Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 3 sene LoL oynadım , oyuncu kitlesi gerçekten düşük IQ , çoğu zaten ranked girip vakit geçiriyor , trollluyor eğleniyor yani rekabet e-spor ile alakası yok LoL oyununun , zaten öyle bir sistem yapmışlar ki senin takımına verdigi oyuncular serverdeki en leş oyuncular oluyor bazı günler ya flame yapıp ceza alıyorsun yada 3-5 oyun üst üste kaybedip elo hell giriyor hesabın , yani oyuna eğlenmeye giriyorsun ama LoL oyununda kanser olup çıkıyorsun Avrupa Türkiye vs farketmiyor oyuncu kitlesi çok aptal LoL oyununun


    Benim tavsiyem mmorpg oynayın bu LoL yerine yada en kötü Battlefield tarzı oyunlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son dönemde rekabetçiler den iyice soğudum eskiden arkadaşlar ile biraz eğlenelim diye girerdik şimdi silme aşamasına geldim. Cs ve Valorant a hafta da 1 bile girmez oldum lolü de 3 günde 1 gibi bir süreye düşürdüm onuda bitirip sileceğim. Dbd the forest 13. Cuma left 4 gibi hayatta kalma oyunlarına geçtim en azından zevkli.
  • Aynen ya çok pis bağımlılık yapıyor. Eşşek kadar adamlar discord da toplanıp pubg oynuyoruz saatlerce. Yani iyi oynayıp zevk alsak gene bişey demeyeceğim de kötü oynayarak zevk alıyoruz. Kolsuzlar squat. Hadi ben bekarımda ötekilerin çoluk çocuk var bide...
  • Gençliklerine kıymet veren gençler erken yaşlanmışlardır.

    Bilinçsizce, akılsızca, fütursuzca, Rockeffeler serveti gibi harcanmamış bir gençlik, iyi geçirilmiş bir gençlik değildir.

    Gençlikte şehvet doyurulmaz bir iştahtır. Orta yaşlarda doyabilen bir iştahtır. Yaşlılıkta ise sadece bir iştah. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhan/ -- 4 Ocak 2021; 6:14:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ömer akif

    Aynen ya çok pis bağımlılık yapıyor. Eşşek kadar adamlar discord da toplanıp pubg oynuyoruz saatlerce. Yani iyi oynayıp zevk alsak gene bişey demeyeceğim de kötü oynayarak zevk alıyoruz. Kolsuzlar squat. Hadi ben bekarımda ötekilerin çoluk çocuk var bide...

    geçen hafta 6 oyun girdik 1 bot bile öldüremedik hile hepsi manyak bunlar

  • Kesinlikle çok doğru. E diyeceksiniz ki oyun oymayalim, stres atmayalım mı? Atın tabi ki. Ama eğer bir oyuna her gün giriyorsaniz ve arka arkaya 3el veya fazlasını atiyorsanız orada bir sıkıntı vardır. Mesela online için among us gibi oyunlar oynayın, basit ve kısa. Onun dışında da "single player" oyunlara yönelin. Hem oyunun bitmesinin verdiği keyfi yakalarsınız, hem yeni hikayeler görür kendinize bir şeyler katarsiniz. Single oyun roman okumak gibidir, harcadığınız vakte tamamen değer. Ama Allah aşkına bir düşünün CSye harcadığınız vakti. Cidden haftalık 15-20 saatinizi daha ne kadar Dust_2'de aynı şeyleri yapmaya harcayacaksiniz? Onun yerine her ay 2 oyun bitirir, farklı farklı keyifler yaşarsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saçmalık resmen. Eğer sen kendine ne zaman duracağını öğretmemişsen bu senin zayıflığın. 40 yaşında insanlar da oyun oynuyor. Gün içinde yaşadığı stresi tartışmaları dertleri yarım saatte olsa kafasından atıyor. Herkes bağımlı olmak için oyun oynamıyor. Bilâkis oyun oynamak beyin vücut koordinasyonunu arttırıyor. Gereksiz duyar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: termomuk

    Saçmalık resmen. Eğer sen kendine ne zaman duracağını öğretmemişsen bu senin zayıflığın. 40 yaşında insanlar da oyun oynuyor. Gün içinde yaşadığı stresi tartışmaları dertleri yarım saatte olsa kafasından atıyor. Herkes bağımlı olmak için oyun oynamıyor. Bilâkis oyun oynamak beyin vücut koordinasyonunu arttırıyor. Gereksiz duyar.

    Hocam arkadaş oyun oynamayın demiyor rekabetçi oyunlardan uzak durun diyor. Zaten siz günde 40 dakika oynuyorsanız problem yok ama bağımlılık yüzünden bütün günlerini bu oyunlara heba eden insanlar var eskiden ben de çok oynardım rekabetçi oyunları kendini kontrol etmek diye bir kavram yok . Rekabetçi oyunun mantığı herkesi alt ederek en üst ranka ulaşmak. Bunu yapmak içinde günde 40 dakika komik bir sayı. Bır maçın 1 saat sürdüğü oluyor ki çoğu kişi bunu ısınma sayıyor. Hatta maça girmeden 30 dakika sadece botlara ısınma yapanlar var.


    + Rekabetçi oyun sizin stresinizi atmaz üzerine stres koyar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6equj5 -- 4 Ocak 2021; 8:53:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel konu ben de 5 yıl oynadım lolü bıraktım sinir stres ve zaman kaybından başka bişe yaramadı. Hesabımı perma sildirerek kurtuldum.
    Bu tür oyunlarda nerede durucağınızı bilenezsiniz. Sizin iradenizle alakası yok. Ben bi el atıp çıkıyorum diyen adam için de o 40 dakika onun bağımlılık seviyesidir. Artmayacağınım garantisi yoktur, ama lafımızda o adama değildir zaten.
    1 tane tadında oynayan insan varsa 99 tane bağımlı olan var. Ben ergen zamanlarımda knight online denen illete bile bağlanmamış bi insandım ki o zamanlar altın çağıydı oynamayanı dövüyorlardı . Bu lol denen illet beni bile çekti. Uzaktan bakıp alay ediyordum 2-3 gün deneyip kölesi oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 4 Ocak 2021; 9:5:2 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 2006-2007'den beri KO oynarım. İlk 4-5 sene hard oynadım, günde 12+ saatler vs. Manitaya char kastırmalar  2011-2014 arası bıraktıydım, sonrasında hafif hafif başladım.


    Allah var çok para kazandım oyundan, telefonumu, kullandığım arabanın çeyreğini oyun sayesinde yaptım. Sistemli mantıklı oynarsanız, hayvan gibi içgüdülerle değil mantık çerçevesinde oynarsanız başarılı olur ve normal hayattan da kopmazsınız. Zaten bir oyun için hayattan kopan ve başarısız olup sıkıntısı olan insan var ise ; doğal seleksiyon diyorum. Yok yeniliyorum yok hırs falan filan ; kontrol edeceksin kardeşim. Sanki iş hayatında orda burda yenilince hile mi açıyorsun, ya da başka bir şey mi yapıyorsun? Bundan ders çıkarıp eksik noktalarını olabildiğince yükseltmeye çalışıyorsun..


    Knight online sayesinde bildiğin pazarlamacı oldum, oyun sayesinde oldum. Şu anda mesleğim de bu , bu işten para kazanıyorum. Knight online sayesinde ingilizce ve ispanyolca öğrendim. Knight online sayesinde çok para kazandım, çok arkadaş sahibi oldum. Knight online sayesinde bilgisayar bilgim gelişti. Knight online sayesinde kumarın ne demek olduğunu öğrendim, o hissi ve hazzı tattım, birden bire kral olmayı, birden bire sefil olmayı öğrendim, gerçek hayatta bana referans noktası oldu, çoğu şeyden beni korudu. Knight online sayesinde ev hayatına daha çok alıştım, dışarıda tanıdığım bildiğim insanların hepsi esrarkeş, arada ben de giderim yanlarına ama acıyorum. Sürekli gizli saklı karanlıklar içerisinde takılıyorlar, tek dertleri nasıl esrar bulabilirim, içtiklerinde ne bir cafe gidebiliyoruz ne insan içine çıkabiliyoruz, hayattan soyutlanıyor. Kafalar düşünce yeniden bir arayış. Böyle olacağıma koca götlü gamer olur, bütün gün evde takılır, anamı babamı sevdiklerimi üzmeyerek bir hayat geçirmeyi tercih ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bugraloji -- 4 Ocak 2021; 11:28:7 >




  • Geçen Prestij kostümü gelmiş Main çarımın, 250 lira verdim. Gayet de mutlu ve huzurluyum.  

    Bahsettiğiniz olaylar hayatında bilgisayar başında kendini öldürmekten başka bir şey yapmayanlar için geçerlidir. LOL adlı oyuna başlamadan önce neydiysem, şimdi de oyum.  

    Hatta bu tip küçük şeylerden zevk alabilmeyi bildiğim için daha huzurlu ve mutlu yaşıyorum. Tıpkı Futbol taraftarlığı veya baloncuklu poşet patlatmak gibi. Aldığım bozgunları hayat sorunu yapmıyorum. Lütfen genel konuşmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 15 sene boyunca cs ve ko oynadım baya eğlendim. Şuan 2sinide oynamıyorum. 15 sene öncesine dönebilseydim, yine oynardım eğlenmek için trilyonlar harcayan insanlar var bu hayatta. Şuan bir iş yerim var, çok şükür yuvarlanıp gidiyoruz ama çok mutsuzum ve hep kendi kendime çocukluğuma dönebilsem diyorum. Dünya eğlenip hoş vakit geçirdiğiniz zaman güzel bir yer oluyor. Gidip eşşek gibi çalışıp yalandan hobiler edinip kendini kandırırsan, bunun sana bir yararı olmaz,aksine hayatının boktan olduğunu anlarsın. Onun için bırakın millet nasıl eğleniyorsa öyle yaşasın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atını Öpen Kovboy -- 4 Ocak 2021; 9:52:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuksws_99

    kayıtlı 1700 saat dota 2(500-600 de dota1 vardır), 550 saat cs:go im var. Bi o kadar da 1.6 vardır. 1000 saat knight 1000 metin2, 300 civarı da sro oynamışımdır. Bu kadar saat harcayacağıma dil öğrenirdim, ha pişman mıyım? Hayır. Çünkü parayla alamayacağım arkadaşlar, tecrübeler kazandırdı. Single player oyunları saymaya gerek yok. Eğleniyorsanız boşa zaman harcamıyorsunuzdur. Her şeye materyalistik bakarsanız kendinizi geliştirmediğiniz her an boşa zaman harcıyorum diye düşünürsünüz. Arkadaşlarınızla da vakit geçirmeyin o zaman, vakit kaybı olur çünkü   En basitinden kız arkadaşınız olur, 3 sene çıkarsınız ayrılırsınız. 3 seneniz boşa gider  

    Hocam kesinlikle duygularıma tercüman oldunuz. "Eğleniyorsanız boşa zaman harcamıyorsunuzdur" cümlesine imzamı bırakırım. İnsanlar oyun oynamayı boş bir şey olarak görüyor. Fakat ben yaratıcılığı geliştirdiğine inanıyorum. Eğer oyun oynamasaydım hayal gücüm olmazdı. Hayal gücüm bu kadar geniş olmasaydı, mesleğimde kendimi bu kadar ileriye taşıyamazdım. Oyun oynamak hayatın monotonluğundan kaçmak, uzaklaşmak bambaşka bir dünyanın kapılarını aralamaktır. Aynı şekilde Kitap, Anime, Film, Diziler vs'de aynı mantık.  


    Oyun oynayan insana düşman olan insanın akıl sağlığından şüphe duyarım.  





  • Yabancıların “entertaintment” dediği kalıp içerisinde değerlendirmeliyiz diye düşünüyorum, kimisi günün stresini atmak için 2 saat oyun oynar, başka biri 2 saat film/dizi izler. İkisinde de önemli olan nokta bağımlı olmamak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 4 Ocak 2021; 10:33:32 >
  • vay be

  • Bu Moba oyunları bilmem hocam ama diğer tür açık dünya RPG oyunlar bence bağımlı yapsın.
    Dışarıdaki hayat berbat gerçeği yaşamak berbat.
    Hatta yok mu böyle beynimize USB 3.1 girişi açıp o oyunun içine kök girip bitkisel hayata gireceğimiz teknoloji
  • LOL'ü ara ara 4 yıl oynadıktan sonra.. en son 5-6 ay önce maç attım ve bıraktım... online oyun oynamamamın sebebi genelde p2w olması idi.. lol'de pek pay to win yok ama oyunun kendisi belli bir süre sonra size zorla maç kaybettiriyor özellikle seri maçlar öncesi ve seri maçlarda.. genelde sinirli stresli maçlar daha çok.. (heralde hırs nedeniyle oyuna bağlılık yapıyorsun)


    eski oyunlara döndüm bende; şu an dark souls oynuyorum ama yaklaşık 2 aydır pc'yi açamadım.. her gün yarın oynarım diyorum ama ikizler her gün canımı çıkardığı için oyun oynayamıyorum  


    lol gibi pay to win olmayan, çok zaman istemeyen (exp, level kasma derdi olmayan), istediğin zaman gir oyna çık tarzı online oyun öneriniz varsa sevinirim..





  • espor düşünmeyen adam zaten bunlari niye oynar ki

  • Ben araba yarışı sevdalısı piste çıkma hayali olan birisiyim,bu tutkumu simracing de gideriyorum,oynadığım simulasyon yarış oyunu var,profesyonel yarışlar oluyor antreman yapıyorum süremi geliştiriyorum,rekabet edip yarışıyorum,genellikle kendimle yarışıyorum yeterince hızlı değilsem başkası beni geçti diye sinirlenmem.

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.