Sistemimde bulunan gigabyte hd5850 ekran kartını vga monitörüm sebebiyle gigabyte ekran kartının kendi içinde gelen gigabyte marka dvi to vga dönüştürücü ile sorunsuz kullanıyordum. Ancak bu ekran kartını satıp yerine asus r9 270x aldım ve kutu içeriğinde vga dönüştürücü mevcut değildi. Bende dark marka dvi to vga dönüştürücü kullanmak zorunda kaldım. Ancak daha önceki gigabyte hd5850 kendi orijinal vga dönüştürücüsüyle sorunsuz çalışırken asus r9 270x dark vga dönüştürücü ile kullanılırken videolarda görebileceğiniz anlık çizgi sorunlarını çıkarıyor.
Kartı hdmi ile tvye bağladım böyle bir sorunla karşılaşmadım. Aldığım kişide dönüştürücüsüz direkt dvi kablo ile kullanıyormuş ve ondada bu sorun yokmuş. Sanırım sorun kalitesiz dark dvi to vga dönüştürücüden kaynaklanıyor. Sizce bu küçük aparat yerine dvi vga kablodan alsam sorunum çözülürmü? Bikaç ay sonra full hd dvi monitör alıcam ancak o zamana kadar bu sorunu görmek istemiyorum. Bu arada 21.5 inç monitör tavsiyelerinizide bekliyorum.
gokhans19
kullanıcısına yanıt
Monitör eski bir teknolojiye yani vga çıkışlı olduğu için bu sorunu yaşıyorsunuz
quote:
Orijinalden alıntı: FairLighty
Monitör eski bir teknolojiye yani vga çıkışlı olduğu için bu sorunu yaşıyorsunuz
Peki bu durumda önceki gigabyte ekran kartımda gigabyte dvi to vga dönüştürücüyle bu sorunu yaşamamam şans işimi yoksa o vgd dönüştürücü kalitesindenmiydi?
Bu tip bir sorunda bir ucu dvi diğer ucu vga olan 1-2 m kablolardan alsam dönüştürücüyle yaşadığım bu sorundan kurtulma şansım varmı?
gokhans19
kullanıcısına yanıt
HD 7XXX ve sonrası vga monitörlerde böyle bir sorun yapıyor
quote:
HD 7XXX ve sonrası vga monitörlerde böyle bir sorun yapıyor
Anladım. Peki bir ucu dvi diğer ucu vga olan kablo ile bu sorun çözülüyormu yoksa benzer sonuçmu alınıyor? İlla dvi veya hdmi monitöre terfi etmekmi gerekli?
gokhans19
kullanıcısına yanıt
VGA çıkışlı bütün monitörlerde bu sorunu yaşarsınız.
quote:
VGA çıkışlı bütün monitörlerde bu sorunu yaşarsınız.
Anladım yani dvi monitör alana kadar ekran bize böyle göz kırpacak. Teşekkürler.