Şimdi Ara

LG 2017 OLED TV [B7-C7-E7-W7] (180. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.829
Cevap
85
Favori
412.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam işte aynı durum ben de olan . PS4 te iken görüntü atiyor ana ekrana dönüyor. TV Ayarlarindan Ultra HD Deep Colour ayarını kapatıyorum HDR ayarı kapanıyor ancak öyle oyuna giriyor. MAALESEF sipariş verdim bakalım göreceğiz sonucu. Olmaz ise iade edrim. Bir arkadaş HDR icin kullanılacak girişi söylemişti ama hatırlamıyorum. Yani HDR destekleyen bir HD girişi var sadece denmişti. Bir araştırayım bakayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tsulhan kullanıcısına yanıt
    Özgür beyi var orada akbatı teknosa lg sorumlusu yardımcı olur

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • erimo E kullanıcısına yanıt
    Hdmi2 (arc) bağlantısı ni söylemiştir.
    Benconuda kullanıyorım işe yaramadı malesef.
    Zaten ayrı olmaso saçma tüm hdmi bağlantıları hdr dedtekliyor hepsi standart sadece hdmi2(arc) baglantısı geri dönüş eternet bağlantı farkı var. Başkada hdr için extra bi desteği yok hepsinin standart özelliği aynı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada tv'yi vatandan 7300 tl'ye aldım. Bir kaç test yaptım. "Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz,konuşmuyorum" durumu oldu. :) Mükemmel siyahlar,mükemmel renkler...

Bir şey daha soundbar olarak hangi modeli veriyor.

• YabandaGEZER kullanıcısına yanıt
    Hocam kavramlar gereksiz karışmış iki taneler zaten

1-Permanent burn in

2-Temporary image retention

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim hiç bir şekilde lg burn in dediğimiz yanığı garanti kapsamına almıyor ister ticari olsun ister ev kullanımı.Ekran yanığı zaten esasında pixellerin eskimesi olduğu için geri dönüşü yok,Temporary image retention da geçici iz kalması ekranda kısa süre sonra geçiyo zaten çok kafaya takılacak bişey değil.
    düzenleme:Ledlerde ne image retention oluyo ne burn in teoride var öyle bişey evet ama testlerde rtings sadece xe9005te çok kısa süren bir image retention görmüş ve bu duruma kendileri de oldukça şaşırmış.Rtings'te 9005e bakarsanız diğer led tvlerin aksine 10 değil 9.9 image retention puanı vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Fenafillah** -- 31 Mayıs 2018; 3:2:1 >
  • RNNN kullanıcısına yanıt
    Anladık trollsün de yine de cevap vereyim.Yok sarıyı mavi gösteren yok kırmızıyı mor gösteren gibi bi durum zaten yok.Yabancıların kullandığı bir tabir vardır dealbreaker diye hah işte burn in için bunu diyebilirsin ben sırf burn in için bu paraları vermem diyebilirsin ama diğer söylediklerin tamamen zırva.O kadar oled kullanıcısı var burda sanki ezelden beridir oled kullanıyorlar hayatlarında led tv görmemişler gibi konuşuyosun ya,biz led tvleri de çok iyi biliyoruz fakat senin oledleri bildiğini pek sanmıyorum.Oled tvlerdeki görüntü kalitesi tartışmaya kapalı zaten de yine bişeyler anlatayım.Ben bir kaç ay xe90 ve xe93 arasında gittim geldim mağazalarda harddiskimden filmler açtım ki tam bir eziyetti gören oluyo görmeyen oluyo harddiski neyse dedim Hmm görüntü iyiymiş.O kadar ama.Sonra bir gün media marktta 9305 sorduğumda bana çalışanlar gitti depodan tvyi getirdiler kurdular falan ama o arada baya oyalandıkları için ben şu tvye de (b7)bi takabilir miyim dedim harddiski müsade ettiler.Taktım çatıt çatır bütün filmleri görüyo menüsü çok hızlı kumandası inanılmaz kullanışlı aha dedim işte parasını hakeden tv en azından menü vs rahatlığı olarak sonra filmi bi açtım resmen gözüne far tutulmuş tavşan gibi kaldım müthiş bir görüntü aşık oldum resmen hiç öyle siyah takıntım falan da yoktur bu arada bildiğin tablo gibi eşime dedim ben bu tvyi evimde istiyorum sonra başka filmlere falan baktım aynı şekilde sonra 9305 geldi onda da görmedi harddiskin içini falan klasik.Sonra ne burn in kaldı aklımda ne başka bişey uygun bir yerden aldım tvmi.Şimdi değerlendirmelere gelelim.

Bir kere aynı görüntüyü b7de gördükten sonra 9005 o kadar eski bir teknoloji geldi ki bir derinlik yok bir de o kadar övülen tv oledin ne olduğunu orda Anladım zaten bu arada bir çok 9005i inceleme fırsatım oldu.

Parlaklık noktasında sdr anlamında bol ışıklı bir odada ve karanlık sahneli oyunlarda sizi çok tatmin etmeyebilir bu doğru ama onun dışında parlaklığı gayet iyi ki bu tvden çok daha parlak olabilen led tvlerin de yüzde 10 ile yüzde 50 arası parlaklıkta izlendiğini biliyoruz o yüzden ama Ledler çok parlak argümanı biraz boş çünkü led ışığını çok açtığında görüntü kalitesinden kontrasttan yiyecek ne anladım ben o parlaklıktan.Sözün özü oledlerin gerçekten kafaya takılacak tek sıkıntısı ve çok da ciddi bir sıkıntısı ekran yanığı durumu ve bu durumu üzülürek bildiriyorum ki o ekran yanığı tv dikkatli kullanılmadığında düşündüğümüzden çok daha kısa bir süre.Onun dışında parlaklık falan hikaye ki çok takıyosanız yeni oledlerin parlaklığı arttı.Ama tabiki yanık ihtimali de.

• GT_55 kullanıcısına yanıt
    Foto gozukmuyor hocam

Hediye verılen ürün şu

4K demoları izlemeniz için demolar

http://4kmedia.org/lg-colors-of-journey-demo/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dog of Xbox -- 31 Mayıs 2018; 6:15:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dog of Xbox

Foto gozukmuyor hocam

Hediye verılen ürün şu

https://www.teknosa.com/urunler/110106032/lg-sk5-21-ch-yuksek-cozunurluklu-ses-sound-bar

4K demoları izlemeniz için demolar

http://4kmedia.org/lg-colors-of-journey-demo/
    Resimleri Iki kere vermeye çalıştım ama olmadı. Neyse burdan vereyim.

Bu arada beyazlar ile alakalı yaa bu ne kadar maviymiş durumu olmadı. Tv'nin olduğu yerde samsung led 4k tv vardı, hemen peşine bunu koyduk , inanın çok bir fark hissetmedim beyazlarda. Belki yan yana dursalar ufak bir beyaz farkı hissedebilmiş olabilirdik. Ama kesinlikle kafaya takilacak bir fark olduğunu düşünmüyorum.

Hocam bu tv ye bir one x takıp native 4k oyunlar test etmeniz lazım bence:) hayırlı olsun tekrar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dog of Xbox

Hocam bu tv ye bir one x takıp native 4k oyunlar test etmeniz lazım bence:) hayırlı olsun tekrar
    Pc taksam, en ultra detaylarda 4k hdr olarak denesem daha iyi sonuç vermez mi? :)

Bu arada pro'yu bağlayıp denedim, özellikle gran turismo sport'un hdr performansı baya iyiydi. Ondan da bir resim atayım. :)

SK-5
  • **Fenafillah** kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran yapışmasını, Samsung'da Sony'de, Vestel'de de gözlerimle gördüm. Ama dediğim gibi gördüğüm yer mağaza. Mağazadaki sabit demolar yüzünden yapışma olmuş.

Permanent Burn in olayında da aynı şeyi söylüyoruz. Permanent olunca zaten geri dönülemez oluyor, panel değişimi gerekiyor. Ama Permanent olayı firmaların geleneksel diye tabir ettiği ev kullanımında olmuyor. Ne OLED ne de LED de.

Bende ki 2013 model OLED hala saat gibi çalışıyor. Arada olan yapışmalar kendi kendine gidiyor zaten standart kullanımda.

Bu arada ses sistemi ve Dolby Atmos sese sebep E7 araştırıyorum. Sesini dinledim harika.
  • **Fenafillah** kullanıcısına yanıt
    okumadım bile trolün kralıda sizlersiniz malınızın esiri olmuşsunuz haberiniz yok..
    Hocam geleneksel kullanımda oledde yanık olmuyor ne demek Allah aşkına Oledle ilgili herkesçe bilinen bir gerçek bu internette onlarca örneği var yabancı forumları geziyorum bir sürü şikayet görüyorum bi tane adam youtube izlerken sağ altta yersiz çıkan sarı bi kutucuk var 1 senelik kullanımda çoğu youtube gerçi o sarı alanı yakmış yine bi başkasının çocuğu totalde kaç saat hatırlamıyorum ama kesinlikle çok ciddi bir süre değil izlediği Nickelodeon kanalının "Nick" kısmı kalmış ekranda farkedilir diyo adam ki görselleri ben de gördüm bunlarda da mı mağaza ve bu bahsettiğim tvler b6 b7
    Edit
    RTINGS.com
    20/7 Burn-In Test: OLED vs LCD VA vs LCD IPS
    https://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled
    led tvdeki logo yapışmalarını bi göstersene hocam test sonuçları linkte

Edit 2: Resmin birini buldum tv c6 350-450 saat arası bir Nickelodeon izleme süresi sonuç şu
    Google Photos
    New photo by Major OSC
    https://photos.app.goo.gl/aR3KzbbCXpUhuJ2B3

Yani ben de bir b7 sahibiyim ama oledteki bu çok ciddi ve hala giderilememiş olan yanık sorununu göz ardı edemeyiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Fenafillah** -- 31 Mayıs 2018; 14:42:10 >

• RNNN kullanıcısına yanıt
    Ön yargılarından kurtul öyle gel konuyu kirletip insanlara yanlış bilgiler verme kafi.Al yeterince kısa bi mesaj.

• quote:

Orijinalden alıntı: **Fenafillah**

Hocam geleneksel kullanımda oledde yanık olmuyor ne demek Allah aşkına Oledle ilgili herkesçe bilinen bir gerçek bu internette onlarca örneği var yabancı forumları geziyorum bir sürü şikayet görüyorum bi tane adam youtube izlerken sağ altta yersiz çıkan sarı bi kutucuk var 1 senelik kullanımda çoğu youtube gerçi o sarı alanı yakmış yine bi başkasının çocuğu totalde kaç saat hatırlamıyorum ama kesinlikle çok ciddi bir süre değil izlediği Nickelodeon kanalının "Nick" kısmı kalmış ekranda farkedilir diyo adam ki görselleri ben de gördüm bunlarda da mı mağaza ve bu bahsettiğim tvler b6 b7
    Edithttps://www.rtings.com/tv/learn/permanent-image-retention-burn-in-lcd-oled led tvdeki logo yapışmalarını bi göstersene hocam test sonuçları linkte

Edit 2: Resmin birini buldum tv c6 350-450 saat arası bir Nickelodeon izleme süresi sonuç şu
    https://photos.app.goo.gl/aR3KzbbCXpUhuJ2B3

Yani ben de bir b7 sahibiyim ama oledteki bu çok ciddi ve hala giderilememiş olan yanık sorununu göz ardı edemeyiz
    Hocam öncelikle sakin olmanızı rica ediyorum sizden. Burdaki troller den dolayı canınız sıkkın sizi anlıyorum. Ben LG ile ortak payda da çalışmama rağmen Fanboy luk ya da Trollük yapmamaya özen gösteriyor, burada kullanıcı arkadaşlara ve almayı düşünenlere yardımcı olmaya çalışıyorum.

Hiçbir şeyde kesin ve kati bir iddiam da yok. LG babamın malı da değil. Burada 11 senelik TV tecrübelerimi ve her gün servise gelen maillerden aldığım olumlu-olumsuz şikayetler doğrultusunda deneyimlerimi paylaşıyorum. Ayrıca 4 senedir Oled Tv kullanıyorum aklınıza gelebilecek her platformu da kullanıyorum. (Digiturk, PS4, Netflix, IPTV, Puhu vs.)
    Ekran yapışması yaşadım, daha sonra da yaşayabilirim ama yaşadığım yapışma geçti. Evinde kullandığın TV'de böyle bir yapışma yanma ya da her ne yaşıyorsan
    garanti kapsamında.

Attığınız linkteki testlerin haftalık güncel videolarını takip ediyorum zaten.

Son olarak ; Oled'de yapışma oluyor aksini iddia etmiyorum, Led de olan yapışmaların da size burada fotoğrafını da atarım bulduğumda. Sadece Rtings in testinden yola çıkarsak yanılırız.

Böyle bir garanti yok. Yurt dışında bile millet ağlıyor garanti yok diye. Ayrıca adam nereden bilecek evde kullandığını? Zaten TV'nin nasıl kullanıldığı tespit edilemediği için garanti yok. Şu an TV'mi iade etmemiş olsam kullanıcı klavuzundan fotoğraf atardım, sanki yazıyordu orada.

Avsforum.com'a girerseniz günlük kullanımda yanık yaşayan ve garanti dışı tutulan tvleri görebilirsiniz. Oyun, haber kanalları gibi birçok sebepten kalıcı yapışma yaşayan insanlar var.

İnsanları yanlış yönlendiriyorsunuz, lütfen yapmayın. LG kendi sitesinde bile garanti vermediğini söylüyor. Ev kullanıcısı veya ticari kullanıcı diye bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 31 Mayıs 2018; 18:3:46 >

• mağaza elemanlarıda geldi tam kendisi oldu konu
    Hocam sen kullanıcı adını UYURGEZER olarak değiştir dünya dan haberin yok.

• Soundbox kampanyasından şu ana kadar yararlanan oldu mu? Ben fatura ve kurulum kağıdını kampanya web sitesinden atalı 3 gün oldu. Ne arandım, ne de tarafıma email SMS gönderildi. Bu süreç ne kadar sürüyor acaba?
  • 
Sayfa: önceki 178179180181182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.