Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
166.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. Denememi bu gün yaptım. Farklı olarak lav taşsdızda kullanılabilen sidtemde denedim. ateşi daha kısık tutarak kapağı genelde kapalı pişirdim daha başarılı oldu. öncelikle kıtmızı et ile denedim belirtmemde fayda var. Mslum tavukta deriden dolayı yağ damlaması daha çok oluyor. Ayrıca taşsız aparat damlamanın alevin dışındaki alana süzülmesini sağlıyor. Etler lezzetliydi ve sulu kaldı fakat mangaldaki o is/kömür lezzeti yok. bununla ilgilide kapak kapalı iken kenarlara küçük odun parçaları yada 1-2 tanede olsa mangal kömürü koyarak bi deneme yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Ben de dün hepsiburada.com dan bir adet simkor lav taşlı mangal aldım.Kafama takılan bir iki nokta var.Bu konularda acemiyim şimdidden kusura bhakmayın.Öncelikle tüpten gelen borunun ucu ile mangalın kenarındaki bağlantı noktasındaki borunun ucu bana bir acaip geldi.Yni kocaman 2 tane delik var.Sonuçta gaz buradan geçerken kaçak yapmayacak mı?2.si hortum sıkı bir şekilde oturmuyor sizinde bu şekilde mi kullanan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rionesta

    Merhaba. Ben de dün hepsiburada.com dan bir adet simkor lav taşlı mangal aldım.Kafama takılan bir iki nokta var.Bu konularda acemiyim şimdidden kusura bhakmayın.Öncelikle tüpten gelen borunun ucu ile mangalın kenarındaki bağlantı noktasındaki borunun ucu bana bir acaip geldi.Yni kocaman 2 tane delik var.Sonuçta gaz buradan geçerken kaçak yapmayacak mı?2.si hortum sıkı bir şekilde oturmuyor sizinde bu şekilde mi kullanan arkadaşlar cevap verirse memnun olurum

    Sorun yok herkesinki ayni sen kelepceri duzgun sik yeter sabunlu su ilede kontrolunu yap.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • takip
  • __PROMETHEUS__ kullanıcısına yanıt
    Hocam bende dün Tüplü paslanmaz çelik bir mangal aldım hemen kurulumunu yapıp 2 kg kadar soslu tavuk pirzola yaptım genel olarak mangal iyi yanlız sosun ayarını tam yapamadım neydendir bilemedim ızgara üzeris siyah oldu ve yağlar taşlara akınca alevlenme oldu ve sönmesi çok zor oldu bu bahsettiğiniz folyo olayını siz denedinizmi tam olarak nasıl yapmamız lazımki alevlenme olmasın ?
  • merhaba arkadaşlar bende simkor lav taşlı mangal ladım. bugün mangal yapalım dedik ama resmen eziyet çektik. mangal taşlarını ızgaranın üzerine özenle yerleştirdik daha sonra tüpü açıp kibrit ile yaktık fakar brülör lerden yalnızca 1 tanesi yandı. baya bi uğraşmama ramen diğer 3 brülör hiçbişekilde alev almadı yalnızca mangalın en arkadaki brülörü yanıp durdu. acaba nerde hata yaptık bi bilgisi olan var mı arkadaşlar?
  • ARkadaşlar yağın damlayıp alev alma konusunuda ben şöyle yapıyorum, mangalın arka ayaklarının altına taş koyup biraz yükseltiyorum. böulelikle yağlar damlamadan oluktan alt taraftakı büyük oluğa toplanıyor. Yani demek istemem arka tarafı biraz yükseltin.
  • önceki sayfada da söyledim fazla yağlı yiyecekler pişirmeyin burlörden alev alır ,

    size bir tarif

    markette veya kasaplarda satılan kemiksiz ve derisiz tavuk butu alınır , 1 kg

    bunlar kuşbaşı büyüklüğünde şişlik doğranır

    bunların üzerine 2 adet büyük boy kuru soğan ay şeklinde doğranır

    yaklaşık olarak 5-6 diş sarmısak ( sarımsak da diyenler var ) ince ince doğranır

    pul biber , tuz , kara biber ve çok az da kimyon katılıp üzerine çeyrek çay bardağı zeytin yağı gezdirilip iyice harmanlanır

    derince bir kaba konulup üzeri streç film ile hava almayacak şekilde iyice kapatılarak buzdolabında 24 saat bekletilir

    daha sonra çöp şişlere aralarında domates ve biber ( isteğe bağlı ) eklenerek dizilir

    veeee tüplü mangalda pişirilir , yiyenler genelde bunu nasıl yaptın ? bu ne lezzetli tavukmuş nerden aldın ? gibi sorular sorarak memnuniyetini belirtir.

    not : bu tarifi şiddetle tavsiye ederim aynı tarifi kırmızı et ile de yapabilirsiniz , fazla yağlı olmadığı için alev alma sorunları da olmuyor...

    dip not : etleri dizerken etlerin üzerine yapışmış olan soğan vs daha da bir lezzet veriyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonyali61 -- 11 Ağustos 2014; 23:42:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertter

    Arkadaşlar landman 2 brülörlü mangalını aldım ilk tecrübelerimi paylaşayım.

    http://www.hizlial.com/landmann-12441-atracto-gazli-barbeku-cift-brulorlu/10186582

    Öncelikle demonte geliyor kendiniz bir yıldız veya düz torbavida ve karga burunveya pense tarzı biri sıkmak biri tutmak için iki aletle toplayabilirsiniz. Burda tavsiyem hiç toplamaya başlamadan klavuzdaki şekil ve bilgileri bi incelemenizdir ki bence gayet yeterli.
    Kurulum bittiğinde mangalın beklediğimden baya bir büyük olduğunu farkettim. Hem kullanım hem değolama için Yeriniz müsait değilse daha ufak modelleri seçin

    İlk sıkıntı tüp bağlantı tarzı bir başlık çıkmıyor. Kendiniz çözmeniz gerek. Ben bir küçük tüp ve (BURAYA DİKKAT) mangal borusuna bağlanabilecek çıkışlı başlık alarak (20-25tl) çözdüm. Tüp çeşidine göre başlıkta değişiyor denemeden almayın. Burada aygaz bayisi küçük tüpün basıncının yetrli olmayacağını söylesede ben aldım. Adamın söyledğinden hareketle ilk denemede basınç yetmez veya zaten gaz ayar düğmesinden kontrol ederim diye tüp başlığından gazı sonuna kadar açtım siz yapmayın bir anda mangalın ger yerinden alev fışkırdı tüpü zor kapattım. Tüpçü dayı fıs çıktı çok az bile açsanız küçük tüptede basınç fazlası ile yeterli.

    Daga önce Prometius 2 brulör yeterli değil değiştirdim yaznış büyğk ihtimalle aldığı tüp başlığında sıkıntı vardı şöyleki başlığın mangala bağlanacağı uç öyle sibop gibi olanlardan olmayacak direkt boruya geçen turturlu boru şeklinde olacakki gazı yoğun şekilde mangala ulaştırabilşn. Bahsettiğim gibi bende tüp ve gaz düğmelerini kökleyşnce ejderha gibi parladı mangal.

    20 dk boş yaktıktan sonra kutudan çıkan KIRMIZI lav taşlarını yerleştirip pişirmeye başladım. Ateş oldukça yetrli hele kapağını kapatınca içindeki ızgaralar nar gibi kızarıyor. Bu modelde kaoakta derece var ısı 350-400 dereceye ulaşıyor. Tavuk kanat incik bobfile ve kuzu pirzola biftek köfte patlıcan vb. hepsinden denemelik azar azar almıştım. İlk başta iyi başkadık fakat başka arkadaşlarda bahsetmiş pişen yiyecekten yağ damladıkça alev alıyor. Özellikle kapağı kapatınca ısı çok çabuk yükseliyor damlama artıyor çok ciddi alevlenme oluyor. Yaklaşık2-3 kilo bahsettiğim malzemelerden piştikten sonra mangalı kapattığımda kav taşlarının üzeri simsiyah olmuştu. Lezzet ilk deneme için isare eder. Tecrübe kazandıkça normal mangalı yakalar gibi. Ama damlama ve sonrasında alevlenme öyle folyo ile vb. Çözülecek gibi değil. Varsa landmann müşteri destek hattı vs. Onlarla bi görüşmeyi deneyeceğim bakalım bizdemi bir hata var yoksa bu iş böyle olurmu diyecekler.

    Şimdilik bu kadar. Maksadın ben alırken fazla bilgiye ulaşamadım yeni alacak arkadaşlara bi nevze faydamız olsun


    Merhaba!
    Aynı ürünü, yazlıkta kullanma maksadıyla, ben de aldım ve dün kurulumunu yapmaya çalıştım. İlk problemi tekerleklerin takıldığı demir çubukta yaşadım. Bir tarafın dişleri ters olmuş, hiç bir şekilde somunu takamadım.

    Neyse, devam edeyim daha sonra bir şekilde hallederim dedim!

    Kapağın kurulumuna kadar bir sorunla karşılaşmadım ama kapağın menteşe diyebileceğimiz kısmında deliklerden birinin eksik olduğunu farkettim ve sinirlenip öyle bıraktım çünkü dönmem gerekiyordu! Bu hafta distribütör ile irtibata geçeceğim!

    Size soracağım kısım bu değildi! Okuyan arkadaşlar da bilgili olsunlar ve aldıkları ürünü en ince ayrıntısına kadar incelesinler diye yazdım.

    Size soracağım şey şu: brülörün gaz vanası bağlantısını nasıl yaptınız? Sadece resimdeki gibi yerleştirdiniz mi? Bu konularda bilgili değilim, gaz girişinin olduğu yerde 4 delik var gaz brülöre nasıl gidiyor? Bir problem olmuyor değil mi?
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı


    Bu da kapaktaki eksik delik
     Lav Taşlı Mangal Kullanımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 18 Ağustos 2014; 14:34:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lav taşlı derken

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ızgarasına etler yapışıp kömür gibi oluyor.Daha sonrada yeni koyduğum etlere bu siyahlık bulaşıyor bunu önlemenin bir yolu var mı?İyi akşamlar
  • etleri koymadan önce ızgarayı yakın , daha sonra iç yağı ile yağlayın veya sıvı yağ ile yada katı yağ ile ondan sonra etleri koyun o zaman yapışmaz , birde burlöre bakın çakmak tan çıkan alev boyunu geçmesin kısık ateş olsun
  • Kendi sorumu kendim cevaplayayım: gazın brülörlere girişinde herhangi bir sorun yok, zaten o deliklerin olması gerekiyormuş.

    Bu arada bir kez deneme imkanım oldu. Onda da lav taşını kullanarak yaptım. Kahverengi, kırmızı lav taşlarındandı ama içinde bir kaç tanesi nedenini anlayamadığım bir şekilde patlayıp parçalarına ayrıldı ve bu durum aslında tehlike arz ediyor. Sonuçta dağılan parçaların yüzünüze gözünüze gelme ihtimali var! Bunun sebebini bulmak gerek!

    Biraz kanat, biraz pirzola ve biraz da çöp şiş denedim. Izgarayı yağlamadan direkt, daha önce terbiye ettirdiğim,
    etleri ızgaranın üzerinde pişirmeye başladım fakat etlerden akan yağlar sonucu alevler oluştu ve ızgaraya yapışan etler kömürleşmeye başladı. Bir dahaki sefer ızgarayı yağlayıp deneyeceğim.
    Sonuç olarak memnun kaldım diyebilirim. Akan yağ sebebiyle oluşan ani parlamaları ve yanmaları önleyebilirsem daha da iyi olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Teşekkür ederim cevabınız için.daha önce sıvı yağ ve katı yağ ile ızgarayı yağlamıştım ancak yine de yapışma oldu.Belki ben ateşi fazla açıyorumdur ondan kaynaklanıyor olabilir.Bir dahaki sefere kısık ateşte denerim.Genel olarak üründen memnunun lezzeti,pratikliği ve domates biber vs.aynı anda yapıyor olmanız bence çok iyi
  • Öncelikle şunu belirtiyim tek seferde pişirebilecek kadar et yapıyorsanız ideal fakat 2-3 partta pişecek kadar et pişiriyor iseniz 2. partide alcağınız tat direk yanıktır. Çünkü damlayan yağ veya emayeye yapışan et parçaları pişirme esnasında yanıyor is çıkarıyor siz diğer partiyi koydunuzda bu kalıntılar ete çok şiddetli is yanık tadı bırakıyor.

    Benim mangalım erçelik 55x35 cm battal boy mangal sıkıntılarından bahsedicek olarak ;

    1. Emaye ölçüsü 55x35 olarak almış olsamda taşların denk geldiği alan max 45 x 28 cm civarı kenarlar boş kalıyor bu kısımlarda ısı kalorisi çok az domates dahi pişmez.

    2. Gazı taşıyan borular gelişi güzel delikler açıldığından gaz bölgesel olarak farklı miktarlada çıkış yapıyor yani her gaz deliği aynı çap ta değil. Buda kimi yerde alev fazla iken kimi yerde çok kısık buda dengeli ısınma sorunu ortaya çıkarıyor. Bir bölgede et hemen pişerken diğer bölgede bekle Allah bekle

    3. Kömür isi dumanı evet yok fakat et pişirme sırasında yoğun bir duman ortaya çıkıyor abartma gibi olmasın göz gözü görmüyor .

    4. Isı kalorisi ayar sıkıntısı var örneğin tavuk butu bildiğiniz üzere kemik yeri ile et yeri yoğunluğu aynı değil yani pişirdiğinizde ince kısımlar yanmaya dönerken kemik kısmı çiğ kalabiliyor. Çünkü hızlı pişirme şeklinde çalışıyor.

    5. Kalabalık et pişirmeye uygun değil. Tek seferde, örneğin 10 kanat pişirecekseniz pişirin , 2. partide kalan kalıntılar ete is koku verecek ve mangala göre daha yavaş pişirdiği için ilk parti buz gibi olacak.

    6. Mangal sonası temizlik. Kısacası etrafının anasını satıyorsunuz. Emaye simsiyah kesiliyor kazı kazı temizle. Magalın kenarından yağlar akıyor. Yere damlamış yağlar.

    Şimdi gelelim deneyimlerime;

    * Tavuk but şiş : Şişlere dizdiğim küp küp doğranmış butları direk emaye üzerine koymak gibi bir hata yarak direk emayeye yapıştı . Emaye üzerine mangal teli koyup tel üzerinde , emayeye temas kurmadan pişirdim. Fena olmadı. Sis çok yoğun olmadı . Tadı lokanta tarzı oldu .

    * Tavuk kanat : Emaye üzerine ızgara teli koyarak temassız pişirme denedim. Pek mangal tarzı tadı olmada idare etti.Emaye üzerini ara sıra alev aldı üfleyerek söndürmeye çalıştım. Duman yoğundu.

    * Tavuk but : Direk emaye üzerine koydum. Buttaki yağ oranı fazla olduğunda alevler emaye üzerini sardı, bir yandan alevleri söndürmeye çalışırken bir yandan da yanan yağların çıkardığı dumanla boğuştum. Orantısız pişen etlerde cabası. Et rezil oldu kısaca yenmez hale geldi. Duman çok aşırı , yangın var havasında. Tadı yoğun sis tadında idi .

    * Kuzu kol şiş : Kesinlikle etinizi ziyan etmeyin derim tavuk bir şekilde oluyor ama et yalan oluyor. İnanılmaz bir alev ve duman , bir yandan etleri kurtarma çabası bir yandan duman içinde etin ne durumda olduğunu görebilme çabası. Rezillikti . Tadı en azında yenilebiliyor :) . Duman felaket seviyesi .

    * Köfte : Emaye üzerine bir tel koyarak pişirebileceğiniz en idael et köftedir.

    * mantar/biber/domates : Sakın ola al çekmece gözüne bunları atmayın anında kül olur emaye üzerinde devamlı kontrol ederseniz pişiyorlar

    * Kestane : henüz denemedim :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSeckin -- 7 Eylül 2014; 21:18:53 >




  • Bende aynı sorundan muzdaribim:)Siz ızgaraya yağ sürüyor musunuz?Bana verilen tavsiyede ızgaraya yağ sürülmesi yönündeydi.
  • ben sürüyorum . yoksa yapışıyor.
  • Almayı düşünüyordum ama şikayetleri görünce almasam mı ne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: __PROMETHEUS__

    arkadaşlar merhaba.

    Malum yaz geldi , mangal sezonu açıldı. Gerçi çok faydalı açıklamalar olmuş kullanıcılardan , ben de birkaç şey yazmak istedim.

    Landmann ın 2 brülörlü modelini kullanıyorum. Şunu belirtmek isterim ki , kesinlikle 2 brülör yetmemekte. ( Tek kişilik porsiyon pişirip yemeyecekseniz. ) Ya paraya kıyın Alman malı deyip 3'lü veya 4lü alın. ya da Türk malı yurdun malı diyerek hortum brülör denilen sistemli mangallardan alın.Ben mangalım brülör sistemini değiştirmek zorunda kaldım yetmediğinden.

    Ayrıca bir arkadaşımın fikri olan Alüminyum folyo olayına gelecek olursak , Ne yaparsanız yapın ne pişirirseniz pişirin , etlerin yağları kesinlikle taşların üstünden brülörlere gelmekte ( Ateşlemesi ortada olan modeller için ) ve bu da bildiğiniz mangaldan alev toplarının çıkmasına neden olmakta. Ben terasta yapmış olmama rağmen kömürlü mangaldan çok daha fazla duman çıktı , taşların ve yağların yanmasından dolayı.

    Mangalın kazan kısmının dibini , taşların üstü veya alt ızgaranın üstünü alüminyum folyo ile kaplayın. Folyo ısıyı direkt ilettiği ve yanmaz bir malzeme olduğu için herhangi bir tehlikesi veya ısı kaybı olmayacaktır. Hatta kömür tadının yanı sıra etleriniz kuru veya yanık olmayacaktır. Tadı gerçekten muazzam oluyor. Folyo sararsanız evinizin salonunda dahi rahatlıkla mangal yapabilirsiniz, hiç duman olmuyor.

    Mangal sonrası alüminyum folyoları atmayı ve her mangal işlemi sonrası ızgarayı sirke ile silmeyi unutmayın.

    Ayrıca Alman Malıdır deyip yok yere dünya para vermeyin. Türk malı veya işin piri olan Amerikan malları en iyisi bu piyasada.

    merhaba. bende landmann çift brulör kullanıcısıyım. brulörler mangalın ortasında olduğu için kenarları pişirmiyor. daha doğrusu kenar lava taşları soğuk kalıyor. siz brulörü nasıl değiştirdiniz? yardımcı olursanız bende mangalın iç haznesini tamamen kapsayan bir brulör sistemine geçmek istiyorum.




  • cenkbora hocam bana da sürülmesi yönünde tavsiye edilmişti fakat sıvı yağ emaye üzerinde ateş almasına neden oluyor , yanınca eti direk olarak haşlıyor. Ayrıca sıvı yağ is kokusu iğrenç ete sinince iyi olmuyor birde emaye üzerinde yandığı bölgede bi karartı yapıyor telle falan temizlemeye kalksan da çıkmıyor orada leke kalıyor.

    halilcc hocam hemen hemen tüm et türlerinin de denemiş ve mangalı çok seven biri olarak söylemek gerekirse buna verceğiniz 70 tl ile gidin 2-3 kilo kuzu eti alında keyfinizi bakın :D
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.