Şimdi Ara

Legion GO (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.102
Cevap
55
Favori
50.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teknik Özellikler ve Fiyat

• Ekran: 8.8 inç boyutunda QHD+ 144Hz IPS ekran, 500 nit parlaklık.
    • İşlemci: AMD Ryzen Z1 Extreme’e kadar yükseltilebilir.
    • RAM: 16GB 7500 MHz LPDDR5X.
    • Depolama: 256GB, 512GB veya 1TB PCIe 4.0 NVMe.
    • İşletim Sistemi: Windows 11 Home.
    • Batarya: 49.2WHr batarya kapasitesi ve 65W hızlı şarj.
    • Bağlantı: Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 desteği.
    • Fiyat: 799 dolar.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yuh, hayatımda gördüğüm en yalan yanlış yorum.

Boot olması diye bir olay yok. Hazırda beklet olayıyla 2 saniye sürüyor aç kapat olayı.

Cihaz uzun kullanım için ağır diyorsanız en yakın spor salonuna üyelik alın, ücreti benden. Zira gamepadler olmadan ağırlığı 640 gram. Ipad pro 680 gram, Galaxy Tab S9 740 gram, full plastik 8 inç ekranlı dandik çin malı tabletler dahi 400 gr ve üstü.

Film, dizi vs gayet güzel izleniyor, okuma işi de keyifli. Zira ekran çözünürlüğünden ötürü keskinlik mükemmel, dikey modda çok rahat kullanılıyor ve ekran parlaklığı aralığı gayet geniş.

Dizi-film veya okuma yaparken nasıl çok çabuk bitiyor batarya? Nasıl full fan açtırıyorsunuz alete? Bunlar ciddi başarılar. Başlı başına bir zanaat şunları başarabilmek.

60 Hz modda, ortalama parlaklıkta, Quiet profil seçiliyken 8 saate kadar film izlenebiliyor. Gram ısınma yapmıyor, yapmadığı gibi fan dönüyor mu dönmüyor mu anlaşılmıyor bile.

Merhaba arkadaşlar ben de aranıza katıldım.

Öncelikle ciddi araştırmalardan sonra legion go almaya karar vermiştim. Benim gibi araştıran arkadaşlara yol göstermesi için deneyimlerimi anlatayım dedim.

41 yaşındayım. Evde masaüstü pc, laptop var ama gel gör ki işten yorgun argın gelince yatağa uzanıp hemen şipşak 1 saat oyun oynayıp sonra uyumak hayalim vardı. Bu yüzden bu alet cazip geldi.

Ekran büyüklüğü olarak acaba küçük gelir mi diyordum ama bana yeterli geldi. Steam deck veya asus gibi olsaydı muhtemelen çok küçük gelirdi. Ancak film izleme deneyimi nasıl olur diye bakayım dedim ekranın yansıdığını farkettim. Ekran yansımasız değil, siyah ağırlıklı sahnelerde fena yansıyor ve rahatsız ediyor. Film izleme deneyimi ise eh işte telefondan film izliyormuş gibi oluyor. Webde gezinme, forum sayfalarını okumada ise gayet konforlu. Telefon ekranı gibi aşırı küçük gelmedi. Ekran da yüksek çözünürlüklü olduğu için webde gezinme deneyimi benim için güzeldi.

En çok eleştirilen konulardan biri olan hoparlörler gerçekten söylendiğinden daha kötü. Çok dandik. Ancak realtek uygulaması içinde stok gelen ekolayzır ayarını çok kötü yapmışlar. Ekolayzırı flat yapınca ses deneyimi iyileşiyor. Ben basları ve tizleri bir miktar arttırdım. Midler flat. Daha iyi oldu. Yine de telefon hoparlörü çok daha kaliteli ses veriyor.

Gamepadlerde titreşim var ama bozuk. Titrerken dın dın dın ses geliyor. Hoparlör mü bozuk acaba dedim 1 günümü ses sürücüleri vs ile uğraşarak geçirdim ama meğersem titreşim ses yapıyormuş. Yani öyle dualshock gamepad titreşimi veya cep telefonu titreşimi gibi değil bildiğin motora teneke bağlamışlar gibi ve bana has birşey değil bütün legionların titreşiminde bu sorun var. Daha kötüsünü söyleyeyim titreşimi güçlü yapınca bu sefer bızlama sesi geliyor sanki içinde birşey sağa sola çarpıyor gibi. Acaba benimki mi bozuk diye nette araştırma yapayım dedim dünyada herkeste bu sorun var yani fabrika üretimi bozuk. Titreşimin orta yapınca bızlama sorunu yok.

Micro sd karta gelince ben sandisk extreme go aldım ama youtube incelemelerini sonradan gördüm. Oyun yükleme sürelerinde daha ucuz kartlarla arada sadece birkaç saniye var. O kadar para vermeye değmez. Bunun dışında 50gb gibi oyunları test ederken aşırı bir gecikme yaşamadım yani makul bir gecikme. Lexar silver plus bulabilirseniz onu olın o daha iyi. Samsung pro plus ve lexar gold en iyileri bunlar ama türkiyede 1tb modelleri yok.

Buarada cihaz kapalıyken ses açma (kısma da olabilir hatırlayamadım) ve güç tuşuna aynı anda basınca biosa giriyor. Boşuna klavye bağlamaya uğraşmayın. Oradan video belleğini 6gb yaptım daha iyi oldu.

Oyun ve batarya olayına gelirsek maks. 30dk oynama süresi var 30dk geçmek nasip olmadı çünkü aleti bir açıyorsun yok windows güncellemesi yok bilmeme güncellemesi... Akla hayale gelmeyecek sorunlar... Bir gün oyun oynayayım diye açtım ses sürücüsü gitmiş. Onla uğraş dur... Yani 1 haftalık deneyimimde hergün ama hergün cins bi ayarla uğraşmak zorunda kaldım tabii ki bunlar da batarya süresinden yiyior. Arta kalan bataryayla 30dk oyun oynayabildim. Sorunlar biterse oyun süresi 1,5-2 saat olacak gibi duruyor.

Xbox olayına gelirsek. xbox store dan güncellenmiş remake vs Age of 2 ve age of 4 almıştım deniyim dedim hiçbir şekilde legion go kontrollerinin desteği yok. Mouse ve klavye bağlamadan oynayamıyorsun. Steamden titan quest yükledim gayet güzel kontrol desteği var yani xboxta kontrollerde sorunlar yaşayabilirsiniz ama steam de sorun yok.

Adil bir puanlama yapacak olursam

Sorunlar ve FİYAT dikkate alarak:

Asusun bütün deckleri 3/10

Steam deck: 3/10

Steam deck oled: 4/10

Legion go: 4/10

Legion go yu steam deck oled ile aynı puanı vermemin sebebi; ekran büyük ve performans iyi. Ancak yine de son çıkan oyunları ultrada oynarım gibi düşünmeyin. Yazsam daha yazacak çok şey var ama yeterli bence.

Harici Ekran Kartı Kutusu Razer Core X İnceleme & ASUS RTX4060TI & Lenovo Legion Go Testi

Lütfen abone olmayı unutmayın :)

İnceleme TVyoutube
    Bu videomuzda Razer Core X harici ekran kartı kutumuza Asus 4060TI ekran kartımızı bağlayarak Lenovo Legion Go üzerinde testlerimizi gerçekleştirdik. Umarım beğenirsiniz. Beğendiyseniz beğen butonuna basmayı ve takip etmeyi unutmayalım 00:00 - Giriş 04:36 - Lenovo Legion Go FPS 07:22 - Razer Core X - ASUS 4060TI & Lenovo Legion Go FPS 10:02 - Sonuç @incelemetv
    https://www.youtube.com/watch?v=54YiBvT5p3E&feature=youtu.be

Soğutma çözümü için siparişlerim geldi. Bu gece çok detaylı bakamadım ama şöyle söyleyim. CPU daha yüksek hızlara çıkıyor, cihaz daha soğuk çalışıyor, throttle azaldı, fan sesi arttı  

Oyun sesini arttırdığımda fan sesini bastırıyor ama. Detaylı bir video çekeceğim, yarın akşam çekerim sanırım.

• Ally ye göre baya büyük. Ekranın windows tablet olarak kullanılması büyük avantaj ama çıkarılabilir kollar da sorun yaratma şansını artırıyor.
    Büyüklüğü elde kullanırken ergonomik açıdan sorun çıkarabilir çünkü büyük ve ağır bir cihaz.
    Ekran 144 hz ama ekranda VRR yok Ally nin en büyük avantajı ekranda VRR olması böylece 45-60 arası fps dalgalansada hissettirmiyor.

Bir de Ally için piyasada Garantili uygun fiyata bulunabilir ama Go geldiğinde 35 civarı bir fiyatı olacak muhtemelen.

Karar verecek olanlar ihtiyaçlarına göre karar verirse onlar için sürpriz yaşanmaz en azından.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ryzen 9 3900x | ASUS ROG x570-f | ASUS ROG RTX 2080 SUPER | Gskill Neo 32GB
  • Tam Asus alma arifesinde bu ürünün çıkması hoş olmadı aklımı çeldi Legion GO (ANA KONU)  Türkiye'ye tahmini ne zaman gelir bilgisi olan var mı ? Ekranı ve joystickler çok cezbetti beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Philipp_Plein -- 12 Kasım 2023; 11:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Back 4 Blood [ PC ANA KONU ]
    6 yıl önce açıldı
    PUBG Mobile [ANA KONU]
    8 yıl önce açıldı
    Overwatch 2 [ANA KONU]
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cihazı ben de bekliyorum tr de satışa sunulmadı henüz ilk kullanıcı deneyimlerinden sonra karar vereceğiz artık takip

• 2 gündür kullanıyorum, Daha duyurusu yapıldığında Ally'i satmıştım. Ekran çok daha güzel, Ally nin ekranını görmekte bayağı bi zorlanıyordum, bu niapeden daha iyi. Gamepad bölümünün çıkması ve tablet gibi kullanılması uzun yolculuklarda çok pratik. Perdormans olarak hissedilir bir fark görmedim henüz. Amacı için ideal bir ürün. Bana eksik gelen 2 yönü var. 1- ekranı keşke HDR Oled olsaymış, oyun haricinde multimedya kullanımıbiçin ideal olurmuş. 2-keşke bi kamera koysalarmış, görüntülü görüşmeye yetecek kadar

1 hafta kadar test etme şansım oldu tecrübemi paylaşmak isterim.

* Ses ve ekran konusunda Ally ezer çok net. VRR ve ekran netliği, parlaklığı harika.

* Go da ekran büyüklüğü ve çıkarılabilir kontrolcü güzel bir sistem ancak şahsi görüşüm ally ile elim daha rahat ediyor ergonomisi bana göre daha iyi.

* Ally'nin soğutma performansını ben daha çok beğendim çift fan oluşu önemli.

* Elimde XG Mobile 3080 vardı ally ye ekstra bağlayarak bir monitör yardımıyla bildiğiniz harika bir pc yi dizebildim ekstra alındığında gücüne güç katan bir yapısı var ally'nin

* VRR görmezden gelmemek lazım bu asusta oyun oynarken çok daha akıcı ve sorunsuz bir deneyim sunuyor.

* Go'da gamepadi silah konumuna tutp fps oyunları oynamak harika bir tecrübe kesinlikle ancak biraz alışmak gerekli.

* Her iki cihazda ağır arkadaşlar uzun süre elde elleri üzer çok net ancak bu performanstaki cihazlar için gayet normal.

* Son olarak Go zannediyorum ülkemize ally den de pahalı bir şekilde girecek.

• feckless kullanıcısına yanıt

Merhabalar, paylaşım için öncelikle teşekkür ederim.

Anladığım kadarıyla Rog Ally den daha memnun kaldınız gibi şu ana kadar Legion Go tecrübenize göre?

güncelleme bilgisinde yazan 6GB vram olayı yalan. Resmi bios ile güncelledim fakat halen 6GB bram seçeneği yok

Ağırlık pek sorun olmuyor, stand i sayesinde yattığım yerde üstüme koyup rahatça oynuyorum, game pad olarak bundan çok daha memnun kaldım, çıkıp fps modunda kullanılması çok güzel bir özellik. Ally de daha oturmuş ve arayüzü daha iyi bir yazılım var, legion space için biraz daha geliştirme gerekli. benim için en büyük artısı ekran boyutu. bir sonraki generasyonda oled ekranlı bir model bekliyorum ama vivobook oledin ekranından son derece memnun bir kullanıcı olarak bu hamle muhtemelen asustan gelir.

güncelleme başarılı bir şekişde tamamlandı hiç bir hata vermeden ama 6GB seçeneği yok bios da

beta bios :

yeni amd sürücü :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÜMÜŞKURTT -- 29 Kasım 2023; 10:29:20 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.