yok arkadaşlar yok delireceğim. saatlerdir servis menüsüne ulaşmaya çalışıyorum fakat ulaşamıyorum. televizyondaki menü tuşu ve kumandadaki menü tuşuna aynı anda basıyorum bekliyorum ve hiç birşey olmuyor. ikisinede kesinlikle aynı anda basıyorum defalarca denedim acaba sizce sorun nedir ? neden servis menüsüne ulaşamıyorum ?
Bana gelen sorunlu üründe de, dün gelen sorunsuz üründe de (42pc1r) kumandadaki menu + tv'deki menu tusuna 5-6 saniye basinca geliyor menu. Yalniz o menudeki "kullanilan zaman" ozelligi servis tarafindan (eger degistirmeyi biliyorlarsa) sifirlanabiliyor, yani bunu yapma durumlari var. Belki televızyonunun yazılımından olabilir. Cok eskiden aldiysan veya cok yeni bir update yaptirip yazilim yuklettirdiysen bu kombinasyon degismis olabilir.. Sen yine bir LG servis'inden ya da LG bayilerinden ogrenmeye calis. Birkac LG bayisini ara Digicom'un sitesinde telefonlari var, detaylari sor birine, elbet soyleyen bilen biri cikacaktir. Cunku benim bildigim de kumandadaki menu tusuna basili tutup ekrandaki menu tusuna da basili tutup 6 7 saniye (maksimum) beklemek..
Bazi kanallardaki, ya da kanal gecislerindeki ya da beyaz yogunluklu goruntulerdeki cizirti olaylari icin farkli marka uydu alicisi ile deneyip, yorumlarinizi yazar misiniz ? Cizirti icin servis yolu tutmak her zaman iyi sonuc vermeyebilir.
Beyaz yoğunluklu görüntülerde plazma en üst düzeyde çalıştığından dolayı bu sesin duyulup duyulmadığını anlamak için,plazmayı bu durumda test ettiklerini ve 20db.'le kadar duyulan sesin standart olduğu Digicom yetkilisi tarafından söylendi. Yarın plazmam gelecek...Bu sesin varlığını Digicom'a ne şekilde kanıtlayabileceğimin yollarını arıyorum. Sayın tk152...hem digikutu hem de sansuı marka uydu alıcımda da bu ses var.Görüntü kaynağı bağlamasam bile bu ses var......
quote:
Orjinalden alıntı: ırısh setter
Beyaz yoğunluklu görüntülerde plazma en üst düzeyde çalıştığından dolayı bu sesin duyulup duyulmadığını anlamak için,plazmayı bu durumda test ettiklerini ve 20db.'le kadar duyulan sesin standart olduğu Digicom yetkilisi tarafından söylendi. Yarın plazmam gelecek...Bu sesin varlığını Digicom'a ne şekilde kanıtlayabileceğimin yollarını arıyorum. Sayın tk152...hem digikutu hem de sansuı marka uydu alıcımda da bu ses var.Görüntü kaynağı bağlamasam bile bu ses var......
\\\\\\hocam i. setter,
Bu ses panelin arkasinda mi yogunlasiyor, yoksa tamamiyle on hoparlorlerden gelen bir ses mi? Benim ozellikle sol hoparlorde arada bu ses geliyor. Panelden sadece HDD'nin donus sesi geliyor. Yani bi imkan olsa HDD;yi devre disi biraksam, neredeyse panel ile ilgili hic ses sorunu olmayacak.
bahsettiğin cızırtının uydu alıcısı ile ilgisi olmaması lazım. Beyazlarda Tv daha çok elektrik çektiği için o ses artıyor. Ancak dikkat edersen TV'ye hiçbir alıcı bağlamasan da (siyah ekranda) bu ses hafif olarak var, hafif çünkü siyah görüntüde elektrik tüketimi en az. Bu sesi olsa olsa elektrik tesisatı (topraklama vb.) etkileyebilir diye düşünüyorum ama başka bir yere götürüp deneme şansım olmadı. Bu arada voltaj düzenleyen prizler (surge protector) bu konuda bir fark yaratmıyor, bende var. Bir de şöyle bir deneyimim oldu: Plazmayı bağladığım priz topraklı değil, bir uzatmayla topraklı priz gibi gözüken başka bir prize bağladım ve bu cızırtıya ilaveten hoparlörlerden de hışırtılar gelmeye başladı, eski topraksız prize bağlayınca bu sesler gitti, yani elektrik kaynağının bu seslerde kesin etkisi var.
quote:
Orjinalden alıntı: tk152
Bazi kanallardaki, ya da kanal gecislerindeki ya da beyaz yogunluklu goruntulerdeki cizirti olaylari icin farkli marka uydu alicisi ile deneyip, yorumlarinizi yazar misiniz ? Cizirti icin servis yolu tutmak her zaman iyi sonuc vermeyebilir.
quote:
Ben VGA kablosuyla bagladim PC'ye, cam gibi ama 1280x768'den sonrasi eciş bücüş. 1024 yetiyor gerci.. Ses kablosunu da ilgili cikisa bagladim, sterio ses aliyorum. Tek sorunum, mpeg dosyalari oynatiyor ama AVI dosyalarini oynatmiyor media player'dan.. Yani plazmada videoyu goremiyorum pc de oynamasina ragmen.. LCD ekrani kapatip yalnizca plazmaya vermeyi denesem de cozemedim sizde durum nasil?
Ben Bilgisayari Ekran kartindaki DVi Cikisindan Tv nin HDMi1 Girisine taktim. 1024*768 Modunda kullanabiliyorum. Monitorum 14" Adi marka eski bir monitor. Cok sık film ve dizi izledigim icin sordugun soru dikkatimi cekti. Senin olayin tam tersi bende mevcut. Hem monitorde hem plazmada bil görüntüsünü aliyorum. Ama mesela avi uzantili bir film actim diyelim monitorde filmin goruncegi yer simsiyah oluyor ama plazmada normal izliyorum. Bi iki kere hem plazmada hem de monitorde goruntu geldi ama daha sonra tekrar eski haline dondu neden oldugunu tam anlamasamda beni cok rahatsiz eden bir durum degil. Sana onercegim sey ekran kartinin ayarlarina girip ordan ugrasman primary ve secondary olarak iki monitıor kullanabiliyorsun ordan yapilacak ayarlar ile bu problemi cozebilirisin. Tam olarak nasil oldugu hakkinda bi fikrim yok ama biraz kurcala deneme yanilma yontemi ile halledersin.
20 db. standartsa hepsinde 20 db. ses olmalı değil mi, ama ben showroom'da dikkatle inceledim, kimisnde bu ses var, kimisinde yok (veya diğerine göre çok az var duyulmuyor) yani bu ses keinlikle cihazdan cihaza değişiyor. ama demek ki 20 db.'e kadar normal sayıyorlar, bu 5 db. de olabilir, 20 db. de. Böyle ileri teknoloji bir alette bir standard nasıl olmaz, onu da anlamıyorum. Bir de şu konu var, plasma buzz rakım yükseldikçe artıyormuş, Istanbul'daki arkadaşlarda Ankara'dakilere göre bu ses daha az olmalı. 6000 ft (1800 m) üzerinde plazma TV'ye garanti vermiyorlarmış (en azından Samsung için)
quote:
Orjinalden alıntı: ırısh setter
quote:
Orjinalden alıntı: 69deccal
20 db. standartsa hepsinde 20 db. ses olmalı değil mi, ama ben showroom'da dikkatle inceledim, kimisnde bu ses var, kimisinde yok (veya diğerine göre çok az var duyulmuyor) yani bu ses keinlikle cihazdan cihaza değişiyor. ama demek ki 20 db.'e kadar normal sayıyorlar, bu 5 db. de olabilir, 20 db. de. Böyle ileri teknoloji bir alette bir standard nasıl olmaz, onu da anlamıyorum
Gelde derdini Digicoma anlat!Sesi duymak için db. ölçere de gerek yok ya... Rakıma gelince; valla ben deniz karşısı 8.katta oturmaktayım...!?Ama ses var!!!
Arkadaşlar
sesi yüksek açınca uyduda ve kabloluda bazı kanallarda özellikle kanal d nin kanallarında hoparlorlerden acayip ses gelen var mı dvd de yok o yüzden anlıyanıyorum problemi
Arkadaşlar merhaba.Bilgi paylaşımı ve tartışılan konuya katkısı olması açısındann benimde görüşlerimi sorarsanız sevinirim. Bende cızırtı vb. herhangi bir ses gelmemekte kesinlikle.Tekbir cızırtı sesi bile yok. Bu arada servis menüsüne girmeyi başardım.( ben hem tv hemde kumandadan meü tuşuna hemen basıp bırakıp 6-7 sn bekliyordum :) basılı tutmak gerekiyorrmuş )
quote:
Orjinalden alıntı: tqlboi
Arkadaşlar merhaba.Bilgi paylaşımı ve tartışılan konuya katkısı olması açısındann benimde görüşlerimi sorarsanız sevinirim. Bende cızırtı vb. herhangi bir ses gelmemekte kesinlikle.Tekbir cızırtı sesi bile yok. Bu arada servis menüsüne girmeyi başardım.( ben hem tv hemde kumandadan meü tuşuna hemen basıp bırakıp 6-7 sn bekliyordum :) basılı tutmak gerekiyorrmuş )
E yani :))
Arkadaslar, %100 herkes irili ufakli bir ses problemi yasiyor LG'nin bu modelinde.. Bende ilk sol hoparlorden cok az ve sinir bozucu ses geliyor + cizirtisi boldu; simdi de aksam gec saatlerde, kanallardaki sessizlikte veya az seste panel arkasindan cizz sesi geliyor biraz ama bu normal. Bu sesi duymayanlar pur dikkat dinlemeyenler sanirim..
Arkadaslar bende 42pc1r almaya karar verdim (ozellile resitale arkadasımın yorumları cok etkili oldu) fakat yorumları okuyup su ses problemleri kafamı iyive karıstırdı birde teshirde test ettigim zamanlarda hd yayınlarda bile goruntude akma gibi birsey fark ediyorum tv yayınını dusunemıyorum bile acaba ben cokmu inceliyorum ama icime sinmemeye basladı pioneer ı dusunmeye basladım ama ondada fiyat farkı dusunduruyor ne yapsak kararsız kaldık,birde 3 mt den ozellikle tv seyreden arkadaslar varsa yorumlarınızı bekliyorum cunku seyir mesafem 3 mt civarı olacak,yorumlarınızı bekliyorum.tesekkurler
quote:
Orjinalden alıntı: TheGuardian
quote:
E yani :))
Arkadaslar, %100 herkes irili ufakli bir ses problemi yasiyor LG'nin bu modelinde.. Bende ilk sol hoparlorden cok az ve sinir bozucu ses geliyor + cizirtisi boldu; simdi de aksam gec saatlerde, kanallardaki sessizlikte veya az seste panel arkasindan cizz sesi geliyor biraz ama bu normal. Bu sesi duymayanlar pur dikkat dinlemeyenler sanirim..
%100 değil ! Kesin konuşmayın ...
LG 42pc1r ve digiturk kullananlara bir sorum olacak. Galiba digiturkün receiver kutuları farklı olabiliyo bizde opentv diye bişey var. Şimdi bildiğiniz gibi Digiturkte kanal değiştirirken veya kumandada i tuşuna basınca altta kanal bilgisini gösteren bir menu çıkıyo. Bu menü çıktığı anda yazılar biraz bulanık oluyo ama yarım saniyeden kısa bi süre sonra yazılar bi anda netleşiyo. Sizde de böyle bir sorun var mı???
hayır bizde ilk açtığımızda dahi net çıkıyor
Dün akşam benim plazmayı serviste kontrol ettim. Sorunlar şimdilik çözülmüş görünüyor. Kanal geçişlerindeki kırmızı karıncalanmalar yok. Arkadan ses de gelmiyor. Cihaz bu sabah eve teslim edildi. Bu akşam arkadaki sesi sessiz ortamda tekrar dinleyeceğim. Bu arada halen sorunun ne olduğu ve bunun nasıl çözüldüğü ile ilgili teknik bilgi alamadım. Cevabın peşindeyim. Bilgi alınca buraya da yazacağım. Saygılar...
quote:
hayır bizde ilk açtığımızda dahi net çıkıyor
sendeki digiturk receiverinin markası nedir?
Mastercraft dostum,
kararından vazgeçme.Bende ses problemi diye bir sorun yok.Her panelde olur diye bir şey yok.HD yayınlarda akma olayını anlamadım.Nasıl bir şey.Ben film fragmanları izliyorum.Görüntü inanılmaz.
Çok fazla incelersen kendine boşuna stress yaratırsın.Kararın doğru.
quote:
Orjinalden alıntı: mastercraft
Arkadaslar bende 42pc1r almaya karar verdim (ozellile resitale arkadasımın yorumları cok etkili oldu) fakat yorumları okuyup su ses problemleri kafamı iyive karıstırdı birde teshirde test ettigim zamanlarda hd yayınlarda bile goruntude akma gibi birsey fark ediyorum tv yayınını dusunemıyorum bile acaba ben cokmu inceliyorum ama icime sinmemeye basladı pioneer ı dusunmeye basladım ama ondada fiyat farkı dusunduruyor ne yapsak kararsız kaldık,birde 3 mt den ozellikle tv seyreden arkadaslar varsa yorumlarınızı bekliyorum cunku seyir mesafem 3 mt civarı olacak,yorumlarınızı bekliyorum.tesekkurler
Hocam, HD yayinlarda cok iyi. Akma ile neyi kastettigini bilemiyorum ama elimde 20'nin uzerinde 720p film var. Hic sorun yok. Lost 720p mkv'yi de test ettim. Kesinlikle cok berrak ve mukemmel. Laptop ve desktop LCD'lerindeki goruntu, LG'nin yaninda cok zayif kaliyor (HD). Ben 3m. den seyrediyorum. HD'lerde cok yakindan bakmak acaip keyif veriyor, inanilmaz cok guzel.