Şimdi Ara

Monitör (Kabloyu Kontrol Edin) Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
27.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum. Sorunumdan şöyle bahsedeyim; bugün bilgisayarımı açtım ve her gün olduğu gibi usb bağlantılı klavyemi okumadı, açılırken yeniden başlatım yani res attım. Ardından monitör yaklaşık on saniye bekledi ve "Kabloyu kontrol edin." hatası verdi. Monitör elektrik alıyor, fakat kasanın verdiği görüntüye ulaşamıyor. Kabloları çıkardım taktım, bilgisayarı defalarca yeniden başlattım fakat herhangi bir çözüm yoluna ulaşamadım ve sıkıntıyı gideremedim. Bu konu hakkında bilginiz varsa yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...
    Bu arada montörüm; Samsung 19 inç LCD monitör.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Monitör "Kabloyu Kontrol Edin" Hatası Çözümü

"Kabloyu Kontrol Edin" hatası, monitörün bilgisayarınıza bağlandığı kabloyla ilgili bir sorunu gösterir. Bu hata, monitörünüzün ekranında görüntüleniyorsa, aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

• Kabloyu Kontrol Edin: Monitörünüzün ve bilgisayarınızın arkasındaki kablo bağlantılarını kontrol edin. Kabloların sıkı bir şekilde takılıp takılmadığını ve herhangi bir hasar olup olmadığını inceleyin.
    • Kablo Bağlantısını Kontrol Edin: Kablo bağlantılarını çıkarın ve ardından yeniden takın. Kabloyu monitörün ve bilgisayarın farklı yuvalarına bağlamayı da deneyebilirsiniz.
    • Farklı Bir Kablo Deneyin: Elinizde varsa, farklı bir kablo kullanarak monitörü bilgisayarınıza bağlayın. Bu, hatalı kablonun tespit edilmesine yardımcı olacaktır.
    • Kabloyu Kontrol Edin Analog: Eğer monitörünüz analog kablo (VGA) kullanıyorsa, kablodaki pimleri kontrol edin. Eğik veya hasarlı pimler hataya neden olabilir.
    • Bilgisayar Kablo Bağlantısını Kontrol Edin: Bilgisayarınızın monitöre bağlı olduğu diğer kabloları da kontrol edin. Güç kablosu veya görüntü kablosu gevşek veya hasarlı olabilir.

Yukarıdaki adımları izleyerek "Kabloyu Kontrol Edin" hatasını çözebilirsiniz. Sorun devam ediyorsa, monitörünüzde veya bilgisayarınızda daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, daha fazla yardım için bir teknisyene başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kasa içindeki bağlantıları kontrol etmeni öeririm
  • Hangi bağlantılar acaba? Teknik konusunda pek iyi değilim de.
  • Arkadaşlar her bir kabloyu tek tek kontrol ettim. Girişlerde yamukluk var mı vesaire her şeye baktım. Ekran kartını kontrol ettim, RAM'leri de öyle. Fakat hala sorun aynı. Lütfen yardım edin arkadaşlar, masaüstü bilgisayarımı kullanamıyorum...
  • Deneme yanılma yöntemi ile sonuç alabilirsiniz kabloları,monitörü,ekran kartını değiştirerek ya da başka pc de kullanarak çözüm arayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum sistemin sağlam olduğunu gösteren açılışta bi dıt sesi var ya hani o ses geliyor mu?

geldiğini düşünerek yazıyorum;

Siyah ekranda görüntü var da windowsda mı görüntü gidiyor yoksa hiç mi açmıyor?

monitörün üzerindeki ışık önce yeşil(normalde açıkken hangi rengi alıyorsa o renk) sonra turuncu(monitör kapalıyken aldığı renk) oluyormu?

onboard ekran kartın varsa harici ekran kartını cıkar onboarda ekran kablosunu tak açmayı dene açtıysan sorun: ekran kartın sizlere ömür

hala açmıyorsa ana karttan bi işlemciyi sök şöyle bi tozları fln temizle yeniden tak açmıyor mu...

bios pilini bi çıkar reset at biosa hala mı açmadı anakartın sizlere ömür...

kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkismail -- 24 Ekim 2012; 0:00:38 >
  • Hepinize teşekkür ederim yazdığınız şeyler için. Kardeşim ekranın sadece mevi bir ışığı var. Sistemin sağlam olduğunu gösteren dıt sesi geliyor. Monitör açıldığı andan itibaren sadece Kabloyu kontrol edin uyarısı veriyor. Başka türlü kasayla hiçbir alakası yok ne yazık ki. Ne BIOS menusunu gösteriyor, ne ANAKART markasını ve özelliklerini... Durum budur. Dediklerinizi denemeye çalışacağım, pek anlamıyorum çünkü :) Çok teşekkürler tekrar arkadaşlar, hayırlı geceler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorun hala devam ediyor arkadaşlar :/
  • Arkadaşlar kasayı bir bilgisayarcıya götürdüm. Oradan başka monitöre bağladı ve sorunsuz şekilde açıldı. Kablonda ya da monitöründe sıkıntı vardır dedi. Kablo aldım, fakat sorun hala devam etmekte. % 90 ihtimal sorun montörde. Ekran kartı vb. kasanıni çindeki donanımsal parçalarda sıkıntı yok. Sizce monitördeki sıkıntı ne olabilir? Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
  • up up up bende de aynı sorun var arkadaşlar ve birçok kişinin de olduğuna ancak sadece internette monitör sorunlarında ram ekrankartı vs sorunları başlığı var, konu hakkında bilgisi olanlar lütfen yardım etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lolryu -- 16 Mart 2013; 13:18:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaprese

Arkadaşlar herkese iyi günler diliyorum. Sorunumdan şöyle bahsedeyim; bugün bilgisayarımı açtım ve her gün olduğu gibi usb bağlantılı klavyemi okumadı, açılırken yeniden başlatım yani res attım. Ardından monitör yaklaşık on saniye bekledi ve "Kabloyu kontrol edin." hatası verdi. Monitör elektrik alıyor, fakat kasanın verdiği görüntüye ulaşamıyor. Kabloları çıkardım taktım, bilgisayarı defalarca yeniden başlattım fakat herhangi bir çözüm yoluna ulaşamadım ve sıkıntıyı gideremedim. Bu konu hakkında bilginiz varsa yardımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim...
    Bu arada montörüm; Samsung 19 inç LCD monitör.

aynı sorun bendede var çözemiyorum ama monitör gümledi galiba

• SEVGİLİ ARKADAŞLAR. BENİM KARŞILAŞTIKLARIM KADARIYLA BUNUN 3 SEBEBİ VARDIR.

1. Ekran kartı yanmış olabilir. Bu durumda ekran kartı değiştirmek dışında diğer 2 sorun ve çözümü işe yaramayacaktır.

2. Kablolarda yada sokette kopukluk yada temassızlık sebebi ile veya soket tırnaklarından bir yada birkaçının kırılması veya bükülmesi sebebiyle olabilir. Aynı olay Soket içindeki ince tel çubukların eğilmesi kırılması ile de olabilir. Bu sorun kontrol edildikten sonra kökten kopma yada kırılma durumları dışında eğilmeler ve kablo kopukları el ile düzeltilebilir.

3. Bu sorun çoğunuzun aklına gelmeyen ama benim 4 sene sonra 2. kez başıma gelen işlemcinin üzerindeki termal macunun kuruması ve soğutucu ile işlemcinin direk teması sebebiyle aynı hatayı verir. Soğutucuyu söküp her iki taraftaki eski macunları temizleyin ve mümkün oldukça sadece sokete takılmış olan işlemcinin üzerini tamamen kaplayacak şekilde 0,5 - 1 mm kalınlığında bir kıvamda macun sürün ve fanı mümkün oldukça tek seferde işlemcinin üzerine yerleştirip tırnakları takın. Benim sorunum bu şekilde çözüldü. HERKESE KOLAY GELE. Gerçekten hakeden efendi dürüst iyiliksever kadir kıymet bilenlere yardım etmiş olabilmem dileğiyle.

• Arkadaşlar herkes bilgisayarcı herkes tamirci olmuş. Yani kısaca bilip bilmeden konuşmayın derim.
    Monitörler zamanla elektrik gitmesi gelmesi sonucu içlerindeki özellikle kondansatörler şişme yapmakta buda monitorde görüntü gelmemesi, görüntü kalitesinin düşmesi, ekranda pırlama yani dalgalanma vb nedenlere sebep olur.

DEğiştireceğinizi 2 kondansatör yapamıyorsan ver yaptır. şuan 2020 için 75tl civarı bir fiyat olması lazım, tabi başka yanan şişen yer yoksa.

Yukarıda kontrol etmiş kablosuna kadar değiştirmiş daha nesin cevap veriyorsun anakart şudur budur, bilmişlik yapacağınıza araştırın bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.