Şimdi Ara

2021 ayt mat kombinasyonla çözülen proje sorusu (15. soru) yapanlar bakabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruyu çözebilmek için nasıl bir çalışma sergilemek gerekiyor?Soruyu problem sorusu sanmıştım malesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okuduğunu anlamak ve durum tespitini iyi yapmak lazım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamamen hislerimle herhalde böyle olması gerekiyor diye yaptım.Ve çok emin çözdüm soruyu.Yoksa hiçbir şey anlamadım sorudan.Mesele çok soru çözmek bence.Çünkü bu şekilde sınavda başka soruları da çözdüm.

• Sınavda sorunun yerine bak, permütasyondan,olasılıktan sonraki soruydu. Bu şekilde anlayabilirsin yok öyle konuyu sindirmek falan yalan

• hepüşüyenadam H kullanıcısına yanıt

Saçma

• durumları tek tek yazmaya çalış, o zaman kombinasyon sorusu olduğunu anlıyorsun. n tane görevden 3 farklı görev seçtiğimiz zaman bu sayı 100'den küçük, 4 farklı görev seçtiğimiz zaman bu sayı 100'den büyük oluyormuş. C(9,3)=84 ve C(9,4)=126 olduğundan cevap 9 oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam siz ne okuyorsunuz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bölümüm elektrik elektronik ama 1 yıl hazırlık okudum ve matematik bölümüne yatay geçiş başvurusu yaptım sonuçları bekliyorum

• Soruya 10dk harcadım bir şey anlamayinca aklıma gelen mantıklı şeyleri denedim tesadüfen buldum cevabı xd

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.