Şimdi Ara

Lazerle Ses İletimi(Lazeri tutun sesi dinleyin) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
29.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Böylece ikisi arasındaki fark sana lazeri yansıttığın ortamda konuşulanları versin, doğru değil mi ?

Çok basit bir şekilde ;

A gönderdiğin olsun
    B aldığın olsun
    C konuşmalar olsun

A-B = C

Olmaz mı ?

Cahilliğimi hoş görün , eminim buna daha bilimsel bir açıklama getirelebilir ( radyon ve frekans bilgim kısıtlı da biraz )

IBM Thinkpad R40e, Mobile Celeron 2.0 Ghz, 512 ram, 20 GB HD, ATI Radeon IGP 330M 16 MB, USR 112 MBps WIFI
  • Sevgili 17_january arkadaşım ben o devre yi denemedim , ancak en son bir internet sitesi buldum ;

http://www.ews.uiuc.edu/~nshin/PROJECTS/LASERSNOOPER/

Bu site ingilizce, fırsat bulur da Türkçeye çevirebilirsem buraya post atarım. Siz yine bir inceleyin , link de elektronik şema da var ve oldukca basit gibi görünüyor. Aslında onu hemen basıp denemek de mümkün ...

Herkeze kolay gelsin ...

Orjinalden alıntı: densev

Sevgili 17_january arkadaşım ben o devre yi denemedim , ancak en son bir internet sitesi buldum ;

http://www.ews.uiuc.edu/~nshin/PROJECTS/LASERSNOOPER/

Bu site ingilizce, fırsat bulur da Türkçeye çevirebilirsem buraya post atarım. Siz yine bir inceleyin , link de elektronik şema da var ve oldukca basit gibi görünüyor. Aslında onu hemen basıp denemek de mümkün ...

Herkeze kolay gelsin ...

burda kullanilan lazer bizim bildiğimiz el lazerine pek benzemiyor? bu kadar büyük lazermi kullanmak zorundayiz? yada ne kadarbüyük olmasi gerekiyor tam verimle calismasi icin

• Biz deyince kimse inanmıyordu ben dedim bunu biz jitemcilerin yaptığını diye bize anlattılar diye millet inanmadı.Askerde okudum bunu.gördüm.Ayrıca pili olmayan telefondan sesinizide dinleyebiliyorlar bunuda dedim ama inanmadılar buda çıkacak yakında görürsünüz.

Orjinalden alıntı: U t k U

Biz deyince kimse inanmıyordu ben dedim bunu biz jitemcilerin yaptığını diye bize anlattılar diye millet inanmadı.Askerde okudum bunu.gördüm.Ayrıca pili olmayan telefondan sesinizide dinleyebiliyorlar bunuda dedim ama inanmadılar buda çıkacak yakında görürsünüz.

• quote:

Biz deyince kimse inanmıyordu ben dedim bunu biz jitemcilerin yaptığını diye bize anlattılar diye millet inanmadı.Askerde okudum bunu.gördüm.Ayrıca pili olmayan telefondan sesinizide dinleyebiliyorlar bunuda dedim ama inanmadılar buda çıkacak yakında görürsünüz.

Nasil inaniyorsunuz bunlara inanamiyorum. Elektronikten
    anlamayinca hersey mumkun gibi geliyor size...
  • kardes na bakarsan gonderirkende 2' lik bi kaydırma yapabilirsin ama bunu yapmıyorlar. aynı sekilde yansıtma gereği duyarlarsa da bunu yapmazlar. Bende tvde izledim. Şu an İstanbulda dunyanın en buyuk sistemi kuruluymuş. telefon vs. bağlantılarını bununla sağlıyorlarmış ve kotu hava şartlarından etkilenmiyormuş. Acaba kızıl ötesi ışın mı kullanıyolar. Kameralar bu ışınları algılayabiliyor :) sisli havalarda güzel bi goruntu oluşturuyor olabilir. Istanbulda gokdelenlerin tepesinee Kamerayla bakan var mı acaba :)?

iide pili olmayan telefon enerjiyi nerden bulucak :) hoparlor ve microfon yardımıyla ses titreşimlerini elektiriğe dönüştürürken bir yandanda ses sinyallerini gonderebilecek teknolojiye sahip cep telefonum olduğunu hic sanmıyorum :) telefon icinde bu iş icin bir batarya falanda olduğunu sanmıyorum (belki entegre zannetiklerimizin bir kısmı bu iş icin ayrılmış pillerdir :) ama bu bile cok ucuk bir fikir gibi geliyo). Eski masaustu(hatlı) telefonlarda bu mumkun ama pili olmayan bir ceptelefonunda nasıl olcak? biliosan biraz annatır mısın?

• 1. Cep telefonunda pil bağlı ise , kapalı veya açık fark etmez dinlenilir, ancak pili çıkarırsan dinlenemez. Ama yeni telfonların içinde saati ve tarihi tutması için pil var ozaman pili çıkarsan bile dinlenilir.

2. Neden bu böyle?
    FCC diye bir standart var , ABD nin TSE si gibi bir şey. FCC standardı olmadan ABD de hiçbir şey satılamaz. FCC de derki " Eğer bir iletişim cihazı satacaksan dinlenilmesi gerkir yoksa satamazsın"

Maalesef bizim ülkemizde standart olmadığından neden se bütün iletişim cihazlarımız FCC standartında !!!! Mesela Fransa daki bir Bluetooth cihazı Türkiyede çalışmıyor, çünkü adamlar demiş ki biz bu FCC standartını takmıyoruz ve bizim kendi standartımız var ....

3. Lazer ışını tüm yönlere yayılarak yansır , 90 dereceye gerek yok . cismin yansıtma özelliği önemlidir ve tabii ki cam en güzel yansıtır.

4. Link hala aktif .

• densev bence tv dende dinlenebiliriz!!!!!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 17_Ocak -- 13 Mart 2005, 1:55:22 >
  • abi ne diyorsunuz ya? kimisi cep telofonu demişi kimisi açılara girmiş kimisi yok saçma olmaz böyle şeyler diyor... Konumuz Lazer ile veri iletimi önce bunu bir kavrayalim. burada Lazerle gönderilen ışıktaki frekansin genliği ile dönen frekansin genliğ karşilaştiriliyor sanirim sonra bunlar çözülerek hopörlere ses olarak veriliyor, böyle şeyler gerçeten var ama bu kadar basit yapilmasi zor bence. internete bakiyorum ilkokul 5.sinif ögrencisi bu projeyi yaparak ödülmü ne almiş.. kimiside universitede proje olarak yapmiş.. tam randımanlı olarak herşeyi bu budur diye veren bir site ariyorum hala ama bulamadim, bulan arkadaşlar yazsinlar ama olsada olmasada bu projeyi yapmaya çalişacagim taktim bikere :) kolay gelsin

birde son çıkan ev sinema sistemlerinde hiç kablo falan yok direk optik olarak aktarım yapılıyor sanırım ama emin değilim(burda kullanınal optik deilde bluetooth da olabilir)

Orjinalden alıntı: BlueICE

quote:

Nasil inaniyorsunuz bunlara inanamiyorum. Elektronikten
    anlamayinca hersey mumkun gibi geliyor size...

Sen ne mezunusun elektronik bilgin nedir sen verici özellii olan bir cihazla neler yapılabilir biliyormusun.Telefonlarda pil çıkarılsa bile telefon dinlenebilir.İster inan ister inanma.

Eğer bu olayın gerçek olup olmadığını görmek istiyorsanız "Jandarma" veya "Jitem" gibi dergiler var.tabi askeri biri elinize birşeklide geçerse bu konuların olduğu görürsünüz.Veya internetten aratın görürsünüz.

• quote:

Orjinalden alıntı: pandemeny

abi ne diyorsunuz ya? kimisi cep telofonu demişi kimisi açılara girmiş kimisi yok saçma olmaz böyle şeyler diyor... Konumuz Lazer ile veri iletimi önce bunu bir kavrayalim. burada Lazerle gönderilen ışıktaki frekansin genliği ile dönen frekansin genliğ karşilaştiriliyor sanirim sonra bunlar çözülerek hopörlere ses olarak veriliyor, böyle şeyler gerçeten var ama bu kadar basit yapilmasi zor bence. internete bakiyorum ilkokul 5.sinif ögrencisi bu projeyi yaparak ödülmü ne almiş.. kimiside universitede proje olarak yapmiş.. tam randımanlı olarak herşeyi bu budur diye veren bir site ariyorum hala ama bulamadim, bulan arkadaşlar yazsinlar ama olsada olmasada bu projeyi yapmaya çalişacagim taktim bikere :) kolay gelsin

Bu dediğin olayı açıklamış zaten.Lazer ışınları yollar ışınlar varacakları yere vardıktan sonra yansıdığı yüzeyin titreşimlerini kendi dalgalrının titremesine yol açacak şekilde geriye yansıtırlar.Lazer ışını mümkün olduğunca sesin alınacağı cisme dik olarak tutulur.Geriye dik yansıyan dalglar lazerin kendisine kadar gelir.Lazerin bağlı bulunduğu arkasında bir adet ses spectrumu var bu specturum dalga boylarını sese dönüştürür.Ve sesi dışarı verir.Ayrıntılı bilgi için nette arama yaptırabilirsin.İstersen lazer cihazları satan yerlere bak türkiyedeki.Türkiye distribütörü olan tabiki yerler.

• biraz daha teknik detay verelim arkadaşlar
  • Arkadaş proje konusu olarak yaptı.Mantığı cd sürücüler gibi.Camdan yansıyan lazerlerin titreşmesini amplifier ile güçlendirip dinliyoruz.Lazer olarak 3 ytl lik lazer pointer kullandı.Cam yerine de ayna koydu.Arkasına hoparlörü dayadı ve lazeri aynaya tutunca hoparlörde çalan seseri duyabildi.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.