Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: optimusmania

kendi hazırladığınız ROM un cihazı garanti dışı bırakmayacağını nasıl söyleyebilirsiniz? ben özellikle verdiğim linklerde orjinal ROM lar veriyorumki arkadaşlar mağdur olmasın

Bu ROM u kullanacak arkadaşlara tavsiyem önce bir LG servis merkezlerini arasınlar. Bakalım V10r (2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011 ) ama V10g gözüken versiyonu cihaza yüklendiğinde cihaz garanti dışı kalıyormu kalmıyormu..

Daha öncede söyledim ama bazı arkadaşlar bilgisizliklerini illaki belli edecek. " LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. " Yani kusura bakmayın okadar bilgisiz konuşuyorsunuzki ROM un Turkcell tarafından derlendiğini zannediyorsunuz. Böyle birşey yok. Turkcell sadece gerekli uygulama ve media yı sağlar bunuda LG alıp ROM un içine gömer.

Bilgisiz konuşmak insanı rezil eder zor duruma düşürür. Bu yüzden güzel birşeyler yapıyorsanız paylaşın başkalarına bilmeden çamur atmayın..

quote:

Orijinalden alıntı: lgp503

Allah senden de razı olsun kardeşim.
    Bu romu sırf LG Türkiye'nin bazı işlerde çok yavaş kalmasından dolayı hazırladım. LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. Tamam turkcell hazırlasın kabul ediyoruz ama, turkcellin bunu fırsat bilip açılış ve kapanış logolarını değiştirmek, romda kendi programlarını doldurup romda yer kalmadı en iyisi fmradio uygulamasını silelim de millet bizim uygulamarı kullansın demek de neyin nesi? Bu bardağı taşıran son damlaydı.
    quote:

Orijinalden alıntı: googlecomtr

( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.

custom rom gibi birşey olmuş bu 10g.

• Sanırım açıklamayı okumadınız:

Telefonun yazılım sürümünü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olan kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması. Bu çekirdek sürümü dehttp://www.lg.com/global/support/opensource/opensource.jsp adresinden indirilmiş v10r kerneldir. İnanmayan telefon model kısmına p500 yazıp, v10r olup olmadığını görebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

custom rom gibi birşey olmuş bu 10g.

• FM radyo kalkınca cihaz Türkiyeye daha ucuz gelebiliyor. Çünki FM radyosu olan cihazlardan ayrıca bir vergi alınıyor diye biliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

quote:

kendi hazırladığınız ROM un cihazı garanti dışı bırakmayacağını nasıl söyleyebilirsiniz? ben özellikle verdiğim linklerde orjinal ROM lar veriyorumki arkadaşlar mağdur olmasın

Bu ROM u kullanacak arkadaşlara tavsiyem önce bir LG servis merkezlerini arasınlar. Bakalım V10r (2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011 ) ama V10g gözüken versiyonu cihaza yüklendiğinde cihaz garanti dışı kalıyormu kalmıyormu..

Daha öncede söyledim ama bazı arkadaşlar bilgisizliklerini illaki belli edecek. " LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. " Yani kusura bakmayın okadar bilgisiz konuşuyorsunuzki ROM un Turkcell tarafından derlendiğini zannediyorsunuz. Böyle birşey yok. Turkcell sadece gerekli uygulama ve media yı sağlar bunuda LG alıp ROM un içine gömer.

Bilgisiz konuşmak insanı rezil eder zor duruma düşürür. Bu yüzden güzel birşeyler yapıyorsanız paylaşın başkalarına bilmeden çamur atmayın..

quote:

Allah senden de razı olsun kardeşim.
    Bu romu sırf LG Türkiye'nin bazı işlerde çok yavaş kalmasından dolayı hazırladım. LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. Tamam turkcell hazırlasın kabul ediyoruz ama, turkcellin bunu fırsat bilip açılış ve kapanış logolarını değiştirmek, romda kendi programlarını doldurup romda yer kalmadı en iyisi fmradio uygulamasını silelim de millet bizim uygulamarı kullansın demek de neyin nesi? Bu bardağı taşıran son damlaydı.
    quote:

Orijinalden alıntı: googlecomtr

( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.

Telefonun donanımında olan Radyo programı nereye gitti peki @optimusmania ? LG bu kadar safmı kendi programını kaldırıp yerine Turkcell'in dandik uygulamalarını koysun ?

• ayrıca biraz önce servis merkezine sordum custom ROM olduğu için garanti dışı kalacağını söylediler.. duyrulur arkadaşlar..

Sanırım LG için çalışıyorsunuz. Öncelikle bir konuda yorum yapmadan önce konunun tamamını okuyacaksınız ve ondan sonra cevap vereceksiniz.

quote:

Telefonun yazılım sürümünü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olan kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması. Bu çekirdek sürümü dehttp://www.lg.com/global/support/opensource/opensource.jsp adresinden indirilmiş v10r kerneldir. İnanmayan telefon model kısmına p500 yazıp, v10r olup olmadığını görebilir.

Asıl bilgisizce konuşan sizsiniz, Türkiye'de v10r olmadığını herkes biliyor. Yukarıdaki alıntıyı bir güzel okuyun, neden böyle bir şey yapıldığını anlayacaksınız.

Ben kimseye çamur da atmıyorum. Madem LG Türkiye'yi (LG demiyorum) bu kadar savunuyorsunuz, önce şu soruları cevaplayın:

- Madem v10g'yi turkcell hazırlamadı, neden açılış müziği, açılış/kapanış logoları, arkaplanları, 10 tane turkcell programı var?
    - Madem LG Türkiye ROM işlerinde bu kadar başarılı neden hala turkcell'siz bir rom çıkarmadı?
    - Hadi bu romu LG hazırladı, FmRadio uygulamasını silecek kadar dikkatsiz mi?
    - Dünyanın hangi ülkesinde, telefonunu gsm şirketlerinden almamış kişiler için böyle bir uygulama var?

Eğer Turkcelli v10g çıkmasaydı, ne bu konuyu açacaktım, ne de insanlar benim hazırladığım LG sitesinden indirilmiş v10r kernele ihtiyaç duymayacaklardı...

• Bu bir custom rom değil arkadaşım... Resmi LG http://www.lg.com/global/support/opensource/opensource.jsp sitesinden v10r kernel indirilerek hazırlanmış bir romdur. Siz servis'e custom rom buldum derseniz tabi ki de size garanti dışı kalacağını söyleyeceklerdir.

quote:

ayrıca biraz önce servis merkezine sordum custom ROM olduğu için garanti dışı kalacağını söylediler.. duyrulur arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 18:28:49 >
  • Olur olur da bahane ancak bu kadar olur ya. Arkadaşım telefonun üzerinde FM alıcısı var zaten, vergi alıcıdan alınır.
    Hadi fm radyo kalktı telefondan, telefon ucuzladı da biz mi faydalandık? Biz zaten fm radyo için vergi ödediysek neden kalktı bu program? Her yazılım attığımızda vergi mi ödeyeceğiz. Senin mantığına, aslında mantıksızlığına göre bir belediye otobüsüne bindiğimizde, her durakta biniş ücreti ödeyeceğiz...

Bence açıklama şu olmalıydı: Turkcell kendi programlarını doldurduğu için rom'da yer kalmadı, biz de 500KB'cık FmRadio uygulamasını sildik.

quote:

FM radyo kalkınca cihaz Türkiyeye daha ucuz gelebiliyor. Çünki FM radyosu olan cihazlardan ayrıca bir vergi alınıyor diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 18:37:59 >

• Komut satırına su yazdığınız zaman SuperUser uygulaması sorduğu zaman izin veriyor musunuz ve bu komuttan sonra ekranda $ yerine # görünmesi lazım.

Bir de şimdiki android sürümünüz nedir?

quote:

@lgp503 5. adımdakileri 2. kere uyguladım ama yine AmonRa kurulmadı yine telefona Hard Format atıldı. Msn adresin felan varsa pm ile verebilirmisin? Nerde yanlış yapıorum yahu
  • quote:

Komut satırına su yazdığınız zaman SuperUser uygulaması sorduğu zaman izin veriyor musunuz ve bu komuttan sonra ekranda $ yerine # görünmesi lazım.

Bir de şimdiki android sürümünüz nedir?

quote:

@lgp503 5. adımdakileri 2. kere uyguladım ama yine AmonRa kurulmadı yine telefona Hard Format atıldı. Msn adresin felan varsa pm ile verebilirmisin? Nerde yanlış yapıorum yahu

Evet uygulamaya izin veriyorum "remember" kaldırıp. Dediğiniz gibi # işaretide görülüyor. Şuanki sürümüm V10g Mar-25-2011

Ekleme: Android sürümü ise 2.2.2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 27 Mayıs 2011; 18:52:21 >

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.

• Tamam şimdi hafıza kartının ana klasöründeki dosyaları listelemek için şu komutu verin, çıktısını buraya kopyala/yapıştır yapın. Umarım hafıza kartını çıkarmadınız. Listede flash_image, LGp500-recovery-v12.img ve rf.sh isimli 3 dosyanın da görünmesi lazım.

ls -l /mnt/sdcard

quote:

Evet uygulamaya izin veriyorum "remember" kaldırıp. Dediğiniz gibi # işaretide görülüyor. Şuanki sürümüm V10g Mar-25-2011

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 19:08:00 >
  • quote:

Tamam şimdi hafıza kartının ana klasöründeki dosyaları listelemek için şu komutu verin, çıktısını buraya kopyala/yapıştır yapın. Umarım hafıza kartını çıkarmadınız. Listede flash_image, LGp500-recovery-v12.img ve rf.sh isimli 3 dosyanın da görünmesi lazım.

ls -l /mnt/sdcard

quote:

Yok hafıza kartını hiç çıkarmadım da. Kusura bakmazsanız bu komutu nerden itibaren kullanıcam ben ? Yani direk cmd komutunamı yazıcam yoksa 5. bölümdekileri tekrarlayıpmı yapıcam ?

• Burdaki adımdan başlayın: Başlat - Programları ve dosyaları ara: cmd yazın ve cmd.exe dosyası bulunduğunda (WIN 7 KULLANIYORSANIZ SAĞ TIKLAYIP YÖNETİCİ OLARAK ÇALIŞTIR) tıklıyoruz.

.... arada kalan talimatlara devam....

En sonunda # işareti göründükten sonra;
    sh /sdcard/rf.sh komutunu yazmıyorsunuz, onu yerine;
    ls -l /mnt/sdcard

Burda amacımız, indirdiğiniz zipli dosya sd karta açılmış mı açılmamış mı, dosya listesini görmek.

quote:

quote:

Tamam şimdi hafıza kartının ana klasöründeki dosyaları listelemek için şu komutu verin, çıktısını buraya kopyala/yapıştır yapın. Umarım hafıza kartını çıkarmadınız. Listede flash_image, LGp500-recovery-v12.img ve rf.sh isimli 3 dosyanın da görünmesi lazım.

ls -l /mnt/sdcard

quote:

Yok hafıza kartını hiç çıkarmadım da. Kusura bakmazsanız bu komutu nerden itibaren kullanıcam ben ? Yani direk cmd komutunamı yazıcam yoksa 5. bölümdekileri tekrarlayıpmı yapıcam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 19:47:13 >

• Is: Not found diyor. İnşallah telefonu bozmayız yahu Deneme tahtası yaptım valla

• İlk harf Küçük L olacak. This Is A pen değil, List'in küçük l'si.

Yani ls = list'in kısaltması, o komut telefona hiç bir zarar vermez, sadece dosyaları listeler. Verdiğim komutları kopyala/yapıştır yapın.

quote:

Is: Not found diyor. İnşallah telefonu bozmayız yahu Deneme tahtası yaptım valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 20:22:08 >
  • herkese merhaba daha hafıza kartı almaya fırsatım olmadı hangi marka ? kaç gb ? class kaç ?yardımcı olursanız sevinirim

Vikings
    Talk to the Trees
  • Spiritbreakerr,

O sorduğun sorunun cevabını başka forumlarda bulabilirsin...

quote:

Orijinalden alıntı: Spiritbreakerr

herkese merhaba daha hafıza kartı almaya fırsatım olmadı hangi marka ? kaç gb ? class kaç ?yardımcı olursanız sevinirim
  •  LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExTReMee -- 27 Mayıs 2011; 20:44:11 >

• @lgp503 çok sağol seni uğraştırdım ama bütün sorun en sondaki komutu "sh /sdcard/rf.sh" kopyala/yapıştır olarak girmediğimdenmiş. İnşallah bi sorun çıkmaz

• Eğer telefonunuz recovery modda açıldıysa bundan sonra telefonuza hiç kimse zarar veremez, servise gitmeden sorunları kendiniz halledebilirsiniz.

quote:

@lgp503 çok sağol seni uğraştırdım ama bütün sorun en sondaki komutu "sh /sdcard/rf.sh" kopyala/yapıştır olarak girmediğimdenmiş. İnşallah bi sorun çıkmaz
  • quote:

Eğer telefonunuz recovery modda açıldıysa bundan sonra telefonuza hiç kimse zarar veremez, servise gitmeden sorunları kendiniz halledebilirsiniz.

quote:

@lgp503 çok sağol seni uğraştırdım ama bütün sorun en sondaki komutu "sh /sdcard/rf.sh" kopyala/yapıştır olarak girmediğimdenmiş. İnşallah bi sorun çıkmaz

Evet açıldı ve dediğiniz Wipe bölümündeki herşeyi yaptım. Şuan Turkcell'le alakalı bişi yok telefonda. Radyo programı geri gelmiş dokunmatiği daha hassas olmuş. Ancak benim tek sorunum önceleri Facebooktan direk video izleyebiliyordum ama şuan ya izlemek istediğim videoyu indiriyor ya da flash player yükleyin diyor. Bi çözümü varmıdır bunun? (Youtubedan video izleyebiliyorum)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.