Şimdi Ara

Linksys wag54gp2 <<<genel konu>>> (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
282
Cevap
3
Favori
29.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ettu

Yanılmıyorsam aldığın günden itibaren ya 10 gün yada 15 gün için hiçbir neden belirtmeden iade edebilirsin. yada onarılmasını talep edebilirsin.

Modemi test için başka odalarda denedin mi hiç? kablosuz ağı laptopunla mı yoksa cep telefonuyla mı deniyorsun? Bir arkadaşının laptopuyla da dene. yine çekmiyorsa sorun modemden olabilir. Ama çekiyorsa o zaman laptopunu kontrol etmelisin.

alakanız için teşekkürler . modemi iade edip tek portlu+ wireless airties modem aldım . bunun wireless çekimi biraz daha iyiymiş linksys e göre
  • Tek portlu modemin hayırlı olsun. Bendede daha önce tek portlu kablosuz Airties RT-205 vardı. O da full çekiyordu. Ama Linksys wag54gp2 Airties modemlere nazaran çok daha profesyonel bir modem. Bu modemi her tanıdığıma tavsiye ediyorum.
  • ewet 100lerce ayarı var çok özellikli acaba arkadaş wireless yayını mı kapatmıştı çekmiyodan kasıt az mı çekiyodu yoksa hiç mi..neyse hayırlı olsn..
  • Dostlar merhaba,
    tüm mesajları okudum, yapabileceklerimi yaptım ama bu linksys wag54gp2' nin sürekli hattan düşme sorununu çözemedim.
    modem internetten kopuyor - DSL ışığı ve internet ışığı aynı anda sönüyor. son dsl ışığı yanıp-sönüyor, yanıp sönüyor ama bir türlü sabitlenmiyor. sonra aradan zaman geçince bir bağlanıyor nete ama 5 dak geçmeden tekrar iki ışıkta sönüyor. bu modemin tipik bir sorunu olduğunu internetten öğrendim.
    - firmware ile ilgili hiçbirşey yapmadım. (standart 2.02.02 yüklü)
    - Voip hiç kullanmıyorum, bu yüzden kapattım.
    - Q&S kapalı (bir arkadaş önceki sayfalarda bunu önermiş)
    Modemi başka bir arkadaşa 1 hafta kullandırdım, sorunsuz kullandı.
    Aradaki splitter' ı çıkarıp direk kullanmaya çalıştım yine olmadı.
    Telekom' dan hattı kontrol ettiler sorun yok (hatta adam geldi, kendi modemi ile baktı birşeylere)
    Linksys' in destek hattı ile görüştüm, tam yardımcı olamadı, sadece aldığınız yere götürün test yapılsın dedi.
    Yani şaşılacak şey, bu kadar çok satılan, bu kadar büyük bir firmanın, bu kadar çok sık yaşanan bu sorununa bir çözüm hala yok. tamam güzel bir cihaz, ama çok hassas sanırım. parazittenmi çok çabuk etkileniyor bilmiyorum ama bunun bir çözümü olmalı.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    teşekkürler.

• dostum splitter i telefona baglamayı denedin mi,modeme degil de telefonun oldugu hatta ve line çıkışından ver telefona
  • quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

dostum splitter i telefona baglamayı denedin mi,modeme degil de telefonun oldugu hatta ve line çıkışından ver telefona

senin bu soruyu görünce dumur oldum birden..:)
    ben şöyle yapıyorum. duvardan hat geliyor ve direk splitter' a giriyor. sonra splitter' dan iki kablo çıkıyor, biri modem(adsl), biri telefon(line)
  • normali öyle ama benim modem ve 2paralel tlf farklı farklı odalarda,ilk başta splitter almamıştık modemle neyse 3dk fln sürüyodu hattı alıp net ışıgının yanması ve evden tlfla dışarıya arama yapıldıgında net gidiyodu dsl yanıp sönüyo hattı almaya çalışıyodu sonra spliltter aldık paralel telsize bagladım dışarıyı aradıgımda kesilmedi baglantı ama diger tlfdan aradıgımda kesildi bu sefer o diger paralele bagladım splitteri dışarıyı aradıgımda ne baglantı gitti ne de önceki gibi uzun uzun çevirmiyo artık 1dk10snde net yanıyo,şimdi splitter o paralelde modeme ise direk duvardaki tesisattan çektigim hat kablosu giriyo modemde degil yani splitter
    splitterda olabilir ama başka modemle denenmiş senin modem de başka hatta denenmiş o zmn modemde ve hatta sorun yok..aklıma ilk gelen splitter oldu bi de modemi yapılandırma sihirbazından bi daha sıfırlayıp dene bakalım,kabloları gözden geçir ek fln varsa..

• çekiş sorunu yaşayan aradaşlar çok :/ ama ben 210 metrekarelik bir ewde salon ve oturma odasına rağmen balkonda 4 çizgi verim alıyorum madem böyle bir sorun çekiyorsunuz modemin frekansını arttırın 13.basamaktı max yanlmıyorsam ayrıca wifi bağdaştırıcınızın frekansını kontrol edin ağ bağlantılarından onunda seviyesi maximumda olmayabilir değilse arttırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYDzhoPPHRBZO -- 8 Eylül 2009; 21:11:35 >
  • bir türlü kuramıyorum ne yaptıysam aşamada tıkanıp kalıyor.
    neden acba
  • hangi aşamada tıkanıyo dostum?
  • arkadaşlar bu telekutu olayindan beni kurtaracak bir arkadas varmi PM atabilirlermi bana.. Cozumu nedir bilen bir arkadas varsa yardimci olursa sevinirim mail adresimde var

sifremen@hotmail.com
  • 4 aşamada yani modemi içinden çıkan cd ile kurmaya çalışıyorum, önce tlf kablosunu tak diyor takıyorum sonra pc ile arasındaki eternet kartını tak diyor takıyorum sonra güç kablosunu tak diyor onuda yapıyorum ve son olarak fişi prize takdiyor onuda yapıyorum ondan sonra 5dk bekleyip hata veriyor.
    192.168.1.1 giriyorum admin şifresini deniyorum ama hiçbirşey olmuyor napıcam 2 gündür uğraşıyorum hiçbişey olmuyor resetledim arkadan yine aynı.

şimdi olay aslında şöyle oldu ilkin ben bunu cd aracılığıyla kurdum ve tüm şifreleride yükledim fakat kurarken ttnet bilgilerinde hata yaptım sonra tekrar kurayım dedim ve eski kurulumu sildim.

bir konu daha internet gerekli olduğu için pcdeki mevcut Airties101 ttnet ile gelen modem kurulu onu silmem gerekiyormu.
    quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

hangi aşamada tıkanıyo dostum?

• arkadaşlar sizcede interface'i aşırı yavaş değilmi? dışardan gören biride 56 modemle antartikadan alıyoruz sanacak baglantıları..

cisco modemin güzel arayüzün kötü sana kocaman bir
  • Linksys Wag54Gp2 54 Mbps kablosuz profesyonel harika bu modemi 10 aydır kullanıyorum. Bu modemi kullanmayı beceremeyenler lütfen kullananlara çamur atmasın. Sorunu olan önce buraya sorar daha olmadı Links teknik destek hattını arar. Tel:0 212 444 27 26 - 2-1 Telefonla istediğiniz soruya cevap bulabilirsiniz. Tabii Voip hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 13 Ekim 2009; 10:09:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ettu

Linksys Wag54Gp2 54 Mbps kablosuz profesyonel harika bu modemi 10 aydır kullanıyorum. Bu modemi kullanmayı beceremeyenler lütfen kullananlara çamur atmasın. Sorunu olan önce buraya sorar daha olmadı Links teknik destek hattını arar. Tel:0 212 444 27 26 - 2-1 Telefonla istediğiniz soruya cevap bulabilirsiniz. Tabii Voip hariç.

Sen 10 aydır modem kullanıyorsun ben 10 yıldır bu işin içindeyim, okulunuda okudum, kullanıyorumda, elimden sayısız modem geçti, aldıgım icatların en ince detaylarına kadar kurcalamadan bırakmam.. ve tekrar ediyorum

modem interface'i çok rahatsız edecek derecede yavaş..

değişiklikleri uygula dedikten sonra git çay demle... iç sonra gel.. anlatabiliyormuyum

bu tip salakça bir mevzu için yardım hattı aranmaz, adam demezmi;
    - beyfendi modem çalışıyormu?
    - çalışıyor
    - ee so what??

• Arkadaşım taktığın şeye bak ya. Yaptığın değişikliği şak diye 5 saniyede yapabilen bir modem varsa bile benim için hiç önemli değil. Önemli olan modem stabil çalışması. Tabii bunun içinde teknik servisi aramak mantıksızlık olur.
    Bu arada 10 aydır bu modemi kullanıyorum dedim ama diplomamla birlikte mesleki tecrübem 24 yıl önceye dayanıyor. Sitemim sana değil bu güzel ve profesyonel modemi kullanmasını bilemeyenleredir.
  • bu modemi eğer modem olarak kullanacaksanız gayet iyi,ama voip özelliği berbat,ben şahsen voip özelliğini kapatım,yerine sip adaptörü küllanıyorum,ayrıca modem aşırı derecede ısınıyor (sıkıntı genelde yaz aylarında oluyor)bu problemide bir ölçüde dik koyarak giderdim,yinede alacak olan arkadaşlar öyle 100-150 $ falan vermesin yazık günah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deli_poyraz

bu modemi eğer modem olarak kullanacaksanız gayet iyi,ama voip özelliği berbat,ben şahsen voip özelliğini kapatım,yerine sip adaptörü küllanıyorum,ayrıca modem aşırı derecede ısınıyor (sıkıntı genelde yaz aylarında oluyor)bu problemide bir ölçüde dik koyarak giderdim,yinede alacak olan arkadaşlar öyle 100-150 $ falan vermesin yazık günah.

Voip özelliği telekutu firması yüzünden berbat. Bu modemlerin voip bölümleri kilitli olarak satılıyor. Elinize bir mercek alıp kutunun altına bakarsanız küçük bir etiket üzerinde yazdığını görürsünüz. Daha sonra uzaktan makinaya erişip arayüzdeki voice bölümünüde kilitliyorlar. Al sana 2. şok. Bundan sonra Kazık fiyata ya telekutunun voipini kullanıyorsunuz yada sadece Modem olarak kullanıyorsunuz. Yani daha alırken kitliyor firma.

• quote:

Orijinalden alıntı: deli_poyraz

bu modemi eğer modem olarak kullanacaksanız gayet iyi,ama voip özelliği berbat,ben şahsen voip özelliğini kapatım,yerine sip adaptörü küllanıyorum,ayrıca modem aşırı derecede ısınıyor (sıkıntı genelde yaz aylarında oluyor)bu problemide bir ölçüde dik koyarak giderdim,yinede alacak olan arkadaşlar öyle 100-150 $ falan vermesin yazık günah.

Voip ayarlarını iyi yaptığın takdirde net ve berrak bir sesle konuşabilirsin. Ben konuşuyorum, bu modemi tavsiye ettiğim birçok tanıdığım da konuşuyor. Bendede Sip adaptör vardı ama bu akıllı modemi alınca onu rafa kaldırdım.
    Modemin biraz fazla ısındığı gerçek. Çözüm olarak mutfakta kullanılan plastik metal karışımı tencere altlığı kullanbilirsin. Bu arada modemi akşamları hiç kapatmıyorum vede hiç kitlenmiyor.

• 7-24 fuull modem bende açık hiç sorun çıkarmadı,bu arada üst resimdeki modeme takılan alet yakışmış,adaptörü dizüstü adaptörü gibi aynı,kullanıyorum tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.