Şimdi Ara

LG OPTIMUS ONE P503 - anti_trkcll-v10r.zip (Turkcellsiz v10r ROM + Market + FMRadio) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
962
Cevap
6
Favori
82.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234567...22...49
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lgp503 su soruna bir yanıtın olabilir mi ..

"Konusunda yazdım ama ilgilenen cıkmadı. stock yani üstünde gelen email programı fabrika ayarlarında calisiyormuydu bilmiyorum cunku denememistim şimdi avrupa rom kullanıyorum su an ve asagidaki yahoo icin ayarları email programından yaptım hesabımı da buldu ve tanıdı ama habire daha fazla ileti yukle diyip kalıyor ve surekli kendini daha fazla ileti yukle diyerek saçma sapan refresh ediyor. 10 dk bekledim sonuc değişmedi, sürekli yeni ileti yukle yaza yaza kendini yenileyip duruyor ama ekrana ne bir ileti ne bir mail geliyor.Romdan once email programını denememiştim, bir arkadas romdam sonra mı bu email sapıttı demişti, ondaki hata da bu sekilde mi ?

Daha sonra problem yahoo'dan mı acaba diyerek email programında gmail hesabımla denedim, yine aynı problemi yasadım.
    Email programında gmail kullanmak icin ektsra pop 3,imap ayarı gerekmiyor , hesap,şifre yeter (gmail uygulamasındna bahsetmiyorum, email applikasyondan bahsediyorum . Zaten GMAIl in kendi programında sorun yok , cok guzel calisiyor, ama email programı sapıttı)

Yahoomail ayarları
    e-posta-
    @diğerleri-
    isim ve şifreni gir-
    olmadı diyecek-
    düzenle-
    manuel gir

Incoming Server - imap.mail.yahoo.com
    Incoming Port - 993 (SSL full seç)
    Outgoing Server - smtp.mail.yahoo.com
    Outgoing Port - 465 (SSL full seç)
    "

• p503 senin romunu kuracağım birazdan şu anda anti_trkcell-v10r dosyası iniyor.

quote:

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html adresine gidip Java Platform (JDK) dosyasını indiriyoruz. JRE değil JDK indirmeniz gerekmektedir. Accept Licence seçip, jdk-6u25-windows-i586.exe dosyasını indirip kurun. Bilgisayarınızı kapatıp açın.

Yukarıdaki linkde jdk-6u25-windows-i586.exe yi indirmedim ben 64 bit windows 7 kullandığım için jdk-6u25-windows-x64.exe dosyasını indirdim. Doğrusunu yaptım sanırım. İnşallah erkenden cevap verirsin.

Düzeltme : Kurulumun yapılacağı işletim sistemi 64bit olsa da oracle dan indirdiğimiz jdk dosyasının 32 bit olması gerekiyor. 64bit kurulumu indirip kurduğumda android sdk tools görmedi oracle dan indirdiğim programı. Tekrar 32 bit jdk kurup devam etmek istediğimde problem çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayanozer -- 27 Mayıs 2011; 1:46:18 >

• @lgp503 ben senin söylediğin bütün adımları yaptım ancak, telefonu kapatıp Ses aşağı tuşu, home ve power tuşuna basıp açtığımda normal açılma ekranı geliyor Türkcell'li hala. Nerde yanlış yapmış olabilirim yardımcı olurmusun ? Wipe felan gelmiyor yani.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • p503 yazdıklarını harfiyen uyguladım. Yalnız telefonda yazılım sürümü hala LGP503-V10g-MAR-25-2011 olarak görünüyor. Saate 1:50 de tamamladı kurulumu full şarjla ve şu anda %75 görünüyor şarj seviyesi ( 2 saat 15 dakikada %25 sömürdü gene )

Düzeltme: Amonra recovery kurulmadan önce bu tuşlar hard reset atmaya ayarlanmış. Yani telefonu fabrika ayarlarına döndürüyor.

quote:

Orijinalden alıntı: ExTReMee

@lgp503 ben senin söylediğin bütün adımları yaptım ancak, telefonu kapatıp Ses aşağı tuşu, home ve power tuşuna basıp açtığımda normal açılma ekranı geliyor Türkcell'li hala. Nerde yanlış yapmış olabilirim yardımcı olurmusun ? Wipe felan gelmiyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 10:53:49 >
  • Telefonun yazılım sürümünü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olan kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması.

Şarz soruna gelince, 2 saat boyunca telefonu sürekli kullandın mı yoksa hep bekleme modunda mı kaldı? 2 saatte bekleme modunda %1'den fazla tüketmemesi lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: ozerayan

p503 yazdıklarını harfiyen uyguladım. Yalnız telefonda yazılım sürümü hala LGP503-V10g-MAR-25-2011 olarak görünüyor. Saate 1:50 de tamamladı kurulumu full şarjla ve şu anda %75 görünüyor şarj seviyesi ( 2 saat 15 dakikada %25 sömürdü gene )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 10:55:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: lgp503

Telefonun yazılım sürülümü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olarak kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması.

Şarz soruna gelince, 2 saat boyunca telefonu sürekli kullandın mı yoksa hep bekleme modunda mı kaldı? 2 saatte bekleme modunda %1'den fazla tüketmemesi lazım.

quote:

p503 yazdıklarını harfiyen uyguladım. Yalnız telefonda yazılım sürümü hala LGP503-V10g-MAR-25-2011 olarak görünüyor. Saate 1:50 de tamamladı kurulumu full şarjla ve şu anda %75 görünüyor şarj seviyesi ( 2 saat 15 dakikada %25 sömürdü gene )

Android sürümü : 2.2.2
    Çekirdek Sürümü : 2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011

Çekirdek sürümünün versiyonuna bakmıştım aynıydı ama tarihe dikkat etmedim kusura bakma

Şarj problemi ise telefonu ilk açtığımda bi kaç dakika falan eklediğin ve çıkarttığın uygulamaları kontrol ettikten sonra mail ve rehber senkronizasyonu yaptım.

• Telefonda gereksiz yer kapladığını düşündüğüm Turkcell vb. uygulamaların yeni sürümde zorunlu olarak sisteme yüklenmesine anlam veremiyorum. Isteyen ihtiyacı olan uygulama deposundan yada sitesinden indirir kurar. 2.3 güncellemesinide çıkarırlar mı bilemiyorum.

Hesaplar ve senkronizasyon: Arkaplan veri gönderimi: kapalı, Otomatik senk: kapalı (en çok bu tüketiyor)
    Kablosuz ve ağ ayarları: Wifi: kapalı, Mobil şebekeler: Veri servisleri: kapalı, veri dolaşımı: kapalı, ağ modu: yalnızca gsm yalnızca 2G ağlarını kullan: açık,
    Ekran: Parlaklık, kısabildiğin kadar kıs, Animasyon: Canlandırma yok veya bazı canlandırmalar. Ekran zaman aşımı: 15 sn
    Konum ve güvenlik ayarları: Kablosuz şebekeler: kapalı, GPS: kapalı

Ana ekranlarda gördüğün gereksiz widgetleri silmek içinse, üzerinde basılı tutup altta gördüğün çöp kutusuna taşı. Bu widgetlerı silmezsen telefon açıldığında hep çalışıyorlar.

Bir de Google Maps çalıştığı zaman çok fazla pil tüketiyor. Kullanmıyorsan, System App Remover ile silmeni öneririrm.

quote:

quote:

Telefonun yazılım sürülümü kasıtlı olarak V10g bıraktım çünkü, ileride LG güncelleme çıkardığında yükseltebilirsiniz. Eğer onu v10r olarak değiştirseydim LG v10s çıkarmadan güncelleme yapamazdınız. Önemli olarak kısım Çekirdek sürümünün; "Thu, May 19 2011 - 19 Mayıs 2011" tarihli ve Android sürümünün 2.2.2 olması.

quote:

Çekirdek Sürümü : 2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011

Çekirdek sürümünün versiyonuna bakmıştım aynıydı ama tarihe dikkat etmedim kusura bakma

Şarj problemi ise telefonu ilk açtığımda bi kaç dakika falan eklediğin ve çıkarttığın uygulamaları kontrol ettikten sonra mail ve rehber senkronizasyonu yaptım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi androidmeda -- 27 Mayıs 2011; 10:50:10 >

• Geriye uyumlu olması için bütün v10[a-z] sürümlerinde kernel 2.6.32.9'dur. Çünkü kernel üzerinde yapılan değişikliklerde kernel sürümü değiştirilmiyor, önemli olan derlenme tarihidir.

quote:

• Abi verdiğin listede benim yapmadığım şey sadece ekran ayarlarındaki animasyonlar kapalı değil. Arkaplan veri gönderimini marketten her çıkışımda kapatıyorum normalde. Widgetleride şimdi öğrendim kullanmadığım bütün widgetleri kapatacağım. Şu anda da tek ekran kullanıyorum diğer 4 ekran pek de işe yaramayn ıvır zıvırla dolu. Senin rom a eklediğin task killerin ekran widgeti varmış ufak android böceği, telefonu elimden bırakmadan önce mutlaka ona tıklayıp ne var ne yok kapatıyorum artık 3-5 seferde refleks oldu bu nasıl takıntı yaptıysam şarj süresini. Yalnız şarj konusunda benimle aynı sorunu abimde yaşıyor bu telefon bana verdiği gün kendisine htc desire s aldı. onunda aynı şekilde sabah 7 gibi şarjdan çıkarıryor akşam 11 e kadar falan anca yetiyor şarjı.

lgp503 çok teşekkürler.

quote:

Pil ömrünün uzun dayanması için aşağıdakileri yap:

Hesaplar ve senkronizasyon: Arkaplan veri gönderimi: kapalı, Otomatik senk: kapalı (en çok bu tüketiyor)
    Kablosuz ve ağ ayarları: Wifi: kapalı, Mobil şebekeler: Veri servisleri: kapalı, veri dolaşımı: kapalı, ağ modu: yalnızca gsm yalnızca 2G ağlarını kullan: açık,
    Ekran: Parlaklık, kısabildiğin kadar kıs, Animasyon: Canlandırma yok veya bazı canlandırmalar. Ekran zaman aşımı: 15 sn
    Konum ve güvenlik ayarları: Kablosuz şebekeler: kapalı, GPS: kapalı

Ana ekranlarda gördüğün gereksiz widgetleri silmek içinse, üzerinde basılı tutup altta gördüğün çöp kutusuna taşı. Bu widgetlerı silmezsen telefon açıldığında hep çalışıyorlar.

Bir de Google Maps çalıştığı zaman çok fazla pil tüketiyor. Kullanmıyorsan, System App Remover ile silmeni öneririrm.

quote:

quote:

quote:

@googlecomtr 2 milyondan fazla kullanıcısı var bu telefonun eminimki bi çoğu 2.3 geleceği için tercih etmişlerdir cihazı, ben sanmıyorum lg nin öyle bi hata yapacağını. inşallah bundan sonra sattıkları cihazların işletim sistemlerine önem vermeye başlarlar da belki bi sonraki tercihimiz lg olur

• Hocam selamlar. Diğer romlarda yaşanan türkçe karakter problemi var mı? Market açmak için yüklediğim romlarda gelen mesajlarda türkçe karakterler (ı,ç,ğ) görünmüyordu. Sırf bu yüzden v10e'ye gingerbreak yapıp market yükledim, öyle kullanıyorum.
  • Türkçe karakter sorunu yok. Telefonun ilk açılışında dilinizi seçin dediği zaman 'Türkçe' seç tamamdır. Yanlışlıkla ingilizce seçtiysen, Language and Keyboard, Choise language bölümünden Türkçe seç...

quote:

Orijinalden alıntı: ceyrek

Hocam selamlar. Diğer romlarda yaşanan türkçe karakter problemi var mı? Market açmak için yüklediğim romlarda gelen mesajlarda türkçe karakterler (ı,ç,ğ) görünmüyordu. Sırf bu yüzden v10e'ye gingerbreak yapıp market yükledim, öyle kullanıyorum.
  • Bütün 5 ekrandaki widgetleri sil. Hepsi çalışıyor ana ekranda olsan da olmasana da.

quote:

Abi verdiğin listede benim yapmadığım şey sadece ekran ayarlarındaki animasyonlar kapalı değil. Arkaplan veri gönderimini marketten her çıkışımda kapatıyorum normalde. Widgetleride şimdi öğrendim kullanmadığım bütün widgetleri kapatacağım. Şu anda da tek ekran kullanıyorum diğer 4 ekran pek de işe yaramayn ıvır zıvırla dolu. Senin rom a eklediğin task killerin ekran widgeti varmış ufak android böceği, telefonu elimden bırakmadan önce mutlaka ona tıklayıp ne var ne yok kapatıyorum artık 3-5 seferde refleks oldu bu nasıl takıntı yaptıysam şarj süresini. Yalnız şarj konusunda benimle aynı sorunu abimde yaşıyor bu telefon bana verdiği gün kendisine htc desire s aldı. onunda aynı şekilde sabah 7 gibi şarjdan çıkarıryor akşam 11 e kadar falan anca yetiyor şarjı.

• Demek istediğim telefonun dili değildi, o önemli değil. Bazı romlarda Mesajlardaki karakterler düzgün görünmüyor, onu sormuştum

quote:

Demek istediğim telefonun dili değildi, o önemli değil. Bazı romlarda Mesajlardaki karakterler düzgün görünmüyor, onu sormuştum
  • kendi hazırladığınız ROM un cihazı garanti dışı bırakmayacağını nasıl söyleyebilirsiniz? ben özellikle verdiğim linklerde orjinal ROM lar veriyorumki arkadaşlar mağdur olmasın

Bu ROM u kullanacak arkadaşlara tavsiyem önce bir LG servis merkezlerini arasınlar. Bakalım V10r (2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011 ) ama V10g gözüken versiyonu cihaza yüklendiğinde cihaz garanti dışı kalıyormu kalmıyormu..

Daha öncede söyledim ama bazı arkadaşlar bilgisizliklerini illaki belli edecek. " LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. " Yani kusura bakmayın okadar bilgisiz konuşuyorsunuzki ROM un Turkcell tarafından derlendiğini zannediyorsunuz. Böyle birşey yok. Turkcell sadece gerekli uygulama ve media yı sağlar bunuda LG alıp ROM un içine gömer.

Bilgisiz konuşmak insanı rezil eder zor duruma düşürür. Bu yüzden güzel birşeyler yapıyorsanız paylaşın başkalarına bilmeden çamur atmayın..

quote:

Allah senden de razı olsun kardeşim.
    Bu romu sırf LG Türkiye'nin bazı işlerde çok yavaş kalmasından dolayı hazırladım. LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. Tamam turkcell hazırlasın kabul ediyoruz ama, turkcellin bunu fırsat bilip açılış ve kapanış logolarını değiştirmek, romda kendi programlarını doldurup romda yer kalmadı en iyisi fmradio uygulamasını silelim de millet bizim uygulamarı kullansın demek de neyin nesi? Bu bardağı taşıran son damlaydı.
    quote:

Orijinalden alıntı: googlecomtr

( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimusmania -- 27 Mayıs 2011; 16:22:52 >

• @lgp503 5. adımdakileri 2. kere uyguladım ama yine AmonRa kurulmadı yine telefona Hard Format atıldı. Msn adresin felan varsa pm ile verebilirmisin? Nerde yanlış yapıorum yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: optimusmania

kendi hazırladığınız ROM un cihazı garanti dışı bırakmayacağını nasıl söyleyebilirsiniz? ben özellikle verdiğim linklerde orjinal ROM lar veriyorumki arkadaşlar mağdur olmasın

Bu ROM u kullanacak arkadaşlara tavsiyem önce bir LG servis merkezlerini arasınlar. Bakalım V10r (2.6.32.9 lg-electronics@andromeda-ubuntu #1 Thu May 19 18:48:56 EEST 2011 ) ama V10g gözüken versiyonu cihaza yüklendiğinde cihaz garanti dışı kalıyormu kalmıyormu..

Daha öncede söyledim ama bazı arkadaşlar bilgisizliklerini illaki belli edecek. " LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. " Yani kusura bakmayın okadar bilgisiz konuşuyorsunuzki ROM un Turkcell tarafından derlendiğini zannediyorsunuz. Böyle birşey yok. Turkcell sadece gerekli uygulama ve media yı sağlar bunuda LG alıp ROM un içine gömer.

Bilgisiz konuşmak insanı rezil eder zor duruma düşürür. Bu yüzden güzel birşeyler yapıyorsanız paylaşın başkalarına bilmeden çamur atmayın..

quote:

Allah senden de razı olsun kardeşim.
    Bu romu sırf LG Türkiye'nin bazı işlerde çok yavaş kalmasından dolayı hazırladım. LG'nin turkcell'e romu siz hazırlayın biz bu işi beceremiyoruz bizim elimiz sadece armut toplamaya yarar demesi kadar saçma bir şey olamaz. Tamam turkcell hazırlasın kabul ediyoruz ama, turkcellin bunu fırsat bilip açılış ve kapanış logolarını değiştirmek, romda kendi programlarını doldurup romda yer kalmadı en iyisi fmradio uygulamasını silelim de millet bizim uygulamarı kullansın demek de neyin nesi? Bu bardağı taşıran son damlaydı.
    quote:

Orijinalden alıntı: googlecomtr

( lgp503 ) Kardeşim Allah razı olsun senden. Çok kolay oldu. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Eline sağlık.

Telefonun donanımında olan Radyo programı nereye gitti peki @optimusmania ? LG bu kadar safmı kendi programını kaldırıp yerine Turkcell'in dandik uygulamalarını koysun ?

• quote:

Az önce diğer telefonumdan p503'e, p503'ten diğer telefona bütün Türkçe karakterleri yazarak gönderdim. Hepsi doğru görünüyor.

quote:

Demek istediğim telefonun dili değildi, o önemli değil. Bazı romlarda Mesajlardaki karakterler düzgün görünmüyor, onu sormuştum

Tam aradığım cevap hocam, teşekkürler. indiriyorum...
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.