Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
320.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün tekrar kontrole gittim 0.25 ölçmüş makine ama hala bulanık görüyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar.

    Yaklaşık 12 yıl önce Sinan Göker’in ekibinde İStanbul Cerrahi hastanesinde lazer ameliyatı olmuştum. Ameliyat eden hocama da, ekibine de hepsine sonsuz teşekkürler.

    Allah nazardan saklasın 8K görüyorum. Arada göz yorgunluğundan ve uyku problemimden yaşarmalar, bulanıklaşmalar oluyor ancak %1.

    Şimdi anneme de lazer ameliyatı yaptırmayı düşünüyorum.

    Yakın zamanda yaptıran memnun kalan, fiyat alan, tavsiye edeceğiniz yerler var mı ?

    Teşekkürler.
  • Iyi gunler,

    Herkese iyi gunler. Astigmat Miyopum.

    Eski numaralar
    SAG(-1.25 miyop, -2.25 ast, 10 AKS)
    SOL(-1.5 miyop, -3.0 ast, 170 AKS)

    Yeni numaralar
    SAG(-1.5 miyop, -2.5 ast, 10 AKS)
    SOL(-2.0 miyop, -3.0 ast, 170 AKS)

    Benzer ozellikler de ameliyat olup, memnun kalan var mi? Yakin zamanda bende dusunuyorum.
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Neyi araştıracak kardeşim bu işin araştırılacak birşeyi yok istediğin kadar araştır. Her insanda aynı etkiyi yapmayan sonucu belli olmayan bir durum. İstersen gözün ameliyata çok uygun olsun herşeyi araştırmış ol sonuçta hüsrana uğrayabilirsin. Yani araştırmanın sana bir faydası yok hatta kafanda bir sürü düşüncelere yok açacak seni etkiyelecek. Bu amelyat 0 yada 1 yani ya olursun ya olmazsın. Olursan sonuçlarını kabul edersin olmazsan da hayat devam ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No touch mı, lasik mi daha güvenli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imperionex kullanıcısına yanıt
    Yöntem olarak en iyisi bence Relex Smile lazer. Fakat İlasik gibi kişiye özel tedavi seçeneği yok. Eğer doktor korneayı inceleyip kusur görmezse bu yöntem emniyetli ve acısız. Gözün tam görmesi zaman alabiliyor.

    No-touch için kullandıkları makina genelde Schwind Amaris 1050RS. Bu makine ile kişiye özel tedavi yapılabiliyor. 7 eksen göz takibi var.Göz vakumlanmadan lazer yapılıyor. Smile ve lasik yöntemlerinde makine gözü sabitlemek için vakumlayıp tutuyor. Keskin görüş mümkün, yan etki tüm yöntemlerde olduğu gibi bunda da olabilir. İyileşme süreci ilk 2 gün sıkıntılı , sancılı olabiliyor.

    Lasik ile de kişiye özel tedavi yapılabiliyor ama flap kaldırmak için göz kesilmesi sinirleri tahrip ettiği için göz kuruluğu veya flap yerine oturmaması gibi sorunlar çıkabilir.

    Her yöntemde risk var yani.Smile bana mantıklı geliyor ama ilerleyen yıllarda yeni makineler çıktıkça kişiye özel tedavi gibi seçenekler sunuldukça lasik diye bir yöntem kalmayacak bence. Fiyat olarakta smile daha pahalı. Ben tercih yapacak olsam smile>no-touch>ilasik derdim.




  • İstanbulda hangi hastane bu tedaviyi yapıyor ? Kuledibinden randevu bulamıyorum internete bir türlü düşmüyor.

  • Femto Lasik de fiyatlar nasıl güncel olarak?

  • Gözü 3-5 derece miyop olupta bu ameliyatı yaptıranlara sadece acıyorum. Gözlük veya kontakt lens ile gerekli düzeltme zaten yapılıyor. Bu ameliyatlarla korneanın yapısı bozuluyor, korneayı lazerle yakıp gözlük veya lensin o kırma işlevini korneayı yakıp inceltip veriyorlar. Mesele budur. Bu yüzden de korneanız yeterince kalın mı diye bakıyorlar ameliyatı yapmadan önce. Dereceyi tamamen sıfırlayamadıkları gibi(çoğu zaman 0.5 ve 1 derece arası kalıyor) kalıcı olarak göz kuruluğu ve geceleri görüşte düşüş yaşanıyor. Ayrıca ışığa karşı daha duyarlı hale geliyorsunuz ve bu sorunlar hiçbir zaman geçmiyor. Bu en basit ve nerdeyse herkeste ortaya çıkan ve hiçbir zaman geçmeyen yan etkileri, sürekli damla kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Ki çoğu insan da çok daha ağır problemler ortaya çıkabiliyor sonra tekrar tekrar ameliyat olmak zorunda kalıyorlar paranla rezil oluyorsun. Göz bu yahu göz. Gözlük veya lens neyinize yetmiyor? Ameliyatı olduktan sonra ki görüşünüz gözlük kullandığınız da ki görüşünüzden daha iyi olmayacağını bilerek olun bu ameliyatı. Gözlük görme probleminizi tamamen sıfırlar eğer ölçümleriniz doğru yapıldıysa ve tamamen net görürsünüz. Fakat bu ameliyatla o sıfırlanma tamamen gerçekleşmiyor genellikle.

    Polis olmak istiyorsundur asker olmak istiyorsundur yaptırırsın anlarım. Ne bileyim gözün 7-8-9-10 derecedir, gözlüksüz hiçbişey yapamayacak düzeydesindir bu ameliyatı olursun anlarım. Ama 2 derece 3 derece 4 derece miyop için, sırf gözlüğü atmış olmak için bu ameliyatı olanlara sadece acıyorum. Yazıktır.

    Astigmatı olanlarda eğer derece yüksekse başarı oranı zaten düşüyor.

    Gözünüze iyi sahip çıkın. Bunun geri dönüşü de yok.

    Bu konuda çoook araştırmalar yaptım bu yüzden bilgim çoktur. 1.5 derece miyop 0.5 derece astigmatı olan biri olarak gözlüğümle mutluyum ve asla ama asla bu ameliyatı olmayacağım. Ev içinde asla takmam gözlüğümü, gün içinde de dışarıda genellikle takmam. Bilgisayar kullanırken takmam, çalışırken takmam, kitap okurken takmam, spor yaparken takmam. Akşam araç kullanırken, film izlerken, akşamları gezerken gözlüğümü takarım. Şimdi ben gözlük olmadan da hayatımı büyük oranda yaşayabiliyorum neden bu ameliyatı olayım? Gerektiğinde de gözlüğümü takarım. 1-2 civarı dereceniz varsa sizde zaten benim gibisinizdir. Neden bu ameliyatı olasınız yani?

    Benim hem amcam hem arkadaşım bu ameliyatı oldu. Amcam da 0.75 kaldı bir gözünde diğeride 0.25. Bulanık gördüğü için içine sinmedi ve tekrar gözlük kullanmak zorunda kaldı. Fakat şuan adam da hem göz kuruluğu problemi var ki daha önce yoktu ve geceleri gözlük kullansa da ışıkların yansıdığını ve gece iyi göremediğini söylüyor. Arkadaşımda da bir gözünde 0.5 kaldı ve bu durumdan içten içe rahatsız. Göz kuruluğu ve gece görüşününde ki düşüş onda da var. Bu ikisi bana göre tamamen gereksiz yere oldu bu ameliyatı. İkisinde de 2-3 civarı bir bozukluk vardı sanırım.

    Bu ameliyatlar mesela gözü 8 derece miyop veya hipermetrop olanda bir anlam kazanır. Bu insanların gözü tamamen sıfırlanmayıp 0.5 veya 1 dereceye kadar düşse bile bu büyük bir başarıdır zira 8 derece bir miyop veya hipermetropi ile gözlük veya lens olmadan hiçbişey yapamazsınız herşeyi bulanık görürsünüz. Veya 3-4 civarı astigmatı olanları düşünün, gözlüksüz hiçbişey göremezler. Bu insanlar için iyi bişeydir bu ameliyat. Bunun dışında tamamen gereksizdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İAmSterdam06 -- 30 Ekim 2020; 20:38:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İAmSterdam06 İ kullanıcısına yanıt

    4 numara miyop ol bence, ondan sonra yorum yap istersen. Hiçbirşeyi gözlüksüz göremiyorsun, olanlar bilir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sariyerli53_34

    4 numara miyop ol bence, ondan sonra yorum yap istersen. Hiçbirşeyi gözlüksüz göremiyorsun, olanlar bilir.

    Gözlükle görebiliyorsun ama. Ben gözlüğümü taktığımda nasıl görüyorsam sende gözlüğünü taktığında aynı şekilde tam netlikte görüyorsun. Gözün 8-10 derece miyop değil ki gözlükle bile tam düzeltme sağlayamayasın. 4 numara gözlükle tamamen düzeltilir. Böyle bak olaya.

    Lazerle ameliyatın sonuçlarını yukarıda yazdım. Şuan gözlükten şikayetçisin ama ameliyat sonrası daha büyük şikayetlerinin olması ve gözlükle dahi düzeltilememesi büyük olasılık. Ki tekrar gözlüğe dönmek zorunda kalma ihtimalinde düşük değil ki o zaman gözlüğü taktığında eskisi gibi net göremeyeceksin.

    Bu ameliyatı olupta keşke imkanım olsa da ameliyat için verdiğim paranın 10 katını verip eskiye dönebilsem diyen çok insan var.

    Karar senin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese merhaba. Eşim 1 yıl önce Smile lazer yöntemiyle oldu. İlk olduğu günden beri sağ gözünde bulanıklık olduğunu söylüyor. Açıkçası bu sorun doktor tarafından kabul görülmedi. Ölçüm yapıldı ve 10 numara bozuk olan gözleri sağ gözü 0,25 olarak ölçüldü. Böyle bir numara için çok iyi bir sonuç fakat hala içine sinmiyor. Başka doktorlara gitti normal dendi ama hala kabul etmiyor. Ben ne şekilde bir yanıt bulabilirim bu konuda? Bilgisi olan var mı acaba? Sağ gözüm ameliyat olurken hareket etmişti diyor fakat Smile yöntemi çok yönlü göze bakıyor ondan olduğunu sanmıyorum. Şaşılık vardı göz numarası küçük yastan beri büyük olduğu için..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de sag gozumde hafif bulaniklik var.

    ikisiyle goruste sorun olmadigi icin sıkıntı etmedim acikcasi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Eşim baş ağrısı yaptığını söylüyor. Bir gözü net görüp biri bulanık görünce onda öyle oluyormuş.. Ben hiç ameliyat olmadım ve göz numaram sıfır çıkmıştı son kontrolümde, benimde sol gözüm aşırı net görmüyor. Sanıyorum çok kafaya taktığı için böyle oldu..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogankartal

    Bugün tekrar kontrole gittim 0.25 ölçmüş makine ama hala bulanık görüyorum :)

    Neredeyse 5 ay olacak. Bulanık görmelerim devam ediyor. Farklı doktorlarda ölçümler yaptırdım -0.25 veya -0.50 çıkıyor Damla kullanınca biraz netleşiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogankartal

    Neredeyse 5 ay olacak. Bulanık görmelerim devam ediyor. Farklı doktorlarda ölçümler yaptırdım -0.25 veya -0.50 çıkıyor Damla kullanınca biraz netleşiyor.



    Alıntıları Göster
    Benim de biz gözde var bulanik gorme. Hic kontrol ettirmedim kac numara diye.

    Tahminim 0.50 falan.

    Ikisiyle bakinca yani normal hayatta sıkıntı yok.

    Dert etmiyorum Artmazsa muhim degil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu korona döneminde ameliyatlarda bir kısıtlama var mı ? Yoksa normal bir şekilde eskisi gibi ameliyat olabiliyor muyuz?

  • Ameliyat öncesi covid testi yapıp, öyle ameliyat yapıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkprlk35 kullanıcısına yanıt

    0.25 numara gayet normal, eğer sol gözünü kapatıp öyle etrafa bakıyor ise takmasın fazla bence. Her iki gözü açıkken görmesini etkilemiyorsa problem yoktur. 0.25 çok düşük bir numara. hele ki 10 numaradan sonra tek ameliyatta gayet iyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sariyerli53_34 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle yanıt için çok teşekkür ederim. Hanıma da anlatıyorum bu şekilde ama işte içine sinmiyor bir türlü. Bu ara korona artışı yüzünden pek o konuyu açmıyoruz..

  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.