Şimdi Ara

***led panel arızası*** ... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
14
Favori
216.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim çok sağolun :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba. Bende başımdan geçen olayı paylaşmak istedim daha doğrusu halen devam ediyor. Geçenlerde işim gereği şehir dışında olduğum bir sıra eşim tvnin bozulduğunu ve sürekli çıt çıt sesleri çıkararak açılıp kapandığını ve ekran köşelerinin renk kaybına uğradığını söylemişti. 2 haftadır bende tv yi düzeltmek için uğraşıyorum. ES7000 serisi samsung bu arada tv. Yabancı forumlarda edindiğim bilgiye göre powerboard da sıkıntı olabileceğini öğrendim tv söktüm. Powerboard üzerinde bazı bölgelerde ısı kaynaklı olduğunu düşündü yanık izleri ve kahverengileşmeler gördüm ve powerboard ile diğer büyük kart(adını bilmiyorum kusura bakmayın) arasındaki bağlantı kablosunun powerboard kısmındaki jack ında yanık tespit ettim ve local samsung servisini arayıp powerboardun değişimini ne kadara yaptıklatını sordum 450₺ fiyat aldım ve 150₺ ye internetten sipariş berip dün taktım. Tv çalıştı hiç bir sıkıntıyok. Erken konuştum tabi şu eşimin söylediği ekran köşelerimde oluşan renk kayıpları yaklaşık yarım saat tv açık kaldıktan sonra oluşmaya başladı. Renk kaybı sadece köşe kısımlarında rrnklerin solması şeklinde oluyor ve anten kablosu çıkarılınca bu bölgeler mavi renkte görünüyor. Pek umursamadım yaklaşık bir saat sonra dayanamayıp tv yi incelemek istedim bu bölgeler aşırı ısınmıştı. Normal bir ısınmadan bahsetmiyorum üç saniye elimi üzerinde tutamıyorum o derece ısınma olmuştu. Tv yi kapattım bi süre geçtikten sonra kontrol ettim tv soğumuş tekrar açtım yarım saat sonra yine aynı. Nereye kadar gidecekdiye merak ettim. O ara bir yandanda internette araştırmaya başladım nedenini. Tr forumlarda hiç birşey bulamadım sonra bu konu dikkatimi çekti arkadaşların başına gelenlere üzülmekle birlikte konunun gidişatı hoşuma gitti ve okumaua devam ettim roman tadında . Sonra yabancı bir samsung servisine ait sitede aşırı ısınmadan köşelerindeki plastik kısımları erimiş Tv resimleri ve şikayetler buldum. Servisin kendi sitesi olduğun için sitede herhangi bit çözümden nahsedilmemiş. Korktum ve Tv yi kapatmaya karar verdim buarada yaklaşık 6 saat tv açık kaldı. Tv yanmadı fakat bir köşesindeki renk kaybı gitmiş ve o bölge siyahlamış. Kendimi fazla kaptırmışım internete. Neyse tv yi kapatınca tekrar tv düzeldi. Samsung servisini arayıp kayıt yaptırdım servis bekliyorum. Daha önce böylebir sorunla karşılaşan olmadı sanırım olsaydı dh den okumuş olurdum çokdan. Yeni konuda açmak istemedim açıkcası bu konudaki ortam hoşuma gitti. Üstatlardan yardım bekliyorum ne olabilir sorun. Benim sorunum kablolara bant yapıştırmayla çözülecek gibi durmuyor sanırım

• Merhaba 6 gun once tvyi seyrederken biranda goruntu gitti.seste herhangi bir probkem yok.48 samsung6410 tvimi servise goturdum.servis beni aradiBoard arizasi var mujdeli bir haber panelde sorun yok dedi.ve 300 tl fiyat verdi ben de onayladim.2 gun sonrada beni tekrar arayip dedikleri parcada sorun olmadigini panelin arizali oldugunu ve 700-750 tl ucrete sahip oldugunu soyledi.tabiki onaylamadim.1300 tl asgari ucrete biray calisildigi bir ulkede binbir guclukle omurluk bir tv alalim dedik...ama malesef omurluk urun uretmiyor firmalar.bidaha samsungmu...guney kore filmi bile seyretmem:)

• Ado kullanıcısına yanıt
    bence sorun arızayı oluşturacak şekilde tasarlamaları arka aydınlatma ledleri ısınıyor söz konusu bağlantı yassı naylon kablo yapıştırıcı ile tutturuluyor oda ısınınca gevşiyor hoparlörlerin titreşimi teması kesecek titreşimi oluşturunca sorun anında oluşuyor... harici ses sistemi ile kullanın tv hoparlörünü kapatın bakalım ne olacak?
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    bence ses sistemi al tak hoparlörlerini kapat tv titreşince arızaya sebeb veriyor...
  • tutankenshta kullanıcısına yanıt
    Ses sistemi var aslında da sistemi takınca sesi kumandadan artırıp azaltamıyorum. Öyle ilginç bir durum var. Ses sistemim devredeyken kumandadan ses tuşuna basınca ses sitemi devreden çıkıyor tvnın ki çalışıyor

• Isin ilginc yani tvler garanti bittikten2-3 ay sonra ariza cikarmis formdaki okuduklarima bakiyorumda...benimde garantisi biteli 3 ay oldu.
  • guray027 G kullanıcısına yanıt
    çok defa aklımıza komplo teorisi geldi ama "bunu da yapmazlar herhalde" dedik ...
    diğer taraftan tüm ortak noktalar insana "bu kadar da tesadüf olmaz" dedirtiyor ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    dizüstü bilgisayar bataryaları için yazılımla yapıyorlar ama panel için yapılabilir mi acaba ?
  • daha önce gündeme bu tür iddialar geldi, biz de "anlayan varsa teknik olarak isbatlasın mahkemeye verelim" dedik ama teoriden öteye geçemedi ...
  • Arkadaşlar Samsung 46d7000 tv sol tarafta mor dikey çizgiler oluştu, internette araştırırken bu konuyu buldum, ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim
    ***led panel arızası*** ...

• Panel arizasi gibi .servise verdiginde yuklu miktarda para istiyorlar panel deisimi icin.hazirlikli ol sinirlerine hakim ol.
    Laptopumun da bataryasi 40 dakka gidiyordu.birgun bir baktim bilgisayar kapandi ve artik fisi pirize takili olmadan acilmiyor.batarya degisimi icin sigorta yaptirmistim ama muhattap bulamiyorum.elektroworldde bimexte kapandi yasadigim sehirde.
    Neyse bence komplo teorisi dedil ,komplo gercegi bu yasadiklarimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guray027 -- 15 Ocak 2017; 0:23:57 >
  • Selamlar herkese, 2 yıl önce aldığım garantisi yeni biten LG 55' akıllı televizyonumda bugün kendiliğinden yatay ince, beyaz çizgiler oluştu,sağ tarafta da leke şeklinde bir beyazlama var bu neden olur nasıl düzelir nette panelle ilgili olduğuna dair birkaç bilgi var bilemedim!?

Not:Tv'ye kesinlikle bir fiziksel bir müdahale olmadı, bir şey çarpmadı, elektrik vs ilgili bir sorunu da yoktu durup dururken olan durum bu...

Ayrıca uyduya geçip kanalları gezince bu çizgiler bir incelip bir kalınlaşıyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: Pratik Adam

4 yıldır kullandığım samsung 40d5000 modeli tvnin üst kısmında tvnin ilk açılışında yatay renk bozukluğu ve çizgi oluşuyor. Dokunmazsam belli süre sonra gidiyor ama tvnin arkasına elle vurunca hemen düzeliyor. Garantisi bitti. Sorun nedir sizce napsam?

Beyler bu sorunu çözmek için youtube daki videoda anlatıldığı gibi 2 3 farklı bant denedim ama çözüm olmadı. Garantisi de biteli çok oldu. Tvnin arkasına vurunca bazen düzeliyor. Yani panele vurunca bazen düzeliyor. Tv ilk açıldıktan sonra 10 dk falan böyle oluyor vurmasam da kendiliğinden düzeliyor. Benim TV panel arızası mıdır? Servis çağırcam ama biliyorum ki panel arızası deyip tv fiyatı kadar para isteyecekler. Bu arızayı gidermenin başka yolu yok mudur teşekkürler.

• Pratik Adam kullanıcısına yanıt
    emin değilim ama vurunca düzeliyorsa panel arızası değildir, kart veya bağlantılarla ilgili olabilir ...
    İnşallah öyledir hocam. Servisi aradım bakalım gelip bakacaklar.
  • quote:

quote:

4 yıldır kullandığım samsung 40d5000 modeli tvnin üst kısmında tvnin ilk açılışında yatay renk bozukluğu ve çizgi oluşuyor. Dokunmazsam belli süre sonra gidiyor ama tvnin arkasına elle vurunca hemen düzeliyor. Garantisi bitti. Sorun nedir sizce napsam?

Beyler bu sorunu çözmek için youtube daki videoda anlatıldığı gibi 2 3 farklı bant denedim ama çözüm olmadı. Garantisi de biteli çok oldu. Tvnin arkasına vurunca bazen düzeliyor. Yani panele vurunca bazen düzeliyor. Tv ilk açıldıktan sonra 10 dk falan böyle oluyor vurmasam da kendiliğinden düzeliyor. Benim TV panel arızası mıdır? Servis çağırcam ama biliyorum ki panel arızası deyip tv fiyatı kadar para isteyecekler. Bu arızayı gidermenin başka yolu yok mudur teşekkürler.

Servis geldi maalesef panel arızasıymış. Panel fiyatı 1600 tl imiş. Tv çöp olana kadar kullanmaktan başka çare kalmadı. 4.5 yılda çöp olması çok saçma. Bu kadar mı kısa ömürlü olur

üzüldüm geçmiş olsun, biz de en az 10 yıl kullanırız diye almıştık ama 2 yılda sefamız bitmişti ...
    bu vaziyette gittiği yere kadar kullanın ama siz benim gibi yapmayın bir yandan yeni modelleri araştırın fırsat çıkarsa alın ...
    bir gün bizim tv'nin ekranı tamamen gidince öylece kaldım ve ani karar ile fazla araştırmadan ucuz bir tv aldım ama şimdi "keşke" diyorum ...
    Şuan bozuk görüntü ekranda yaklaşık 10 dk falan kalıyor. Tvlere bakıyorum. A101 e gelen hi level veya seg gibi markalardan alacağım. Samsung lg alıyoruz da noluyo sanki 5 yıl olmadan bozuluyor nasıl olsa.

Fiyat araştırıyorum ama acele etmiycem iyice bozulmasını bekliycem tv nin.
    samsung'un canlı görüntüsüne alıştıysan hocam, hı-level ve seg modellerini araştırırken dikkat et ...
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.