Şimdi Ara

League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
24
Favori
29.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
213 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kdrylmztt

    Ben araba yarışı sevdalısı piste çıkma hayali olan birisiyim,bu tutkumu simracing de gideriyorum,oynadığım simulasyon yarış oyunu var,profesyonel yarışlar oluyor antreman yapıyorum süremi geliştiriyorum,rekabet edip yarışıyorum,genellikle kendimle yarışıyorum yeterince hızlı değilsem başkası beni geçti diye sinirlenmem.

    Ben de forza tutkunuyum. Şahsi dusuncem arcade sim yarış oyunlarının mobalar ve diger online rekabetci oyunlar kadar bagımlılık yapan bir tarafı yok. Hikayeli oyunların da aynı şekilde seni hırslandıran, sinirlendiren, sövdüren bir etkisi yok. Haftanın bir günü forza açarım ve bu beni rahatlatır, kafamı dağıtır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hile de çok ancak steam pubg oyuncuları gerçekten iyiler. Özellikle dereceli de kötü oyuncu nadir. Pek beceremeyenler lite ve pc mobile geçtiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer akif -- 4 Ocak 2021; 13:1:49 >
  • Matchmaking kesinlikle random değil. Eskiden, LoL oynarken en çok zorlandığım maçlar seri maçlarım olurdu. Oyunu ne kadar iyi oynamaya çalışsam da takım arkadaşları yüzünden çok maç kaybetmeye başladım. Hayır sadece kötü oynasalar neyse adam gerçek hayatındaki sorunları bir kenara bırakamadan oyuna girmiş oraya da nefretini kusuyor. Sonra anladım ki ben her oyun aslında zar atıyorum. Sonra sildim kurtuldum.


    Oyun oynamak neyse de rekabetçi oyunlar gerçekten bağımlılık yapıyor. O kadar vakit harcıyorsun kafa dağıtmak için üstüne daha da moralin bozuluyor.


    Eskiden multiplayer olarak casual BC2, BF3, MW2, BO vs. oynardım. Hiç gerilmez oyunumu oynar çıkardım. Maalesef öyle oyunlar çok para kazandırmadığı için aynı kalitede yeni oyunlar çıkmadı.

  • Burada şu mesleği yapıyorum isimde cok basariliyim ve lol de oynarım diyen arkadaşların anlamadıkları bazı noktalar var.

    Olayın asıl noktası oyunun bağımlılık derecesinde kendine bağlamasıdır. "Knight online hayat offline" diye bir söz söylenmiştir zamanında. Mobalar da benim gözümde knight gibi insanları aşırı kendine bağlayan, hayattan soyutlayan yapımlardır.

    Lolün de diger mobaların da kitlesi belli. Ben şu mesleği yapıyorum holdingte calisiyorum lol de oynuyorum diyen arkadaslar siz %1 %0.5 gibi bir azınlıksınız bu oyunların ortamında. Öğretmenin, mühendisin, doktorun, Cedi Osmanın bu oyunu oynaması konuyu çürütmek icin bir argüman olamaz. Sanki konu icerisinde bunu oynayanların %100 ü ağır issiz ve kaybedendir yazmışım gibi cevaplar geliyor bazı arkadaşlardan.

    Kanseri yenen insanlar var diye bakın kanser ölümcül değildir diyemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para kaptırmadığınız sürece, alkol ve sigara bağımlılığından bir nebze daha iyidir. Fazla da kaptırmamak lazım, sosyal yaşamdan sonra, stres atmak için ideal. Günde oturup 15 20 saat kasmakta zararlı, kavanoz gözlük kullanma ihtiyacı doğurabilir.

    League of legends, Dota vb. her türlü rekabetçi oyunu bırakmalısınız (2023 güncel)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bob Seger

    Ben de forza tutkunuyum. Şahsi dusuncem arcade sim yarış oyunlarının mobalar ve diger online rekabetci oyunlar kadar bagımlılık yapan bir tarafı yok. Hikayeli oyunların da aynı şekilde seni hırslandıran, sinirlendiren, sövdüren bir etkisi yok. Haftanın bir günü forza açarım ve bu beni rahatlatır, kafamı dağıtır.



    Alıntıları Göster

    Ben gerçekçi simulasyon oynuyorum,tek seferde 3 saat kesintisiz yarışmışlığım da var,o yarışın sonunda gelen o keyif farklı,çok zor,yoruluyorsun ama tadı başka.





  • Ben online oyun oynamayı bırakalı çok oldu. Hilesi dert, pingi dert, rekabete zorlaması bir dert (rahatlamak için oynuyorum sonuçta). Hepsini geçtim oyun bana bağlı olmalı, yıllar sonra girdiğimde dahi her şey aynı bıraktığım gibi olmalı. Online oyunu biraz aksatsan bir dünya kaybın oluyor. Ayrıca oyun bana hizmet etmeli, istediğim anda çıkabilmek gibi bir özgürlüğüm olmalı. Kısaca single player candır. Çok canım isterse botlarla, yapay zekayla gayet mutlu mesut kapışabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni yıla girmeden 2 gün önce bilgisayarı kaldırdım, öncesinde hatrı sayılır derecede lol oynuyordum, yaklaşık 1 haftalık bırakmanın sonuçları bende şu şekilde:

    Daha çok şeye zaman ayırabiliyorum, bu beni mutlu ediyor.
    İlk iki gün falan sadece oynamak istedim, tabi bilgisayarı kurmaya üşendiğim için oynamadım, sonrasında azaladı oynama isteği şimdi bayağı az.
    Lol’ün stres atmada baya bir payı olduğunu farkettim, bıraktığımdan beri daha stresliyim diyebilirim, okul ile ilgili bazı şeyler üst üste birikti ancak eminim lol oynasam biraz stres atabilirdim.
    Şimdi bilgisayarı geri kursam, halimden memnun olmama rağmen muhtemelen tekrar oynamaya başlarım.

    Psikolojik altyapı olarak cidden çok fena bir şey, devamlı etkinlikler vs yapıyorlar belli bir sayıda maç atmanız gerekiyor, kalkmak isteseniz de “bir el daha” dediğiniz çok oluyor

    Özetle, boş zamanım olsa oynarım ama zamanı kısıtlı olanların bırakması lazım kesinlikle




  • Bob Seger kullanıcısına yanıt

    Aslında anlatmak istediğinizi anlıyorlar fakat işlerine gelmiyor :) Bu tarz oyunlara olan bağımlılık kesinlikle insanları olumsuz etkiliyor, benim 26 yaşında kardeşim var, benim iş yerimde ofiste çalışıyor, kendisi makine mühendisi fakat az daha lol yüzünden mezun olamayacak noktaya gelmişti. Onun kafasına dank etme durumu, tüm arkadaşları mezun olup üniversitede yalnız kalınca fark etmişti ve sonra oyuna mesafe koydu. Hayatındaki her şey pozitife döndü.


    İnsan kafasını boşaltmak için oyun oynayabilir fakat bu iş eğlenceden çıkıp amaca dönüştüğünde oyun sizinle oynuyor. Hayatınızda çok daha verimli kullanacağız zamanı, öylesine harcamış oluyorsunuz.


    Ben oyun oynamayı severim fakat odaklanmam gereken bir mevzunun asla önüne koymam, oyun oynamak kötü değildir fakat bunun dozajını kontrol edemiyorsanız, hayatınıza çoktan zarar vermiştir haberiniz yoktur.

  • Dota dan dota 2 ye geçtim. Üyelik tarihim 2012 ama ay gün hatırlamıyorum. Rank vb kasmam keyfini çıkarırım ve sadece dota2 yi oynarım. Ek paketler küçük oyunlar vb hiç birini oynamam yaşda 39. Günde en fazla iki oyun atarım bir W bir L

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tarz oyunlarda alınan zevk oyundan değil rekabet hissindendir futboll gibi taraftar olmanın aksine tamamen interaktif olduğundan dolayı hem bağımlı olması kolay hem ayrılması zor başlayanların bir an önce bırakması dileğiyle

  • çok güzel bir konu olmuş. bende lolü zar zor bıraktım. sürekli sinir stres. iyi oynarsın kaybedersin kötü oynarsın kazanırsın. dengeli bir oyun değil. oyun içinde de bir sürü adaletsizlik var. mavi öz ve rp konusunda büyük adaletsizlik var. kutudan çıkan kostüm kristalini açmak için 1000 küsür para istiyor ama onu bozdursan 200 küsür veriyor. aşırı saçma bişey.

    lolün yerine youtbube dan udemy den bişeyler izliyorum. baya bi vakit kazandım. bana artık zaman kaybı olarak geliyor. birşey elde edemiyorsun sonunda. sadece saatlerini harcıyorsun ama eline geçen 0. üstüne birde strese giriyorsun. keşke hiç başlamasaydım diyorum. çok iyi konu olmuş teşekkürler.

  • Ya siz bu tip MOBA oyunların nasıl bağımlısı olabiliyorsunuz anlamıyorum ki. Bir tek bana ters geliyor herhlade MOBA, MMORPG tarzı oyunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 4 Ocak 2021; 14:16:9 >
  • İş kafada bitiyor csgo da 2 haftada 100-110 saat oynuyordum her gün ortalama 7.5 saat bırakıcam dedim bıraktım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu çok ama çok ciddi .Bahsettiği her şey doğru . Bahsedilen oyunları hiç oynamadım. Bana göre değil ama resmin bütününe bakmak gerekirse , oyunla çok fazla zaman geçiriyorsanız silik bir adam olup 30 40 yaşlarına geldiğinizde pişmanlıklar içerisinde geçen bir yaşantı sizi bekliyor demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xYaKuBux -- 4 Ocak 2021; 14:55:42 >
  • Sonu gelmeyen oyunları bırakalı çok oldu.Tadında single oyunlar candır.

  • Bırakmanıza gerek yok, günde 1 saat hiç bir amaç ve hırs için oynamamak şartıyla oynayın çıkın. Oyunun size ne verip ne alacağının farkında olun sadeceç

  • Sakın arkadaşlarınızla batak oynamayın aman bağımlı olursunuz. Aman sakın arkadaşlarınızla baklavasına futbol oynamayın bağımlı olursunuz. Bence tamamen boş bi konu.

  • Öncelikle Ankebut suresi 64. ayete bir bakın diyorum. Neyse.

    Arkadaşlar insanlar zorla oyun oynamıyor, eğer bıraktıktan sonra kendini daha iyi hisseden varsa kardeşim oynama zaten seni kimse zorlamıyor. Demek ki senlik değilmiş, yeni fark ettin, günaydın.

    Ama sırf sevmene rağmen etrafındakiler seni bundan alıkoyuyorsa ve yerini dolduramıyorsan oyunun, o zaman geri dönmek istersin.

    Olay şu, kardeşim sevdiğin şeyi yapacaksın bu hayatta.Kendine göre yaşa. Canının istediği gibi. Saçma sapan vicdan olaylarına sokma kendini.

    Herkesin de oyun için farklı bir sebebi vardır.

    Ben 7 yaşımdan beri zihnimi meşgul etmekten keyif alan biriyim benim için sevdiğim birşey oyun. Hala oynuyorum, güzel çünkü. Ne yapmıyorum TV izlemiyorum misal.

    Yapmam gereken şeylerden beni alıkoymadığı sürece oyun oynuyorum.

    Aklıma İlker Gümüşoluk'un videosu geldi. Bir bakarsınız. Size aman hayatınızı boşa geçiriyorsunuz diyen kişiye bir bakın gerçekten. Senin derdin bitti de bana mı geldi sıra ?

    Ki o da oyun oynama Survivor ,MasterChef çok güzel diyecektir. Yani tipik yazılım öğren, dil öğren konusu gibi birşeye evriliyor bu konu da sonra diyim bak şimdiden.

    Yani arkadaşlar hayatı boşa geçiriyosunuz oyunu bırakın safsatadan ibarettir, nedir kardeşim hayat ?

    Sen çalış, didin uğraş, ilerle. Sonra bak bir ülken nasıl yönetiliyor? Ülkenin başında kimler var ?

    Sonra dersin ki başlarım böyle işe.

    İster CS oyna,ister Lol,ister atari ister satranç, ister Candy Crushın milyonuncu bölümü.

    Bu arada ganimet, kasa, kostüm ıvır zıvırına karşıyım.

    Özellikle CS de dönen skin kumarının haddi hesabı yoktur.

    Milyoner olan var bu haram işle.

    Bakınız: Unlost.

    Yani ben tümevarmayı seven biriyim. Oyunu bırak diyen adam şunu da diyecek. Telefon oyunlarını da bırak. TV dizilerini de bırak. Gereksiz uykuyu,yemeyi vs. herşeyi bırak. Pragmatist olmayan hiçbirşey yapma. İnsanlara faydacı olarak yaklaş. Ki zaten bunları yapmıyosan, bu hayatta idealist biri isen ya bir sanatçı, ya bir düşünür olursun merak etme.

    İyi forumlar, iyi boş yapmalar.





  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.