Bildirim
Limit Manyetik alan sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Mesela manyetik alana dik olarak çekilen tel cerceveyi düşün.Icinde elektronlar hızlanıyor veya yavaşlayabiliyor.Zaten bu olay faraday indüksiyon yasasiyla aciklaniyor ve enerji dönüşümune dayanıyor ,yaptığın iş emk ile dönüşüyor.Burada sisteme yaptığın iş emkye dönüşüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir de 2018 ayt sorusunda olduğu gibi çubuk hızlanabilir yani manyetik kuvvet hız kazandırabilir veya tersi mantıktan manyetik alana giren bir çubuk yavaşlayabilir.Illa bir enerji dönüşümü olmak zorunda da degil.Illa ki her enerji bir formdan diğerine dönüşüyor ama manyetik kuvveti cisme etkiyen bir dış kuvvet gibi düşünebiliriz bence
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-44FE223FB -- 19 Haziran 2020; 1:27:37 >
Hocam sağ el kuralına göre hız manyetik alana diktir.ve manyetik alan iş yapmaz diye biliyorum. Yalniz 1 olmamalı mi hocam
Bencede yanlız 1 olmalı. Aşırı farklı bir soru değil çoğu kaynakta bulunucak tarzda bir soru ve şuana kadar gördüklerimin hepsinde manyetik alan hız büyüklüğünü değiştirmez aldı. -
Hocam sizinle daha önce konuşmuştuk bunu zaten ilk verdiğiniz örneği ben atmıştım ama bir video izledim kafam karıştı oradaki sistemde aslında sistem başka bir yerden enerji kaybediyor bu enerjiyi manyetik alan kinetik enerjiye dönüştürüyor anlamı çıkardım ben video linki buTolga Bilginyoutube
Manyetik alandaki hareketli iletken çubuk ve EMK oluşum sürecihttps://www.youtube.com/watch?v=Cy8somHTYeA&feature=youtu.be
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Dedigim gibi sen kuvvetle iş yapıyorsun ve enerji korunumu sebebiyle elektronlar hareket edip indüksiyon emk oluşuyor.Tolga hoca aslında faraday indüksiyon yasasının matematiksel ispatını yapmış.Şu kesin ki manyetik kuvvet kinetik enerji kazandırabilir,hızlandırıp yavaşlatabilir.2018 ayt sorusu var tel manyetik kuvvet etkisiyle hızlanıyor bakabilirsin hatta
Orada da telden akim geçiyor ve zamanla geçen akim azalacak yani elektriksel enerji kinetik enerjiye dönüşmüş olacak,aynen dediğin gibi manyetik kuvvet enerjiyi bir formdan diğerine çevirecek
bunun soruyla ne alakası var birader sen iş yaparsan manyetik alana olmasa da hız kazanır zaten soruda manyetik alana bırakılmış diyor yalnız 1 olmalı -
-
Haklısın galiba bakıcam soruya
teşekkürler cevabın için
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Eğer parçacık, alanlara paralel bırakılırsa dikey yönden hız kazanabilir. Alanlara dik bırakılırsa, hızı azalabilir ya da artabilir. Parçacığın nasıl bırakıldığı bilinmediğinden III de doğru olabilir.
-
Burada kuvvet hareketine dik olarak etki ediyor , yani kuvvet iş yapmıyor sadece yönünü değiştiriyor. Cisim o alana girdikten sonra manyetik alanın etkisi ile çembersel hareket yapıyor (bu hareketin merkezcil kuvveti de manyetik alan). Dolayısıyla hızının büyüklüğü değişmiyor ama yönü değişiyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Burada, hiza dik olursa hiz degismez, fakat parcacik, alana dik birakilirsa, yani hiz dogrultusu alanla ayni olursa hiz degisir.
-
Eyvallah hocam
Eywv.hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X