Bildirim
Lazerle Ses İletimi(Lazeri tutun sesi dinleyin)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
işin aslı bende hiçbir şey anlamadım ama şu şekilde sanırım yapılabilinir. Çok hızlı çeviri yapabilen bir adc ile ses şiddediti dijital veriye çevirip onuda seri bir şekilde lazerden karşı tarafa gönderirsin karşı taraftaki foto diyot ışığı gördükçe açılıp kapanır. Burdaki datayı toplar ve DAC verirsin çıkan analog gerilimide anfiye verirsin. Sesi iletirsin ama kayıplar çok olacaktır. _____________________________ :: Lazarus - Freepascal - Delphi Günlüğü ::
www.boreas.gen.tr
www.facebook.com/groups/lazarus.turkiye -
ayrıca yapımıda çok zor olmazmı?? _____________________________ -
tam linki verirmisin _____________________________ -
www.fenokulu.net aşağılarda lazerle ses iletimine tıkla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s!LenTium -- 4 Şubat 2005, 3:01:52 >_____________________________ -
arkadaşlar bu nasıl bir şey... _____________________________ -
Bu kadar Türkçe fakiri bir anlatım daha var mıdır, merak ediyorum. Önce kulaklığı seri bağladı lasere, kulaklığı mikrofon gibi kullanacak derken walkman çıktı ortaya. Onu da seri bağladı filan. Denemek istiyorsanız, walkman çıkışını uygun b gerilimli bir transistörü tetiklemede kullanıp, laseri onunla sürmek daha mantıklı bence. Stereo istersek iki laser ve fotodiyot kullanılacak elbet. _____________________________ Korkarım bu, sade Gölköylülerin değil, umumumuzun
Sade küçüklerimizin değil, büyüklerimizin de
Düştüğü bir tarihsel yanılgı
Çünkü sünnet değil, farzdır cumhuriyet! -
Yurdısında bu konuyla ilgili yıllardır calısan firmalar var. Data , ses , goruntu aktaran laser cihazlar.
km. lerce ve yuksek kapasitelerde datalar tasıyorlar.
Asagıdaki Linkte bunlardan biri
http://www.fsona.com/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 4 Şubat 2005, 12:17:30 >_____________________________ -
beyler siteye bakmadım ama bu işi maliyeti çok ucuz halde yapmanın yolu varmı _____________________________ -
evet biraz karmasik anlatmis ama ilginc bisey, bende denicem _____________________________ Krallar arasında şovalye olcağına kendi çöplüğünde kral ol. -
fenokulundakinimi _____________________________ -
http://www.fenokulu.net/lazerlesesil.htm
beyler yapan olursa forumu haberdar ettsin_____________________________ -
Okudum valla bisi anlamadim adam bide bak ne yazmis,(Yine lazeri karşıdaki bir sigara barağına yolluyorsun ama yansıyan kısmı foto diyotla alıp yükselti yorsun barağın arkasındaki konuşmaları dinleyebilirsin.(EĞER GÜÇLÜ BİR AMFİNİZ VARSA BİR EVİN CAMINI LAZER TUTUP İÇERİYİ DE DİNLEYEBİLİRDİNİZ) bu ne diyor yaw cozen varmi ben cozemedim,http://www.fenokulu.net/lazerlesesil.htm
cok sacma geldi,birde pili ses kaynagini lasere seri baglayin diyor,deneyen varmi,cunku akim biraz kuvvetli olursa ses entegresi yanar,_____________________________ !!!zaman insanlari değil,armutlari olgunlastirir!!!! -
herifin ilk kasetçalar lı kulaklıklı anlatımıyla, cam olayının bir alakası yok. büyük bir ihtimal sitenin bilim yoksunu yazarı kendi mantığına göre bişiler sallamış. yada yabancı bir dökümandan çevirmeye çalışmış fakat becerememiş olmalı. lazer ile camdan ses iletimi yapılır, yapılıyor da zaten. fakat, rasgele yapılacak birşey değil bu iş. öncelikle ortamda binbir çeşit ışık dalgası var. karşısını fotodiyot koyup al gülüm ver gülüm bu iş olmaz. veri iletimi için frekansların ayırt edtmek için paket yollamak gerekli.
_____________________________ yok -
Evet arkadaşlar bende buna benzer bir yazıya rastlamıştım ve hiç bi şey anlayamadım denedim olmadı allahtanki sadece 1 milyon harcadım bozuk mause fotodiyotlarından bozuk speakerlerden falan yararlanmıştım olmayıncada bozuk cdrom un lazeriyle denedim oda çok dandik sadece hafif bir kırmızı ışık yanıyor ve ısınıyodu öylece kaldı ayrıca bu konuyu lazerle mesafe ölçümü ile alakalı konuya yazmıştım ve densev nickli arkadaş deneyecekti ona bi sormak lazım ne yapmış ve bence bu adamda yabancı bir siteden çevirme yapmış veyahutta türkçesi bayaa bi kıt -
Krallar arasında şovalye olcağına kendi çöplüğünde kral ol _____________________________
-
hafta sonu yapıp size bilgi veririm _____________________________ -
quote:
Orjinalden alıntı: bywebmaster
hafta sonu yapıp size bilgi veririm
yaptınmı_____________________________ -
var mı yapan veya deneyen _____________________________ Krallar arasında şovalye olcağına kendi çöplüğünde kral ol. -
bu teknoloji şu anda İstanbul'da gökdelenler arası veri iletişiminde kullanılıyor televizyonda izlemiştim. _____________________________
Benzer içerikler
- elyaf nerede satılır
- woofer nedir
- dolby atmos
- bim transformers kulaklık
- bose soundlink max
- jbl boombox 4
- marshall kilburn 3
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X