Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
14
Favori
166.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün internet üzerinden bu lav taşlılardan bir tane aldım.Sipariş verirken bir pakette yedek taş gönderin ama taşlar muhakkak kahverengi olsun dedim.Neyse kargo geldi ben yedek paketi ucundan kestim baktım kahverengiydi.Oh dedim sözlerini tutmuşlar.Sonra mangalın bulunduğu koliyi açtım baktım ki içindeki taşlar beyaz çıktı.O kadar da tembihlemiştim kahverengi gönderin diye.Bugün içindeki beyaz taşlarla bir deneme yaptım.Közlemelik iri patlıcanlar almıştım fakat alttaki közleme çekmecesine sığmadı.Domatesler ve soğanlarda orta boyda sığıyor,Domates ve soğanlar altta çok güzel közlendi,patlıcanları da ızgaranın üstünde güzel közledi.Izgara olarak kıyma ve sucuk denedim.Kıyma az yağlı olmasına rağmen ızgara üstündeki yağlar alevlendi ve alta taşlara damlayan yağlarda alevlendi.Ortalık duman oldu.Balkonda yaptım ama komşular kapıyı çalacak diye korktum vallahi.Sonra kangal sucuk pişirdim.Yine alevlendi.Tüpü kapatmama rağmen yanma devam etti,sucukları kaldırdım hemen ızgaranın üzerinden ama biraz yaktım.Izgarayı kuyruk yağıyla yağlamıştım acaba ondan mı çıktı bu yangın :) Tabi acemilikten mi,yoksa beyaz taştan mı oldu bilmiyorum.Kullandıkça tecrübe kazanacağız artık.Sonuç olarak kömürlü mangaldaki tadı aldım.Etin dışını da içini de homojen pişiriyor,köfteyi kurutmuyor,alevlenme sanki ayrı bir lezzet kattı,seri olup yakmazsanız sonuç güzel.Ben alevlenen taraftan köfteleri alıp oraya patlıcanları el çabukluğuyla koydum.Yarın bim e gelene de bakacağım.malzeme kalitesi iyiyse ve közleme bölümü yüksekse alabilirim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: jedimax

    Bugün internet üzerinden bu lav taşlılardan bir tane aldım.Sipariş verirken bir pakette yedek taş gönderin ama taşlar muhakkak kahverengi olsun dedim.Neyse kargo geldi ben yedek paketi ucundan kestim baktım kahverengiydi.Oh dedim sözlerini tutmuşlar.Sonra mangalın bulunduğu koliyi açtım baktım ki içindeki taşlar beyaz çıktı.O kadar da tembihlemiştim kahverengi gönderin diye.Bugün içindeki beyaz taşlarla bir deneme yaptım.Közlemelik iri patlıcanlar almıştım fakat alttaki közleme çekmecesine sığmadı.Domatesler ve soğanlarda orta boyda sığıyor,Domates ve soğanlar altta çok güzel közlendi,patlıcanları da ızgaranın üstünde güzel közledi.Izgara olarak kıyma ve sucuk denedim.Kıyma az yağlı olmasına rağmen ızgara üstündeki yağlar alevlendi ve alta taşlara damlayan yağlarda alevlendi.Ortalık duman oldu.Balkonda yaptım ama komşular kapıyı çalacak diye korktum vallahi.Sonra kangal sucuk pişirdim.Yine alevlendi.Tüpü kapatmama rağmen yanma devam etti,sucukları kaldırdım hemen ızgaranın üzerinden ama biraz yaktım.Izgarayı kuyruk yağıyla yağlamıştım acaba ondan mı çıktı bu yangın :) Tabi acemilikten mi,yoksa beyaz taştan mı oldu bilmiyorum.Kullandıkça tecrübe kazanacağız artık.Sonuç olarak kömürlü mangaldaki tadı aldım.Etin dışını da içini de homojen pişiriyor,köfteyi kurutmuyor,alevlenme sanki ayrı bir lezzet kattı,seri olup yakmazsanız sonuç güzel.Ben alevlenen taraftan köfteleri alıp oraya patlıcanları el çabukluğuyla koydum.Yarın bim e gelene de bakacağım.malzeme kalitesi iyiyse ve közleme bölümü yüksekse alabilirim.

    gaza getirdin beni bende alıyım bari bi tane :))




  • Bim' dekine baktım bugün cok ufak göründü gözüme.
    Ayrıca taşları beyaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spusat -- 23 Mayıs 2014; 14:14:50 >
  • tedarikci T kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekküler... :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Bim deki bu mangal iyimidir.

    ben almayı düşünüyorum.

    sabah bimden aldım,
    açıkcası malzeme kalitesi çok iyi değil, işcilik kötü, ama 150-200 lira veremem,
    zaten kırk yılda bir kullanılacak bir köşede dursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordford50

    quote:

    Orijinalden alıntı: selmand

    Bim deki bu mangal iyimidir.

    ben almayı düşünüyorum.

    sabah bimden aldım,
    açıkcası malzeme kalitesi çok iyi değil, işcilik kötü, ama 150-200 lira veremem,
    zaten kırk yılda bir kullanılacak bir köşede dursun.

    balkonda domates biber patlıcan yaptım değmeyin keyfime
  • Güzel bilgiler var teşekkürler.
  • Bugün bim de gördüm. Benim merak ettiğim şey akan yağlardan dolayı nasıl problemler olur. Gerçekten sağlık açısından bir sakıncası var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaza gelip bende bimden aldim kirmizi taslardan almak istiyorum 3,6cm olan taslar isimi gorurmu bu mangalda yoksa illa 2.4cm olanini almak gerekir bilen arkadaslardan yardim istiyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim dekinin kalitesi nasıldır, kullanışlı mı
  • Bir de üzerindeki ızgarayı kaldırıp direkt şiş kebap yapılabilir mi?
  • @MeTeN , ben aldım mangalın gövdesi gayet saglama benziyor. alacaksanız acele etmenizi tavsiye ederim çünki çok hızlı şekilde bitiyor.

    Ancak içinden kirli beyaz renkte lav taşı çıkıyor.


    @tedarikci , Hocam benzer sorular geliyor cevaplarsanız seviniriz.
    1-üstteki sacı kaldırıp , kömür mangalinda kullandıgımız telli ızgarayla pişirme yapabilir miyiz ?

    2-lav taşlarına baktım böyle toz/kum şeklinde bir ufanması var. bu zararlımıdır ? yani mangalin içine baktım (henüz mangal yapmadık) biber vs közlemek denilen yerde bu taşların kumları alt tabana düşmüş. haliyle pişerken bu tozların biber,domates vs sebzelerin üzerine düşmesi saglık yönünden sıkıntı yaratır mı ?

    yoksa ilk ısıtmada bu tozlardan eser kalmaz mı ?

    3-ilk mangalda dikkat edecegimiz hususlar nelerdir ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 23 Mayıs 2014; 20:02:52 >
  • İnternet üzerinden getirttiğim başka marka mangaldan sonra bunu da incelemek üzere bim e gittim ve kesinlikle bu daha kaliteliydi.Önceki aldığım cr-ni paslanmazdı ama ince sac malzemeydi.Bim deki ise emaye kaplama gibi.Ben önceki aldığımı 69 TLye almıştım bu kesinlikle daha iyi ve ucuz.İçinden beyaz taş çıktı ama sorun değil,bir süre kullanıp kahverengi taş alınabilir.Bim e 4 tane gelmişti ve ben ordayken 3 tanesi hemen satıldı.Hatta birisi ben mangalı incelerken aklında hiç yokken ben de alayım dedi. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTeN

    Bugün bim de gördüm. Benim merak ettiğim şey akan yağlardan dolayı nasıl problemler olur. Gerçekten sağlık açısından bir sakıncası var mı

    Üzerinde ızgara var ve ızgaranın ön tarafta yağ toplama kanalı var.Bu nedenle taşların üzerine az miktarda yağ düşüyor ve yanan yağda ete lezzet katıyor kesinlikle.Kanserojen etki varmıdır bilemem ama olsada kömürdekinden kat be kat azdır.Bu mangalı duvar dibinde kullanırsanız, duvara cızırdayan etlerden yağ sıçrayabilir,ayrıca tabana da yağ akabiliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeTeN

    Bir de üzerindeki ızgarayı kaldırıp direkt şiş kebap yapılabilir mi?

    Yapılabilir,hatta uygun aparat icat edip piliç çevirme bile yapılabilir.Lezzeti nasıl olur tecrübe ettikten sonra yazarım.
  • Merhabalar arkadaşlar ben dayımlara ve bize 2 tane almıştım Bimden Simkor mangallarından çok memnunum. Kafamıza takılan bir kaç bilgiyi de destek hattından cevapladılar . gazı ateşledikten sonra 5-6 dakika arasında tabi tüpün yanma ayarına da bağlı ortalama böyle bir sürede ısınıyor aşağı camlı bölgenin haznesi yeterli köz yapmak istediğiniz her şeye rahatlıkla yer var en güzel yanı da bu yukarıda etiniz tavuğunuz pişiyor aşağıda közü aynı anda servis edebiliyorsunuz . Eğer sormak istediğiniz bir şeyler olursa elimden geldiğince yardımcı olurum yalnız teknik bilgilerle aram o kadar iyi değildir ((:
  • bende dün aldım akşamına hemen yaptım, mükemmel bir tadı var. mangal hastasyım ama kömürü de hiç sevmem bu hem pratik hemde uygun. şiddetle tavsiye ederim.
  • Bir zamanlar elektrikli mangala takmıştım. Hüsranla sonuçlanmıştı. Umarım ona benzemez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar
    Bende bimden aldım 49,90 TL. Denemedik henüz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün şiş kebap denemesi yaptım.Izgarayı kadırıp direk şişleri mangala koydum.Etlerle mangal arası mesafe nerdeyse sıfırdı,bu istenmeyen durum oldu.Aradaki kuyruk yağları taşların üstüne akınca alevlendi.Tüpü kapatsamda alevler devam etti.Şişleri sürekli kaldır indir yaparak arada yağları ekmeğe çekerek pişirdim.Sonuçta etlerde biraz yanma oldu.Kömürdeki gibi yumuşacık olmadı.Birdahaki sefere şişleri ızgara üzerinde yapmayı deneyeceğim.İkinci olarak tavuk ızgara yaptım.Rüzgar vardı o yüzden orta ateşte yaptım dışı çabuk pişti içi iyi pişmedi.İkinci attıklarımda rüzgarı siperledim ve kısık ateşte pişirdim,biraz uzun sürdü ama mükemmel oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedimax -- 26 Mayıs 2014; 0:29:22 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.