Şimdi Ara

Linea 8.5 Litre Yakar mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.343
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bahsettiğiniz koşulları 1.4 atmosferik benzinli arabayla tecrübe ettim. 950 kilogram ağırlığı vardı sadece ve günde tam 4 kilometre gidiş, dört kilometre geliş kullanıyordum. Araba yolun yarısında tamamen ısınmış oluyordu. Bir diğer deyişle 4 KM tam sıcak motorla yapılıyordu (İlk kilometrede hararet ibresi ilk çeyreğe geliyordu, 2. kilometrede tam ortaya).

Bu aracın yakıtı 11 Litre / 100 km idi. 40 litre benzin ile 360 km yol yapıyordu.

Yukarıda bir arkadaş demiş, 1.2 atmosferikler, TSI'lar bunu yakıyor, ne anladım dizelden diye.

Sizin kullanımınız dizel arabaya göre değil, sizin ihtiyacınız arkadaşın dediği gibi arabalar. Ama arkadaş şunu gözden kaçırmış, evet dizelin normali bu ama, sizin kullanım şartlarınız dizele göre normal değil. Kontak açtıktan sonra 10-15 km yol yapıyorsanız dizel de gayet az yakar. Sizin ilacınız LPG'li bir araç olacaktır.

Dizel ve LPG yakıt ekonomisi konusunda birbirine denk, yani birisi diğerine bariz bir üstünlük sağlamıyor. O yüzden burada ihtiyaçlar ve beklentiler rol oynuyor.

Kısa mesafe kullanan LPG, uzun mesafe kullanan dizel tercih etmeli. Başka kriterler illa ki var ama onlar konumuz dışında kalıyor.

• 300.000km yi geçmiş haşatı çıkmış linea yakar. +1lt de yağdan yakar. Egsozdan çıkan dumandan arabanın stop farkları gözükmez. Etrafı siyah bir örtü kaplar. Trafik pert olur. Arkandan gelen araç eğer kaloriferi açmışsa zehirlenebilir vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bnm 1.2 benzinli opel motoru 35 krs yakıyo km de.siz nasıl bu kadar çok yaktırıyosunuz anlamıyom.5000 devirdemi sürüyonuz arabayı
  • Tüm cevaplar, yorumlar ve öneriler için teşekkürler.

Özetle kısa mesafe yaptığım için sarfiyatın bu kadar fazla olduğu konusunda herkes hemfikir görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fb.1907

3 4 km de yakar. Cuma günü sıfırla 30 40 km yap ondan sonra bak. Yine 8 lerdeyse sorun vardır

Geçen hafta bu şekilde yaptım ve 70 KM kadar gittim. Sarfiyat 6 - 6.5 civarına düştü.
  • Ekonomi modunu iptal et çünkü ısınma daha da gecikiyor, kış aylarında radyatörü bir parça kartonla rüzgardan korumak işe yarayacaktır. Otomatik zaten yarı otomatik galiba yakıta etki etmez. En önemlisi sürüş tarzı çünkü 1.3 aracı 0-50 km aralığında ekonomik olarak hızlandırmak yorucudur. Anlık tüketim açık şekilde kullan 1 litre farkeder.

• 2014 1.3 şirket aracı forino kullanıyorum ortalaması 5.4te

Ben aldığımda 6.3 civarıydı galiba.

2016 linea da kullandım onun da 4.7-5 arası geziyordu diye hatırlıyorum.

Soğuk dizel ile kısa mesafe aşırı tüketim resmen, babam da tuttu onca kez söylememe rağmen dizel aldı ve 5 kmde gideceğimiz yere varıyoruz.
    Motor ısınmak bilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 3 Ocak 2018; 11:18:34 >
  • Bende de linea var 1.6 multijet İstanbul Şehir işi trafiğinde ort hız 31 km de 5.6 litre tüketimi var sizinki sanki biraz fazla yakmış.

• merhaba,

aynı araçtan bende de var. geçtiğimiz hafta 1350km yol yaptım. 90 - 100km/h hızla cruize control ile kullandım 4,8lt mazot yaktı. hatta bu seyahatin ilk 500km'sinde 4,1 lt yaktı. mazotu da 6,08tl'den almıştım. hesplayınca 25 kuruş ediyor. kesin bilgidir.

geçtiğimiz 1 ay içinde de 4bin km yol yaptım bunun en az 3500km'si şehir dışı. ortalama tüketim 5,2 lt gösteriyor (yalnız bunun 2000km'sinde 150 den aşağı inmedim).

aracın yakıtından memnunum vesselam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalckr

merhaba,

aynı araçtan bende de var. geçtiğimiz hafta 1350km yol yaptım. 90 - 100km/h hızla cruize control ile kullandım 4,8lt mazot yaktı. hatta bu seyahatin ilk 500km'sinde 4,1 lt yaktı. mazotu da 6,08tl'den almıştım. hesplayınca 25 kuruş ediyor. kesin bilgidir.

geçtiğimiz 1 ay içinde de 4bin km yol yaptım bunun en az 3500km'si şehir dışı. ortalama tüketim 5,2 lt gösteriyor (yalnız bunun 2000km'sinde 150 den aşağı inmedim).

aracın yakıtından memnunum vesselam.
    Clio 4 dCi aracım 2 bin devirde 112 km hız yapıyor sabit 100 km hızda klima açık şekilde 3.6 lt /100 km. Klima kapalı ve yine 100 km sabit hızda ise uzun yolda ortama tüketim 3.1 lt /100 km. Defalarca denemi?imdir.
    Yani her zaman söylüyorum multijet az yakan bir dizel ünite değil maalesef, heleki şehir içinde dCi ve hdi motorlardan en az 1 lt fazla tüketiyor.

• Normal yol bilgisayarinda 6.8 yazar ama tersten okumaknlazim 8.6 flnbyakar pompada olcunce

• Opel corsa 1.3 easy 2007, en kötü ve kısa yollarda bile 5.5 lt üstü görmedim....zaten piyasanın en az yakan dizeli..

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

Clio 4 dCi aracım 2 bin devirde 112 km hız yapıyor sabit 100 km hızda klima açık şekilde 3.6 lt /100 km. Klima kapalı ve yine 100 km sabit hızda ise uzun yolda ortama tüketim 3.1 lt /100 km. Defalarca denemi?imdir.
    Yani her zaman söylüyorum multijet az yakan bir dizel ünite değil maalesef, heleki şehir içinde dCi ve hdi motorlardan en az 1 lt fazla tüketiyor.

Alıntıları Göster
    aynen öyle. multijet az yakan bir motor değil. sadece yakıt değerleri günümüz şartlarında uygun sayılabilir. ancak daha az yakan motorlar da var. hatta senin dediğin dci motorları bir çok firma kullanıyor.

şehir içinde de senin araca göre fazla yakar o da doğru.

sadece senin araçla benimkini kıyaslamak pek adil değil. benimki zaten euro 4 motor. seninki euro 5, araç modeli 2016 ve üzeri ise euro 6 dır. az yakmasının en büyük sebebi de budur zaten.

• HOCAm belirtmemişsiniz ama herkes soğuk motor tarzı yorumlar yapıyor. Eüer böyleyse size bir şey önerebilirim. İşe gitmeden 2-3 dk önce arabayı çalıştırın rölantide kalsın. Bu birax işe yarayabilir

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.