Şimdi Ara

Lazerle Ses İletimi(Lazeri tutun sesi dinleyin) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
29.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • size uzak durmanızın sebeplerini kısaca acıklamaya calışıyım bizim veri iletimi dedimiz olayı tam anlmıyla yapabilmek için oncelikle bir labratuara ihtiyacımız bulunmakta niye derseniz ben cizimlerini verdiğim projeyi lab koşullarında yaptım. yani bir board ve dijital osiloskop (lazerle veri iletimini sayısal yapcaksak) ki bunu elde etmemiz biraz zor milyarlarla olcülmekte ve multimetre tarzında olcum cihazı

ben mikroişlemciye girmeyin dedim çünkü işler karışmakta o zaman.ama verimlilik artmakta.benimki tamamiyle analog devrelerle yapılmıştı ve programlama yoktu

bi de şöyle söliim benim devrenin mesafesi bi metreyi gecmezdi.sizde ole moustan sokülen parcalarla bu işi yapmanız imkansız
    bazı arkadaşlar profesyonel cozümlerden bahsetmişler dedikleri dorudur ve nette de ornekleri mevcut.

temel mantık hepsinde aynı gelen veriyi sayısallaştır sonra temel bileşenlerine ayır her 2 bileşeni bir frekansa bindir ve yolla sonra alıcıyla al zayıflamış sinyali güçlendir tekrar frekansları yakala bunları birler ve sıfırlara tekrar dönüştür sinyali tekrar analog yap (buda ister veri olur ister ses ister görüntü)

Desktop Pc:Windows 8 pro 64 bit,16GB (4x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram,Core i7 2600@4.2Ghz CPU,Asus P8Z68-Lx mainboard,Philips 220xw

Araba:Ford Fiesta 2013 model powershift trend donanım

• abi bişey sölemek istiorum bn fenokulu.com daki projei yaptım gayet de güzel oldu neden anlatım üzerinde bu kadar takılınmış anlamıorm bn 15 ytl ye mal ettim we dönem ödewi olarak werdim hoca çk beğendi hatta maliyeti yaziim
    lazer 1ytl
    hoparlör 10 ytl
    kablo+fotodiyot+board 2.5-3 ytl
    ki buları anlatııldığı gibi bağlaınca çk gzl çalışıo ki yansımaları kullanmak için fotodiyotları açılı yerleştrdm çk daha gzl oldu ki extra bi amfi bağlanırsa 100 mt ye kadar ses alınıo tabii ki stereo ses için ikitane hoparlör lazım

Orjinalden alıntı: seyyan

abi bişey sölemek istiorum bn fenokulu.com daki projei yaptım gayet de güzel oldu neden anlatım üzerinde bu kadar takılınmış anlamıorm bn 15 ytl ye mal ettim we dönem ödewi olarak werdim hoca çk beğendi hatta maliyeti yaziim
    lazer 1ytl
    hoparlör 10 ytl
    kablo+fotodiyot+board 2.5-3 ytl
    ki buları anlatııldığı gibi bağlaınca çk gzl çalışıo ki yansımaları kullanmak için fotodiyotları açılı yerleştrdm çk daha gzl oldu ki extra bi amfi bağlanırsa 100 mt ye kadar ses alınıo tabii ki stereo ses için ikitane hoparlör lazım

????? ciddi misin ,bir tane yap bize videoya çekip göster , masrafının 10 klatını vereyim sana , ciddiyim !!!! çünki ben beceremedim , bana da 2 milyona mal olmuştu , 1 milyon lazer almıştım , ve eski mauselerdeki fotodiyotları kullanmıştım

• ya ben cok ciddiyim videoya çekmek gibi bi imkanım yok çünkü şu anda hocada we öss ile cebelleşiyorum bunu da geçen sene yapmıştıım fakat şöle bişey war mouse fotodiyotları olmaz çünkü fenokulundaki arkadaş belirtmiş frekans meselesi ben 6 çeşit diyot arasında deneme yanılma yöntemiyle bulmuştum böle dümdüz ipince bişey yaptığım tek şey diyotu alıp hoparlörün kablosuna monte etmek oldu discman e giren kabloyu kestim diyotun iki ucunu lehimledim zorlandığım nokta dolma gibi parmaklarla lazere kablo lehimlemekti nitekim ilk denememde olmadı sonra 5 tane lazer yaktım lise1 senosonu sergisinde rezil oldum fakat yılmadım ve geçen sene başardım hem de hiç kablosuz. hoparlörü pilli olarak değiştirdim malum lazerde kablo yok zaten 20 tane diyot kullandım ki yansımaları da kullanmak için. işte böle oldu yani 2.de fazla kasmadım belki de fen lisesinde okumamın da katkısı wardr çünkü burada çok fazla olmasa da düz liselerden daha fazla deney yapıyoruz bu da büyük bir avantaj bence neyse ben zaten bu deneyi ilk olarak tutbitak ın web sitesinde görmüştüm bi kere gördüm bilgisayara atmadım we bi daha bulamadım işte dönem ödevi ararken fenokulunda buldum we uyguladım we hocamın gözüne girmeyi başardım ......yalnız ses kalitesi konusunda garanti weremem kayıplar oluyor fakat şöle bişey war bu sistemle weri aktarımı bile mümkünMÜŞ ben bu kadar uğraşmadım

• quote:

Orjinalden alıntı: seyyan

ya ben cok ciddiyim videoya çekmek gibi bi imkanım yok çünkü şu anda hocada we öss ile cebelleşiyorum bunu da geçen sene yapmıştıım fakat şöle bişey war mouse fotodiyotları olmaz çünkü fenokulundaki arkadaş belirtmiş frekans meselesi ben 6 çeşit diyot arasında deneme yanılma yöntemiyle bulmuştum böle dümdüz ipince bişey yaptığım tek şey diyotu alıp hoparlörün kablosuna monte etmek oldu discman e giren kabloyu kestim diyotun iki ucunu lehimledim zorlandığım nokta dolma gibi parmaklarla lazere kablo lehimlemekti nitekim ilk denememde olmadı sonra 5 tane lazer yaktım lise1 senosonu sergisinde rezil oldum fakat yılmadım ve geçen sene başardım hem de hiç kablosuz. hoparlörü pilli olarak değiştirdim malum lazerde kablo yok zaten 20 tane diyot kullandım ki yansımaları da kullanmak için. işte böle oldu yani 2.de fazla kasmadım belki de fen lisesinde okumamın da katkısı wardr çünkü burada çok fazla olmasa da düz liselerden daha fazla deney yapıyoruz bu da büyük bir avantaj bence neyse ben zaten bu deneyi ilk olarak tutbitak ın web sitesinde görmüştüm bi kere gördüm bilgisayara atmadım we bi daha bulamadım işte dönem ödevi ararken fenokulunda buldum we uyguladım we hocamın gözüne girmeyi başardım ......yalnız ses kalitesi konusunda garanti weremem kayıplar oluyor fakat şöle bişey war bu sistemle weri aktarımı bile mümkünMÜŞ ben bu kadar uğraşmadım

ağa acilen bize bu aletin planını krokisini ver

• bencede burada yayınla da üstadlardan aletin verimini arttırmak için eler yapabileceğimizi öğrenelim sabırsızlanıyoruz fakat içimden bi ses atıyo olabileceğini de söylüyo en iyisi sen şüpheye fırsat bırakma da yayınla hemen :P
  • hocam bu basit bişi ben hani o elektrnikte hep ufak ufak şeyler wardır ya onlardan sadece diyot kullandım diğrleri hazır war lazer kablo hoparlör ben sadece diyot aldım we monte ettim yani bu kadar inanılmaz bişi deil

01100010 01110101 01101110 01110101 00100000 01111001 01100001 01111010 01100001 01101110 00100000 01110100 01101111 01110011 01110101 01101110 00101100 01101111 01101011 01110101 01111001 01100001 01101110 01100001 00101110 00101110 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00100000 11000101 10011111 01100001 01101011 01100001 00101110 00101110 00101110
  • @seyyan bravo güzel bi hayal gücün var ..
  • BEN 5 SAAT ULAŞTIM.ÇOK GÜZEL TEKNİKMİŞ...SİZİN ANLAMANIZ ŞEYLER ÇOK BASİT TEKNİK ŞU, BİR RADYOSUZ (TEYPLİ WALKMEN) ALIN.ZATEN ULUS DA VARDIR 1YTL.VE BU TEYP'TEN OKUCUYU SÖKÜN VE OKUCUNUN SÖKÜPKEN SONRA TELLERİ FOTO DİYOT'A BAGLANIN (foto diyotlar tv.müzik setileri kumandaları da var)2'NCİ AŞAMA İSE LAZERİ + - olarak tel baglanın piller de olacak,ondan sonra lazeri tel çekiniz bir el radyo'ya kulaklık girişine takın,radyoyu açın ve lazeri foto diyot'ya tutun ilk yakından tutun sonra uzaktan tutunuz denemek için...kolay gelsin

saygılarımla..
    İki adam gökte bir deliğe geldiler
    "Beni omuzlayıver" dedi biri ötekine...
    Ama herşey öylesine güzeldi ki cennette
    delikten içeri bakan adam unutuverdi herşeyi,
    peşi sıra çekmeye söz verdiği yoldaşını.
    Ve dalıp içeri delikten,
    cennetin saltanatına doğru koşarak gözden yitti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rejjep

benim de aklıma çok yattı bu konu forum daki tüm notları okudum benimde bitirme tezi hazırlamam gerekiyo bizde bunun gibi birşey düşünüyoduk. sen yaptığın projenin ayrıntılarını yollayabilirsen çok memnun olurum yalnız salıya kadar zamanımız kaldı bir an önce konuyu belirlememiz gerekiyor. onun için acil yardım!!!!!!!
    şimdiden saolun
    Rejjepgumus@hotmail.com
    quote:

Orjinalden alıntı: notrino

geçen sene bitirme projesi olarak lazerle ses ilettik ve 100 aldık

maalesef sana yardımcı olamayacağım
    projeyi yaptığımız sıralarda bende internet bağlantısı yoktu dolayısıyla tüm raporu arkadaşın evinde yaptık ve çıktısını aldık. Bende yeni farkettim kendime bir kopyasını almamışım. Maalesef arkadaş askerde mayıs sonu geliyor.
    Yalnız sana şunu söyleyebilirim geçen sene bu sıralar projeyi yapmak için internette bulabildiğimiz bütün devreleri denedik, hiçbirini tam manasıyla çalıştıramadık. En sonunda bu devrelerden birine kendimizden birşeyler ekleyerek çalıştırabildik. Aslında sistemin çalışma prensibi çok basit, ses sinyalini yükseltip lazere veriyorsun, alıyorsun birkaç kez daha yükseltip hoparlöre veriyorsun. Devrenin bizi en çok zorlayan kısmı ise alıcı idi. Bu iş için 2n5777 darlington fototransistör kullanmamız gerekiyordu ama maalesef bu parça Türkiye'de yok. Biz biraz da şansla yurt dışından makul bir ücrete getirtebildik. Bu transistör olmadan çıkan ses pek birşeye benzemiyor Sonuçta yapılmayacak bir proje değil. Sana kolay gelsin
    Ve dalıp içeri delikten,

• ilk sorum devre şeklindeki trafo nedir ne işe yarıyo ve değerleri nedir? ikincisi başka foto diyotla olmuyormu
    http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/light/light.html#laser_communicator bu linkte devrenin fotoğrafları var bize biraz açıklarsan sevinirim şimdiden sağol

quote:

quote:

benim de aklıma çok yattı bu konu forum daki tüm notları okudum benimde bitirme tezi hazırlamam gerekiyo bizde bunun gibi birşey düşünüyoduk. sen yaptığın projenin ayrıntılarını yollayabilirsen çok memnun olurum yalnız salıya kadar zamanımız kaldı bir an önce konuyu belirlememiz gerekiyor. onun için acil yardım!!!!!!!
    şimdiden saolun
    Rejjepgumus@hotmail.com
    quote:

projeyi yaptığımız sıralarda bende internet bağlantısı yoktu dolayısıyla tüm raporu arkadaşın evinde yaptık ve çıktısını aldık. Bende yeni farkettim kendime bir kopyasını almamışım. Maalesef arkadaş askerde mayıs sonu geliyor.
    Yalnız sana şunu söyleyebilirim geçen sene bu sıralar projeyi yapmak için internette bulabildiğimiz bütün devreleri denedik, hiçbirini tam manasıyla çalıştıramadık. En sonunda bu devrelerden birine kendimizden birşeyler ekleyerek çalıştırabildik. Aslında sistemin çalışma prensibi çok basit, ses sinyalini yükseltip lazere veriyorsun, alıyorsun birkaç kez daha yükseltip hoparlöre veriyorsun. Devrenin bizi en çok zorlayan kısmı ise alıcı idi. Bu iş için 2n5777 darlington fototransistör kullanmamız gerekiyordu ama maalesef bu parça Türkiye'de yok. Biz biraz da şansla yurt dışından makul bir ücrete getirtebildik. Bu transistör olmadan çıkan ses pek birşeye benzemiyor Sonuçta yapılmayacak bir proje değil. Sana kolay gelsin

• quote:

ilk sorum devre şeklindeki trafo nedir ne işe yarıyo ve değerleri nedir? ikincisi başka foto diyotla olmuyormu
    http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/light/light.html#laser_communicator bu linkte devrenin fotoğrafları var bize biraz açıklarsan sevinirim şimdiden sağol

quote:

quote:

şimdiden saolun
    Rejjepgumus@hotmail.com
    quote:

bu devreyi de geçen sene bizzat kendim denemiş ama çalıştıramamıştım belki sen çalıştırabilirsin
    bu devredeki trafo normal trafolardan değil, özellikle ses için yapılmış trafolardan sanıyorum sesi yükseltiyor
    üzerinde değerleri yazıyor zaten bir ucunun empedansı 8ohm diğeri 1000ohm
    Bu devrede fototransistör kullanılmamış onun yerine ışıkla direnci değişen ldr direnç kullanılmış, bizim yaptığımız devrede başka fototransistörlerle devre çalıştı ama çıkan ses zar zor anlaşılıyordu, 2n5777 darlkington fototransistör olarak geçiyor belki normal bir fototransistörün sonuna darlington devresi bağlarsak yakın bir sonuç elde edebiliriz

açıkcası ben linkteki devreyi pek beğenmiyorum, özellikle alıcısı çok basit, hiçbir yükseltme yapmıyor. Biz çalıştırdığımız devrede aldığımız sinyali defalarca yükseltmiştik
    Ve dalıp içeri delikten,

• http://www.electronickits.com/kit/complete/fibe/ck1502.htm
    Fiber Optik ama belki işinize yarar.
    bu tip laserle birkaç aleti kontrol edebiliyorum açma-kapama/yönünü degiştirme/ alrm gibi falan iyi tarafı mesafesinin uzun olması bu projeyide en yakın zamanda deneyecem sizide sonucu bildirecem
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.