Şimdi Ara

Linea &Corolla karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kendi aracımla kaza yapmam sonucu sigortam 10 günlük linea verdi. Bugün kendi aracımı teslim aldım ve lineayı teslim ettim. Kendimce tamamen subjektif ölçülerde karşılaştırma yaptım

Araçlar : 2015 toyota corolla 1.33 life VS 2016 model Fiat Linea 1.3 Pop

İç hacim : İç hacim birbirine yakın , corolla da arka diz mesafesi daha geniş. Bagaj ölçüleri de birbirine yakın. Corollada koltuklar daha rahat.
    Linea ön konsolu benim 2008 puntonun aynısı. Yıl 2016 ? Ayıptır FİAT!

Motor: 1.33 corollaya gitmiyor diyenlerin 1.3 95 lik linea ya binmesini tavsiye ederim. Linea kesinlikle çok ağır hızlanıyor ,turbo dizel bir araç 3000 devirde hareketleniyor bu çok saçma. corolla burada çok önde. Linea ile 6 lt civarı ortalama yakıt tüketimi var , corollada 9lt. Corolla lpg ile daha ucuza geliyor.

Yol tutuş ve direksiyon : Konuşmaya gerek yok banko corolla. Corolla direksiyonu çok daha yumuşak , corolla ile çok daha kolay manevra yapabiliyorsunuz, yolda gezinme diye bir şey yok.

Sessizlik : Dizel motorun titreşimi tabiki daha fazla , linea ayrıca daha fazla yol sesi alıyor.

Şanzıman : Corolla 6 vites linea 5 vites , corollada vites geçişleri çok daha yumuşak.

Donanım : 2 araçta baz donanım , linea da hillholder daha kolay çalışıyor .Linea'da çelik jant var. Corolla da ekstra kol dayama var.

Sonuç olarak corolla linea dan 5 gömlek üstün. Linea dizel olması kaynaklı daha pahalı ama corolla da lpg alternatifiyle her türlü öne çıkıyor.

Lineayı zaten binicinin artık almadığını düşünüyorum, almak isteyenlere de engel olmak lazım :)

• Aynı sınıf bile değilki o iki araç. Neden karşılaştırılmış anlamadım.

Tabiki corolla her şeyi ile daha üstündür. Aksini de kimse iddaa etmez bu forumda.

Saygılar.
  • Linea B+ , Corolla C sinifi olmasi gerekiyor.Aradaki sinif farkini unutmayalim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    GOOGLE CHROME & VİSTA ULTİMATE 64 BİT
  • Hocam segment farkı nedeniyle zaten araçların denk olmasını bekleyemeyiz. Corollanın üstün olması çok doğal

Orijinalden alıntı: Legolas246

Aynı sınıf bile değilki o iki araç. Neden karşılaştırılmış anlamadım.

Tabiki corolla her şeyi ile daha üstündür. Aksini de kimse iddaa etmez bu forumda.

Saygılar.

iç hacimleri dış hacimleri birbirine çok yakın. Fiyatları birbirine yakın o yüzden karşılaştırdım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • 5 gömlek daha mı üstün? çok iyimser bir yorum.
    95 Broadway ... 2005 Megane 1.6 HB ... 98 Fiat Marea 1.6 ... 2006 Corolla 1.4 HB D4D ... 2010 Chevrolet Aveo NB 1.4 AT ... 2010 Accent Era 1.4 Select AT ... 2018 Hyundai i20 1.4 Style AT ... 2011 Clio 1.2 Grandtour Extreme... 2012 Fiat Fiorino Combi 1.3 Active... 2005 VW Golf 1.6 Tiptronic... 2016 i20 1.4 Elite Smart AT... 2007 Renault Kangoo Multix 1.5 DCI Authentique...
  • Corolla sınıf farkından dolayı tabi ki her açıdan daha üstün bir araç ama motor konusuna pek katılmayacağım. 1.3 multijet motor özellikle yokuşlarda fark yaratıyor. Dizel ve benzinli sürüş stilleri farklıdır belki bu nedenle motor size garip gelmiş olabilir hatta vitesleri yüksek devirde attıysanız olması gerekenden biraz fazla yaktırmış bile olabilirsiniz.

“21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

– Alvin Toffler
  • quote:

Aynı sınıf bile değilki o iki araç. Neden karşılaştırılmış anlamadım.

Saygılar.

bu forumda passat ile rolls royce kıyaslanıyor. hatırlatmak istedim

Ekonomi odaklı B sınıfı (bu da tartışılıyor gerçi) sedan ile dünya genelinde efsane olmuş bir C sedan kıyası elbette adil değil ama şu da bir gerçek ki yeni Corolla sürüş rahatlığı açısından hiç olmadığı kadar iyi bir seviyede.

Hadi Corolla ille Egea'yı karşılaştırmak, Corolla'ya hakarettir.

Ama Corolla ile Linea'yı karşılaştırmak cinayettir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşeye evet de motor kıyaslamaniz abes olmuş. 1.33 corolla 3-4 yolcu ile rampalarda çok kötü performans sergiliyor. Linea ise aynı koşullarda torkun sayesinde zorlanmıyor. Yani kiyaslamaniz objektif olmamış.

Şener üstad volvo v40 ile linea aynı demişti .

Evet burdan da Corolla nın v40 dan 5 gömlek üstün olduğu sonucu çıkıyor

Ayrıca konu sahibi arkadaş gayet "subjektif" olmuş

Pop 1.3 M.Jet 95HP 56.450

Corolla 1.4 D-4D Life 76,650

hayırlı tıraşlar
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.