Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123456...22...49
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lgp503

@LaT1F ve @unpop

İkinize birden cevap veriyorum.

Yüklediğim ROM = Froyo 2.2.2 + kernel v10r
    ROM = Kernel + Android.

LG Rom'a isim verirken kendi hazırldıkları kernel'e göre isim verirler. Yani v10r, kernel'den gelir.

Ayrıca Android'i LG hazırlamıyor. Android'i de indirmeniz gerekir.http://source.android.com/source/index.html

quote:

Orijinalden alıntı: LaT1F

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

linkteki rom değil sanırım sadece kernel updati

evet galiba öyle

sen v10g ye kernel update mi yaptın

• quote:

quote:

@LaT1F ve @unpop

İkinize birden cevap veriyorum.

Yüklediğim ROM = Froyo 2.2.2 + kernel v10r
    ROM = Kernel + Android.

LG Rom'a isim verirken kendi hazırldıkları kernel'e göre isim verirler. Yani v10r, kernel'den gelir.

Ayrıca Android'i LG hazırlamıyor. Android'i de indirmeniz gerekir.http://source.android.com/source/index.html

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

linkteki rom değil sanırım sadece kernel updati

evet galiba öyle

sen v10g ye kernel update mi yaptın

Ben v10r kerneli indirdim, android'i indirdim ve ikisini güzelce derledim ve ROM oluşturdum. Belki de LG hiç bir zaman size v10r'yi sunmayacak. Gelse bile amerikadan, avrupadan ve afrikadan sonra bize sıra gelir ve emin olun bu sıra 1 sene önceden gelmez.

• ben telefonu senin dediğin gibi root ettim.
    SystemApp Remover (Sistem uygulamalarını silme) ile turkcell uygulamalarını sildim.
    şimdilik böyle kullanacağım epey yer açıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 22 Mayıs 2011; 22:56:52 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 22 Mayıs 2011; 22:40:45 >

Orijinalden alıntı: ozerayan

Bende latifin yolunu tercih ettim. Ginderbreak ile root edip systemapp remover ile turkcell yazılımlarını sildim. En azından telefonu öğrenene kadar bu lanet turkcell logosunu göreceğim.

sürekli açıp kapatmayacaksın ya . rahatsız edici olmaz

face tiwiter turkcell uygulamaları vs. sildim hepsini gayet güzel oldu

2- bu dediğinizi yaptıktan sonra lg nin kendi programı ile de yazılım güncelleme yapılabilecek mi? yoksa hep bu amonra ilemi yazılım güncelleme yapmamız lazım

3-http://developer.android.com/sdk/index.html

bu adresteki hangi dosyaları indireceğiz? dosya linklerini verirseniz daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaT1F -- 23 Mayıs 2011; 15:55:42 >

quote:

1- busybox nasıl yapılıyor?

2- bu dediğinizi yaptıktan sonra lg nin kendi programı ile de yazılım güncelleme yapılabilecek mi? yoksa hep bu amonra ilemi yazılım güncelleme yapmamız lazım

bu adresteki hangi dosyaları indireceğiz? dosya linklerini verirseniz daha iyi olur.

• quote:

1- busybox nasıl yapılır:http://www.gadgetsdna.com/busybox-installation-steps-on-jailbroken-android-device/683/
    2- lg software update ve kdz updater ile güncelleme yapabilirsiniz.
    3- ilk mesajda neyi indireceğiniz açık ve seçik olarak görülmektedir.

quote:

1- busybox nasıl yapılıyor?

sağolasın verdiğin cevaplar için.

• Hocam emeğine sağlık, hazırladığın romun artıları çok güzel ve ilgimi fazlasıyla çekti, kafama yattı galiba yükleyeceğim ama halen endişelerim var, herhangi bir durumda telefon kilitlenir ve açılmaz diye korkuyorum çünkü böyle durumlarda garanti dışı kalıyormuş telefon.

Edit: Alttaki mesajınızı yeni okudum endişem kalmadı

quote:

Yukarıda anlattığım yöntem garantiyi bozmaz ve market kurmak için maalesef ROM atmaktan başka çare yok. Ya servise gideceksiniz, size fi tarihinden kalma froyo 2.2, v10a sürümünü kuracaklar ya da KDZ updater ile kendinizi deneyeceksiniz ki bu da çok tehlikeli, telefon bir daha açılmamak üzere susabiliyor.

Yukarıda anlattağım yöntemin hiç bir riski yok ve %100 güvenlidir. Zip dosyasını tam indirmediyseniz veya siz indi sanıp devam etmek istediğinizde, flash aşamasında "Verified" aşamasını geçemeyek ve romu kurmayacaktır. Üstüne üstlük kurulurken şarz bitti veya sd kart yerinden fırladıysa bile tekrar recovery modda açıp işlemleri tekrar edebilirsiniz. Bu rom sadece telefonun system ve boot bölümlerini flashlamaktadır ki bu garantiyi bozmaz. NVRAM bölümünü flashlarsanız garanti bozulur, çünkü bu bölümde IMEI ve diğer bilgiler tutulmaktadır. Ayrıca AmonRA Recovery kurduktan sonra isteseniz de telefona zarar veremezsiniz. Çünkü tekrar işlemleri baştan başlatabilirsiniz ve sistemin yedeğini alabilirsiniz.

ROM'u kurduktan sonra GingerBreak'ı açın ve UnRoot yapın. En sonunda da Ayarlar - Uygulamalar - Uygulamaları Yönet - İndirilen - GingerBreak ı seçin. Verileri sil + Durmaya zorla + Kaldır dedikten sonra artık gönül rahatlığı ile en güncel romu ve marketi kullanabilirsiniz.

Bir de merak ettiğim bir konu var overclock ile ilgili, telefonda uygulamanın gereksimine göre mi hız artışı yapıyor yoksa telefonu kullanırken hep 729 mhz hızındamı çalışıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmate088 -- 23 Mayıs 2011; 23:28:02 >

• Böyle güzel sorular sorun canımı yiyin. :) Gerçi rom özelliklerinde cpu freakans yöneticilerinden "ondemand" ve "performance" farkını açıklamıştım ama sanırım daha fazla açıklama yapmam gerekiyor:

• Performance: Telefonu sürekli en yüksek frekansta çalıştırır ve pil çabuk biter. Telefonu sürekli kurcalıyorsanız 5-6 saat sonra pil bitecektir. Kurclamıyorsanız 2 gün içinde bitecektir. Telefonunuzda varsayılan olarak gelen cpufreq governor budur.
    • OnDemand(Talep olduğunda): Benim romdaki governor budur. Sadece gerektiğinde frekansı en yüksek frekansa çıkarır, gerek olmadığında ise en düşük frekansa ayarlar. Frekansı min: 245760, max 729600 hz olarak ayarladım. Overclock'u sadece frekans yükseltme olarak düşünmeyin, frekans düşürme de overclock'un bir parçasıdır. Telefon gerek duyduğunda en yüksek frekansa çıkacak, gerek duymadığında ise pil tasarrufu için en düşük frekansa inecektir. Örnek vermek gerekirse; telefonu tam şarz edin ve telefonu eve bırakın ve 6-7 gün tatile çıkın. Geri döndüğünüzde telefonun hala çalıştığını göreceksiniz. Çünkü siz tatildeyken telefon kullanılmadığı için hep 245760 hz frekansında çalışmıştır.

quote:

Orijinalden alıntı: firatakyaz

Bir de merak ettiğim bir konu var overclock ile ilgili, telefonda uygulamanın gereksimine göre mi hız artışı yapıyor yoksa telefonu kullanırken hep 729 mhz hızındamı çalışıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 24 Mayıs 2011; 8:17:31 >

• Açıklamanız için teşekkürler :)
  • Telefonu 3 gündür kullanıyorum bende aldığım gün güncelleyip turkcell reklamlarını silmiştim. Abimden aldım telefonu oda 1 ay falan kullandı benden önce kendisine desire s aldığı için p503 e ben talip oldum ama bi sorunum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Telefonla sadece 20 dakika internete girip 10 mesaj çekiyorum ama 24 saatte şarjı bitiyor. wifi gps falan kapalıyken. 2g şebekelerini kullan ve arka plandaki veri iletimi seçeneklerinide kapattığım halde.

p503 hocam bir iki sorum var müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim
    senin verdiğin romu yüklemek için amonra recovery yüklememiz gerekiyor ve bunu yükledikten sonra sd kartı biçimlendirirsek recovery i tekrar kullanamazmıyız ileride tekrar kullanabilirmiyiz. yani hafıza kartına attığımız amonra dosyaları telefon sisteminemi kuruluyor yoksa sadece kart üzerinden recovery ile işlem yapmaya mı yarıyor.
    ikincisi ileride farklı bi rom kurmak istediğimizde clockworkmod ile kurulması gerekiyorsa amonra ile çakışırmı bu program. Bu sorumun cevabı yukarıdakinin cevabına gerçi.

• En önemlisi dikkatli olmak, uyanık olmak, her indirdiğiniz programa güvenmemek.
    • İkincisi dikkatli olmak, uyanık olmak, her indirdiğiniz programa güvenmemek. (Yanlışlık yok, tekrar ediyorum)
    • Üçüncüsü SuperUser programı sizinle sistem arasında bir köprüdür. SuperUser(su) programı, herhangi bir program sistem değişikliği yapmak istediğinde sizden izin isteyecekter. Allow: İzin Ver, Deny:Reddet, Remember: Seçimimi hatırla demektir. Bu izin penceresine çok dikkat edin. Burada yaptığınız yanlış bir izin verme işlemi sistemi uçurabilir. Eğer hiç bir şey seçmezseniz pencere 5-6 sn sonra kendi kendine kapanacak ve sistem değişikliği olmayacaktır.

quote:

Orijinalden alıntı: firatakyaz

Dostum bu root işlemini yaptıktan sonra NVRAM e dokunmadığımız takdirde garanti bozulmaz demiştin, root olduktan sonra bu bölüme zarar vermememiz için neler yapmamalıyız?

• v10g'de işlemci sorunu var. Ekrana dokunduğunuz zaman işlemci %100 olduğu için bataryayı resmen sömürüyor. Bende de romumu güncellemeden önce pil yaklaşık 1,5 gün gidiyordu. Romu güncelledikten sonra ortalama 3 gün gidiyor artık. Hiç kullanmadığınız zaman pil daha iyi dayanıyor. Örneğin ben dün gece saat 1'de %97 iken bütün data servislerini, wifi, gps kapatıp uyudum. Sabah saat 8'de kalktığımda şarz %94 gösteriyordu. 7 saatte %3 yiyorsa, hadi %4 yapalım. 21 saatte 4x3=%12 yapar. Yani telefonu hep bekleme modunda tuttuğunuzda günlük %15 pil tüketimi var.

Recovery soruna gelince; recovery.img (amonra recovery) sd karta yazılmıyor. Telefonun kendi içinde yaklaşık 5MB recovery bölümü var, oraya yazılıyor. Telefon recovery modda açıldıktan sonra karta attığınız her şeyi formatlayabilirsiniz. Yani siz sd karta format atsanız telefon recovery modda her zaman açılır. Zaten %100 risksiz dememin sebebi de telefonu her zaman kurtama modunda açabilmeniz. Telefonu recovery modda açtıktan sonra BackUp/Recovery menüsünden NAND back up + .android_secure yapın. Bu işlem sd kartınızın /nandroid bölümüne şu anda kullandığınız romu yedekler. Kartı biçimlendirmeden önce nandroid klasörünü bilgisayarınıza yedekleyin ki daha sonra Restore yaptığınızda tekrar eski roma dönme şansınız olsun.

Yüklediğim rom clockworkmod ile çalışmaz. Yani, clockworkmod ile yükleme yapmaya çalıştığınızda uyumsuz hatası alırsınız ve sistemini güncellemez.
    Ama sorunuz ben clockworkmod ile uyumlu bir rom buldum, recovery sistemini clockworkmod ile değiştirebilir miyim diyorsanız, evet değiştirebilirsiniz. Sadece clockworkmod ile verilen talimatları uygulayın.

quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

Telefonu 3 gündür kullanıyorum bende aldığım gün güncelleyip turkcell reklamlarını silmiştim. Abimden aldım telefonu oda 1 ay falan kullandı benden önce kendisine desire s aldığı için p503 e ben talip oldum ama bi sorunum var ve yardımınıza ihtiyacım var. Telefonla sadece 20 dakika internete girip 10 mesaj çekiyorum ama 24 saatte şarjı bitiyor. wifi gps falan kapalıyken. 2g şebekelerini kullan ve arka plandaki veri iletimi seçeneklerinide kapattığım halde.

p503 hocam bir iki sorum var müsait olduğunda cevaplarsan sevinirim
    senin verdiğin romu yüklemek için amonra recovery yüklememiz gerekiyor ve bunu yükledikten sonra sd kartı biçimlendirirsek recovery i tekrar kullanamazmıyız ileride tekrar kullanabilirmiyiz. yani hafıza kartına attığımız amonra dosyaları telefon sisteminemi kuruluyor yoksa sadece kart üzerinden recovery ile işlem yapmaya mı yarıyor.
    ikincisi ileride farklı bi rom kurmak istediğimizde clockworkmod ile kurulması gerekiyorsa amonra ile çakışırmı bu program. Bu sorumun cevabı yukarıdakinin cevabına gerçi.

• verdiğiniz cevaplar için teşekkürler konu hakkında baya bilgiye sahip gibisiniz
    şimdi rootlarsam hangi programın zararlı/zararsız olduğunu tam kestiremem herhalde , az olsada içimde bir şüphe var daha androidde yeniyim ,1 aya falan 2.3 çıkmazsa bunu yapacağım gibi gözüküyor baya ayrıntılı anlatmışsınız emeğinize sağlık

Vikings
    Talk to the Trees
  • gingerbreak adlı bi program ile "SU" geliyor fakat cihazın hafıza kartı foto ve video da çalışmaz oluyor. reboot edince root ve "SU" kayboluyor hafıza kartı geri geliyor...
    bir türlü 2.3.3 orjinal rom ile root olmuyor...
    sanırım illaki down ederek root yapıp uygun bir mod kurmak lazım, market düzelincede orjinal rom a geçilebilir...
    saygılarımla

şöyle bir yorum gördüm yükleyenler sorun yaşadılar mı acaba ?

Vikings
    Talk to the Trees
  • şimdi bende gangstar , assasin creed , hero of sparta falan var kasmalar oluyor telefonda güncelleme ile düzelirmi bu sorunlar acaba ( hafıza kartı almadım daha onla ilgisi olabilir mi ? )

Vikings
    Talk to the Trees
  • Romunuzu nerden indirdiniz bilmiyorum ama sizinki resmi bir rom değil. 2.3.3 Gingerbread sürümüdür ve LG henüz hiç bir telefonunda 2.3'e geçmiş değil.

GingerBreak, 2.2, 2.2.1, 2.2.2 ve 2.3'te denenmiştir. Kurulması için "Uygulamalar - Geliştirme - USB hata ayıklaması" açık olması ve mutlaka sd kartın takılı olması gerekir.

Telefonun üzerinde 2GB hafıza gelmektedir. Ne yaptınız, sattınız mı yoksa? :)

Kasmalar büyük ihtimal düzelecektir, özellikle ekrana dokunduğunuz zaman...

quote:

Orijinalden alıntı: Spiritbreakerr

gingerbreak adlı bi program ile "SU" geliyor fakat cihazın hafıza kartı foto ve video da çalışmaz oluyor. reboot edince root ve "SU" kayboluyor hafıza kartı geri geliyor...
    bir türlü 2.3.3 orjinal rom ile root olmuyor...
    sanırım illaki down ederek root yapıp uygun bir mod kurmak lazım, market düzelincede orjinal rom a geçilebilir...
    saygılarımla

şöyle bir yorum gördüm yükleyenler sorun yaşadılar mı acaba ?

şimdi bende gangstar , assasin creed , hero of sparta falan var kasmalar oluyor telefonda güncelleme ile düzelirmi bu sorunlar acaba ( hafıza kartı almadım daha onla ilgisi olabilir mi ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 26 Mayıs 2011; 22:03:32 >

• 
Sayfa: önceki 123456...22...49
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.