Şimdi Ara

LG HS201 LED Projektör ALDIM (Resim Video Eklendi) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.182
Cevap
5
Favori
165.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: quatroxx

quote:

Orijinalden alıntı: Atila

quote:

Orijinalden alıntı: unpop

Yok full hd beklemiyoruz zaten sadece 800*600 divx ile 720p film izlemede bu cihazla ne fark olusuyor on7u merak ediyorum. eger 720p yi de 800*600 e dusuruyorsa yuksek boyutlu mkv ler icin gerek yok

Merhabalar,

Ürünün en düşük çözünürlüğü 800*600 dür. Maksimum olarak 1280*1024. Buda demek oluyorki 720p HD film çözünürlüğüne tam destek veriyor. Bir çok projeksiyonda herzaman en düşük çözünürlük yazılır ve yanına maksimum diyerek en yükseyi. Yukarıdaki test sırasında çektiğim resimler 720p ve 1080i dir. Görüntü kalitesi ve netlik çıplak gözle izlemekle kesinlikle kıyaslanamaz ki çok çok daha net, temiz ve canlı görüntülere sahip bir ürün...

Burada bir yanlış bilgilendirme olmuş. Her projeksiyonun gercek(native) cozunurlugudur yazılan.bu Projeksiyon gercekte hd ready bir cihaz değil ama 720p sinyali alarak 800*600'e düşürmektedir.Bir nevi interpolasyon yani...

O şekilde 800*600 çözünürlükte bir filmin görüntü kalitesi ile 750pden 800*600 e interpolasyon olmöuş görüntü arasında pek fark olmayacaktır.

• quote:

quote:

quote:

Yok full hd beklemiyoruz zaten sadece 800*600 divx ile 720p film izlemede bu cihazla ne fark olusuyor on7u merak ediyorum. eger 720p yi de 800*600 e dusuruyorsa yuksek boyutlu mkv ler icin gerek yok

Merhabalar,

Ürünün en düşük çözünürlüğü 800*600 dür. Maksimum olarak 1280*1024. Buda demek oluyorki 720p HD film çözünürlüğüne tam destek veriyor. Bir çok projeksiyonda herzaman en düşük çözünürlük yazılır ve yanına maksimum diyerek en yükseyi. Yukarıdaki test sırasında çektiğim resimler 720p ve 1080i dir. Görüntü kalitesi ve netlik çıplak gözle izlemekle kesinlikle kıyaslanamaz ki çok çok daha net, temiz ve canlı görüntülere sahip bir ürün...

Burada bir yanlış bilgilendirme olmuş. Her projeksiyonun gercek(native) cozunurlugudur yazılan.bu Projeksiyon gercekte hd ready bir cihaz değil ama 720p sinyali alarak 800*600'e düşürmektedir.Bir nevi interpolasyon yani...

Yanlış bilgilendirme demiyelim, anlatmak istediğim olay aynı aslında sizinkiyle. Native 720p ile bu projeksiyonun arasındaki farkı anlamak neredeyse mümkün değil, vurgulamak istediğim konu bu.

• Unpop,

Çektiğim fotolarda kelite net bir şekilde ortada. Münkünmüdür dvix bir film ile 720p veya 1080p film arasında bu projeksiyonda gösterilirken fark olmaması? Netlik ve kalite oarak inanılmaz bir fark var, ürünü alan arkadaşlarda yaptıkları denemelerde net bir şekilde göreceklerdir bunu... Almayı düşünüyorsanız içiniz bu konuda rahat olabilir...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhabalar,

Yanlış bilgilendirme demiyelim, anlatmak istediğim olay aynı aslında sizinkiyle. Native 720p ile bu projeksiyonun arasındaki farkı anlamak neredeyse mümkün değil, vurgulamak istediğim konu bu.

o zaman yanlış anlaşılma olmuş bu arada benimde gözüm bu projeksiyonda o yuzden daha fazla goruntu daha net videolar bekliyorum

• Bimeks, fiyatı 1.160 TL yapmış
  • Inceleme ve paylasimlar icin tesekkürler, insan izledikce etkileniyor.
  • biz arkadaşımla birlikte yerel bir casper storeden 2 adet sipariş ettik 1050/8 taksit(sizde yakınınızda bir yerde varsa --iyi bir pazarlıkla---yapabilirsiniz)..

cumartesi gelecek ürünler.. ozaman bir inceleme yapmaya çalışacağım(bol resimli ve çeşitli görüntü kaynaklarından)..

Türkiyede binlerce satılmış bir ürün(kendi çapında çığır açacak bir ürün) şuana kadar Atila ve Mehmet Alp arkadaşın kendi emekleri ile(sağolsunlar vesile oldular) çektikleri 8-10 kareden fazla foto ve bilgi yok malesef..birçok kişinin aklında(biz dahil) soru işaretleri var hala.

bu işten ekmek yiyen bir sürü teknoloji inceleme sitesi varken bir tanesi bile inceleme yapmamış..hayret bir durum.

Bu arada sanırım toplu alımlar olmuş(okul vs) stok sorunu var gibi ve fiyat (arz-talep dengesinin,talep yönünün ağır olması sebebi ile yükselme sürecine girmiş gibi,almaya niyeti olanlar biraz acele :) etsinler.)

iyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkaycvs -- 25 Aralık 2009; 9:37:28 >

• Dün geceki Aile eylencesinden bir video. Ailecek Need For Speed oynarken.. Tabi LG HS 201 ile...
    Araba yarış (Sürüş) Oyun videosu...

Youtube ye video atılınca daha fazla kararıyor nedense.. Herkezde öylemi??? Aslında bu kadar karanlık değil. Orjinal video buna göre baya bir aydınlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 25 Aralık 2009; 12:45:17 >
  • Video icin tesekkürler, görüntü gayet iyi görünüyordu. Ben oyunun cözünürlügünü merak ettim. 800x600 sanirim di mi?
  • LG HS 201 1000 tl evde sinema oyun gibi şeyler için lcd televizyon almayı düşünenler için süper bi alternatif.Ayrıca atila beyin söylediği gibi çıplak gözle bi görmeniz gerekir fotolar videolar vs yanıltıcı olmasın.Çözünürlükmüş yok 720 p desteklemesi bence işin biraz hikaye kısmı ister hd ister divx görüntüde evde sinema, oyun ve tv keyfi yaşamayı hedefleyenler için gerçekten tatmin edici bir görüntü kalitesi netlik ve renk canlılığı var.30000 saat ömrünü doldurana kadar tatmin ediceği kesin.

1000 tl lik bi üründen daha fazlası var.Ama tabiki abartmaya da gerek yok bu işlerde herzaman daha iyisi var tabiki paran varsa :)
  • mehmet_alp bey video için teşekkürler.Kızınız maşallah çok tatlı.Allah bağışlasın :))
  • Oyunu açmadan önce 720p yaptım görüntüyü. Amaç oyun 16:9 formatlı çalışsın diye. Ekran yakın olunca 4:3 iyi olmuyor 16:9 da göz daha iyi algılıyor gibi geldi bana. Oyun 800x600 da çalıştırdım. 4:3 oranında yuvarklar yumurda gibi oldu. 16:9 formata çevirince düzgün oldu. (Oyun 800x600 olmasına rağmen) Ama istediğim bişi idi iyi oldu. Eskilerden bir oyun daha vardı Prince of persia Skidrow onuda yenice yükledim. Akşama bir keyifte onda süreyim..
    Şu gerçek bu projektör HD değil. Fakat gerçekten baya bir zevkli. Görüntüyü normal izleme uzaklığında karelenme yok. Ama duvarın dibine girip görüntüyü iyice incelediğinizde bu kareleri görebiliyorsunuz. Ama o yakınlıkta (Duvarın dibinde bişi göremiyorsunuz).
    Bu cihaz yazın yanımda olsa idi, Erdeğe denize gittiğimde laptop yanında bunuda götürürdim... Taşıması çok kolay laptop çantasına koy git..
    Bu arada bendeki Fotoğraf ve video görüntülerin görünüşte kötü olduğunun farkındayım. Cihaz Kodak C663 model. Suçu bu cihaza atıyorum. Ama gündüz güzel çeker kendisi...

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Dün geceki Aile eylencesinden bir video. Ailecek Need For Speed oynarken.. Tabi LG HS 201 ile...

Youtube ye video atılınca daha fazla kararıyor nedense.. Herkezde öylemi??? Aslında bu kadar karanlık değil. Orjinal video buna göre baya bir aydınlık...

Öncelikle video paylaşımı için teşekkürler. Ev ahalisiyle beraber samimi bi paylaşım olmuş. :)

Bikaç şeyi merak ediyorum..

Birincisi cihazı tripod a yerleştrimişsiniz, bu işlem basit bi şekilde yapılabiliyormu yoksa bi modifikasyon gerektirdimi?

Projeksiyon ile duvar arasındaki mesafe nedir ve duvara yansıyan ekranın boyutu nedir?

Oyunu konsoldan mı oynuyorsunuz ve çözünürlük kaç?

Benim kafamda birtek cihazın çözünürlüğünün düşük olması sebebiyle keskin görüntü sunamayacağı şeklinde bir yargı var. Videolar da çok kaliteli olmadığı için çok net bi fikir vermiyor.

Bunun dışında cihazı almama ramak kaldı diyebilirim. :)

• Keskinlik tabiki monitördeki ile kıyas kabul etmez. Ama şöyle diyim 1680x1050'deki PES2010'u oynarken görüntü anladımda hiç bi sıkıntı yaşamadım (80" görüntü, 5m. izleme mesafesi) Ama bi flu'luk illa ki oluyor, tabi oyunun çözünürlüğünü 1280x800 yapsam kesin çok daha iyi bi görüntü elde ederim daha denemedim, detaylı izlenimlerimi ilerleyen günlerde yapacağım, fotoğraf makinası bende değil şuan. Ama 720p,1080p filmlerde görüntü çok çok daha tatmin edici, asıl amacı evinde güzelce filmini izlemek olanları gerçekten memnun eder. Sonuçta bu paraya bu özelliklerde başka ürün yok gibi...

Buarada aleti kullananlara bi sorum olacak.

Ben görüntüyü krem rengi pütürlü bi duvara yansıtıyorum. İlk projeksiyonum olduğu için görüntüden yeterince memnunum ama kafamı da kurcalamıyor değil, bi stor perdede görüntü çok farkeder mi acaba diye.

http://www.hepsiburada.com/fon-screen-200-x-200-cm-storlu-projeksiyon-perdesi/productdetails.aspx?categoryid=271968&productid=ofisstr250190&SKU=OFISSTR200200

Bu linkteki forscreen'inin 180x180 olanını gözüme kestirdim ama işte pişman olur muyum diye de muallaktayım.

Ne dersiniz değer mi acaba benimki gibi bi duvardan bu perdeye geçmeye ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Waves

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Dün geceki Aile eylencesinden bir video. Ailecek Need For Speed oynarken.. Tabi LG HS 201 ile...

Öncelikle video paylaşımı için teşekkürler. Ev ahalisiyle beraber samimi bi paylaşım olmuş. :)

Bikaç şeyi merak ediyorum..

Birincisi cihazı tripod a yerleştrimişsiniz, bu işlem basit bi şekilde yapılabiliyormu yoksa bi modifikasyon gerektirdimi?

Projeksiyon ile duvar arasındaki mesafe nedir ve duvara yansıyan ekranın boyutu nedir?

Oyunu konsoldan mı oynuyorsunuz ve çözünürlük kaç?

Benim kafamda birtek cihazın çözünürlüğünün düşük olması sebebiyle keskin görüntü sunamayacağı şeklinde bir yargı var. Videolar da çok kaliteli olmadığı için çok net bi fikir vermiyor.

Bunun dışında cihazı almama ramak kaldı diyebilirim. :)

Düz kullanımda modifikasyona gerek yok. Fakat yukarı doğru tutulduğunda (Tavanda görüntü) projeksiyon yana kayma yapıyor. Aslında çık sıkılırsa sağlam oturur ama ben cihazın vida yuvasını zorlamak istemedim ve basit bir ekleme yaptım. Tripot da bir adet pim var bu dediğim kaymayı önlemek için ama Projeksiyonda buna karşılık bir delik yada oyuk yok. Bunu oraya stoper perde vidasu ekleyerek hallettim Çift taraflı bant ile... iyide oldu. (İşlevlikte yani)

Mesafe için HS 102 nin ayarlarına uygun sayılır 3 aşağı 5 yukarı...
    Link: http://www.projectorcentral.com/LG-HS102-projection-calculator.htm

COyunu Laptopla oynuyoruz. HDMI den projeksiyona bağlı. Oyun kontrolu için Snopy 401 modelde gamepad var gayet güzel.. Çözünürlük 800x600 kullandım..

Cihazda LCD TV lerde olduğu gibi bir çok menü var Keskinlik bunlardan biri. Zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
    Şunu belirteyim gören hayran kalıyor.... Ama elbette Geröek HD değil.... Ben gerçekten memnunum. 1000 liraya lamba derdi yok görüntü çok güzel ve net. Soğuma derdi yok çalışırken bile yerini rahatlıkla değiştir. stres yok...

Bence kullansan alırsın gibime geliyor.. Loş ortamda keyfi baya bir iyi.

• yeni projektör alan arkadaşlara hayırlı olsun lamba derdi olmadan kullanmak benimde hayalim umarım bu teknoloji yargınlaşırda bizde led li bi model alırız.

kyle007 perde alırsan tabiki fark olacaktır ama wow ne kadar değişti görüntü demek için sanırım daha kaliteli perde almak gerek.
    biraz inceledim perdeyi alanlar genelde memnun ama hepsiburada yorumlarına ne kadar güvenilir o ayrı.
    mekanızmasında yukarı toplarken zorlananlar var ama herşeye rağmen fiyat performans bence.
    duvarı beyaza boyama imkanın varsa boya beyazlar daha iyi çıkıyor normal olarakbirazda renkler.
  • 720p native led projectorum şu an kargodaymış..inşallah pazartesi yada salı günü alıcam..o zaman size gerçek hd 720p native led projektörü tanıtabilirim...bende 4 gözle şu projektörü bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cumhurfatih

720p native led projectorum şu an kargodaymış..inşallah pazartesi yada salı günü alıcam..o zaman size gerçek hd 720p native led projektörü tanıtabilirim...bende 4 gözle şu projektörü bekliyorum...

Oem bir ürünmü markası varmı?
    Bir link varsa görmemiz açısından iyi olur.
  • quote:

quote:

720p native led projectorum şu an kargodaymış..inşallah pazartesi yada salı günü alıcam..o zaman size gerçek hd 720p native led projektörü tanıtabilirim...bende 4 gözle şu projektörü bekliyorum...

evet arkadaşım biraz bahset ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: astor99

quote:

quote:

evet arkadaşım biraz bahset ?

Birönceki sayfada link vermiştim ürünle ilgili. Tekrar vereyim. Ürün Çin markası ve üretimidir...

http://www.made-in-china.com/showroom/jcphoto/product-detailsqOQgcrJgGpK/China-Portable-720P-LED-Projector.html

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.