Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Kardeş telefon hep root umu kalacak yoksa , mesala amonra yı kurduk unroot yapsam birşey olutmu ? Veya bütün işlemleri bitirdim unroort yaptım ne olur acaba ?

Orijinalden alıntı: nicksartr

Kardeş telefon hep root umu kalacak yoksa , mesala amonra yı kurduk unroot yapsam birşey olutmu ? Veya bütün işlemleri bitirdim unroort yaptım ne olur acaba ?

birşey olmaz root yetkisi isteyen programlar çalışmaz okdar
  • Bu telefonun işlemci desteklemediği için flash ve flash video (flv) desteği yok, bu yüzden ne flash film izleyebilirsiniz, ne de flash oyun oynayabilirsiniz. Bazı videolar flv olduğu için flash player indirin demesi normal.

Önceden videoları facebook uygulaması ile mi yoksa tarayıcıdan mı izliyordunuz? Ben bu telefonun youtube sitesi dışında hiç bir zaman direkt video oynattığını görmedim. Önce dosyayı indiriyor, sonra divx player ile oynatıyor. Eğer facebook içinde video direkt izleniyorsa onu bilmiyorum, çünkü facebook uygulamasını hiç açmadım. İsterseniz marketten faceboook uygulamasını indirerek deneyin bir de...

Bir de Türkiye'de youtube uygulamasını açtığınızda hep ağ hatası veriyor, ama tarayıdan "m.youtube.com" sitesine girerseniz divx olan videoları izleyebiliyorsunuz.

quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

Evet açıldı ve dediğiniz Wipe bölümündeki herşeyi yaptım. Şuan Turkcell'le alakalı bişi yok telefonda. Radyo programı geri gelmiş dokunmatiği daha hassas olmuş. Ancak benim tek sorunum önceleri Facebooktan direk video izleyebiliyordum ama şuan ya izlemek istediğim videoyu indiriyor ya da flash player yükleyin diyor. Bi çözümü varmıdır bunun? (Youtubedan video izleyebiliyorum)

• Amonra'yı kurduktan sonra unroot yapabilirsiniz, böyle yaparsanız extradan bir kurtarma sistemiz olacaktır. Mesala 2 ay sonra kullandığınız sistemden sıkıldınız ve yüklediğim rom'u kurmaya karar verdiniz, kurmanıza engel olmayacaktır unroot olmanız.

Telefonun root'lu olursa sistem değişikliklerinde tek yetkili siz olursunuz, root'suz yani sınırlı kullanıcı olursanız internete girmek, marketten program indirmek, video izlemek dışında yapabileceğiniz bir seçeneğiniz yok. Telefon rootsuz olursa sistemde değişiklik yapılamaz ve daha güvenlidir tecrübesiz kullanıcılar için.

Root gerektiren programlara örnek verirsem daha iyi anlayacaksınız, sistem üzerinden tam denetim kurmanın ne olduğunu:

Market Enabler: Market'e girdiğinizde telefonunuzun gsm operatorunu geçici olarak amerikaki T-mobile olarak gösterebilir, böylece market buna kanacak, Türkiye'ye engel konulan bütün ücretli/ücretsiz programları indirip kurabileceksiniz.

Titanium Backup: Bütün sistemdeki kişisel verilerinizi, programlarınızı günlük, haftalık, aylık olarak yedekleyebilirsiniz.

SetCPU: CPU hızını değiştirebilir ve overclock (hız aşırtma) yapabilirsiniz.

Bunlar sadece verdiğim üç örnek. Markette root gerektiren ve gerçekten sisteminize canına can katan o kadar güzel programlar var ki o zaman rootlu telefonun ne kadar elzem olduğunu anlıyorsunuz.

quote:

Kardeş telefon hep root umu kalacak yoksa , mesala amonra yı kurduk unroot yapsam birşey olutmu ? Veya bütün işlemleri bitirdim unroort yaptım ne olur acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: lgp503

Amonra'yı kurduktan sonra unroot yapabilirsiniz, böyle yaparsanız extradan bir kurtarma sistemiz olacaktır. Mesala 2 ay sonra kullandığınız sistemden sıkıldınız ve yüklediğim rom'u kurmaya karar verdiniz, kurmanıza engel olmayacaktır unroot olmanız.

Telefonun root'lu olursa sistem değişikliklerinde tek yetkili siz olursunuz, root'suz yani sınırlı kullanıcı olursanız internete girmek, marketten program indirmek, video izlemek dışında yapabileceğiniz bir seçeneğiniz yok. Telefon rootsuz olursa sistemde değişiklik yapılamaz ve daha güvenlidir tecrübesiz kullanıcılar için.

Root gerektiren programlara örnek verirsem daha iyi anlayacaksınız, sistem üzerinden tam denetim kurmanın ne olduğunu:

Market Enabler: Market'e girdiğinizde telefonunuzun gsm operatorunu geçici olarak amerikaki T-mobile olarak gösterebilir, böylece market buna kanacak, Türkiye'ye engel konulan bütün ücretli/ücretsiz programları indirip kurabileceksiniz.

Titanium Backup: Bütün sistemdeki kişisel verilerinizi, programlarınızı günlük, haftalık, aylık olarak yedekleyebilirsiniz.

SetCPU: CPU hızını değiştirebilir ve overclock (hız aşırtma) yapabilirsiniz.

Bunlar sadece verdiğim üç örnek. Markette root gerektiren ve gerçekten sisteminize canına can katan o kadar güzel programlar var ki o zaman rootlu telefonun ne kadar elzem olduğunu anlıyorsunuz.

quote:

Telefona romu sayenizde çoktan atmış bulunmaktayım . Zamanınızı ayırıp , bir sürü emek harcayıp güzel bir kaynak hazırlamışsınız , teşekkür etmeyi bir borç bilirim. Ayrıca tam da market enabler olayını soracaktım ki onu da açıklamışsınız ki tekrar teşşekürler :D

• Herşeyi yaptım ama zipli dosyayı seçeceğim yerde AmonRa üzerinden zipli dosyayı göremiyorum?
  • p503 hocam yukarıdaki tavsiyelerinden sonra widgetleri kapattım. ( sadece ana ekranda 4 kısayol var ) Task killer a system tasklarınıda otomatik kapatma seçeneğini ekledikten sonra telefonu full şarj ettim. ortalama kullanımım 20-25 dakika telefon görüştümesi, 110-120 civarı mesaj gönderip aldım, 20-25 dakika edge bağlantı ile internete girip bakındım foruma ve markete, bi 15 dakika falanda oyun oynadım heralde 36 saat içinde hala %30 şarjım vardı ki beni 12 saat daha rahat rahat götürürdü bu. Çok sağolasın. Bu cihazı elime aldım ya rahat durmam ben bozana kadar şu xda-developers forumlarında ki gingerlarada bakınacağım bi ara az biraz ingilizcem olsaydı şimdiye 1-2 deneme atışı yapmıştım ordan da

Bu arada extremee isimli arkadaşa yazdığınız mesaj da facebook uygulaması video açıyormu bilmiyorum demişsiniz. 10g de ben uygulama üzerinden video izleyebiliyordum facebookda ama 10r kurduktan sonra denemedim hiç bende birazdan eve gidince deneyeceğim.
    Facebook uygulamasını indirdim ve uygulama üzerinden videoları oynatıyor wifi ile ama cepnet ile girildiğinde uzunca bi önbelleğe alma ekranı geliyor. browserdan girildiğinde ise telefona indiriyor direkt.

Çalıştığım şirketin wireless bağlantısından ip alamıyorum bulunduğum bölgeden nedense. Sadece ben değil p503 kullanan 3 kişi 5800 kullanan 5 kişiye denettim hiç biri bağlanamadı ama başka bi yere gidince bağlanıyoruz rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 29 Mayıs 2011; 12:20:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

p503 hocam yukarıdaki tavsiyelerinden sonra widgetleri kapattım. ( sadece ana ekranda 4 kısayol var ) Task killer a system tasklarınıda otomatik kapatma seçeneğini ekledikten sonra telefonu full şarj ettim. ortalama kullanımım 20-25 dakika telefon görüştümesi, 110-120 civarı mesaj gönderip aldım, 20-25 dakika edge bağlantı ile internete girip bakındım foruma ve markete, bi 15 dakika falanda oyun oynadım heralde 36 saat içinde hala %30 şarjım vardı ki beni 12 saat daha rahat rahat götürürdü bu. Çok sağolasın. Bu cihazı elime aldım ya rahat durmam ben bozana kadar şu xda-developers forumlarında ki gingerlarada bakınacağım bi ara az biraz ingizcem olsaydı şimdiye 1-2 deneme atışı yapmıştım ordan da

Bu arada extremee isimli arkadaşa yazdığınız mesaj da facebook uygulaması video açıyormu bilmiyorum demişsiniz. 10g de ben uygulama üzerinden video izleyebiliyordum facebookda ama 10r kurduktan sonra denemedim hiç bende birazdan eve gidince deneyeceğim. Çalıştığım şirketin wireless bağlantısından ip alamıyorum bulunduğum bölgeden nedense. Sadece ben değil p503 kullanan 3 kişi 5800 kullanan 5 kişiye denettim hiç biri bağlanamadı ama başka bi yere gidince bağlanıyoruz rahatlıkla.

manuel olarak ayarlamaya çalış birde

• LaT1F, keşke yaptığın yorumlarla bir çözüm önerisi sunabilsen. Mesajlarına baktım, çoğu 3-4 kelimeyi geçmeyen hatta cümle bile sayamayacağımız laf ebelikleri... İnsanların gereksiz yorumlarınla zamanlarını çalma hakkın yok.
    Sanırım otomatik denince aklına manuel'den başka bir şey gelmiyor.

ozerayan,
    Büyük ihtimal şirketin wireless bağlantısı, MAC filtresi ile korunuyor. Wireless'i aç, ayarlar / telefon hakkında / durum / WI-FI mac adresini bir yere not et ve şirketinizin ağ yöneticinden not ettiğin mac adresini izin listesine eklenmesi iste. Ama aklında bulunsun, bunu yapan şirketler, çalışanlarının internet trafiğini büyük ihmal takip ediyordur. Sonra girdiğin internet siteleri yüzünden işinden olmayasın :)

quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

quote:

p503 hocam yukarıdaki tavsiyelerinden sonra widgetleri kapattım. ( sadece ana ekranda 4 kısayol var ) Task killer a system tasklarınıda otomatik kapatma seçeneğini ekledikten sonra telefonu full şarj ettim. ortalama kullanımım 20-25 dakika telefon görüştümesi, 110-120 civarı mesaj gönderip aldım, 20-25 dakika edge bağlantı ile internete girip bakındım foruma ve markete, bi 15 dakika falanda oyun oynadım heralde 36 saat içinde hala %30 şarjım vardı ki beni 12 saat daha rahat rahat götürürdü bu. Çok sağolasın. Bu cihazı elime aldım ya rahat durmam ben bozana kadar şu xda-developers forumlarında ki gingerlarada bakınacağım bi ara az biraz ingizcem olsaydı şimdiye 1-2 deneme atışı yapmıştım ordan da

Bu arada extremee isimli arkadaşa yazdığınız mesaj da facebook uygulaması video açıyormu bilmiyorum demişsiniz. 10g de ben uygulama üzerinden video izleyebiliyordum facebookda ama 10r kurduktan sonra denemedim hiç bende birazdan eve gidince deneyeceğim. Çalıştığım şirketin wireless bağlantısından ip alamıyorum bulunduğum bölgeden nedense. Sadece ben değil p503 kullanan 3 kişi 5800 kullanan 5 kişiye denettim hiç biri bağlanamadı ama başka bi yere gidince bağlanıyoruz rahatlıkla.

• quote:

LaT1F, keşke yaptığın yorumlarla bir çözüm önerisi sunabilsen. Mesajlarına baktım, çoğu 3-4 kelimeyi geçmeyen hatta cümle bile sayamayacağımız laf ebelikleri... İnsanların gereksiz yorumlarınla zamanlarını çalma hakkın yok.

ozerayan,
    Büyük ihtimal şirketin wireless bağlantısı, MAC filtresi ile korunuyor. Wireless'i aç, ayarlar / telefon hakkında / durum / WI-FI mac adresini bir yere not et ve şirketinizin ağ yöneticinden not ettiğin mac adresini izin listesine eklenmesi iste. Ama aklında bulunsun, bunu yapan şirketler, çalışanlarının internet trafiğini büyük ihmal takip ediyordur. Sonra girdiğin internet siteleri yüzünden işinden olmayasın :)

quote:

quote:

garip garip konuşup millete çok bilmişlik taslama.
    kendini birşey sandın heralde millet sana soru sordukça
    benim cevabımı yeterli bulmuyorsan sen daha yeterlsiini yaz.
    ben burda bu konuda uzmanım kesin böyledir falan gibi laflar etmedim.
    sadece öneride bulundum.
    pil süresinin uzun gitmesi yönünde verdiğin cevapta çok ilginç. rom ile pil daha uzun gidiyor diyorsun . sonra yazılımı attık pili sömürüyor demiş arkadaş. sende telefonda ne varsa kapat yok şunu sil yok bunu sil vs. o dediklerini kullanmasak zaten böyle bir telefona gerek yok ki. milleti gereksiz ve asılsız vaatlerle vaaktini çalan asıl sensin galiba. sonradan kıvırtmışın cevaplarda. yok romu böyle bıraktım yoksa şunu yapamazdınız. vs. başlığa 10r yazmışın yazılım v10g. ne halt olduğu belli değil. Allah bilir belkide virüslüdür. yükleyenler dikkatli olun. kos koca lg de seni cebinden çıkarcak bir dolu adam vardır.bir senmisin akıllı.
    burası babanın forumu değil. sana mı sorcağız mesaj atarken
    durduk yere polemik çıkarma. bak işine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 29 Mayıs 2011; 22:09:10 >

• quote:

quote:

LaT1F, keşke yaptığın yorumlarla bir çözüm önerisi sunabilsen. Mesajlarına baktım, çoğu 3-4 kelimeyi geçmeyen hatta cümle bile sayamayacağımız laf ebelikleri... İnsanların gereksiz yorumlarınla zamanlarını çalma hakkın yok.

ozerayan,

quote:

quote:

garip garip konuşup millete çok bilmişlik taslama.
    kendini birşey sandın heralde millet sana soru sordukça
    benim cevabımı yeterli bulmuyorsan sen daha yeterlsiini yaz.
    ben burda bu konuda uzmanım kesin böyledir falan gibi laflar etmedim.
    sadece öneride bulundum.
    pil süresinin uzun gitmesi yönünde verdiğin cevapta çok ilginç. rom ile pil daha uzun gidiyor diyorsun . sonra yazılımı attık pili sömürüyor demiş arkadaş. sende telefonda ne varsa kapat yok şunu sil yok bunu sil vs. o dediklerini kullanmasak zaten böyle bir telefona gerek yok ki. milleti gereksiz ve asılsız vaatlerle vaaktini çalan asıl sensin galiba. sonradan kıvırtmışın cevaplarda. yok romu böyle bıraktım yoksa şunu yapamazdınız. vs. başlığa 10r yazmışın yazılım v10g. ne halt olduğu belli değil. Allah bilir belkide virüslüdür. yükleyenler dikkatli olun. kos koca lg de seni cebinden çıkarcak bir dolu adam vardır.bir senmisin akıllı.
    burası babanın forumu değil. sana mı sorcağız mesaj atarken
    durduk yere polemik çıkarma. bak işine

katılıyorum sana kardeş, ya sen bildiğini söylemişsin eğer adamın işine yaramazsa veya kafasına yatmazsa daha bilgililerden yardım ister.Zaman kaybı falan da olmaz zaten

Vikings
    Talk to the Trees

• Arkadaşlar boş yere tartışmanın anlamı yok p503 ün onu söylemesindeki amaç konu içinde sorulanlara verilen cevaplar olması böyle olunca konuya girenler soracakları sorunun cevabını çok daha rahat bulabiliyorlar biliyorsunuz sizde bu durumu.

http://forum.donanimhaber.com/m_46312847/tm.htm
    http://forum.donanimhaber.com/m_45130651/tm.htm

Şu konulardan birinde sd karta ext dosya sistemli bölüm oluşturmanın açıklaması yapılmıştı. Araki bulasın şimdi

• Konunun silinme isteği nedendir acaba ?

Vikings
    Talk to the Trees
  • quote:

BU FORUMDA KENDİNİ BİLMEZLER OLDUKÇA KONUSUNDA UZMAN KİŞİLERİ DAHA ÇOOK KAÇIRIRSINIZ. BEN XDA FORUMLARINDA TAKILMAYA DEVAM EDECEĞİM...

çok üzüldüm yaw vay be git nereye gidersen

They are wizards !
    Ricardo Quaresma - Guti Hernandéz
  • arkadaşlar forumda adam konu açmış insanlara yardım etmeye çalışmış burda babasının hayrına yapmıyor bu işi. seviyeyi aşşağıya çekip ortamı germenin gereği yoktu.

konunun tamamını okuduğum için biliyorumki V10r diye bir ROM yok. Sadece kernel var.

Bu noktada LG için çalışıp çalışmadığımın bir önemi yok bence. Kullanıcılara yanlış bilgi vermemelisin.

Ötesinde eğer hazırladığın ROM sorunsuz çalışıyorsa ve kullanıcılar rahatlıkla kullanabiliyorsa ne mutlu. Tebrik ederim.. Türkiye'deki kullanıcıların da birşeyler yapabildiğini görmek hakikaten güzel. Ama tekrar söylemem gerekki güzel birşeyler yaparken yapılmış başka çalışmalara haksız yere atıfta bulunmayalım..

Saygılar,

quote:

optimusmania,

Sanırım LG için çalışıyorsunuz. Öncelikle bir konuda yorum yapmadan önce konunun tamamını okuyacaksınız ve ondan sonra cevap vereceksiniz.

quote:

Telefonun yazılım sürümünü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olan kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması. Bu çekirdek sürümü dehttp://www.lg.com/global/support/opensource/opensource.jsp adresinden indirilmiş v10r kerneldir. İnanmayan telefon model kısmına p500 yazıp, v10r olup olmadığını görebilir.

Asıl bilgisizce konuşan sizsiniz, Türkiye'de v10r olmadığını herkes biliyor. Yukarıdaki alıntıyı bir güzel okuyun, neden böyle bir şey yapıldığını anlayacaksınız.

Ben kimseye çamur da atmıyorum. Madem LG Türkiye'yi (LG demiyorum) bu kadar savunuyorsunuz, önce şu soruları cevaplayın:

- Madem v10g'yi turkcell hazırlamadı, neden açılış müziği, açılış/kapanış logoları, arkaplanları, 10 tane turkcell programı var?
    - Madem LG Türkiye ROM işlerinde bu kadar başarılı neden hala turkcell'siz bir rom çıkarmadı?
    - Hadi bu romu LG hazırladı, FmRadio uygulamasını silecek kadar dikkatsiz mi?
    - Dünyanın hangi ülkesinde, telefonunu gsm şirketlerinden almamış kişiler için böyle bir uygulama var?

Eğer Turkcelli v10g çıkmasaydı, ne bu konuyu açacaktım, ne de insanlar benim hazırladığım LG sitesinden indirilmiş v10r kernele ihtiyaç duymayacaklardı...

quote:

optimusmania,

Sanırım LG için çalışıyorsunuz. Öncelikle bir konuda yorum yapmadan önce konunun tamamını okuyacaksınız ve ondan sonra cevap vereceksiniz.

quote:

Telefonun yazılım sürümünü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olan kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması. Bu çekirdek sürümü dehttp://www.lg.com/global/support/opensource/opensource.jsp adresinden indirilmiş v10r kerneldir. İnanmayan telefon model kısmına p500 yazıp, v10r olup olmadığını görebilir.

Asıl bilgisizce konuşan sizsiniz, Türkiye'de v10r olmadığını herkes biliyor. Yukarıdaki alıntıyı bir güzel okuyun, neden böyle bir şey yapıldığını anlayacaksınız.

Ben kimseye çamur da atmıyorum. Madem LG Türkiye'yi (LG demiyorum) bu kadar savunuyorsunuz, önce şu soruları cevaplayın:

- Madem v10g'yi turkcell hazırlamadı, neden açılış müziği, açılış/kapanış logoları, arkaplanları, 10 tane turkcell programı var?
    - Madem LG Türkiye ROM işlerinde bu kadar başarılı neden hala turkcell'siz bir rom çıkarmadı?
    - Hadi bu romu LG hazırladı, FmRadio uygulamasını silecek kadar dikkatsiz mi?
    - Dünyanın hangi ülkesinde, telefonunu gsm şirketlerinden almamış kişiler için böyle bir uygulama var?

Eğer Turkcelli v10g çıkmasaydı, ne bu konuyu açacaktım, ne de insanlar benim hazırladığım LG sitesinden indirilmiş v10r kernele ihtiyaç duymayacaklardı...

• bu söylemler yanlış söylemler. ben burada birşeyler paylaştıysam ve paylaşıyorsam hepsi kullanıcıların telefonu daha kolay kullanabilmesi için. hiçbir menfaatim yok olmadıda. ama bazı kendini bilmez arkadaşlar yazdıklarıma saygı bile duymadan bahane diyecek beni yalancı çıkarma arayışındalar. Yazık diyorum sadece..

Telefonda radyo alıcısı SW olarak disable edilmiş ise o cihazdan radyo vergisi alınmaz sayın çok bilmiş arkadaş. Bilmişlik taslayacağına git mevzuatı araştır öğren biraz.

bence bahane şu olmalıydı dedin ya orda da bilgisizsin malesef. fmradio.apk uygulaması 565KB. Turkcell cust. lu SW de ~220 MB boş alan var. Alan yetersizliğinden kaldırıldı desek böyle bir şeye az biraz matematiği olan bi çocuk bile inanmaz

Bu konuya artık cevap yazmayacağım. Sonuçta diğer kullanıcı arkadaşlar iyi birşeyi baltalamaya çalışıyorum düşüncesine kapılabilir.

Herkese kolay gelsin..

quote:

Olur olur da bahane ancak bu kadar olur ya. Arkadaşım telefonun üzerinde FM alıcısı var zaten, vergi alıcıdan alınır.
    Hadi fm radyo kalktı telefondan, telefon ucuzladı da biz mi faydalandık? Biz zaten fm radyo için vergi ödediysek neden kalktı bu program? Her yazılım attığımızda vergi mi ödeyeceğiz. Senin mantığına, aslında mantıksızlığına göre bir belediye otobüsüne bindiğimizde, her durakta biniş ücreti ödeyeceğiz...

Bence açıklama şu olmalıydı: Turkcell kendi programlarını doldurduğu için rom'da yer kalmadı, biz de 500KB'cık FmRadio uygulamasını sildik.

quote:

Orijinalden alıntı: optimusmania

FM radyo kalkınca cihaz Türkiyeye daha ucuz gelebiliyor. Çünki FM radyosu olan cihazlardan ayrıca bir vergi alınıyor diye biliyorum.

• lgp503 konu mesajını niye sildin kurunun yanında yaşıda yaktın ! acaba bu ilk mesajı tekrar yazsan ben telefonumu haziran sonunda alıcam ve senin romu yükleyecektim ama sen silmişsin nasıl olacak şimdi ?
  • aynen ilk mesajı tekrar yayınlayabilirmisin lütfen. ben yarın öbür gün başka bi mod yüklesem beğenmeyip tekrar senin hazırladığın roma dönmek istediğimde kuramayacağım. dosyalar bende mevcutda komutlar yok. şunu yapmandaki amacı anlayamadım ben açıkçası
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.