Şimdi Ara

Laptop LCD Panel Arızası Acil lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Toshiba Qosmio X-500 marka laptop umun ekranı karardı durduk yere. LCD floresan arızalıdır diye ilk onu test ettim sağlam. invertör ü test ettim oda sağlam fakat ekrana görüntü gelmiyor. bu arada data kablosu da sağlam. LDC panel çift floresan lı doğal olarak invertör de çift çıkışlı. ben pc ye tekli invetör bağlayıp floresanların sadece birini bağladığımda görüntü geliyor ama tek floresanla yeterli aydınlanmıyor.
    İnvertör , floresan ve data kablosu sağlam olduğuna göre başka ne arızası olabilir. ana kartta nereden beslendiğini nasıl bulacam?
    NOT : pc açıkken bu arada Fn görüntü açma fonksiyonları çalışmıyor.
    Driver güncel.
    Bios ayarları kontrol edildi güncellendi.
    Tam bir uzman sorusu valla. yazarken bile keşke bilsem de ben cevaplasam dedim içimden. ;)
    Hadi bakalım uzman arkadaşlarım sorun anakartta gibi duruyor ama nasıl ve nereden besleniyor bu invertör? uzmanların cevaplarını bekliyorum.
    Teşekkürler... Sorunu çözene benden baklava sözümdür... ;)

• Burada yapmanız gereken iş hdmi yada vga kabloyla harici ekrana bağlamak görüntü yoksa ekran kartı gitti bu olasılığı bir eleyin.Eğer görüntü varsa yinede kablo sornlarına yönelmelisiniz.
  • şuan vga ile başka monitörden kullanıyorum ekran kartı sağlam. hatta söyle bişe söyleyim HP bilgisayardan söktüğüm tekli invertör ile ekran çalışıyor ama tek floresanı bağladığım için tekli invertöre görüntü istediğim parlaklıkta değil.
    Tekli invertörü çalıştıran neden ciftliyi çalıştırmıyor anlamıyorum. Ana karttan gelen güçte sıkıntı var zannedersem ama çözemediim :(
     Laptop LCD Panel Arızası Acil lutfen Laptop LCD Panel Arızası Acil lutfen

• resşnde ekran çalışıyor ama tekli invertör ve tek floresan bağlı olarak çalışıyor. çiftli invertör ü bağladığımda hiç çalışmıyor...
     Laptop LCD Panel Arızası Acil lutfen Laptop LCD Panel Arızası Acil lutfen

• Demekki yine ekranda sıkıntı var diğer kabloyu takıyorsunuz ve böyle bir durum söz konusu oluyor diğer florasanda sorun olabilir ekranın bir bakıma ihtiyacı var.Aynı anda değil de bozuk olan tarafı tek taktığınızda hiç görüntü gelmiyor mu?
  • iki florasan da sağlam ayrı ayrı denedim ikisi de çalışıyor. fakat söyle bir durum var kendi orjinal çiftli invertörü ile tekli dahi bağlasam floresan yanmıyor ama hp nin tekli invertörünü tek tek bağladığımda yanıyor. çifli invertör ve ekran faklı bir bilgisayarda denendi ikiside çalışıyor ama benim kasaya uygulayınca sıkıntı çıkarıyor.
  • O zmaan invertör değişecek arızayı bulmuşsunuz halen uğraşıyorsunuz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • invertör zaten yeni alındı ve yukarıda yazdığım gibi ekranda invertör de denendi ikisi de çalışıyor. sadece benim ana karta bağlayınca çalışmıyor.
  • Anakarta bağlı sokette sıkıntı olabilir o soket genele pimlidir sorunlu mu değil mi baktırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.