Şimdi Ara

LED TV ARIZASI YARDIM LÜTFEN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BEKO 46'' 3D televizyonumun yarısı bulanık yatay çizgili oldu yarısı sağlam. Bu arıza önce yukarıda bir karış kadardı. Her geçen hafta biraz daha aşağı kayarak yarısını kapladı. Bu arıza ile karşılaşan var mı? Çözümü basit mi? Yaptırsam çok para tutar mı? Teşekkür ederim.



  • dostum hiç karşılaşmadım böyle bir hatayla ama burda sana kim yazsa belki senin TV'de başka bir sorunda olmuş olabilir. bence en iyisi tv yi kameraya çek git beko teknik servisine böyle bir hata alıyorum de. onlar sana yardımcı olurlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat gökhan -- 3 Kasım 2016; 19:57:2 >
  • Bu tip hatalarda burada belki size fikren yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır ama , bu bir fikir beyanından öteye gitmez ,yada sizin sorununuza çözüm bulacak bir eylem gerçekleşmez , en iyisi bulunduğunuz bölgede ki teknik servise baş vurmak, garanti varsa garantiye yollamak mantıklı bir seçim olacaktır . Çünkü burada yapılan afaki , konudan uzak teşhisler sizde iyice kafa karışıklığına sebep olabilir .

    Ayrıca benim yorumum tv nizde dahili uydu alıcısı yoksa yani dışarıdan harici bir uydu alıcısı takılıysa onu çıkarıp başka bir uydu cihazı denenilebilir , yada yine tv nizde harici bir uydu cihazı varsa görüntü aktarma (HDMI) kablosunda sıkıntı olabilir . Tabi bunlar küçük olasılıklar . Umarım sorununuza en kısa zamanda çözüm bulursunuz .
  • arıza panel gibi duruyor elinizden geliyosa paneli sökün soket yerlerini kontrol edin alkol gibi şeyle silin bekoya falanda mail atmayın dalga geçerler adamlar ürünü adam gibi yapsa bu sorunlar olmaz..
  • Genelde panelleri samsung lg sony olur yani bekonun paneli yoktur ayrica vestel arcelik de ayni seyi yapiyor...

    Elimdeki tvnin markasi vestel ama lcd paneli lg birde fabrikada kim takmis hangi parcayi monte etmis uzerinde yazili mesela hatice isimli calisan anakarti takmis paneli hasan takmis hepsi yazili yani vestel diye aliyoz ama panel lg cikiyor gayet guzel ama anakart cop yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açmaya çalıştım cihazı tüm vidaları söktüm ama çıkaramadım arka siyah kabini. sanki bir şey tutuyor uğraştım nerdeyse kıracaktım ama bir türlü çıkaramadım. dahili uydu alıcılı cihaz. farklı cihaz takıp denemedim. bir yerden bulup deneyim tekrar yazarım.
  • evde kendi imkanlarınız ile yapabileceğiniz birşey değil gibi duruyor resim olsa idi daha net birşeyler söylenebilirdi ama bahsettiğiniz arıza cof arızasına benziyor panele bitişik haldedir panel değişimi gerekiyor bazıları sıkıştırma ile düzelebiliyor ama garanti değil. uydu ile alakası yok mümkünse foto atın.
  • beko servise gittim 1,550 tl işcilik hariç masraf çıkardılar. bende 3,000 tl ye aldığım led tvyi 50 tl ye verdim :) yeni tv aldım artık. ilgiliniz için tşk ler
  • Arıza giderilebilirdi arkadaşım konuyu şimdi gördüm
    biraz daha dişini sıkıp tv'i açarak kart resimlerini gönderseydin evdeki saç kurutmayla işi çözebilirdin.
    Sağlık olsun diyelim
  • şuan moralim yerle bir oldu. o kadarda internetten araştırdım baktım ettim ama öyle bir yöntem görmedim. kesin denerdim. neyse giren girdi artık.
  • Bu tür arızalar genelde montajda yaşanıyor. Daha sonrasında ilerliyor. Televizyonun görüntü aktarımını sağlayan flex kabloda yırtılma meydana gelmiş olabilir. Hangi marka olduğunu hatırlamıyorum ama, bi arkadaşın tv montajlıyken sıkıntısız çalışıyordu, daha sonra tv yeri değiştirilmek için askı aparatı dahi söküldü. Tekrar montaj yapılırken vidası biraz fazla sıkılmış, bu vida da tam bu görüntü aktarımını sağlayan kabloya değince görüntü yarım olmuş. Fleks kablo zarar gördüğü için görüntü aktarımını tam yapamıyordu. Flex değişince tv normal çalışmaya başlamıştı. Ancak bu durumlar çok sıkıntı çıkartır, sürücü üniteye zarar verdiyse kart arızalanır, hatta en basitinden flex kabloyu bulamayabilirsiniz bile.
  • Diğer bir ihtimalse panel arızası olarak geçer. Panel değişimine giderler ve biraz tuzlu olur. Ancak onarımların ne kadar tutabileceği hakkında pek bilgim yok malesef
  • onarmaya 1.550 tl istediler ve bende tabiki yaptırmadım. yenisini aldım.
  • Merhaba,
    Teknosa.com outletten 65PUS9809 2015 temmuzunda 7500TLye almıştım. Panelin görüntüsünden çok memnundum ama malesef geçen hafta panelin boylu boyunca üstünden aşağı doğru 20cm derinliğinde bir gölge aniden belirdi. Gölgeli alanda görüntü tamamen gitmedi. Sadece daha karanlık oldu. Elektrikten çekip yeniden başlattığımda kesiliyor sıkıntı. Ama ara sıra yeniden peydah oluyor.
    Özetle panel ölüyor galiba. 1 buçuk senede üstelik. Isınmayla falan ilgili de değil. Eğer olacaksa televizyonu açtıktan 15 saniye sonra oluyor gölge. Outlet ürün olduğu için garantisi de 1 yıllıktı.

    Sizce bu sıkıntı arkadan aydınlatma problemi midir? Panel değişimi dışında bir çözümü olabilir mi? İnternetten bazı videolar izledim. Panelleri tamir için açıyorlar ve florasan gibi dizilmiş alt alta 4-5 sıra led şeritler var. Bunlardan arızalı olanları değiştiriyorlardı.

    Tamiri mümkün değilse eğer salonumda oldukça pahallı bir çöpüm olacak yakın zamanda.

     LED TV ARIZASI YARDIM LÜTFEN
  • ant1085 A kullanıcısına yanıt
    Led arızası . tamir edilebilir arızadır .
  • Teşekkür ederim cevabınız için. Yüreğime biraz olsun su serpildi.

    Peki televizyonu hemen mi servise göndermeliyim? Zira 5 gündür hiç tekrarlamadı bu durum. Sadece arada geç açılma gibi sounlar oluyor.

    Yoksa arıza kalıcı olunca mı?

    Beklemek arızasının büyümesine neden olabilir mi?

    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ant1085 A kullanıcısına yanıt
    arasıra oluyorsa led driverlarında sorun vardır . bu şekilde kullanmamanızı tavsiye ederim .
  • Arızanızın çözümü bu olabilir.

  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Tekrar merhabalar,

    Gölgeli alan 6. gün tekrar belirdi 5 saat kadar aralıksız çalıştıktan sonra. Bunu üzerine 1 saat kapatıp soğumasını bekledim. Açtıktan sonra gölgeli alan ilk defa yer değiştirip ekranın ortasından geçiyordu bu sefer. Ama daha zayıf olarak. Anlaşılan üst bölümde daha fazla led şerit sırası arıza veriyor.

    Bu şeritlerin tüm panel boyunca yukarıdan aşağı hepsinin değişmesi gerektiği anlamına mı geliyor bu durum?

    Yarın servisi arayacağım. Acaba aşağı yukarı ne kadar tutar arızanın giderilmesi? Rica etsem bir fikir verebilir misiniz? Led driver ya da led şeritlerin değişimi olarak.

    Garanti süresi bittiğine göre dışardan bir atölyede onartmak daha mı ekonomik olur?
    Teşekkürler.

     LED TV ARIZASI YARDIM LÜTFEN
     LED TV ARIZASI YARDIM LÜTFEN
  • ant1085 A kullanıcısına yanıt
    Duruma bakılırsa Ledlerde arıza yok,drive larında arıza var . yetkili servisten fiyat alın ,yüksek bulursanız özel servis arayışına gidersiniz .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.