Şimdi Ara

Lincoln Navigator Almak İstiyorum Yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
4
Favori
48.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • q7 de kullandım lincoln navigator da. bunlar ayrı makineler. hastalık bu baska adı yok ;)
  • Arkadaşlar v8 ler söylendiği gibi çok yakan araçlar değildir. Parça bundan 10 sene önce sıkıntılıydı ama artık öyle sıkıntılar kalmadı. Bende bu ara navigator peşindeyim kısmetse alacağım. Zevk aracı olarak uzun yolda binebilmek için almayı düşünüyorum. Vergi olayı dilekçeyle çözülüyor bir alt dilimden ödeniyor. Motoru sağlam araçlardır . Şanzıman , yürüyen çok sorun çıkarmaz. Blazer ve suburban escalade ve navigator e yanaşamaz bunlara x5 x6 da dahil. Bu araçlar genelde zırhlı makam aracı olarak kullanılır güvenilir , sağlam araçlardır. Türkiye şartlarında belli bir geliriniz varsa günlük kullanım için ideal araçlar değildir. Tatil için , uzun seyahatleri zevke çevirmek için üretilen araçlardır. Her koşulda emniyet ve konfor ön plandadır. Zaten bunun için 5.4 v8 motor kullanılmıştır. Almak isteyen arkadaşlara tavsiyem günlük kısa mesafe ve uzun seyahatler için ideal , şehiriçi sıkışık trafik için uygun olmayan araçlardır. Bizim halkımız maalesef bu tarz büyük araçlara , lüks araçlara binenlere hemen görgüsüz , sonradan görme , baba parası yiyo , devleti sömürüyo vs. tarzı laflar çıkarmayı çok sever. Çokta kulak asmamak gerekir asıl bu tarz insanlar görgüsüz , çekemeyen tipte insanlar olduğu için yapılabilecek çok bişey yoktur. Kedi ulaşamadığı ciğere mındar dermiş . Aynen atasözümüze yakışır hareket ederler. Selamlar. Almış ve alacak olan arkadaşlara hayırlı olsun.

• aynen öyle. kedi ciğer misali
  • sokağa bile demiyorum yanan şömineye atılan para demek bu arabayı almak
    size verebileceği hiçbir iyi şey olmadan (iç hacim hariç) en üst dilimde mtv ve en hayvani yakıt parası ödeyeceksiniz
    aynı paraya gidin daha eski bir mercedes alın çok daha iyi
  • Hocam Megane 2 den bu aracı düşünmek ya deliliktir yada ekstra 2000 lira geliriniz oldu demektir. Şehir içine çok uyumsuz bi arabadır vallahi tipik bir amerikan arabası. Yakıtı desen Megane 2 nin en az 3 katı yakıtı göze aldıysan daha nice paralar yer.

İsteyen olursa Escalde sahibi bi abim ile yaptığım uzun sohbetten çıkardıklarımı anlatırım.Çok korkunç rakamlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Hatalı park durumunda aracı ağırlıktan sebep çekemiyorlar. Ceza makbuzunu yapıştırıp bırakıyorlar. Bu bir avantaj olarak görülebilir

?
     Lincoln Navigator Almak İstiyorum Yardım

• 2004 1.6 megane 2 şehir dışı ortalama 10 litre lpg tüketir ortalama 2,50x10=25 tl. lincoln navigator 98 model 5.4 v8 modelinin şehir dışı ortalama yakıt tüketimi 15 litre tüketir tecrübeyle sabittir 15x2.50=37.50 tl. dir . Şimdi esas can alıcı noktaya gelelim navigator v8 5400cm3 hacminde 7 kişi kapasiteli full özellikli süper konforlu arazide ve normal yolda hiç fark etmez konfor ve güvenlik ön plandadır. Megane normal binek 5 kişilik aile aracı araziye vurduğunuz zaman yarısı yolda kalır en iyi şartlarda ön takım masrafı çıkarır öyle süper konfor ve güvenlik yoktur. Şimdi motor farkına gelelim 5400/1600=3.375
    yani 3 katı fazla büyüklükte bir motor 0.25kuruş x 3.375 dersek =0.844 kuruş yakması gerekirdi ama km. de 0.38kuruş yakıyor ki megane 2 katı bile değil şimdi bu araç nasıl ekonomik değil acaba yük kişi sayısı 7 kişinin çantası ıvırı zıvırı bunun yanında konfor ve güvenlik , Megane2 kötülediğimden değil yanlış anlaşılma olmasın bu aracın verebildiğini bu kadar ekonomik yakıtla size verebilecekmi. Selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmmustafa -- 22 Mayıs 2013; 17:59:13 >

• HERKES Bİ YORUM YAPIYO YORUM YAPANLARIN ÇOĞU NAVİGATOR IN KAPUTU NERDEN ACILIYO BİLMİYOLAR. 150 BİN TL YE ARAÇ ALMIYOSUN 40 BİN TLYE ALIYOSUN 50 BİN TL YE ALIYOSUN NİÇİN ŞÖMİNEDE PARA YAKMAK OLSUNKİ ?? 6 AYLIK VERGİSİ 1000 TL CİVARI. YANİ 7-8 BİN TL DEĞİL. YAKIT ŞEHRİÇİ NORMAL KULLANIMDA 60 KURUS 70 KURUS SUAN DOĞAN ŞAHİN 50 KURUS YAKTIGI HESAP EDİLİRSE HERŞEY ORTADA. SADECE YAZMAK İÇİN YAZANLAR KAFA KARISTIRMKATAN BASKA BİRŞEY YAPMIYO. GRCEKTEN ALMAK İSTEYEN VARSA PM ATSIN SORUCAĞI SORU VARSA. DENİZLİDEN VARSA GELSİN ARACI TEST ETSİN. ONDAN SONRA 2 TL Mİ YAKIYO 5 TL Mİ YAKIYO 60 KURUSMU YAKIYO GÖREBİLİR.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dtmmustafa

2004 1.6 megane 2 şehir dışı ortalama 10 litre lpg tüketir ortalama 2,50x10=25 tl. lincoln navigator 98 model 5.4 v8 modelinin şehir dışı ortalama yakıt tüketimi 15 litre tüketir tecrübeyle sabittir 15x2.50=37.50 tl. dir . Şimdi esas can alıcı noktaya gelelim navigator v8 5400cm3 hacminde 7 kişi kapasiteli full özellikli süper konforlu arazide ve normal yolda hiç fark etmez konfor ve güvenlik ön plandadır. Megane normal binek 5 kişilik aile aracı araziye vurduğunuz zaman yarısı yolda kalır en iyi şartlarda ön takım masrafı çıkarır öyle süper konfor ve güvenlik yoktur. Şimdi motor farkına gelelim 5400/1600=3.375
    yani 3 katı fazla büyüklükte bir motor 0.25kuruş x 3.375 dersek =0.0.844 kuruş yakması gerekirdi ama km. de 0.38kuruş yakıyor ki megane 2 katı bile değil şimdi bu araç nasıl ekonomik değil acaba yük kişi sayısı 7 kişinin çantası ıvırı zıvırı bunun yanında konfor ve güvenlik , Megane2 kötülediğimden değil yanlış anlaşılma olmasın bu aracın verebildiğini bu kadar ekonomik yakıtla size verebilecekmi. Selamlar.

Hepsi iyi güzelde satarken ne olucak ?

Bizim alt komşu kac ay satamadi haberiniz var mı ?

He ne zaman satılırsa satılsın para derdim yok derseniz baska

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• thecaliph16 öncelikle sizi ve alt komşunuzu tanımadığım için sorunuzu çok net cevaplıyamayacağım. Satma hesabını düşünüyorsanız orası farklı bir olay. En kolay satılan araçlar tofas grubunun araçlarıdır . Hiç bu tarz araçlara girmeye gerek yoktur. Zaten tofaş veya o tarz araçlara binenlerde bu tip suv ları tercih etmezler. Oda ayrı bir olay , kısaca binek araçlarla 7 kişilik suv ları aynı kefeye koymamak gerekir.
    İşin ticari yönünü düşünen arkadaşlar için uygun araçlar değildir. Bu araçlar size prestij , konfor ve can güvenliği sağlayacaktır. Eğer binek tarzı güvenliksiz , hemen elden çıkartayım , parçası ucuz olsun , az yaksın az kaçsın , her türlü ıvır zıvır aksesuarı takarım , eksozu açarım , cavlatırım asfaltı yakarım , sıfır çizerim, evde hasta olanları düşünmem istirahat edenleri düşünmem eksoz patlatır gezerim , bagaj ve kapılarımı iplede bağlasam olur , diye düşünen arkadaşlara bu tarz araçlar hiç olmaz.
    Yine örnek verdiğimiz megane 2 , focus , linea , passat vb araçlar düşünüyorsanız büyük suv tarzı araç yine size uyum sağlamayacaktır.
    SUV tarzı araçları ancak uzun yola çıkarken keyifli bir yolculuk yapmak için şehir içinde trafiğe takılmadan kısa veya uzun mesafeli yollarda seyahatlerinizi keyfe dönüştürmek için , ailece pikniğe akraba , eş , dost ziyaretlerine gitmek için evde 2. bir araç olarak düşünebilirsiniz.
    selamlar.
    http://www.youtube.com/watch?v=_AuAWlaeiwk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dtmmustafa -- 22 Mayıs 2013; 18:54:49 >

• HEMEN ELDEN CIKARAYIM DERSENİZ SUV OLARAK EN UYGUN NE KADAR SUV O DA TARTISILIK DACIA DUSTER ÖNERİRİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbgrsoy

2 yıldır kullanıyorum sorun sıkıntı yaşamadm suan 200binde aracım 99 model. motor dayanıklı şanzıman ha heza oyle. yakıt benim aracımda prins lpg var. kmde 60 70 kurus yakıyo suan. şehrlerarası 45 krs yakıyo. ben memnunum. amerikan hastalıktır sonradan gorme vs diyen arkadaslarla muhatap bile olmuoyorum. sonucta 40 bin 50 bin tl veriyosun 500 bin tl vermiyosun. yakıtı vergisi vs 7 8 bin tl rutin bakımla 10 bin tl yıllık masrafı goze onunde bulundur. VE ALIRKEN MUTALAKA USTASINDA GÖSTER MOTOR SANZIMAN VE EN ÖNEMLİSİ AIRMATIC HAVALI SÜSPANSIYON.
     Lincoln Navigator Almak İstiyorum Yardım

Denizli'de nasıl denk gelmedim hayret
    Yoksa başka şehirde kalıp plakayı aynı mı tuttunuz?

• quote:

thecaliph16 öncelikle sizi ve alt komşunuzu tanımadığım için sorunuzu çok net cevaplıyamayacağım. Satma hesabını düşünüyorsanız orası farklı bir olay. En kolay satılan araçlar tofas grubunun araçlarıdır . Hiç bu tarz araçlara girmeye gerek yoktur. Zaten tofaş veya o tarz araçlara binenlerde bu tip suv ları tercih etmezler. Oda ayrı bir olay , kısaca binek araçlarla 7 kişilik suv ları aynı kefeye koymamak gerekir.
    İşin ticari yönünü düşünen arkadaşlar için uygun araçlar değildir. Bu araçlar size prestij , konfor ve can güvenliği sağlayacaktır. Eğer binek tarzı güvenliksiz , hemen elden çıkartayım , parçası ucuz olsun , az yaksın az kaçsın , her türlü ıvır zıvır aksesuarı takarım , eksozu açarım , cavlatırım asfaltı yakarım , sıfır çizerim, evde hasta olanları düşünmem istirahat edenleri düşünmem eksoz patlatır gezerim , bagaj ve kapılarımı iplede bağlasam olur , diye düşünen arkadaşlara bu tarz araçlar hiç olmaz.
    Yine örnek verdiğimiz megane 2 , focus , linea , passat vb araçlar düşünüyorsanız büyük suv tarzı araç yine size uyum sağlamayacaktır.
    SUV tarzı araçları ancak uzun yola çıkarken keyifli bir yolculuk yapmak için şehir içinde trafiğe takılmadan kısa veya uzun mesafeli yollarda seyahatlerinizi keyfe dönüştürmek için , ailece pikniğe akraba , eş , dost ziyaretlerine gitmek için evde 2. bir araç olarak düşünebilirsiniz.
    selamlar.
    http://www.youtube.com/watch?v=_AuAWlaeiwk

Kusura bakmayın biraz atar yapar gibi yorum yapmıştım

• takipteyim bende çok seviyorum bunları 5400 cc motorun sesi yeter ancak eski model olması sorun çıkartma riskinin olması vergi ve yakıt sorunları yüzünden rafa kaldırdım.geçen bir avmnin otoparkında gördüm diğer arabalar yanında ufacık kalıyor bende suv vardı yanına parketmiştim ufacık kaldı

arazi performansı nasıl bunların sürekli arazi kullanımına gelirmi ?
  • fbgrsoy kardeş dacia yı aslında hiç binek otomobil sınıfının dışına çıkarmamak gerekir benim şahsi görüşüm , eklentiler yapılıp biraz şişirilip , az biraz lükse kaçılıp otomobili suv tarzı yapmaya çalışmışlar. Benim şahsi fikrim bu , aracı kesinlikle kötülemiyorum.
    SUV dendiği zaman benim aklıma gelen escalade , navigator , toyota land cruiser , lincoln aviator , chevy suburban vb. araçlardır. Maalesef bizim halkımız v8 motorları bir yakıt canavarı gördükleri için kulaktan dolma laflarla ( bu laflar ki babadan oğula geçtiği için 3 kuşaktır söylenir) bu tarz araçlar yakıt konusunda yerden yere vurulur . Çoğuna sorsanız gördünmü bindinmi diye ses yok yada cevap şöyle olur : 8 silindir kardeşim onun depo ibresinin indiğini görürsün hadii gelde şimdi bu cahile laf anlat onun demesine göre full bir deponun ortalama yarım saatte bitmesi lazım gelir ki bu mümkün değil. Onun için cahille muhabbete girmemek lazım inanın anlatması dinletmesi o kadar zor oluyor ki belli bir süre sonra normal bir insan bile psikopata dönüşüyor . Şimdi bu yazdıklarıma bir çok insan kızacak ama gerçek böyle benim yaşım 38 ve yaklaşık 20 senedir v8 en az bindiğim bir kaç tanede v6 dır. v8 ler iddia ediyorum yakıt konusunda ekonomiktir . Üst düzey kalite parça kullanıldığı ve üst segment araç oldukları için kolay kolay sorun çıkarmazlar (kulanıcıya göre değişir ) sağlam , kaslı araçlardır. Tamam vergisi yüksek ama onada yapılabilecek çok bişey yok katlanılabilinecek düzeydedir. Yorum yapan arkadaşlar önce bu tarz araçlara bir binin ondan sonra inanın yorumlarınız değişecektir. selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Arkadaşımda vardı bir aralar lpg'de kmde 40-45 kuruş yaktığını söylüyordu birşey değil aslında.

2011 Cadillac Escalade lpg de 80 kuruş yakıyor.Bu aracın 45 kuruş yaktığını sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

Arkadaşımda vardı bir aralar lpg'de kmde 40-45 kuruş yaktığını söylüyordu birşey değil aslında.

2011 Cadillac Escalade lpg de 80 kuruş yakıyor.Bu aracın 45 kuruş yaktığını sanmıyorum.

YakıyorDU demek lazım meşhur LPG zammından önce,o zam tüm hesapları alt üst etti Zamdan önce uzun yolda 35 krş kadar düşüren biliyordum bu tür yüksek hacimli motorları kullananlardan.Navigator yok çevremde ama bu hacimde ve ağırlıkta Amerikanlardan bildiğim kadarı ile 60 kuruşun altına zor düşer şu anki LPG fiyatı ile.Son zamlardan sonra Kartal,Doğanlar dahi 35 krş civarı yakar oldu.Kısacası ortalama tüketimi 60-70 krş hesap edin derim.LPG fiyatı 2.60 TL ortalama kabul ettim.

Araçlara aslında aşırı yakmıyor ama yakıt fiyatları gerçekten inanılmaz pahalı.Ufacık araçlar bile 20-25 krş yakar oldu son zamlarla beraber.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

quote:

Orijinalden alıntı: daxtor55

quote:

YakıyorDU demek lazım meşhur LPG zammından önce,o zam tüm hesapları alt üst etti Zamdan önce uzun yolda 35 krş kadar düşüren biliyordum bu tür yüksek hacimli motorları kullananlardan.Navigator yok çevremde ama bu hacimde ve ağırlıkta Amerikanlardan bildiğim kadarı ile 60 kuruşun altına zor düşer şu anki LPG fiyatı ile.Son zamlardan sonra Kartal,Doğanlar dahi 35 krş civarı yakar oldu.Kısacası ortalama tüketimi 60-70 krş hesap edin derim.LPG fiyatı 2.60 TL ortalama kabul ettim.

Araçlara aslında aşırı yakmıyor ama yakıt fiyatları gerçekten inanılmaz pahalı.Ufacık araçlar bile 20-25 krş yakar oldu son zamlarla beraber.

6-7 ay önce bizzat Escalade sahibi demişti bana 80 kr yaktığını.Zamdan sonra değişmiş olabilir ne kadar yaktıkları.LPG'nin fiyatıda artık cep yakmaya başlıyor.

• Arkadaşlar sizin hesabınıza göre escaladenin 100km. de 31lt. lpg tüketmesi lazım ama bu çok abartılı bir tüketim bence aracın fabrika verisi 2011 6.2 v8 motor için şehiriçi 18 lt. şehirdışı 13 lt dir. 2 litre bunlara eklersek 20 ve 15 litre olur buda normal olan lpg tüketimidir.
  • quote:

Arkadaşlar sizin hesabınıza göre escaladenin 100km. de 31lt. lpg tüketmesi lazım ama bu çok abartılı bir tüketim bence aracın fabrika verisi 2011 6.2 v8 motor için şehiriçi 18 lt. şehirdışı 13 lt dir. 2 litre bunlara eklersek 20 ve 15 litre olur buda normal olan lpg tüketimidir.

Hocam bilmiyorum ben sahibinin yalancısıyım.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.