Şimdi Ara

Leyla ile Mecnun (2011) | 3.Sezon | TRT1 (1215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26.981
Cevap
105
Favori
846.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12131214121512161217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler yeni sezonda dizi yayında olmayacak mı ?
  • "dayyup aga'nın haberi yok !"

Asla inandırıcı değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: squhze

quote:

Orijinalden alıntı: Evrekas

quote:

İyi bir iş olduğunu destekliyorsanız, reklam verenlerin kabul ettiği bir siteden başarı örneği sunmalısınız. İmdb sitesinde yer alan verileri resmi olarak onaylayan tek bir kurum yoktur. Sosyal medyada buna dahildir. Televizyon yapımları için önemli olan tek şey reytingdir. Söz konusu dizinin yapımcısı da bunu en iyi bilen kişilerden biridir. Yerli, yabancı fark etmez. Düşük reytinge sahip diziler yayından kaldırılır. Leyla ile Mecnun yayında fazla bile kaldı. Bu kadar tölerans gösterecek 2. kanal söyleyemezsiniz.

Artık klasik reyting ölçümleri kadar, Sosyal medya verileri de televizyonlar için önemli bir veri kaynağı.
    Reklamveren de eskisi kadar reyting ölçümlerine güvenmediğinden, Sosyal Medya , Basın'da habere konu olma gibi verileri göz önüne alıyor.

Ama sırf reytinglere bakılırsa, dediğiniz gibi Leyla ile Mecnun'un ömrü 10 bilemediniz 20 bölüm olurdu. Dizinin arkasında sevenleri çok fazla durdu.

Trt Kanal Direktörü Bülent Ata, daha 2 ay öncesine kadar Leyla ile Mecnun'u övüyor, kesinlikle devam edeceğini dile getiriyordu. Hatta Leyla ile Mecnun'un dizi sektörüne bir sun'i teneffüs olduğundan falan bahsediyordu. Gezi Parkı olayları ile beraber sesi çıkmamaya başladı ve sonrasında da Twitter'ını kapattı sanırım.

Bir de üzücü olan, böyle güzel bir işin FİNAL dahi yapamadan patır kütür bitirilmesi. Kesinlikle bir kanala transfer olacaktır bu güzel dizi.

Söylediklerinizi destekleyecek tek bir kanıt bulamazsınız. Reklam verenler sadece resmi verilere itibar ediyor. Sosyal medya kesinlikle resmi veri olarak kabul edilmiyor. Kabul eden olduğunu söylüyorsanız, hangi reklam şirketinin olduğunu da paylaşın. Siz bu şekilde olmasını istiyorsunuz. Ama söylediğim gibi böyle bir düzen söz konusu değildir.

Projenin başarı yansımasının reyting olduğunu söylemedim. Ama, reytinler belirli bir seviyenin altında ise, son dönemin en iyi projesine sahip olmanızda bir şeyleri değiştirmez. Televizyon yazarı yada yapımcısıysanız, birinci önceliğiniz reytingdir. Düzen tüm Avrupa ve hatta Amerika'da böyle kuruludur. Reyting sistemini eleştirmek istiyorsanız, eleşetirin. Sonuç olarak, yerinizde saydığınızı görürsünüz. Daha fazlasını bulamazsınız.

Reyting almayan bir projenin bu kadar uzun süre yayında kalmasının benzer örnekleri yoktur. Zaten yapılan görüşmelerde Trt kanadı dizinin daha fazla reyting alması için, ekipten çözüm istemiştir. Görünen tabloya göre ekip bu konuda başarılı olamamıştır.

Trt'nin içinde görevli kişiler Leyla ile Mecnun'u kişisel olarak beğenebilir. İş konusunda profesyonel davranmak zorundadırlar. Zarar ettikleri bir projeyi ne kadar beğenseler de yayınlamaya devam edemezler.

Afaki konuşuyorsunuz. Ne zararından bahsediyorsunuz?

Leyla ile Mecnun (2011) | 3.Sezon | TRT1

Reklam geliri TRT gelirinin çok ufak bir parçası. O gelirler TRT nin 13 ayrı televizyon kanalının arşiv parasına yetmez.

Bu raporda detayları görebilirsin. Sayfa 216 http://www.trt.net.tr/medya6/dosya/2013/07/15/237998f0-4eb4-44ab-9aa2-367da7c6d62d.pdf

TRT bir kamu kurumu. Kamu kurumları kar amaçlı kurulmuş şirketler değildir. Maksatları kamuya hizmettir. Öyle olsaydı TRT nin 13 ayrı kanal için yaptığı, yaptırdığı binlerce program için trilyonlarca kar etmesi gerekirdi. TRT Belgesel kanalının toplam izleyici sayısı L&M nin 1 bölümde aldığı izleyici sayısından azdır.

• YoK kullanıcısına yanıt
    Al bir tane daha... Ben diziden zarar ediyorlar diyorum, sen Trt'nin karını açıklıyorsun. Doğru cevap vermek istiyorsan, Leyla ile Mecnun dizisinden kanalın ettiği karı açıklamalısın.

Kamuya hizmet... Sen padişahsın ya, senin istediğin olsun. Sana hizmet etsinler. Senin gibi vergi veren 80 milyon kişi de farklı bir dizi ismi söylerse ne olacak? Ödediğiniz verginin, verdiğiniz oyun direkt olarak sizin istekleriniz anlamına gelmediğini artık görün.

Şunu da unutmayın, belgesel programları reyting için yapılmaz ve bütçesi dizi ile aynı değildir. Ama sizin mantığınızdaki birinin bunu anlayabilmesine ihtimal vermiyorum.
  • Ben inanmıyorum arkadaş bittiğine , "adam" gibi bir kanalda devam ederler.
  • Üzüldüm... Gerçekten üzüldüm. Ailece tv ve dizi kültürü olmayan kişiler olduğumuz halde ilk defa bir diziye tutulmuştuk... Konusu +16 ymış gibi saat 23lerde yayınlanmasına, diğer gün erken kalkacak olduğumuz halde katlanmıştık. O pazartesilerin iyi geçmesine vesileydi. Pazartesi gününün tüm yorgunluğunu alabiliyordu insandan. Sonuna doğru uyuya kaldığımızda diğer gün netten deli gibi sonunu aradığımız ilk ve tek diziydi. Son günlerde çok güldüğüm, arada dayanamayıp ağladığım tek diziydi. Esprilerini unutmadığımız, her gün tekrarladığımız nadir dizilerdendi.....

Bitmesine hiçbir anlam veremedim. Konu söylendiği gibi reyting ise;

Leyla İle Mecnuna Yılın Dizisi Ödülü

Ekranların En Başarılı Dizisi... "Leyla ile Mecnun"

TRT Haber ve "Leyla İle Mecnun"a Ödül

Leyla ile Mecnun Ekibi / Kırmızı Halı & En İyi Senaryo

2011 yılının en iyi komedi dizisi; Leyla ile Mecnun, 2011 yılının en iyi komedi dizisi erkek oyuncusu; Ali ATAY (ayakligazete)

Ödüllerin devamı

Konu hala reyting mi?

Kesinlikle başka bir tv kanalında devam etmeli, bu kanal atıyorum Rumeli TV bile olabilir farketmez. Bumerang Tv de yayınlanan Ali İhsan Varol un sunduğu "Kelime Oyunu" yarışma programı ile ilgilide bu tür olaylar olmuş, bumerang dan kaldırılmıştı. Fakat ne oldu? Şu an Show TV de yayınlanıyor!!!!!!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: etikom

Üzüldüm... Gerçekten üzüldüm. Ailece tv ve dizi kültürü olmayan kişiler olduğumuz halde ilk defa bir diziye tutulmuştuk... Konusu +16 ymış gibi saat 23lerde yayınlanmasına, diğer gün erken kalkacak olduğumuz halde katlanmıştık. O pazartesilerin iyi geçmesine vesileydi. Pazartesi gününün tüm yorgunluğunu alabiliyordu insandan. Sonuna doğru uyuya kaldığımızda diğer gün netten deli gibi sonunu aradığımız ilk ve tek diziydi. Son günlerde çok güldüğüm, arada dayanamayıp ağladığım tek diziydi. Esprilerini unutmadığımız, her gün tekrarladığımız nadir dizilerdendi.....

2011 yılının en iyi komedi dizisi; Leyla ile Mecnun, 2011 yılının en iyi komedi dizisi erkek oyuncusu; Ali ATAY (ayakligazete)

Ödüllerin devamı

Konu hala reyting mi?

Kesinlikle başka bir tv kanalında devam etmeli, bu kanal atıyorum Rumeli TV bile olabilir farketmez. Bumerang Tv de yayınlanan Ali İhsan Varol un sunduğu "Kelime Oyunu" yarışma programı ile ilgilide bu tür olaylar olmuş, bumerang dan kaldırılmıştı. Fakat ne oldu? Şu an Show TV de yayınlanıyor!!!!!!!!!

nedense oyuncular başka kanalda yayınlanacakmış gibi konuşmuyor ama Star gibi kanallarda yayınlanabilir bunun örneğini Behzat Ç ve İşler Güçler de gördük.

• Yazık oldu. Biz 11 senedir her hafta polatın ölüp ölüp dirilmelerini görüyoruz, her sabah seda sayan gibi bir egoyu görüyoruz,hatta alemin kralı gibi saçma bir diziyi bile gördük. Acunun yaptıklarına değinmiyorum bile. Leyla ile Mecnun onlardan daha saçma değildi. Dizi kültürümüz için büyük kayıp. Bu gibi zihniyetler olduğu sürece bu saatten sonra ne o nede onun gibisi olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ismail abiyi yasaklayan faşistin allahıdır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: etikom

Üzüldüm... Gerçekten üzüldüm. Ailece tv ve dizi kültürü olmayan kişiler olduğumuz halde ilk defa bir diziye tutulmuştuk... Konusu +16 ymış gibi saat 23lerde yayınlanmasına, diğer gün erken kalkacak olduğumuz halde katlanmıştık. O pazartesilerin iyi geçmesine vesileydi. Pazartesi gününün tüm yorgunluğunu alabiliyordu insandan. Sonuna doğru uyuya kaldığımızda diğer gün netten deli gibi sonunu aradığımız ilk ve tek diziydi. Son günlerde çok güldüğüm, arada dayanamayıp ağladığım tek diziydi. Esprilerini unutmadığımız, her gün tekrarladığımız nadir dizilerdendi.....

Ödüllerin devamı

Konu hala reyting mi?

gönülden katılıyorum..

• Dizinin piyasaya çıktığı ilk gün seyretmeye başladım, 2.sezonun ortalarından sonra pek de bir komedisi kalmadı dizinin. Varsa yoksa mesaj. Leyla ile mecnun ilk kez hükümete karşı bir şey yapmadı ki, dizi içerisinde de eleştirdiği çok oldu. Hatta şu elektrikteki TRT payını bile eleştirdiler, dizi devam etti. Neyse sonuç olarak bittiğine hiç de üzülmedim. Gerçi bittiği de tam belli mi anlayamadım belki başka bir kanala geçerler.
  • quote:

Al bir tane daha... Ben diziden zarar ediyorlar diyorum, sen Trt'nin karını açıklıyorsun. Doğru cevap vermek istiyorsan, Leyla ile Mecnun dizisinden kanalın ettiği karı açıklamalısın.

Kamuya hizmet... Sen padişahsın ya, senin istediğin olsun. Sana hizmet etsinler. Senin gibi vergi veren 80 milyon kişi de farklı bir dizi ismi söylerse ne olacak? Ödediğiniz verginin, verdiğiniz oyun direkt olarak sizin istekleriniz anlamına gelmediğini artık görün.

Şunu da unutmayın, belgesel programları reyting için yapılmaz ve bütçesi dizi ile aynı değildir. Ama sizin mantığınızdaki birinin bunu anlayabilmesine ihtimal vermiyorum.

Diyorum ki REKLAM GELİRLERİ TRT GELİRLERİNİN SADECE %6 SI Yani 100 programdan sadece 6sı reklam geliriyle ayakta duruyor. Hala tutmuş LM ne kadar kar etmiş, izlenmiyor diyorsun. Ama şu foruma bak en basitinden hangi TRT yapımı 410 sayfa konuşulmuş? 1 tane daha örnek ver. Ayrıca :http://www.imdb.com/search/title?num_votes=5000,&sort=user_rating,desc&title_type=tv_series&ref_=nb_tv_3_srs (27. sıra) Hee Türkler yapmış evet yapmış peki neden başka bir Türk yapımı dizi yok?

Ayrıca anlayamadığınız şey şu. Devlet kurumlarının herkese eşit şekilde hizmet vermekle yükümlüdür. Açık yazayım yani diğer %50 ye de hizmet etmek zorundalar. Evin yandığında itfaiyeyi aradığında sana hangi %50 densin diye bir soru soramazlar. Gelip müdahale etmek zorundalar. Aksi halde suç işlemiş olurlar. Yani sırf diğer %50 beğenmiyor diye bir programı keyfen yayından kaldıramazsın. Evet benim gibi vergi veren 80 milyon kişi başka bir diziyi beğeniyorsa ve o dizi TRT yayınlanıyorsa o diziyi devam ettirmek zorundadır.

Bak gönderdiğim raporda neler yazıyor.

2012 yılında TRT Arapça kanalında SADECE 160 dakika reklam yayınlanmış. LM nin 10 bölümünde o kadar reklam yayınlanıyor. Senin mantığınla TRT arapça kapatılsın. Reklam almıyor kar etmiyor saf zarar.

15 televizyon 15 radyo kanalının yıllık 90 milyon lira reklam geliriyle ayakta kalacağına inanmak için saf olmak gerekir. O yüzden bu dizi yayından kaldırıldı izlenmiyor reklam almıyor diye savunma yapmak saçmalık. TRT eğer izlenmeyi dert etseydi reyting sisteminden çıkmazdı. Reyting sisteminden çıkmasının tek açıklaması var. Reytingler bizim için önemli değil. E madem öyle L&M neden reyting almıyor diye yayından kalkıyor? Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

• Üzüm yemek mi battı bi tarafına trt iş reyting olsa haziranda final olurdu bu adamlara 4.sezon için devam denmezdi ama trt kaybetti o gemi senin ta gözüne girsin trt
  • O gemi birgün birilerine girecek Mecnun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

Kasmaya gerek yok!

Oyuncular aksam diziyi cekip sabahina da gezi eylemlerine katiliyorsa, ben de aksam diziyi seyreder gunu gelincede oyumu ak partiye veririm.

Oyuncular gezi zekali olabilir ama dizi orjinaldi(;

Edepli Konuş! Kimin ne olduğunu biliyoruz!
  • ~Ana konu yarım günde uçmuş maşallah.

~Nasıl küfür etsek bu TRT'ye Sarkozy mi desek , tuvalet terliği mi desek.Ne desek az gelir.

~Diğer izlediğim dizi Beni Böyle Sev ekibi de Gezi'ye katıldı , onu kaldırın da daha da TRT izlemek zorunda kalmayayım.

~Bu arada reyting yüzünden kaldırıldığını savunananlar daha fazla kendilerini rezil etmesinler.Komik duruma düşüyorlar.

~Bana TRT'de Leyla ile Mecnun'dan fazla reyting alan bir dizi söylesinler , söyleyemezler.

~TRT'den Gezi yüzünden kaldırdık diye bir açıklama mı bekliyordunuz?Tabiki reyting diyecekler.

~Ayrıca yukarda TRT'nin gelirini açıklamış arkadaş , reyting oranı sadece %6.Kimse kimseyi kandırmasın.

~Bundan sonra Eflatun Film'in görevi diziyi başka bir kanala taşımasıdır , eğer bunu yapmazlar ise TRT'den daha büyük bir ayıp etmiş olurlar.

~Başka bir kanalda hiç değilse diziye daha çok değer verilir , yapım şirketi daha çok kaznır , oyuncular daha çok kazanır belkide.

Leyla ile Mecnun (2011) | 3.Sezon | TRT1

• ten_don T kullanıcısına yanıt
    Gezi eylemine katılanlar için niye gerizekalı diyorsun ki? Ben de katıldım. Bir tek sen veya siz mi akıllısınız? Git oyunu kime veriyorsan ver, sorduk mu?

Bir diziye bile tahammül edemeyen insanlarla aynı ülkede yaşıyoruz. Hatta ülkeyi onlar yönetiyorlar. İzlersiniz, izlemezsiniz, seversiniz veya sevmezsiniz, bir dizinin görüşleri yüzünden yayından kaldırılması kadar absürt bir şey yok. Ben kendi adıma izliyordum çok keyifli bir diziydi. Umarım yayıncı kuruluş düzgün bir kanalda yayın hayatına devam eder. Leyla ile Mecnun bitmedi, yayından kaldırıldı. Tıpkı zamanında "Bu kalp seni unutur mu" dizisine olduğu gibi.
  • Türk dizisi olarak izlediğim son diziydi. Bitirilmesinde emeği geçen herkesin allah belasını versin çocuklarını elinden alsın inşallah.
  • YoK kullanıcısına yanıt
    İşinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Benim söylediklerim nettir. Sizin yaptığınız açıklama tabiri caizse çamura yatmaktır. Leyla ile Mecnun'un bütçesi ile, sizin söylediğiniz programların bütçesi aynı değildir. Sen pahalı olan kalsın, ucuz olanların varlığını sorgulayalım, diyorsun. Kar etmeyen yapımı devam ettirmenin mantıklı bir sebebi olamaz. Buna rağmen Leyla ile Mecnun uzun süre yayında kalmıştır. Diğer dizilerin hepsi kar mı ediyor? Etmeyenler daha düşük bütçeye sahiptir. Zararı bu projeden az oluyor.

Konuyu siyasete çekerseniz siz haklı çıkamazsınız. Trt güvenlik kurumu değildir. Polis yada İtfaiye üzerinden örnek vermek akıllı birinin yapmak isteyeceği açıklama değildir. Siz işe siyaset bulaştırdığınız sürece yüzde 50 olarak böldüğünüz toplum bunu zafer olarak görür. Öyle konular var ki, "Darbecilerin dizisini bitirdik" diyorlar. Zaten siyaset bulaşmış diyorsan, projede yer alan oyuncuların bulaştırdığını da kabul etmek zorundasın. Oyuncu genele hitap eder. Taraf oluyorsa, sonuçlarına katlanır ki, dizi nasıl biterse bitsin, siyasi de olabilir, bunu zaten diğer mesajlarda kabul ettim, buna uygun zemini hazırlayan da suçludur.

Eski mesajlarda bir kişi Trt koordinatörü bu diziyi beğeniyordu, dedi. Demekki ne yapalım da kaldıralım gibi bir düşünce yoktu. O düşünceyi sen veriyorsun. Sonra da keyfen diyorsun. Neden benim işime karışıyorsunuz diyebilmen için, neden siyasetçinin işine karıştın sorusuna cevap vermen gerekir. Sen sanatçısın insanları tahrik edersen sana karşı cephe alırlar. Ben senin seçtiğin lidere hakaret ederim, sana makarnacı diye hitap ederim, sonunda senin ödediğin vergiden kazanç sağlarım. Kusura bakmayın bunu yaptırmazlar.

Siyasi diyebilirsin, kamu vicdanını rahatlatmak için diyebilirsin, bütçe diyebilirsin yada seni tatmin eden hangi kelime ise onu kullanabilirsin. Tek gerçek, Trt olmasa dizi bu kadar uzun sürmeyecekti...

İyi olanı görmek istemiyorsan, görebileceğin her şey kötüdür...

• 
Sayfa: önceki 12131214121512161217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.