapmıştım. Shell' den gazı fulledik. 44 lt lpg aldı. 100 TL.
Tamamı istanbul şehir içinde kullanıldı. Bir depo ile tam 530 km yol yaptım. Varmı ötesi.
Şehir dışında ne olur onuda göreceğiz bakalım. Km' de 18.8 kuruş yapıyor. Hadi olsun 19 kuruş.
Dizellerden bile ekonomik oldu. Maşallah diyelim. BRC ve Auris harika oldu.
Honda' larda kampanya var. Civic Sedan 1.6 Premium Düz vites şu anda 40.500 TL
Cam filmi, boya koruma, koltuk koruma ve arka park sensörü hediye.

Nasıl araç? Yeni kasası gelecek diye sanırım. Ben bu kasayı çok beğeniyorum.

Beyaz rengini düşünüyorum.

Ne dersiniz? Fikirler
Selam arkadaşlar

Nasipse bu hafta içinde 2011 model Civic Sedan 1.6 almayı planladık.
Araca LPG uyumu nasıldır? Bu araçta LPG uyum sorunları ve motorda ilerki zamanlarda sorunlar yaşanıyormu acaba
Hakkında
Forum İmzası:

TODAY TOMORROW TOYOTA
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Auris
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 12 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 12 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.746
İkinci El Bölümü Mesajları: 16
Konularının görüntülenme sayısı: 27.203 (Bu ay: 595)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.