Şimdi Ara

***led panel arızası*** ... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
502
Cevap
14
Favori
216.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Etme hocam daha 3-5 yaş var aramızda yeni dünya da orta yaş 50 zaten
  • Ado kullanıcısına yanıt
    haklısın ortalama ömür artmış dünyada hatta afrika en fazla artan kıta olmuş ... sanırım onlarda 8-9 yıl artış varmış eski dönemlere göre ...
    neyse biz de böylece teselli olalım ...
    ikinci mesele hocam, bu panelin içinde evi kirletecek ortalığa akıp batıracak herhangi bir şey var mı ?.. katmanlara ayırmamda bir sakınca olur mu tabii becerebilirsem ?..
    çalışma planı yapmam lazım önceden ...
  • Bayberty kullanıcısına yanıt
    Hocam akar kokar hiç bir şey yok
    sadece SEL dediğimiz kısmı da ikiye ayırabilirsin işte o esnada yağ gibi demeyeyim de işte adı üstünde likit kristal ya hani, hafif nemli gibi elinde hissedersin, kırılan panellerde yaşanan bu, sen de katmanları ayırıcam dediğine göre bununla karşılaşma olasılığın olacak
    panel tamiri yapanlar da katman düzeyine inip mi yapıyorlar acaba ... sonunda kaybedecek bir şey yok ama kazanacak bir durum olacaksa sırf bunun için uğraşmak isterim ...
    ne yapmamı önerirsin, bu paneli benim kurtarma ihtimalim var mı, izlemem için video da önerebilirsin ... öyle anlık alelacele değil adım adım planlı yapmaya karar verdim şimdi ...
    Hocam genel anlamda bulgular COF kaynaklı görünse de (SEL ile elektronik kartlar arasındaki bağlantılar) tam olarak oradan olup olmadığı konusunda %100 nokta atışı yapamıyoruz tabi.
    Lakin en ilkel yöntemle tavsiyem şu yönde olacaktır. Madem ki gözünüzü kararttınız, öncelikle ürünü sökerken SÖKÜK AMA MÜDAHALE EDERKEN ÇALIŞACAK ŞEKLİNDE OLMALI ilkesi ile sökmeni gerekecek

Veyahut ürünü söküp, daha sonra kasasından ayırıp, kartlarını yerine takıp ürüne enerji verip COF dediğimiz kablolara hassasça dokunarak ekranı takip edip tepkileri izleneniz gerekir.

Normalde çok karşılaşılan bir durumdur bu. eskiden yani bizim renkili televizyon-siyah beyaz televizyon tamir ettiğimiz zamanlarda çok geçerli olan ve ISI KAYNAKLI soğuk lehim arızaları vardı. Aslında bu arıza da lehim içriğinde bulunan kurşun ve kalay karışımndaki hassas dengenin yüksek ısı nedeniyle bozulması ve bu bağlantı üzerinden geçen akıma paralel bu sorunlar çok sıklıkla oıluşturdu.
    Sizin sorunda ise zaten teknik olarak lehim kullanılmamış olmakla birlikte aslında bu birleştirme işlemine soğuk kaynak da diyebiliriz, aynı faktör yani YÜKSEK ISI bu COF unsurlarında da oldukça etken durumda olabilmektedir. beni tereddüte düşüren nokta ise, arızayı tespit etseniz dahi müdahale şansınızın olmamasıdır. yapış desen yapışmaz, lehim desen olmaz. eninde sonunda yüksek bilgiye dayalı teknik müdahale gerekecek sanki diye düşünüyorum hocam.

içim karardı şimdi, neyse sırf merak gidermek için açıp bakmaktan başka yapacak bir şey kalmadı demek ki ...
    en azından önceki açışımda olduğu gibi sakınacak bir durum kalmadı, ne de olsa yaşamayacak ölse de kurtulsak kabilinden rahat davranırım artık ...
    benim buna tam bir gün ayırmam icabeder biraz plan program yapayım, teşekkürler hocam ...
    Rica ederim hocam. Kolaylıklar dilerim
  • bende de bugün itibariyle bir 46d6500 gitti. problem aynı. samsungun en güzel önerisi 2870TL. cihaz tam 4.25 yaşında. getirme-teslim ve kurulum kendilerine ait, taşıma sökme ve hor kullanma konu dışı. Temizlik kurallara uygun biçimde yapıldı ve cihaz çalışırken gözümün önünde gidiverdi (yatay çizgiler oluştu). acaba şu paylaşılan videodaki sol üst vidanın gevşetilmesini denemek işe yarar mı?
  • schaffhausen S kullanıcısına yanıt
    Şu noktadan sonra her şeyi deneyebilirsiniz hocam, lakin çok olumlu sonuç beklemeyiniz
    Bu gün televizyon alacak arkadaşlara da ısrarla bunu anlatmaya çalışıyorum zaten, ne alırsanız alın zaten kullanabileceğimiz süre 5 yıl. 5 yılda ya bozulur ya teknolojisi değişir.
  • tavsiyenizi okudum aynı kanaatteyim, çok hazzetmesem de media markta gördüğüm (halen uygulanıyor ise) uzatılmış garanti satışını araştıracağım. aksi takdirde istenen özelliklerdeki en uygun fiyat tercihim olacak. tesekkurler.
  • schaffhausen S kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun, bir ihtimal belki sizde tutar o videodakini deneyin zaten sakınacak bir şey kalmadı, ben çok ümitliydim ama olmadı inşallah sizde işe yarar ...
  • ***led panel arızası*** ...
    ***led panel arızası*** ...

• Şu deneyimimi paylasayım, Samsung 50ES5500 serisi tv 3. yılında ekran çift görüntü vermeye başladı bi süre calıstıktan sonra ekran netleşiyordu ancak geçen zaman içinde oda bozulmaya ekran hep çift görüntü vermeye basladı. Yetkili servis panel arızası tespit ettiklerini tutarın 1800 TL oldugu söyledi. Çöp olmuş satarsanız 100 TL ye alırız gibisinden etik olmayan bi teklif de yaptılar. Babam napacaksınız cihazı diye sordu yedek parca icin kullanacaklarmış.

Samsung gibi büyük bir firmanın ikinci elden cıkan malzeme ye ihtiyacı mı var?? Yetkili serviste tamir ettirip 0 yedek parça parası ödediğiniz parçanın ikinci elden çıkma olduğunu düşünebilir misiniz? Serviste tcon 700TL bu arada

Takiben dedim ki madem çöp o zaman ben bir açayım, elektronikten 0 anlayan ben cihazı açtım. İki youtube videosunun yardımıyla güc ünitesi tcon vs nedir ogrenip "Samsung double image solved" gibi bir video ile tcondan çıkan sol flexi cable ucunu 5mm civarı bantsyıp izole ederek yerine taktım ve sorunu ben çözdüm. İnanın o adi servise karşı aldığım hazzı anlatamam. Bir arkadaşın dediği gibi Türkiyede ustalar yetkili servisler vs gördüğü her arızaya panel arızası deyip geçiyorlar.

Cihazı 1 yıl daha böyle kullandım. Çöp diye 100 TL veririz dedikleri makine 1 yıl daha net çalıştı.

Gecenlerde sol taraf bi göz kırpmaya basladı ki bantlı olan kısımdı acıp tekrar bi bakım derken sol tarafı komple kaybettim ekran yarı görüntü vermeye basladı. Dedim herhalde tcon gitti, aliexpresden yeni tcon aldım durum aynı. (AliExpresde tcon 120tl) Sokme isini derine alıp cof vs nedir bunlarıda gördüm farkettim ki en sol cof aşırı ama cok asırı ısınıyor. Dokununca cizgiler belli belirsiz geliyor ama hic bi sekilde net görüntü alamadım. Sanırım bu düzeltme ugraslarım vs bi süre idare etse de ısınan kısım cof un yapısını bozdugundan altındaki iletim komple deforme olmuş. Lehim vs yapılacak bi yerde yok :)) burdan sonrası beni aştığı için bıraktım ama hiç bi şekilde samsunga alo demem. Güvenim sıfır. Yeni panel alıp takmak dışında hiç bisey yapamayacagım sanırım. Yada yeni tv ye dogru keseyi açaçagız..

Ama bi daha ne Samsung nede Samsung yetkili servisi önünden geçmem sevdiğimi eşimi dostumu da geçirmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi besiktarz -- 27 Haziran 2016; 23:20:36 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ado hocam selam,
    bugün son kez tv'yi söktüm tüm parçalarını ayırdım ... paneli çıkardım ancak panelin kenarlarını sökmek için vidalara sıra gelince takılıp kaldım ...
    öyle vidalamışlar ki sanki perçinlenmiş gibiydi ... elimdeki hiçbir tornavida işlemedi boşa dönüyor, zorlayınca yalama yapmaya başladı ...
    bütün parçaları tek tek söktüm tamamen çıplak hale getirdim sildim temizledim hepsini ama paneli saran metal çerçeve beni durdurmuş oldu ...
    sonra aynı sırayla monte ettim, değişen bir şey yok ... paneli sökemediğim için fotoğraflamadım ... macera sona erdi ...
    Hocam muhtemelen ilaçlıdır onlar, adını unuttum laptoplarda da kullanılan mavi bir ilaç var vida gevşemesin çıkmasın diye, ısınında etkisiyle iyi kurumuş kalmıştır o orada sanırım.
    Desene bir girişim de böyle son buldu
  • aklıma bir soru geldi hocam ;
    tv kasası (çerçevesi) kalın olunca içindeki panel de o nisbette kalın mı oluyor ?..
    yoksa paneller birbirine yakın kalınlıkta oluyor da sadece çerçeve kalınlığı mı değişiyor ?..

@Ado
    Yok hocam, kasanın kalınlığını belirleyen, panelde kullanılan aydınlatma teknolojisi.
    Eğer aydınlatma edge değil de havuza ihtiyaç duyuluyorsa daha kalın oluyor TV kasası
    panele direkt olarak arkadan aydınlatma sağlayan BMS (Backlıght Modul Set) paneller veya direkt led paneller için belli bir açıya ihtiyaç duyulduğundan derinlik amaçlı alana duyulan ihtiyaca paralel oluşuyor bu kalınlık hocam.
    teşekkürler hocam ...
    Rica ederim, sizinle sohbet etmek her zaman ayri bir keyif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    o keyif bana ait hocam bil'mukabele, bilen birinden bilgi almak gibisi yok ...
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.