Şimdi Ara

LCD kontrol kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar elimde Toshiba A300-2D4 laptop vardı.Parçalayıp satışa sundum.Ekranı felan hala dükkanımda duruyor ama ben hala nasıl kullanabilirim peşindeyim.Arkadaşlar şimdi ekran özellikleri böyle ;

size : 15.4 "
    type : Toshiba TruBrite® WXGA TFT High Brightness display
    internal resolution : 1,280 x 800

Saydığıma göre 13pinlik çıkışı var normal olarak 12v güç girişi var.

Şimdi soruma gelirsek lcd kontrol kartı şart mı? Çünkü pcnin VGA çıkışı anakart ile tümleşik değil.Harici olarak bir tarafa VGA diğer tarafı 14pinlik bir kafa var bunları eşleştirip 12V versem görüntü alabilir miyim?
    Eğer alırsam ekran ayarları nasıl olucak verdiğim görüntü tam oturucak mı? Sonuç olarak LCD kontrol kartı kesin lazım mı?

Eğer kesin lazım ise bu ekrana uygun lcd kontrol kartını nereden temin edebilirim.15.4inch 13 pinlik çıkışı var.

• HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    Laptopların dahili ekranları vga kullanmaz. LVDS bağlantısı ile görüntü alırlar. Laptop ekranını basit pin eşleştirmesi ile vga portuna bağlarsanIz ekranı bozma ihtimaliniz var. Lvds çevirici kart işe bağlantı kurabilirsiniz.
    VGA esasında tüplü görüntüleme sistemleri için tasarlanmış bir bağlantı standardıdır. Tüplü monitörler tarih olmasına rağmen saçma sapan vergiler nedeniyle halen kullanılıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Laptopların dahili ekranları vga kullanmaz. LVDS bağlantısı ile görüntü alırlar. Laptop ekranını basit pin eşleştirmesi ile vga portuna bağlarsanIz ekranı bozma ihtimaliniz var. Lvds çevirici kart işe bağlantı kurabilirsiniz.
    VGA esasında tüplü görüntüleme sistemleri için tasarlanmış bir bağlantı standardıdır. Tüplü monitörler tarih olmasına rağmen saçma sapan vergiler nedeniyle halen kullanılıyor.

Hocam beni yanlış anlamayın sorun sizde değil bende ama birşey anlamadım cidden .Ama diyorsunuz ki tek kafası VGA çıkış tek tarafı 14 pinlik olan zımbırtı ile bağlarsam ekran zarar görür.Tamam onu eledik.LCD kontroller almam gerek sanırım bunu nasıl temin edebilirim.Yani ekranıma uygun olup olmadığını?Yada daha az maliyetli bir yol varsa dinlerim

• HakkiAlkan kullanıcısına yanıt
    Ekrana zarar verecek olan içerisinde herhangi bir elektronik dönüştürücü olmayan sadece pin eşleştirmesi ile yapılan pasif dönüştürücülerdir.
    Aktif dönüştürücü kartı ebayden getirtebilirsiniz. Türkiye piyasasında bulsanız bile yurtdışına göre oldukça pahalı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Ocak 2015; 18:08:24 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panelin üzerinde model kod numarası yazar. Mesela benim dell studio 1535 laptopun ekran panelinin arkasında model olarak B154EW08 V.1 yazılmış. Ebay da bu model no aratılarak uyumlu kontrol kartına ulaşılabiliyor.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XB154EW08+LCD+Controller&_nkw=B154EW08+LCD+Controller&_sacat=0
  • quote:

Orijinalden alıntı: @bdullah

panelin üzerinde model kod numarası yazar. Mesela benim dell studio 1535 laptopun ekran panelinin arkasında model olarak B154EW08 V.1 yazılmış. Ebay da bu model no aratılarak uyumlu kontrol kartına ulaşılabiliyor.

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XB154EW08+LCD+Controller&_nkw=B154EW08+LCD+Controller&_sacat=0

Hımm hocam dış kasasını sökmemiştim.Sökeyim bakıp bir taratayım buraya yazarım.Bu arada eBay den getitririrken bi sorun çıkmıyor değil mi

• Hocam bendede var bir panel. alacak olursaniz irtibata geçelim bende almak istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Bozuk Görüntü
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bendede 14 pinlik var kartları alıp deneyen oldumu acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.