Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
    Sana tavsiyem, LG'ye hayatta bulaşma. Çünkü radyo programını software olarak kapatıp, sonra türkiye'ye getirip servislerde yükleten ve resmen vergi kaçıran bir bir şirketin ne sana ne de devlete hayrı olur. Servis destek de çok kötü. Resmen Turkcell uşağı... Zaten çok kalitesiz bir telefon aldığıma bin pişman oldum. Böyle bir kulaklık 1 milyoncularda bile yok. Arka kapağı ise o kadar kalitesiz ki elinle biraz bastırsan kırılır. Ses kısmanın altına hafiften dokunca tık tık sesleri çıkıyor. Kapağı, telefona oturtamamışlar bile. Her elime aldığımda bu ses iyice sinirimi bozmaya başladı. Yazılımsal olarak da berbat bir telefon. İşlemci sorunları var. Oyun oynayamıyorsun ekrana dokunurken, kasıyor, 1-2 sn sonra tepki veriyor. Flash desteği yok, 3g ile görüşme desteği de yok... Telefonu bugün 400 tl'ye sattım. Eğer almak istersen biraz paraya kıyıp HTC al...

@ozerayan
    Bütün işlemleri baştan yapmana gerek yok. Önce wipe menüsüne gireceksin, data, cache, dalvik, android secure. Sonra update from zip. Hepsi bu kadar. Eğer LG yeni bir sürüm çıkarırsa, telefonun v10g göründüğü için LG yazılım güncelleme ile güncelleyebilirsin. Ama illa linki merak ediyorsan bu linki takip et:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1007244

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 30 Mayıs 2011; 19:20:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lgp503

@ozerayan
    Bütün işlemleri baştan yapmana gerek yok. Önce wipe menüsüne gireceksin, data, cache, dalvik, android secure. Sonra update from zip. Hepsi bu kadar. Eğer LG yeni bir sürüm çıkarırsa, telefonun v10g göründüğü için LG yazılım güncelleme ile güncelleyebilirsin. Ama illa linki merak ediyorsan bu linki takip et:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1007244

Telefonu sattın yani. Benim merak ettiğim senin bize yüklettiğin amonra kurulumu ile ilgili olan bölüm dostum. Verdiğin linklerdeki programlar mevcut. Hani bi süre sonra başka bi rom için recovery i değiştiririm (clockworkmod mesela ) işimi görmez hatası olur ıvır zıvırı eksik olur tekrar senin romunu kullanmak istediğim zaman senin romun ile uyumlu olan amonrayı kurmak için gerekli işlemleri nasıl yapacağız.

Verdiğin linkteki amonra kurulumu seninkiyle aynı değilmi modifiye edilmiş farklı kurulumlarda varda orada. Rom için ve yardımların için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 30 Mayıs 2011; 19:26:45 >

• Recovery bölümünü değiştirebilirsin ama clockworkmod tavsiye etmiyorum. ROM manager ile onu kurunca bir daha telefonu açılamayan bir sürü şikayet var XDA forumlarında. Yani stabil değil. Recovery bölümünü değiştirme, AmonRA ile uyumlu rom bulmaya çalış... Google ve HTC bu sistemi kullanıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

Telefonu sattın yani. Benim merak ettiğim senin bize yüklettiğin amonra kurulumu ile ilgili olan bölüm dostum. Verdiğin linklerdeki programlar mevcut. Hani bi süre sonra başka bi rom için recovery i değiştiririm (clockworkmod mesela ) işimi görmez hatası olur ıvır zıvırı eksik olur tekrar senin romunu kullanmak istediğim zaman senin romun ile uyumlu olan amonrayı kurmak için gerekli işlemleri nasıl yapacağız.

Verdiğin linkteki amonra kurulumu seninkiyle aynı değilmi modifiye edilmiş farklı kurulumlarda varda orada. Rom için ve yardımların için çok teşekkürler.

• quote:

Recovery bölümünü değiştirebilirsin ama clockworkmod tavsiye etmiyorum. ROM manager ile onu kurunca bir daha telefonu açılamayan bir sürü şikayet var XDA forumlarında. Yani stabil değil. Recovery bölümünü değiştirme, AmonRA ile uyumlu rom bulmaya çalış... Google ve HTC bu sistemi kullanıyor.

quote:

Edit : Senin bize verdiğin thunderdeg amonra versiyonu 3. kısımda anlatılıyor sanırım ama sdk üzerinden telefona ulaşım komutlarını falan bulamadım senin konundaki bulabildiğim tek komut sh /sdcard/rf.sh ama sen bize bundan önce ya da sonra cmd üzerinden yazmamış gereken bi komut dizisi vermiştin dostum

• Gerek yok o komutlara... Ses aşağı tuşu, Home tuşu ve Power tuşları ile telefonunu açman yeterli. Burdan email gönderdim.

quote:

quote:

Recovery bölümünü değiştirebilirsin ama clockworkmod tavsiye etmiyorum. ROM manager ile onu kurunca bir daha telefonu açılamayan bir sürü şikayet var XDA forumlarında. Yani stabil değil. Recovery bölümünü değiştirme, AmonRA ile uyumlu rom bulmaya çalış... Google ve HTC bu sistemi kullanıyor.

quote:

Edit : Senin bize verdiğin thunderdeg amonra versiyonu 3. kısımda anlatılıyor sanırım ama sdk üzerinden telefona ulaşım komutlarını falan bulamadım senin konundaki bulabildiğim tek komut sh /sdcard/rf.sh ama sen bize bundan önce ya da sonra cmd üzerinden yazmamış gereken bi komut dizisi vermiştin dostum

• Anladım dostum sen gerek yok diyorsan problem yok ? Email gönderdin ? banamı ?

Gördüm şimdi maili msn adresimin mailine göndermişsin çok teşekkürler.

Dünden beri forumda pusuya yatmış seni bekliyorum bi kaç gün sonra rom değiştirirsem geri nasıl döneceğim o komutlar neydi diye

Rom ve yardımların için tekrar teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 30 Mayıs 2011; 20:03:04 >

@umut1785
    Sana tavsiyem, LG'ye hayatta bulaşma. Çünkü radyo programını software olarak kapatıp, sonra türkiye'ye getirip servislerde yükleten ve resmen vergi kaçıran bir bir şirketin ne sana ne de devlete hayrı olur. Servis destek de çok kötü. Resmen Turkcell uşağı... Zaten çok kalitesiz bir telefon aldığıma bin pişman oldum. Böyle bir kulaklık 1 milyoncularda bile yok. Arka kapağı ise o kadar kalitesiz ki elinle biraz bastırsan kırılır. Ses kısmanın altına hafiften dokunca tık tık sesleri çıkıyor. Kapağı, telefona oturtamamışlar bile. Her elime aldığımda bu ses iyice sinirimi bozmaya başladı. Yazılımsal olarak da berbat bir telefon. İşlemci sorunları var. Oyun oynayamıyorsun ekrana dokunurken, kasıyor, 1-2 sn sonra tepki veriyor. Flash desteği yok, 3g ile görüşme desteği de yok... Telefonu bugün 400 tl'ye sattım. Eğer almak istersen biraz paraya kıyıp HTC al...

bence haklı olduğunuz taraflar
    -kulaklık
    -arka kapak kalitesi ve gelen gıcırtılar
    -flash desteğini ve 3G görüntülü görüşmeyi almadan da biliyor olmalısınız

ama bana güncelleme ile oyundaki kasmalar, ekrandaki takılmalar olmaz demiştiniz herhalde sunduğunuz romu kendiniz kullanmıyordunuz

Vikings
    Talk to the Trees

• Kulaklık, yetersiz servis destegi, kalitesiz arka kapak, gıcrtı mevzularına ben de katılıyorum ama radyo olayına katılamayacagım cunku zaten hepimiz cihazları aldıgımızda radyo app kurulu geldi, yani radyo ozelligi mevcut idi, 600 TL ye aldıktan 3 ay sonra kurulan turkcell reklamlı rom ile ucan radyo programının bu saaten sonra LG ye vergi faydası olmaz sanırım.. 3G konusma ozelligi olmadıgı zaten açık, flash destegi olmadıgını de telefonu almadan arastiran herkes fikir sahibiydi ki zaten bu fiyat aralıgında (gio,mini,fit hatta daha pahalı olan ace vs) deki telefonlarda da flash durumu aynı. Islemcisinde oyun oynamadıgım icin sorun yasamadım ama bir Pes2011 oyunu Gio'da rahatca oynanıp, P503 de takılıyorsa demek ki vardır bir sorun ya da Gio'nun işlemcisinin 200mhz fazla olmasından da kaynaklanıyor olabilir.

@umut1785

saol tavsiyelerin için

• P503 cihazım açılmamak üzere kapandı ve servis tarafından değiştirildi allah kimseye o anı yaşatmasın (telefonun açılmamak üzere kapanması) ben sadece root olmak için ne yapabilirim bir daha açıklarsanız çok sevinirim saygılarımla
  • Ben boşuna demiyorum KDZ update çok tehlikeli bir işlemdir diye. KDZ update android telefonlar için kesinlikle uygun değil, o sistem eski telefonlar içindir. Ama insanlar riski olduğunu bile bile kurmayı tercih ediyorlar ve doğru servisin yolunu tutuyorlar...

Sadece root olmak bir çözüm değil telefon güvenliği için. Recovery sistemi olmadıkça her zaman risktesiniz. 5. bölümdeki 'root+amonra' adımlarını baştan sona aynen uygulayın. 4. bölümde anlatılan Rom'u kurmak zorunda değilsiniz. Ama ne zaman ki telefonunuz düzgün çalışmamaya başladı veya virus bulaştığından dolayı açılmıyorsa, telefonu recovery modda açıp romu kurabilirsiniz. Romu kurduğunuzda sisteminiz formatlanır, böylece virusler silinir ve ilk aldığınız gün gibi tertemiz bir androidiniz olur.

Telefonu ilk aldığınızda recovery bölümü boş bırakılmış ve sadece fabrika ayarlarına döndürmeye yarıyor. Reset bir çözüm değil, çünkü sadece kişisel verileri siliyor. Dosya sistemi bir virüs tarafından zarar görmüşse reset de bir işe yaramıyor ve doğru servise gidiyorsunuz. Recovery sistemi olmadığı için servise bağımlı oluyorsunuz, ama anlattıklarımı uygularsanız hayatta bir daha servise gitmenize gerek kalmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: tilter

P503 cihazım açılmamak üzere kapandı ve servis tarafından değiştirildi allah kimseye o anı yaşatmasın (telefonun açılmamak üzere kapanması) ben sadece root olmak için ne yapabilirim bir daha açıklarsanız çok sevinirim saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 1 Haziran 2011; 8:54:02 >

• kdz update ile yaptıgını nereden biliyorsun ? bu forumdan pm ile 4-5 kişiyle gorustum kdz update ile europe rom atan ver herkes problemsiz attı. Ben de iddia ediyorum ki kdz update en guvenilir yontemdir.

http://forum.donanimhaber.com/m_46312847/tm.htm Bu sayfadaki yapılan yorumları okuyun bakalım, gerçekten güvenilir bir yöntem midir değil midir?

Bir de XDA'da yapılan yorumları okuyun, kaç kişinin telefonu öbür dünyaya göç etmiş:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875881

Bence bir şeyin fanatiği olmadan önce riskleri değerlendirmek gerek. Öyle ben iddia ediyorum demekle de olmaz. Siz güncellemiş olabilirsiniz, ama peki diğer kişiler? Diğer kişiler sizin gibi şanslı olmayabilir ve bunu açık açık da forumlarda belirtmişler.

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

kdz update ile yaptıgını nereden biliyorsun ? bu forumdan pm ile 4-5 kişiyle gorustum kdz update ile europe rom atan ver herkes problemsiz attı. Ben de iddia ediyorum ki kdz update en guvenilir yontemdir.

quote:

kdz update ile yaptıgını nereden biliyorsun ? bu forumdan pm ile 4-5 kişiyle gorustum kdz update ile europe rom atan ver herkes problemsiz attı. Ben de iddia ediyorum ki kdz update en guvenilir yontemdir.

• Root olmadan amonra kurulmaz, çünkü amonra kurulması için telefona sistem değişikliği modunda bağlanmak gerek. Ama amonra kurulduktan sonra UnRoot yapabilirsiniz, amonra işlevini yerine getirecektir.

quote:

Orijinalden alıntı: nicksartr

Root lu değilken amonra yı kullanabilir miyiz. İşlevini yerine getirebilir mi ?
  • quote:

Kdz ile günceleldim telefonu fakat son denemem de emergency mode da kaldı ve ne yaptıysam olmadı. bende afrika rom yükleme sayfasındaki yönergeleri takip ederek telefopna afrika romu yükledim. Allahtan düzeldi. sonra tekrar aynı riski alarak kdz ile 10g yi yükledim . Allah tan tekrar bir sorun çıkartmadı. Yinede riskli bir yöntem kdz. 3-4 kere sorunsuz yükledim fakat sorun yaşanabilme ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 1 Haziran 2011; 12:12:30 >

Çünkü KDZ update dışında hiç bir yöntem telefonu susturmuyor. Zaten KDZ sayfasını hazırlayan arkadaş da açık açık belirtmiş, telefonunuz susabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_46312847/tm.htm Bu sayfadaki yapılan yorumları okuyun bakalım, gerçekten güvenilir bir yöntem midir değil midir?

Bir de XDA'da yapılan yorumları okuyun, kaç kişinin telefonu öbür dünyaya göç etmiş:
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=875881

Bence bir şeyin fanatiği olmadan önce riskleri değerlendirmek gerek. Öyle ben iddia ediyorum demekle de olmaz. Siz güncellemiş olabilirsiniz, ama peki diğer kişiler? Diğer kişiler sizin gibi şanslı olmayabilir ve bunu açık açık da forumlarda belirtmişler.

quote:

quote:

verdiginiz sayfadaki rom atma kdz update ile değil, LGE Mobile security ile yapılan rom atmadır ve riski yuksektir. KDZ update asagidaki programla yapılıyor belirttiginiz linkten yontemi farklıdır. talimatları takip ederseniz riski minumumdur.. (elbette elektronikte her zaman risk vardır) .

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio)

• Recovery'den rom kurma işlemi her zaman daha güvenlidir. Bilgisayardan kurarken çeşitli riskler mevcut.

LGE Mobile security: KDZ içinden çıkardığınız dosyaları gösterirsiniz ve yükler. 1. nesil yöntem.
    KDZ Updater: KDZ dosyasını gösterirsiniz, KDZ içinden çıkan dosyaları açar ve yükler. 2. nesil yöntem.
    LGMobile Update ve LG Suite 4: IMEI nosunu okur, telefonun hangi ülkede satıldığına karar vererek KDZ dosyasını internetten indirir, açar ve yükler. 3. nesil yöntem.

Bunların hepsi de KDZ yöntemine göre firmware günceller ve hepsi USB kablosu üzerinden gerçekleşir. Elektrik gittiğinde, usb çıktığında, updater programı geçersiz işlem yürütüp kapandığında telefonun öbür dünyayı boylamıştır. Riskin minumum olması riskin olduğunu hala gösterir.
    Telefon üzerinden yapılan güncellemelerde (amonra recovery gibi) risk 0'dır. Amonra ile risk sadece sd kart bozuksa vardır onu da yeni bir kart takarak yine riski 0'a indirirsin. Yani, yeni sd kartı taktıktan sonra amonra ile yeniden başlatır güncelleme işlemini sınırsız tekrarlayabilirsin. Maalesef KDZ yöntemi ile telefon bir kez sustuktan sonra bir daha telefonun kurtulma şansı yok.

Özetle KDZ güncellemesi risklidir, Amonra sistemi ise %100 güvenlidir.

quote:

verdiginiz sayfadaki rom atma kdz update ile değil, LGE Mobile security ile yapılan rom atmadır ve riski yuksektir. KDZ update asagidaki programla yapılıyor belirttiginiz linkten yontemi farklıdır. talimatları takip ederseniz riski minumumdur.. (elbette elektronikte her zaman risk vardır) .

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 2 Haziran 2011; 14:58:44 >

• Konunun bütün msjlarını okudum. Öncelikle arkadaşı böyle bir konu açtığı için teşekkür ediyorum. Ama ben başka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Az önce lg suit ile telefonumu güncelledim. Belirtildiği gibi Türkcell in bu rom u hazırladığını hiç bir bilgisi olmayan vatandaş dahi anlar. Arkadaşımın Turkcell kampanyalı android telefonu var inanın hiç birinde böyle açılış animasyonu ve benzeri saçmalıklar yok. Yarın lg yi arayıp Turkcell in lg yi ne zaman satın aldığını soracağım. Böyle bir rezilliği ben başka hiç bir firmada hatırlamıyorum. Yapılan çok büyük bir haksız rekabettir avea nın vodafone un böyle bir rom dan haberi var mı acaba? Ayrıca FM radyoyu kaldırmaları telefonumuzun mevcut olan özelliğini kullanamamamız anlamına gelir ki buda bizlere yapılan en büyük haksızlık. Arkadaş bu konuyu açarak çözüm bulmuş ancak bunun çözümü bu olmamalı bunun çözümü için hep birlikte lg yi şikayet etmeliyiz. 3 5 kişinin şikayeti ile olacak iş değil herkes tepkisini koymalı servislere fm radyomuzun geri verilmesini istemeliyiz ki yeni rom yayınlasınlar.

Benim merak ettiğim bir konu var şimdi telefonumuzu root ettikten sonra yeni rom u yükledikten sonra diyelim ki farklı bir konuda servise gitmemiz gerekecek telefonumuzda değiştirilmiş rom kullandığımız anlamamaları için telefonu eski bu Turkcell i roma nasıl çevirebiliriz ve root olayını geri kapatabiliyor muyuz? Yani bu sizin yaptığınız rom u kullanalım ama servise gideceğimiz zaman telefonumuzu eski haline getirelim bu mümkün mü ?

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.