Şimdi Ara

Leyla ile Mecnun (2011) | 3.Sezon | TRT1 (1216. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26.981
Cevap
105
Favori
847.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12141215121612171218
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ne derseniz deyin ama bundan sonra ki herşey boş olacak. karar verildi. ve idam edildi. olay bitti.

insanların siyasi görüşü işlerini etkilememeli diye düşünsekte (kaldı ki gezi eylemleri ilk başlangıcında siyasi bi durum söz konusu bile degildi BENCE) Türkiyede malesef yandaş değilsen kapının önüne koyuyorlar.

Ne diyelim hayırlısı olsun. Bu arada Reytingler kötüydü diye kendini avutan kişilerede şaşırmıyorum.
  • hem devlet kanalında yayınlanacak dizi hem de protestolara katılacak öyle mi hükümetimiz yine iyi sabretmiş 3 sezon saçma salak dandirik bir diziydi zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • squhze kullanıcısına yanıt
    İşimize geldiği gibi yorumlamıyoruz. TRT özel bir kuruluş, Atv, KanalD, Star değildir. TRT devlet televizyonudur. Haberler dahil yaptığı hiçbir yayın, kâr amacı gütmez. Gütse bile özel kanallar kadar gütmez. Dediğin gibi, 3 sezon yayında kalan, 15 Ağustos'ta set çekimlerine devam edilecek olan dizinin, aniden yayından kaldırılması, neye bağlıdır?

TRT güvenlik kurumu değil, devlet televizyonudur. Devlete karşı hiçbir şekilde eleştiriye tahammülü olmayan, devlet televizyonudur. Ama devlet televizyonunda, hamileler sokağa çıkılamaz denilebilir. Bu çok normaldir. John Lennon'ın en güzel parçasını sansürleyebilirsiniz, bu çok normaldir. Cemaatin kanalı STV'den adam transfer edebilirsiniz, bu çok normaldir. Ama oyuncular olarak TRT'den bağımsız gezi eylemlerine katılamazsınız, bu anormaldir. Çünkü sizin hakkınız yok, çünkü sizin bir görüşünüz yok. Ayrıca, oyuncu genele hitap eder, taraf olmamak zorundadır diye bir cümlen geçti. Bana göre çok anlamsız bir cümledir. Sanatçı, kesinlikle halkına dönük olmalıdır. Bir sorunda onun yanında olmalıdır. Tepkisini koyabilmelidir. Hükümetin yanında saf tutmamalıdır hiçbir zaman. Hele ki 5 can kaybedildiyse, sanatçı o zaman susmamalıdır işte.

TRT'nin ilk yayınlandığı dönem, ödül yağan dizi bu değil miydi? Yoksa başka diziler mi ödül aldı da biz mi kaçırdık? Sana şöyle diyeyim, görüşleri yüzünden diziyi kaldırmak haklı bir gerekçe midir? Kabul ediyorsun madem siyasi olduğu için kalktığını, sence bu normal midir? Ayrıca lidere hakaret, sana makarnacı dediklerini nerede gördün? Dediğim gibi bu görüştür. Ama ben hiç #leylailemecnunkaldırılsın diye bir TT görmedim. Sorun bende mi? Ayrıca, makarnacı demeyin bize diyerek, bize darbeci denmesini Erdal Bakkal güzel özetlemiş:http://i42.tinypic.com/16a15ag.jpg

Son cümlende haklı olabilirsin, TRT olmasa belki de yayınlanmayacaktı. Ama TRT sayesinde yayınlanması, TRT'nin yayından kaldırmasının haklı olduğunu ispatlamaz. Kötü tarafından bakamazsan, görebileceğin her şey iyidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: IS-LM-BP

hem devlet kanalında yayınlanacak dizi hem de protestolara katılacak öyle mi hükümetimiz yine iyi sabretmiş 3 sezon saçma salak dandirik bir diziydi zaten

hükümetle devlet farklı şeylerdir.
  • Tek bir sorum var: Madem L&M Gezi nedeniyle kaldırıldı, yukarıda bir arkadaşın paylaştığı resimde de görüldüğü üzere Beni Böyle Sev dizisi neden kaldırılmadı? Hala kaldırılma ihtimali var tabi ama bunu da göz önünde bulundurup her şeyi Gezi'ye bağlamayın.
  • Bu dizinin bittiğine çok üzüldüm. Yapılabilecek bir şey yok maalesef.Tek care diğer kanallardan atak beklemek.Fakat orada uzun süreceğini sanmam.Diger kanallar TRT gibi değil ne yazık ki. Ben sadece TRT izliyorum.

Olayi Başbakan Erdoğan'a bağlayanlara yuh diyorum. Koskoca Başbakanın işi yok gücü yok dizi kaldirmakla ugrasacak.

TRT'NİN boşuna böyle bir karar aldığını sanmıyorum. Gezi olaylariyla da ilgisi olacağını sanmam. Tabi bu benim düşüncem.

Bir de burasi Siyaset yer değil. Siyasetinizi gidin başka yerde yapın

• şu "KOMİK DEĞİLDİ ZATEN" diyenlere anlam veremiyorum, zorla mı izletmişler acaba?
    kimse aptal değil, herkes biliyor neden yayından kaldırıldığını, bundan sonra TRT diye bir kanal yok benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: squhze

İşinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Benim söylediklerim nettir. Sizin yaptığınız açıklama tabiri caizse çamura yatmaktır. Leyla ile Mecnun'un bütçesi ile, sizin söylediğiniz programların bütçesi aynı değildir. Sen pahalı olan kalsın, ucuz olanların varlığını sorgulayalım, diyorsun. Kar etmeyen yapımı devam ettirmenin mantıklı bir sebebi olamaz. Buna rağmen Leyla ile Mecnun uzun süre yayında kalmıştır. Diğer dizilerin hepsi kar mı ediyor? Etmeyenler daha düşük bütçeye sahiptir. Zararı bu projeden az oluyor.

Konuyu siyasete çekerseniz siz haklı çıkamazsınız. Trt güvenlik kurumu değildir. Polis yada İtfaiye üzerinden örnek vermek akıllı birinin yapmak isteyeceği açıklama değildir. Siz işe siyaset bulaştırdığınız sürece yüzde 50 olarak böldüğünüz toplum bunu zafer olarak görür. Öyle konular var ki, "Darbecilerin dizisini bitirdik" diyorlar. Zaten siyaset bulaşmış diyorsan, projede yer alan oyuncuların bulaştırdığını da kabul etmek zorundasın. Oyuncu genele hitap eder. Taraf oluyorsa, sonuçlarına katlanır ki, dizi nasıl biterse bitsin, siyasi de olabilir, bunu zaten diğer mesajlarda kabul ettim, buna uygun zemini hazırlayan da suçludur.

Eski mesajlarda bir kişi Trt koordinatörü bu diziyi beğeniyordu, dedi. Demekki ne yapalım da kaldıralım gibi bir düşünce yoktu. O düşünceyi sen veriyorsun. Sonra da keyfen diyorsun. Neden benim işime karışıyorsunuz diyebilmen için, neden siyasetçinin işine karıştın sorusuna cevap vermen gerekir. Sen sanatçısın insanları tahrik edersen sana karşı cephe alırlar. Ben senin seçtiğin lidere hakaret ederim, sana makarnacı diye hitap ederim, sonunda senin ödediğin vergiden kazanç sağlarım. Kusura bakmayın bunu yaptırmazlar.

Siyasi diyebilirsin, kamu vicdanını rahatlatmak için diyebilirsin, bütçe diyebilirsin yada seni tatmin eden hangi kelime ise onu kullanabilirsin. Tek gerçek, Trt olmasa dizi bu kadar uzun sürmeyecekti...

İyi olanı görmek istemiyorsan, görebileceğin her şey kötüdür...

Neyi işime geldiği gibi yorumluyorum? TRT nin bütçesi ne kadar? Bunda reklam/izlenme payı ne? Yerli yapımlara verilen paralar ne kadar? TRT de L&M kadar izlenen başka bir dizi/program var mı? Diyorum ki 15 Televizyon 15 radyo kanalı yıllık 90 milyon lira ile mi dönüyor? Yani diyorum ki TRT nin REKLAM ile REYTİNG ile KAR ile işi olmaz olamaz.

İtfaiye sadece bi mecazdı. TRT güvenlik kurumu değil ama KAMU KURULUŞUDUR. Kamu kurumu kar amacı gütmeden halka hizmet vermek amacıyla kurulmuştur. TAAA en başını kuruluşu anlamıyorsun. TRT nin amacında KAR yok KAR....

Yukarıda bütçeyi verdim. TRT devlet katkısı olmazsa ZARAR eden bir kuruluş. Hala kar diyosun. Reklam geliri sadece DEVEDE KULAK.... Diyelim ki TRT kurumuna verilen TÜM reklamlar sadece LM için verilmiş olsun. Bu da yıllık 90 milyon lira demek. 90 milyon lira TRT için çerez parası. Neyin karı diyosun arkadaş hala.

Kaldı ki L&M nin bütçesi standart stüdyo programlarından daha fazla değildir emin ol.

• Reyting diyenler Yeşil Burun Adalarında mı yaşıyor ? Komik olmayın bir kez olsun Allah'dan korkunda doğruları konuşun/yazın şuraya...
  • insunwetrust kullanıcısına yanıt
    Kötü tarafı varsa neden bakmayayım? Kötüye başını çevir, iyiye bak. Böyle bir düşünce olamaz.

Devlet televizyonu hamileler ile ilgili bir şey söylemedi. Programda yer alan kişiler söyledi. Bu Trt'nin kurumsal düşüncesi değildir. Topluma karşı verdiği emir hiç değildir. Kim neyi giymek isterse giyebilir. Neye inanmak istiyorsa inanabilir. "Ben müslüman değilim, sen cami yaptırma." görüşü yanlıştır.

Oyuncuyu var eden televizyon yada sinemadır. Bu eylemlere katılan kişiler, sağ yada sol gürüşü sebebi ile sevilmiyor. İcra ettikleri sanattan dolayı insanlar onları tanıyor. Sanatın sana getirdiği şöhreti insanları sınıflandırmak yada örgütlemek için kullanırsan yaptığının doğruluğu tartışılır. İnsanlar da tartışabilir, Trt'de tartışabilir. "Bu oyuncular senin söylediklerini yapmadı." Yapanların arasında ne işleri vardı? Engel olmaya mı gittiler?

Darbeci diye hitap şeklini zaten yanlış olduğunu belirtmek amaçlı yazdım. Ama sen onları tahrik ettiğin için üzerine geldiler. Leyla ile Mecnun'a karşı cephe aldırlar. Peki neden, Avrupa Avrupa için böyle durum söz konusu değildir? Sen bir hamle yaptın, insanlar da tepki verdi. Bu ekip olaylara katılmak yerine, herhangi bir kanala çıkıp görüşlerini açıklasa daha doğru olmaz mıydı? Yada randevu isteyip amaçlarını Başbakana anlatsalar? Olaylardan duydukları üzüntüyü dile getirseler. Doğru seçenek varken neden yanlış olanı seçmesi desteklensin? Size göre doğru olan bu yapılanlardır, ben saygı duyarım. Duymayan darbeci sıfatını yapıştırır. Olaylar da kelle almaya kadar gidebilir. Ben şahsen gitti diyemem, dizide gördüğüm farklı yanlışlar da var. Dizinin bitmesinde yüzdesel bir oranlama olur. Tamamen siyasi diyemem.

Olayların bu şekilde gelişmesine olanak sağlayan masum değildir. Bunu hak ettikleri kesinlikle söylenemez, sadece daha dikkatli olunmalıydı. Türk seyircisi dizi konusunda diğer ülkelere göre daha hassastır. Oyuncular bunu biliyordu. Tepkiyi öngörmek zorundaydılar...

Ödül konusu biraz karışıktır. Ödül için bizzat başvuru yapıyorsun. Bir çok yapımcı, özellikle Pana film ödül için asla başvuru yapmaz. Sürekli aynı ekipler başvuru yaptığı için, ödüller de onlardan birilerine veriliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Reyting diyenler Yeşil Burun Adalarında mı yaşıyor ? Komik olmayın bir kez olsun Allah'dan korkunda doğruları konuşun/yazın şuraya...

Herkes işine geldiği gibi yorumluyor. Neredeyse full kadro gezi parkındaydılar. Bence bu karar için geç bile kalındı.
  • etikom kullanıcısına yanıt
    bumerang mış haha :D

Bloomberg Tv, habertürk tv nin ekonomi kanalı. Yani Ciner grubuna ait..

Geçenlerde TMSF nin elinde olan Show Tv Ciner Medya Grubuna satıldı dolayısıyla Show Tv'nin reytinglerini yükseltmek için Kurtlar Vadisi'yle anlaşma sağlandı sanırım, Benim İçin Üzülme dizisi de Show'a geçti. Dolayısıyla kendi kanallarında olan Kelime Oyunu'nu da oraya taşıdılarbunun için.

Geniş bakın biraz..
  • TRT'nin amacı yandaş yalaka oyuncu kadrosu ise, komik. Ne zeka nede gururları yetecek insan bulamazlar. Çünkü mantıkları,çapları geniş olacağını düşünmüyorum. Kimse hakaret veya üstüne alınmasın,herkes için oyunculuk açık, yandaş olanları görüyoruz nasıl kalitelerinin olduğunu. Sürünür giderler. Yarın başkası gelir iktidara TRT'nin kafasını alırsa, nedeni bu dizinin kaldırılma sebebi eğer siyasi isedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IS-LM-BP

hem devlet kanalında yayınlanacak dizi hem de protestolara katılacak öyle mi hükümetimiz yine iyi sabretmiş 3 sezon saçma salak dandirik bir diziydi zaten

padişahım çok yaşa
  • squhze kullanıcısına yanıt
    Peki, hamileleler için söylenen söze niye bir tepki koyulmadı? Bu bir fikir değil, nefret söylemidir. Ama bir sağlıkçı, çıkıp TRT'de devlet politikasını eleştirince yayın bitirildi. Aynı şekilde halktan birileri TRT'ye tepki gösterince apar topar yayın kesildi. TRT kendinden olmayan hiçbir şeye saygı duymaz. TRT, YoK isimli arkadaşın dediği gibi "kamu kurumu"dur. Senin vergini alıyorsa, benim de vergimi alıyor. TRT tarafsız olmak durumundayken, sadece hükümet yanlısı bir pozisyonda durmaktadır. Hükümetin bugün kadına verdiği değer ve bakış açısı ortadadır. TRT'nin kurumsal düşüncesi olmasa bile, TRT'nin başındakilerin ve hükümetin bu olaya tepkisiz kalması, yeterine açık ve nettir.

Memet Ali Alabora, sadece "tweet" attığı için ölüm tehditleri alıyor. Başbakan tarafından hakaretlere maruz kalıyor. Yani hiçbir şey yapmasan bile, eğer sen bu hükümete karşıysan, eğer "onlardan" değilsen tepki çekiyorsun. Maalesef bugün L&M'nin başına gelenler TRT'nin kemikleşmiş yapısıyla ilgili bir durumdur.

Oyuncular, sanatçılar halkın yanında olmak zorundadır. Devlet soytarısı olmamalıdırlar. Eğer Şafak Sezer ben "hükümet istifa etsin istemiyorum" deseydi, tepki çekmeyecekti. Ama gidip "el öpünce" tepki çekti. Çünkü bu korkaklıktır. Ben bugün Gezi olaylarına farklı bakan, olumlu görmeyen herkesle tartışmaya hazırım. Hele ki senin gibi dinleyen biri olursa. Ama şunu demek istiyorum, sanatçılar her zaman halkın yanında olmalılar. Tüm dünyada sanatçılar halkın yanında olmalı, otorite ve gücün değil. Bugün hükümeti hangi alanda savunursanız savunun, hangi icraatı beğenirseniz beğenin, bu hükümetin otoriter ve baskıcı olduğunu, başbakanın bir diktatör edasıyla meydanlara çıktığını, halkı 2'ye böldüğünü, kendinden olmayan %50'yi, diğer %50'ye karşı azınlık gördüğünü inkar edemezsiniz. Sanatçılar bu durumda, halkın yanında olmalıdırlar. Sana yeminim olsun, bir gün "makarnacı" %50'ye TOMA'larla saldırırlarsa, TOMA'ların karşısında duracağım, yine. Düşünceniz ve görüşünüz ne olursa olsun, zulme karşı duracağım. Sanatçıların yapması gerekende budur işte.

L&M ekibi, gezi direnişinde yer alabilir, tepkilerini ortaya koyabilirler. Bu onların en doğal hakkıdır, park yerine AVM isteyen bir "ünlü" olabileceği gibi, AVM yerine park isteyen "sanatçılarda" olabilir. AVM isteyenlere niye ünlü dediğimi, umarım anlarsın. Kimin sanatçı, kimin ünlü olduğuna ben karar veremem ama, benim fikrim, halkın yanında olmayan kimse, sanatçı değildir.

Senin cümleni gayet anladım merak etme, darbeci demediğini anlıyorum. Ama yukarıda uzun uzun yazdığım gibi, tweet bile ölüm tehditlerine sebebiyet verebiliyor. Zaten olayın patlak verdiği nokta, videoydu. Gezi eylemlerine katılmaları değil, Gezi parkı için hazırlanan video. "Boğaza da beton döksünler. Ben çocuğu steril olmayan parka mı götüreceğim, AVM'ye gideriz." dedikleri video. Yani dediğin yere çıkıyor olay, bir kanala çıkıp görüş açıklamak ile, 5 dakikalık video hazırlamak pek farklı şeyler değil. Kaldı ki videoda halka seslenmiyorlar, kendi aralarında konuşuyorlar. Her ne kadar topluma yaymak amacı taşınsa da, durum bu.

Ödül olayını reyting açısından söyledim, yani TRT'nin en başarılı dizilerinden biriydi L&M. Ne daha önce bu kadar dile dolanan bir yapım geldi, ne de bu kadar göze battı TRT dizileri arasında, herhangi bir yapım. YoK reyting olaylarını benim yerime özetlemiş. TRT kâr ile değil, vergi ve devlet desteğiyle ayakta duruyor. Bunu kendileri hep kabul etmiştir. Yoksa onca televizyon ve radyo kanalını idare etmek, hiç kolay değildir.

Burada TRT'ye düşen, tarafsız olmaktır. Ama ne yazık ki, TRT'nin üst düzey ve artık neredeyse tüm kadrosu AKP ve cemaatin adamlarıyla dolmuştur. Bu yüzden tarafsızlık beklemek akıl kârı bir iş değil. Diyeceğim o ki, L&M reyting yüzünden değil, gezi olayları yüzünden "bitirilmiştir."

• Tamamen sacmalik

• quote:

Orijinalden alıntı: hasoci

şu "KOMİK DEĞİLDİ ZATEN" diyenlere anlam veremiyorum, zorla mı izletmişler acaba?
    kimse aptal değil, herkes biliyor neden yayından kaldırıldığını, bundan sonra TRT diye bir kanal yok benim için.

İzleme. Bu bizi ilgilendiren bir şey değil. Git Star izle.Show TV.Kanal D var.Hepsinde de boş boş diziler.Hepsi vakit israfı.

• Leyla The Band'i iyi ki kurmuşlar dizi bitse bile başka dizide iş bulabilirler veya grup olarak devam ederler bu yetenekli insanların kaybedilmesi çok kötü olur
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evrekas

quote:

İyi bir iş olduğunu destekliyorsanız, reklam verenlerin kabul ettiği bir siteden başarı örneği sunmalısınız. İmdb sitesinde yer alan verileri resmi olarak onaylayan tek bir kurum yoktur. Sosyal medyada buna dahildir. Televizyon yapımları için önemli olan tek şey reytingdir. Söz konusu dizinin yapımcısı da bunu en iyi bilen kişilerden biridir. Yerli, yabancı fark etmez. Düşük reytinge sahip diziler yayından kaldırılır. Leyla ile Mecnun yayında fazla bile kaldı. Bu kadar tölerans gösterecek 2. kanal söyleyemezsiniz.

Artık klasik reyting ölçümleri kadar, Sosyal medya verileri de televizyonlar için önemli bir veri kaynağı.
    Reklamveren de eskisi kadar reyting ölçümlerine güvenmediğinden, Sosyal Medya , Basın'da habere konu olma gibi verileri göz önüne alıyor.

Ama sırf reytinglere bakılırsa, dediğiniz gibi Leyla ile Mecnun'un ömrü 10 bilemediniz 20 bölüm olurdu. Dizinin arkasında sevenleri çok fazla durdu.

Trt Kanal Direktörü Bülent Ata, daha 2 ay öncesine kadar Leyla ile Mecnun'u övüyor, kesinlikle devam edeceğini dile getiriyordu. Hatta Leyla ile Mecnun'un dizi sektörüne bir sun'i teneffüs olduğundan falan bahsediyordu. Gezi Parkı olayları ile beraber sesi çıkmamaya başladı ve sonrasında da Twitter'ını kapattı sanırım.

Bir de üzücü olan, böyle güzel bir işin FİNAL dahi yapamadan patır kütür bitirilmesi. Kesinlikle bir kanala transfer olacaktır bu güzel dizi.

Söylediklerinizi destekleyecek tek bir kanıt bulamazsınız. Reklam verenler sadece resmi verilere itibar ediyor. Sosyal medya kesinlikle resmi veri olarak kabul edilmiyor. Kabul eden olduğunu söylüyorsanız, hangi reklam şirketinin olduğunu da paylaşın. Siz bu şekilde olmasını istiyorsunuz. Ama söylediğim gibi böyle bir düzen söz konusu değildir.

Projenin başarı yansımasının reyting olduğunu söylemedim. Ama, reytinler belirli bir seviyenin altında ise, son dönemin en iyi projesine sahip olmanızda bir şeyleri değiştirmez. Televizyon yazarı yada yapımcısıysanız, birinci önceliğiniz reytingdir. Düzen tüm Avrupa ve hatta Amerika'da böyle kuruludur. Reyting sistemini eleştirmek istiyorsanız, eleşetirin. Sonuç olarak, yerinizde saydığınızı görürsünüz. Daha fazlasını bulamazsınız.

Reyting almayan bir projenin bu kadar uzun süre yayında kalmasının benzer örnekleri yoktur. Zaten yapılan görüşmelerde Trt kanadı dizinin daha fazla reyting alması için, ekipten çözüm istemiştir. Görünen tabloya göre ekip bu konuda başarılı olamamıştır.

Trt'nin içinde görevli kişiler Leyla ile Mecnun'u kişisel olarak beğenebilir. İş konusunda profesyonel davranmak zorundadırlar. Zarar ettikleri bir projeyi ne kadar beğenseler de yayınlamaya devam edemezler.

http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/72468/2368/5/cengiz-semercioglu-leyla-ile-mecnun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12141215121612171218
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.