Şimdi Ara

***led panel arızası*** ... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
502
Cevap
14
Favori
216.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    marketlerin böyle bir dalavere çevireceğini tahmin ettiğimden verdikleri ek garantiye pek sıcak bakmamıştım bana da teklif etmişlerdi ...
    bimeks'in de böyle bir garanti uzatma hikayesi var ama işin aslı bambaşka ...
    %80 olsa neyse ama %40 çok komik ... ya adam gibi bir miktar iade yapmaları yada muadil yeni bir ürün teklif etmeleri beklenirdi ...
    haydi hayırlısı ... ... kolay gelsin ...
  • 2012 yilinda 3500 tl verip aldigim smart 120 ekran led tvim gecen sabah uyandigimda fisi takmamla otomatik surekli kendi acip kapmaya basladi ekranda smart yazisi ciktigi an tv tekrardan kapaniyordu servisi aradim geldi bakti isin komigi arkadas geldiginde tv acildi ekranda yatay cizgiler vardi kurcaladi menusunde test yapti ve kisa oz panel arizasi dedi ee dedim ne yapabiliriz 2900 tl degisimi dedi onayliyormusunuz nasil yani dedim cop mu oldu tv ,evet dedi:) guluyorum ama bu tv 4 senelik olmasina rahmen toplasam bir sene kullanilmistir oda en fazla 1200 saat kadar .acikcasi bumudur dedim nasil teknoloji nasil bir urundur bu dedim canim sikkin arkadaslar oledlere bakiyorum ama o parayi verip ayni arizayi yapmasindan korkuyorum .kiz gibi tvmden memnundum hic oluru yokmudur fikri olan varmidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu saat 01:00 den itibaren dikkatle okudum, arkadaşlar aradaki servis takıntılı konulara girmeyeceğim konunun amacına cevap vereceğim bilgim dahilinde.
    Arkadaşlar kırık ekranlar için illaki cevabım ve çözüm önerim yok, ki sanırım konu panelde çizgi çıkma sorunu!...
    Ben yaklaşık 6 ay önce bit pazarından 65 tl ye matsui marka bir plazma tv aldım 40", bu tv de aldığımda dikey olarak yaklaşık 4 cm yani 40mm kalınlığında siyah çizgi vardı, yada görüntü kaybı vardı desem daha doğru olur.
    Merakımdan biraz araştırma yaptım ve sorunun ekran flexi üzerinde bulunan diyot lehimlerinde olduğunu buldum, lehimleri tazeledim ve ta taaa, ekranımdaki siyak kalın görüntü kaybı yok oldu ve görüntüm geldiiii!...
    Bu televizyonu anneme hediye ettim, tüplü televizyonunu çöpe attım:)
    Bu arada MATSUI marka bu televizyonun içinden ne çıktı biliyormusunuz LG ekran panel, yaniii ne demekmiş bu firmalar seri sonu üretimlerini yani yeni model teknoloji led-oled-curved vs çıktıkça eski üretimleri elden çıkarmak için ucuz markalarla stoklarını tüketiyorlarmışşş.
    Şimdi ise bugün yine bit pazarından 65tl ye ekranında enine boyuna çizgiler olan bir samsung led tv aldım, konuya sebep arıza olan, sanırsam ya videodaki gibi kart arızası var yada daha çok ihtimal verdiğim flexi arızası var.
    Şimdi işim daha zor gözüküyor, çünkü plazma tv deki deneyimimde flexiler çok kalın yapıdaydılar, ve lehim mahinası ile lehimlerini tazelemem yetti, bu arada unutmadan söyleyeyim lehim yaptıktan sonra korozyona karşı önlem alamınızı tavsiye ederim yoksa çizgiler tekrar geliyor, neyse şimdi ise led tv daha hassas ince flexilere sahip olmalı az önce panele kadar söktüm flexileri yarımyamalak gördüm ama sanırım üzerlerinde diyot olmayacak, bakmam gereken yer tcon flexi birleşim soketleri olacak.
    Busonuç vermez ise tcon karta bakacağım ki arkadaşımda aynısından var ekranı kırık onun kartını takacağım denemelik,
    Gelişmeleri zamanım oldukça yazarım, yarın yoğunum çünkü yeni aldığım uno aracımı en küçük vidasına kadar söküyorum, ve arızalı parçalarını değiştirip en küçük noktasına kadar temizleyip, tekrar toplayacağım ardından modifiye eklemeleri yapacağım, sonra eve gelip led tv mi tamire başlayıp gelişmeleri size yazacağımmm.

• evet arkadaşlar, şu saat itibariyle ilk aşama denemelerimi tamamladım.
    Bu arada televizyonun modeli UE40D5003 led tv.
    ekranda çok sayıda enine boyuna çizgiler var demiştik konu itibariyle, nedenini daha önceki bahsettiğim plazma tv deneyimimden yola çıkarak il olarak panel flexilerini kontrol ettim, panel plexileri 6 adet ve 3er li gruplarla connectör plakası diyebileceğimiz üzerinde diyotlar ve dirençler bulunan iki borda bağlıydılar, bu iki ince uzun bord ise yine iki flexi ile tcon a bağlıydılar, yani T CON yani T harfinin anlamı bence T şeklinde ikiye ayırma anlamına geliyor ki, bu flexilerden birini söktüğünüzde ekranın yarısı simsiyah oluyor yani görüntü gidiyor.
    Ben bugün yaklaşık bir saatimi harcayıp bu iki ince bord üzerindeki diyot ve dirençlerin tüm lehimlerini yeniledim, ekranımı açtığımda hiçbirşeyin değişmediğini gördüm!...
    Demekki bu iki bordda sorun yok, bence TCON da da bir sorun yok, neden bu kanıya vardığımı anlatayım:
    TV yi ilk açtığımda ekrandaki karmakarışık çizgiler arasında SAMSUNG logosu açılışı geliyordu, ben televizyonuma uydu ve anten bağlamadığım için ekrana sinyal yok yazısı geldi haliyle, İşte bundan sonra beklemeye başladım ve gördüm ki ortada dikdörtgen şeklinde duran sinyal yok yazısının sağındaki ve solundaki bölümlerdeki çizgiler yavaş yavaş sönmeye başladı, yani siyahlaşmaya başladı ve tamamen siyahlaşana kadar bekledim.
    İşte bu anda televizyonu kapattım ve biraz bekleyip açtım:
    Gördüm ki; daha önce televizyon açılırken karmakarışık çizgiler ver iken, şimdi ise sadece ortada sinyal yok yazısının olduğu bölümde çizgilenmeler var olarak açıldı ilk açılışta televizyonum...
    sonra menüyü açtım yine aynı ortada daha önce sinyal yok yazısının genişliğinde çizgilenmeler vardı ve kenarlarda görüntü düzelmişti;
    Yine beklemeye başladım ve gördümki menü ekranında çok fazla yer kaplayan görüntü olduğu için sadece orta alanda bulunan çizgilenmeler tüm ekrana yayılmaya başladı!...
    Forumda diğer arkadaşların bu çizgilenmelerin çoğaldığını ve en sonunda televizyonu tamamen kaybettiklerini (görüntünün tamamen gittiğini) falan okuyunca benimde aynı şey başıma gelmemesi için hemen televizyonu kapattım...
    Biraz bekleyip yine açtım; gördümki kapatmadan önceki yayılmış haliyle çizgilenmeler ile açıldı televizyonum, sanki hafızaya en son halini kaydedermişcesine...
    Sonra televizyonun modelini google amcadan araştırırken birşey dikkatimi çekti;
    Bu led TV nin poer bordunun aynı zamanda inverter görevini yaptığını öğrendim, ben fazla elektronikten anlamam ama benim bildiğim inverterin görevi ışığı tv nin istenen bölgelerinde ayarlamak;
    Benim tüm bunlardan çıkardığım sonuç şu;
    Power bord arızalı, ki ekranda ışıklı görüntü fazlalaştıkça kondansatörler yüklenmeye başlıyor ve bu karmakarışık çizgiler çoğalmaya başlıyor!...
    Eğerki sizde denerseniki göreceksiniz; usb den bir disk bağlayın, diske bir resim atın, resimi şöyle hazırlayın siyah fon ortasında küçük beyaz bir harf olsun, ve bunu ekrana verin göreceksinizki bu küçük harfin etrafındaki çizgilenmeler yavaş yavaş silinecek ve simsiyah olacaklar...
    yani görüntüde beyazlılar ve ışık arttıkça powerboard zorlanıyor ve çizgiler çoğalıyor;
    YANİ POWERBOARD ARIZALIIII.
    SİZE MÜJDEEEEE!....
    EKRANLARIMIZ SAĞLAAAMMM!...
    En kısa zamanda ekranı kırık bir aynı model TV bulup powerboardını değiştirmeyi deniycem, olmadı tcon u da değiştiricem ve deneyimlerimi yazıcam şimdilik bu kadar!...

• quote:

Orijinalden alıntı: genncayy

quote:

Orijinalden alıntı: genncayy

Aynı sorun ile 2 senedir boğuşuyorum. Media Markt ile olan ilk çarpışmamda tamir edildi. panel değişti yeni panel ile de 2 sene dayanabildi. Ek garantiden dolayı 2. çarpışmaya girecem bakalım sonuç ne olacak ?

***led panel arızası*** ...

Ek garanti yaptıranların hikayesi ;
    Evet arkadaşlar 2. Media MArkt muhrebemiz hayırlı olsun .
    Panel arızasından PERT kararı çıktı. Buna bağlı olarak Ek garantiden %40 ücret iadesi teklif ettiler.
    Mahkemeye gidiyorum ve her aşamayı sizlerle paylaşıp bu konuda mağdur olan binlerce vatandaşımıza örnek temsil etmeyi düşünüyorum.
    Biz sesimizi çıkarmadığımız için bu firmalar böyle tavırlar takınıyorlar.

Gazamız mubarek olsun.

Değerli arkadaşlarım merhabalar ,
    Televizyon için %40 pert miktarını hediye çeki olarak sunmaya çalışan media marktta henüz bir çözüm üretemedik. B planı olarak %40a tav olup üzerine bir miktar daha koyup 55KU7000 için yandan araştırmalar başladım.
    Avukatlar 6 ila 8 ay sürebileceğini paranın tamamının alınıp alınamayacağı da belli değil. 2011 yılı panel olması da tamirini mümkün kılmıyor . Kaldı geriye misli ile değişim için mahkeme süreci.

Benzer bir dava da okumadımki emsal teşkili varsa gidip mahkemeye vereyim.
    Kaldım iki arada bir derede...

• garanti kapsamında çizgi hatası oluşan 40 d5000 samsung için servis kontrol/ tadilat yapıp geri göndermişti, şuan garanti doldu ve hata tekrarladı ( serviste yapılan işlem veya sonrasına ilgilenemediim vakitsizlikten )
    elktronik- uydu işi yapan dayım powerboard u değiştirsek mi dedi, burdada buna değinilmiş, Google a yazdığımda pendik te bir firmaya sordum (mavituna sat) çizgi hatası powerdan değil, anakart olabilir, tcon olabilir dedi, firma olmayana zaten parça göndermiyoruz ,tv yi getirebilirseniz ( tcon 120 tl anakart max 200 tl) ztn dedi
    yapılan işleme 1 yıl garanti veriyorlarmış, yanı arıza için tabi. özetle tvyi alın getirin sabah akşam götürün max 200 tl gibi bir şey söylendi bana, şayet ekran sağlam ise .

tv yi ilk fırsatta götüreceğim kendilerine.sonuc aldığımda olumlu olumsuz burdan paylaşacağım.
  • Günaydın Hocam;
    Şöyle bir düşündüm de, 5555 inci mesajımı senin konuya atmak istedim. İçimden öyle geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Günaydın Hocam;
    Şöyle bir düşündüm de, 5555 inci mesajımı senin konuya atmak istedim. İçimden öyle geldi
    selam hocam,
    düşünmeniz yeter, hayırlı ömürler ve sayısız mesajlar dilerim ...

not; ekran alıntısını yükledim ama görünmüyor ...

not-2; şimdi düzeldi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 26 Ekim 2016; 21:20:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

4 yıldır kullandığım samsung 40d5000 modeli tvnin üst kısmında tvnin ilk açılışında yatay renk bozukluğu ve çizgi oluşuyor. Dokunmazsam belli süre sonra gidiyor ama tvnin arkasına elle vurunca hemen düzeliyor. Garantisi bitti. Sorun nedir sizce napsam?

Beyler bu sorunla karşılaşan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Televizyon ilk açılışta üst kısmında yatay renk bozukluğu oluyor. TV ısınınca kendiliğinden gidiyor. Ya da arkasına vurunca da büyük ihtimalle düzeliyor. Panel arızası ise tamiri mümkün değil mi? Tamircilere götürmek istemiyorum. Fahiş fiyat çekip yapamıyorlar. Eskişehir de bildiğiniz işini iyi yapan tamirci var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

selam hocam,
    düşünmeniz yeter, hayırlı ömürler ve sayısız mesajlar dilerim ...

not; ekran alıntısını yükledim ama görünmüyor ...

not-2; şimdi düzeldi ...

Mesajlarınızı uzun uzun okudum tv konusunda en son ne yaptıgınızı merak edıyorum hurdaya verdıgını tv den sonra yenı tv aldınızmı? ben yenı evlendım eskı tupşu tv vardı sımdı 55ku7000 almayı dusunuyorum arastırma yapıyorum da o sırada evımdekı tuplu tv yı kullanıyordum arıza yaptı tamırcıye gıttıgımde aramızdakı gecen dıyalogda sunlar gectı "tamırcısın sen bılırsın dedım sen tv olarak ne onerırsın ben samsung 55ku7000 almayı dusunuyorum dedım oda samsungdan uzak dur evlere panel tamırlerıne gıttıgım televızyonların yuzde 70-80 oı samsung dedı cok sasırdım sen ne onerırsın dedım oda sana vestel al derım ama sende gıdıp onu almazsın dedı. neden vestelde sorun cıkmıyormu dedım. benım gıdıp gordugum tv lere oranla dedı. bende satılan sayıyla alakalıdır dedım sonuct 1 tane vestel tv satılıyosa 213 tane samsung satılıyor dedım. tabı o da var dedı ama vestelın tamamı yerlı uretım dedı eskıden panelı samsungdan alıyordu artık onuda kendısı uretıyor dedı." konusmamız bıttı ama kıllandım sımdı panel arızaarı hakkında bakınayım dedım sız cıktınız konuyu okudum. son durumda ne yapytıgınızı merak ettım yıne samsung mu aldunuz lg mı yada baska marka? ayrıca adam samsungun garantı suresı bıttıkten sonra bozuluypor dedı artık ona gporemı ayarlama ypmıslar anlamadım

• Bu çizgi problemi benim vestel tv'de de başıma geldi....full hd 48 inç 2. Yıllık tv de birden çizgiler oluştu.servis panel arızası,astarı yüzünü geçer dedi....panel samsung üretimi.internette araştırınca aynı dertten müzdarip birçok kişi olduğunu gördüm.

sanki kasti ayarlanmış gibi garantisi bitince oluşması gerçekten ilginç.parçalar mı kalitesiz? Bizim hatamız mı bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 11 Kasım 2016; 15:05:26 >
  • hazar_oguzhan kullanıcısına yanıt
    selam,
    önce belirteyim ki samsung tv'ler görüntü ve ses açısından kullanıcıyı gerçekten memnun ve mutlu ediyor ancak kısa sürüyor ... bu bakımdan 55ku7000 sizi mutlu eder ancak panelin ömrü şansınıza kalır ... garanti süresi içinde değişim olur ama ya benimki gibi süre dolduktan hemen sonra arıza verirse ne olacak ?..
    ben de bir kullanıcı olarak samsung'dan çok memnundum lakin mutluluğumuz kısa sürdü ...
    tv'yi o sorunlu haliyle izlemeye devam ettim, bir yandan da yeni tv arayışındaydım ... bu süreçte araştırmalar yaptım ve edindiğim kanaate dayanarak bana tv tavsiyesi soran biraderime 1.800 liraya philips 48pfk4100 aldırdım, görüntü ve ses olarak gayet iyi ... lakin philipslerin uzaktan kumanda ve yazılım şikayetleri var onu da söylemek isterim ...
    benim tv tamamen iflas edene kadar kullandıktan sonra ben de yeni tv almaya karar verdim ve biradere aldırdığım yerden aynısını sipariş vermek istedim ancak stoklarda azalmıştı, teşhir olma ihtimalinin yanısıra fiyatı da 2.100 olmuştu, vazgeçtim ...
    bir süre vestel 49ua8900 almak istedim, fiyatı 1.900 idi ancak sadece bimeks'te satılıyor olmasına takıldım, vestel mağazalarında bile olmayan bir modeldi ikna olmadım ve vazgeçtim ...
    sonunda radikal bir karar aldım ve a-101'den 1.150 liraya hı-level 49hl500 aldım, konusu burada ... https://forum.donanimhaber.com/m_118742271//tm.htm#118742271
    tv'den çok memnun olduğumu söyleyemem ama idare ediyoruz ...

benim araştırmalarıma göre panel konusunda en az şikayet çıkan marka philips, o nedenle philips'e karar vermiştim ancak nasip olmadı ... şimdiki aklım olsaydı philips'le ilgili ilk kararımdan dönmez alırdım ...

• samsung panelli vestellerin de böyle bir riski var ama görüntüsü daha canlı, lg panelli olanlarda panel arızası daha az ihtimal ancak onların da görüntüsü soluk oluyor tıpkı benim aldığım tv gibi ...
    şikayetlerin çoğalması üzerine samsungun bu imajı düzeltmesi uzun sürer diyordum ama bakıyorum da yine en çok satan marka o ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bayberty

samsung panelli vestellerin de böyle bir riski var ama görüntüsü daha canlı, lg panelli olanlarda panel arızası daha az ihtimal ancak onların da görüntüsü soluk oluyor tıpkı benim aldığım tv gibi ...
    şikayetlerin çoğalması üzerine samsungun bu imajı düzeltmesi uzun sürer diyordum ama bakıyorum da yine en çok satan marka o ...

aynen en cok satan hala o ama ınsanlar benım gıbı almadan once cogunlukla olumlu yorumları arastırıyor olumsuz yprumlara bakmıyor sıketlere bakmıyor bundan dolayıda karsılasabılecegı sıkıntılardan haberı olmuyor ınsanların bende o tamırcıye sormasam bugun muhtemelen samsungu almıstım fakat su anda soruısaretlerım var bırazdaha arastırma yapmak ıstıyorum su anda sızın tecrubelerınızde cok aydınlatıcı oldu. ılgı alakanız ıcın tesekkur ederım. umalım basınıza gelen bundan sonra kımsenın basına gelmez. ıyı forumlar dılıyorum verdıgım kararı ve aldıgım tv yı tekrar burdan haber verıcem

• Bayberty kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliyorum.

va,ips olmasida farkediyor. ips daha dayanikli deniyor ayni zamanda 178° izleme orani var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 11 Kasım 2016; 16:31:54 >
  • doğru ... samsung genelde va, lg ise ıps panel kullanıyormuş ...
    va panel daha canlı ama hassas, ıps daha sağlam ama biraz soluk oluyor ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: x4343

Aynen katiliyorum.

va,ips olmasida farkediyor. ips daha dayanikli deniyor ayni zamanda 178° izleme orani var

evet soluk goruntu var ama renklerın tonu daha gercekcı oldugu soylenıyor yanı yıyecekler gıbı dogal olanlar soluk oluyor ama lezzetlı oluyor. sanırım bıraz daha fazla lg arastıması yapacagım gıbı. lg lerdede smart ozeellıgı samsungu aratıyor goruntudekı canlılık dısında. hrz konusunda samsung daha ıyı. sonuc olarak ınternetten fılm fln ızlerken kasılma yaparmı dıye dusunuyor ınsan
  • hazar_oguzhan kullanıcısına yanıt
    ben philips modellerini de araştırmanızı öneririm panel konusunda iyi diye biliyorum, philipsle ilgili panel şikayetine pek rastlanmıyor ...
  • Merhaba; Bende Lg marka 42LA620S modelini kullanıyorum.2013 yılında teknosa'dan almıştım.Haliyle garantisi bitti.Tv son günlerde kendi kendine alt tarafta yatay olarak boylu boyunca çizgi mi bulut mu belli olmayan birşey var.Bunun içindeki kartla mı alakası vardır yoksa panelin mi değişmesi gerekiyor diyebiliriz ? Herhangi bir darbe de almadı.
    İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut_382 -- 13 Kasım 2016; 18:10:27 >

• mesut_382 M kullanıcısına yanıt
    Hocam panel arizasi gibi duruyor....led tv'lerin bu illeti var....belli bir donem sonra panel arizasi verebiliyor.benim tv'de de ayni problem olustu....ekranda dikine bulutumsu cizgi vardi ayni sekilde zamanla cogaldi....servis ( samsung ) panel degisimi olacak demisti ama panel cok pahali astari yuzunu gececegi icin yeni tv aldim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 13 Kasım 2016; 19:01:10 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.