Şimdi Ara

Linea 8.5 Litre Yakar mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.343
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2011 Fiat Linea 1.3 Multijet Dynamic Plus (yarı otomatik) aracım var. Bu araç şehir içerisinde 8.5 lt./100 yakıyor. (Ekonomi Modunda)
    Her gün işe gidip geliyorum aracımla. İş yerim eve 4 km mesafede ve ortalama 50-60 KM/saat hız yapıyorum. (Bunun dışında haftada 3-4 akşam min. 30-40 km yapıyorum)

Sorunum ise yakıt tüketimi. 8.5 litre bana biraz fazla geldi. Normal midir acaba ?

Teşekkürler

• Araçta tek kavrama yarı otomatik şanzıman olduğu için yakıtı manuele göre fark etmez hatta daha az bile yakabilir sorunuza gelirsek bu havalarda 4 km gidip kontak kapatılan dizel bir araçtan ekonomi beklememek gerekir motor verimli çalıştığı optimal sıcaklığa ulaşamadan stop ediyorsunuz motor soğukken enjektörler daha fazla yakıt gönderir bu da yüksek emisyon değerleri ve yüksek yakıt tüketimi demektir ayrıca partikül filtreniz de hemen dolar bu yüzden kısa mesafeler için benzinli & lpgli araçlar daha mantıklıdır
  • Soğuk motor da normal birde otomatik girince işin içine makul gibi sanki ısınmış motorla o hızlarda kesinlikle fazla..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesafe çok kısa olduğu için normal, motor ısınmadan yolculuk bitiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç motor soğuk, mesafe kısa, şehir içi bilmem ne olayına girmeye gerek yok. 1.2 atmosferik araçlar, veya tsi araçlar bile aynı şartlarda bu kadar yakmıyor. Madem normali bu ne anladım o zaman dizelden?
  • 1.3 mj ler az yakmazki. Senelerce şirkette kullandık. Yakma meselesi yüzünden elize alindi daha sonra.

• Üstte de belirtilmiş, soğuk motor özellikle dizelde bu tüketim normal. Aynı şartlarda benzinli bir araçla daha iyi ekonomi yapabilirsiniz

• 1.3 linea kullanıyorum 7.2 yakıyor, kullanmadan kullanmaya,trafikten trafiğe, otomatik vites vs. etkiler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1.5 ton doblo bile 7 litre yakıyor şehiriçinde
  • Dizel araç ısınmadan daha yol bitiyor

• 1.3 multijet her zaman fazla yakar. Multijet neredeyse litre olarak benzinliye yakındır yakışı. Bizim arkadaşta 8.5 yakardı linea varken. Ben aynı yolda daha ağır i20 puan ile 6.6 yakıyordum.

• Ben 8.2 yakıyorum normal

• Araçta tek kavrama yarı otomatik şanzıman olduğu için yakıtı manuele göre fark etmez hatta daha az bile yakabilir sorunuza gelirsek bu havalarda 4 km gidip kontak kapatılan dizel bir araçtan ekonomi beklememek gerekir motor verimli çalıştığı optimal sıcaklığa ulaşamadan stop ediyorsunuz motor soğukken enjektörler daha fazla yakıt gönderir bu da yüksek emisyon değerleri ve yüksek yakıt tüketimi demektir ayrıca partikül filtreniz de hemen dolar bu yüzden kısa mesafeler için benzinli & lpgli araçlar daha mantıklıdır

• 2011 1.3 mj linea var bende de imzada görebilirsin. Sivas ın bir ilçesindeyim iş yeri 4 km uzaklıkta sabah hava eksilerde oluyor. iş yerime vardığımda motor ancak 30 dereceye ulaşıyor. bugün baktım 130 km mesafe ortalama 7.2 lt. otomatik için seninki normal.
  • Arkadaşlar aracın otomatik olduğu için daha fazla yaktığını söylemişler ama dualogic şanzıman eco modda birçok kişinin manuel kullanımından daha az yakar. Soruya gelecek olursak, o kadar kısa mesafe için yakıt normal. Uzun yolda dolu bagaj ve 5 yetişkin ile 105km sabit hızla 4.1 litre yaktı.

• Bir sene kullandım linea 2010 model emotion düz vites kışın epey yakıyordu hatta bir hafta çok soğuk bir zamanda ilçedemde kaldım en fazla 1 - 2 km yol start stop yaptım 10 litre yakmıştı.

• Lato54 kullanıcısına yanıt
    En iyi ihtimalle 105 km için 2100 2200 devir çevirmesi gerek + 5 kişi + dolu bagaj ve 4.1 litre 1.3 mjet için?

• Aynen öyle hocam hız sabitleyici ile kullanıldı. 1.3 Multijet 90hp Linea dualogic 105km/saat 260 kilometre şehir dışı tüketim değeri yol bilgisayarı 4.1 litre, pompa hesabı yapmadım.

• 3-4 km için elektrikli bisiklet alsan daha karlı olursunuz hocam.

• 3 4 km de yakar. Cuma günü sıfırla 30 40 km yap ondan sonra bak. Yine 8 lerdeyse sorun vardır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dizel - soğuk motor - kısa mesafe = yakar.

ama kafam rahat olsun dersen egr valfini temizlet
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.